Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Od danas pa do 16. aprila u Centru za vizuelnu kulturu "Zlatno oko" (NS, Laze Telečkog 3/1) biće otvorena izložba "Pikaso - Miro - Dali". Na izložbi će biti predstavljeni crteži Pabla Pikasa i grafike Huana Miroa i Salvadora Dalija iz privatnih kolekcija u Vojvodini (Novi Sad, Petrovaradin, Subotica i Sombor).

Više >>>

:slika:
Korisnikov avatar
By Sunce
Odlična vest! Voleo bih da posetim ovu izložbu. Sva tri slikara volim.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Superiska :) Poseticu izlozbu ofkors :slika:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mnogo hvala na informaciji..ne znam kada cu to da izvedem i gde da uglavim...ali moram!
Korisnikov avatar
By Adenim
O njima vec i vrapci cvrkucu....
By жњ
opa bato

sutra vec ;)
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
woohoo to se ne sme propustiti
verovatno sam u chetvrtak tamo :snob: mozda i pre ...
Korisnikov avatar
By Skyen
evo da prenesem utiske sa otvaranja.
ja se razocarala, litografije (iliti stancovanje u ogranicenim kolicinama) uglavnom i to 4 od dalija, 1 od pikasa i 3 od miroa. i potpuno su mi bezze, miro mi je bio jos i najbolji. Don Kihot Dalijev je jedino sto me je podsetilo na njega. Pikaso kao da se dosadjivao u nekoj kafani pa resio da skicira nesto dok ceka konobara.

to su dela iz privatnih kolekcija nekih lovanskih vojvodjana, pa resili da nam ih prikazu.

da sumiram, ko je u nsu nek' ode, a ko bi samo zbog toga dosao, neka se ne muci
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
heh :placko:
ma, josh od one Renoirove izlozbe u BG sam nauchio da na tim izlozbama ne ochekujem brojnost slika...
ali svakako da treba pogledati
Korisnikov avatar
By djo
idite ljudi u galeriju matice srpske i zaduzbinu pavla beljanskog, tamo su super kolekcije u ns :)
By Simor
Originally posted by Skyen
to su dela iz privatnih kolekcija nekih lovanskih vojvodjana, pa resili da nam ih prikazu.
Pa dobro - nije ni to loše. Ne znam kada su ti lovarni Vojvođani došli do tih crteža/grafika, ali kada pogledaš našu novu bogatašku elitu, oni sasvim sigurno ne kupuju ni Dalija, ni Miroa, ni Pikasa, a od onog što kupuju teško da ima šta da pokažu široj javnosti.

;)
Korisnikov avatar
By Skyen
mislim da gresis. i "elita" danas zudi za kulturnim prestizom kada se dokopa prve velike love. ima grotesknih stvari u nekim bogataskim kucama, za neverovati.
ja ne bih kupila ni jedan od ovih radova samo zato sto mi se ne svidaju. al' eto, nekome se svidelo ili im se svidelo da imaju Dalija u dnevnoj sobi. sta god.
Korisnikov avatar
By djo
da... vera matović ima odličnu kolekciju šumanovićevih platana....
Korisnikov avatar
By forest
savrseno! kakva egzotika! za srbe, naravno!?
By Simor
Originally posted by bojandjo
da... vera matović ima odličnu kolekciju šumanovićevih platana....
Ok, ok, ali to se uklapa u moju priču - Vera Matović spada u onu staru bogatašku elitu, ne? Kako žena da nema kolekciju najznačajnijeg srpskog slikara (jel' o Savi govorimo?)!

