Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

Jedino ako obučem još mokre farmerice lošeg kvaliteta pa sa njih boja pređe na jaja .. inače ne.

Farbanje jaja prepuštam stručnijima.
Korisnikov avatar
By one of the people
slična je i situacija kod mene.
obično mi od drugih poplave jaja.

ali volim ona šarena, na ukrajinske šare, tokom cele godine
Korisnikov avatar
By djo
jugoslovenska/hrvatska umetnica vlasta delimar je imala akciju 70ih 'farbam umetnicima jaja' :) akciju je sprovela na nudističkoj plaži na nekom hr ostrvu imam fotografiju u knjizi - al me mrzi da skeniram - gde vodenim bojicama farba jaja svom tadašnjem mužu željku jermanu :)
Korisnikov avatar
By gorilica
LOL
Mali off:
Videh novi avatar bojandja, pa se pitam, jel ti to krenuo da zavodiš Sakisa? :lol:
Korisnikov avatar
By djo
ma kakvi... to je početna scena iz jednog od dragih mi filmova :)
Korisnikov avatar
By gorilica
A i ako usput padne Sakis za slobodu, nije na odmet. ;) :P
Korisnikov avatar
By Sunce
"Došle žene da farbaju jaja, hoćel' koja da ofarba moja?" :lol:

Ne farbam ih ja, ali farba mama!
Korisnikov avatar
By djo
pre 3 godine bio sam za vreme uskrsa u nemačkoj i onda se organizovalo nas 5 srba i jedna grkinja i farbali smo jaja voštanim bojicama... bilo slatko :) inače ne farbam...
Korisnikov avatar
By KiWi

Ja sam pre par godina, čisto zbog dokazivanja delu moje familije koji misle da "od nas mladih nikad ništa neće biti", farbao jaja. Zapravo, nisam ih farbao već ukrašavao. Težak, ali veoma zahvalan posao.

Uzme se jedna žičica, jedna sveća (najbolje grobljanska ili slavska) i upali se sveća. Žicom se na jaja nanosi istopljeni vosak koji se skuplja u kaloti na vrhu sveće, kod fitilja. Neophodno je naneti deblji sloj (ali ne treba preterivati) kako voda ne bi istopila sav vosak. Tako navoštavljena jaja se stave u vodu i normalno ofarbaju bojom za jaja ... vosak se posle bojenja lako skida a najbolji je efekat kada je boja tamna, pa smeđa, žućkasta ili oker boja jajeta postaje naizgled svetlija.

Rodbina je te godine bila zaprepašćena mojom idejom i kreativnošću, naročito užasno homofobični stric! Na žalost, kada je saznao da sam ja to radio pitao me je "Pa ti si muško, zašto si to radio?" na šta nisam odgovorio ... Kasnije je dodao "Dobro si obavio posao, možeš da se udaš" što mene nije uvredilo, iako je to bila namera ...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by gorilica
:iskolacen: Mama ti farba jaja?!!! :shok:
:smeh: Farba, farba, ali kokošija, a ne moja! :lol:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ja inače odlično farbam jaja. :)

Uvek mi budu najbolja u kraju. :P
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by gorilica
Ja inače odlično farbam jaja. :)

Uvek mi budu najbolja u kraju. :P

Koja farbaš (da ne kažem čija)?

Kokošija? Prepeličja? Guščija?

Moja tetka je pre koju godinu farbala pepeličja i sva u zeleno ... Iako volim ukus barenih prepeličjih jaja nisam ni jedno pojeo ... nekako su mi delovala previše alien da bih se usudio ...
Korisnikov avatar
By Adenim
Farbam samo ljudske fetuse.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Farmanje jaja za Uskrs je zanimacija moje keve, farbamo isključivo kokošija jaja, i to se prvo farbaju u crveno, prvo se ostavlja kao čuvarkuća i stoji cele godine (na sigurnom mestu da se slučajno ne razbije da ne bismo pocrkali od smrada :D )
Originally posted by Adenim
A u koju boju? I jel se farbaju u ključaloj vodi ili postoji posebna tehnika, budući da nisu u ljusci, kao kokošiji fetusi?
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Kiborg

Originally posted by Adenim
A u koju boju? I jel se farbaju u ključaloj vodi ili postoji posebna tehnika, budući da nisu u ljusci, kao kokošiji fetusi?
Razne boje, prirodne(jestive). Mozes slobodno i u kljucaloj vodi da nabubre, onda se vise njih najede. Mnogo je jednostavnije od jaja.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
meni se baš za vaskrs ofarbaše jajnici... prikladnom, crvenom bojom. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!