Slika

Ja sam govorio o ovoj našoj novoj eliti koja je novac stekla pljačkajući po ratištima, uvodeći prljav novac u legalne tokove kupovinom srpskih firmi, etc. No, možda je beli čaršav u koji je Legija bio umotan u onom jarku, gde su ga našli pripadnici naše vajne policije pa ga odveli na prijateljsko ćaskanje sa Jočićem, ustvari onaj beli čaršav koji je Marina Abramović koristila u jednom od svojih performansa (ono kada je zasecala zvezdu na svom stomaku), pa ga možda i ponudi široj publici na uvid, who knows....
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Simor
No, možda je beli čaršav u koji je Legija bio umotan u onom jarku, gde su ga našli pripadnici naše vajne policije pa ga odveli na prijateljsko ćaskanje sa Jočićem, ustvari onaj beli čaršav koji je Marina Abramović koristila u jednom od svojih performansa (ono kada je zasecala zvezdu na svom stomaku), pa ga možda i ponudi široj publici na uvid, who knows....
ја мислим да би ново риш били сасвим задовољни са illy шољицама designed by марина :)
Korisnikov avatar
By ogi_ns
on: wow, posle Warhola i Milene P.Barili... NS je bas postao kewl!

off (da ne otvaram posebnu novu temu, samo mi treba kratak odgovor) :
:
na radiju sam cuo da je organizovan kurs crtanja u NSu, al nisam stigao da zapisem broj, niti se secam gde...

ima li neko ko bi mi mogao pomoci...?
By Simor
Originally posted by ogi_ns
wow, posle Warhola i Milene P.Barili... NS je bas postao kewl!
Aha! Još kada tome dodaš da su Maja Gojković i Srpska radikalna stranka odlučili da dve ulice (na Klisi i u Veterniku) nazovu po ljudima koji su učestvovali u napadu na Vukovar, onda dobiješ sve razmere koliko je Novi Sad, kao uostalom i ostatak države i društva, kewl ("sviđa" mi se ovaj urban dictionary).

:zeva:
na radiju sam cuo da je organizovan kurs crtanja u NSu, al nisam stigao da zapisem broj, niti se secam gde...

ima li neko ko bi mi mogao pomoci...?
Svakoga četvrtka u 20:00 u Art klinici imaš javni čas crtanja i vajanja "Večernji akt".

Večernji akt je metodska jedinica crtanja i slikanja, ponajpre i prvobitno samo crtanja. Za razliku od studije akta, čija je prvenstvena svrha sinhronizacija motornih i senzornih nerava, odnosno verno predstavljanje viđenog nekim od osnovnih crtačkih sredstava (ugljen npr.), dotle je večernji akt “korak dalje”, odmicanje od tačnosti kroz slobodnije tretiranje forme i izražajnih mogućnosti medijuma kojim se student – umetnik služi (pero, olovka, četka, itd.). Dakle, ako studija akta ima cilj disciplinovanje motorike i izoštravanje opažanja, kako bi umetnik jednog dana bio kadar da, i ne radeći po modelu, tačno reprodukuje svoje zamisli, onda je večerji akt put senzibilizacije umetnika, put otkrivanja vlastitih kreativnih mogućnosti, kao i izražajnih mogućnosti materijala. (http://www.ledart.org.yu/artklinika/v_akt.htm)

Ako si na to mislio i ako je to u dovoljnoj meri kewl: Art klinika se nalazi u Grčkoškolskoj 5, a mail je artklinika@yahoo.com.

:tetka:
Korisnikov avatar
By djo
... i zaboravili su da napomenu da se studije rade pod prirodnim svetlom, a večernji akt pod veštačkim, zato se i zove večernji :D
By Simor
Ne greši dušu! Piše i to, samo ne u ovom delu teksta koji sam kopirao, nego u nastavku do koga vodi link koji sam postavio. "Nazvan po tome što se odvijao u popodnevnim ili večernjim satima, pod veštačkim svetlom posle crtanja studije po dnevnoj svetlosti..."

:diplomac:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Skroz je ok ova izlozbica bwe. Jeste malo radova, ali shta da radimo kad su nam bogatashi bili siromashni.
Miro u svom fazonu skroz, njegove litografije mi se najvishe svidjaju...slazem se sa onim da je Pikasu bilo dosadno pa crtko po salveti, otprilike tako i izgleda...ali zato Dali i "Erotski dozivljaj sa magarcem" mmm :smilegrin:
Korisnikov avatar
By forest
meni je ona mala Miroova grafika pored ulaza/izlaza najbolje od svega sto videh. to bih vrlo rado posedova. i onaj Pikasov crtez je fini. mada, malo je to sve nekako cudno gde se izlozba odvija, ti ljudi koji sede tamo, ficka pored, kuce vezano pored stepenica i ta fenomenalna ulicica...nekako je sve toliko 'opusteno" (stavrno mi je zao sto koristim ovu rec!) i kao: "eto, tu na spratu imas neke slike...nekih mudonja..."

recimo da mi je to bio najveci dozivljaj.

i ta neka fantasticna majica u Pumi! ;)
ki ki ki
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
heh, meni je najvetji dozivljaj shto sam video Cvetu Majtanovitj :D

jedno 10 puta smo proshli ulicom Laze Telechkog sve trazetji galeriju "Zlatno oko" i onda reshimo da popijemo kafu u "Martha`s pub" (u kome smo chesto, btw) popnemo se kad galerija pred nosem :D :stidi se: skroz neprimetna
By Simor
Originally posted by blabla-baby
Vidiš dela Pikasa, Miroa i Dalija i onda još i srpskog idola (idolkinju) - e to je potpuni umetnički doživljaj.

:D

Btw, Andrej Tišma je napisao u današnjem "Dnevniku" odličnu kritiku ove izložbe.
Korisnikov avatar
By forest
[quote]Originally posted by blabla-baby

trebalo mi je malo vremena da ukapiram who tha fuck is Cveta, no, posle par sekundi shvatih. i nasmejah se! onako, iskreno.

hvala na tome.

:sunce:
Korisnikov avatar
By forest
ne znam kako sam uleteo u ovaj citat... oops!
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Simor
Ne greši dušu! Piše i to, samo ne u ovom delu teksta koji sam kopirao, nego u nastavku do koga vodi link koji sam postavio. "Nazvan po tome što se odvijao u popodnevnim ili večernjim satima, pod veštačkim svetlom posle crtanja studije po dnevnoj svetlosti..."

:diplomac:
e, pa onda si ti propustio najvažniju stvar :D
Korisnikov avatar
By switchon1234
Bila sam na izlozbi sa devojkom i drustvom, ali u sustini nije ostavila na mene nikakav utisak. Jedna slika mi se dosta svidela, mislim da je pre spomenuta Don Kihot.
U svakom slucaju interesantno videti, ali su mi se izlozbe nekih drugih, manje poznatih slikara vise svidele.
Art klinika-Vecernji akt, cetvrtkom od 20-22, ali to u sustini nije skola/kurs crtanja, jer nista ne naucis, samo crtas i na kraju mozda ljudi malo prokomentarisu. Ovo je besplatno.

Nedavno je poceo kurs slikanja koji organizuje Akademija umetnosti, gde te stvarno uce crtanju i gde na kraju i dobijas diplomu. Nedeljom od 9-13 su casovi na Petrovaradinu, a kurs kosta 18000-19000 din.
Korisnikov avatar
By ogi_ns
Originally posted by Freya
Art klinika-Vecernji akt, cetvrtkom od 20-22, ali to u sustini nije skola/kurs crtanja, jer nista ne naucis, samo crtas i na kraju mozda ljudi malo prokomentarisu. Ovo je besplatno.

Nedavno je poceo kurs slikanja koji organizuje Akademija umetnosti, gde te stvarno uce crtanju i gde na kraju i dobijas diplomu. Nedeljom od 9-13 su casovi na Petrovaradinu, a kurs kosta 18000-19000 din.
:up:
hvala na odgovorima, ali mislim da ni jedno ni drugo nije ono sto sam cuo na radiju...
ono je bilo nesto sto sam skontao da je slicno radnickom univerzitetu (tj tom konceptu)... dakle ne akademija sa diplomom i silnim novcima, niti besplatno crtanje bez ikakvog strucnog objasnjenja... i ne zanima me slikanje, samo crtanje.

once again, hvala puno!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!