Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Hlor ili vazduh?

Hlor
7
33%
Vazduh
14
67%
By жњ
Originally posted by Escobar

Dakle, kao zakljucak, da bi imala casu sa mehuricima hlora, potrebna ti je tolika kolicina istog, kolika se verovatno potrosi na preciscavanje, recimo, par hektolitara vode za pice. Tacne proporcije ne znam, jer nisam tehnolog. A kada bi je popila, ne znam tacno koliko bi bila u stanju da napises post na forumu. Uostalom, tako koncentrovan rastvor hlora koji u sebi sadrzi mehurice ima izrazito zuto-zelenu boju i jako se oseca. Nikom normalnom ne bi valjda ni palo na pamet da tako nesto prinese ustima.

:hail: :hail: :hail: :hail:

:isus:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by xyz
kod mene je bolja voda u kujni.. ova iz kupatila mi je nekako slatkasta :puzzle:
E pa kod tebe je kujna izgrađena na mestu kupatila i obrnuto, kao kad neko ima srce sa desne strane...
Korisnikov avatar
By ardent
Dame i gospodo:

U trehnolškom postupku prečišćavanja vode postoje između ostalog i dva procesa "aeracija", u kojem se pod pritiskom raspršava voda u vazduh da bi se obogatila kiseonikom (ja to od milošte nazivam "provetravanje vode), a može se i komprimovani vazduh prcesom barbotiranja uvacivati u vodu isti je efekat; proces u hlor ubacuje pod pritiskom u vodu naziva se "dezinfekcija".

Inače Escobar je sasvim dovoljno objasnio efekat hlora i njegovo delovanje u vodi.

Toliko od mene sa tehnološkog aspekta. Ko je zaista toliko žedan može slobodno da pije hlorisanu (belu) vodu jer su u pitanju joni hlora pa mu neće biti ništa ako se već brine za svoje zdravlje.
Korisnikov avatar
By bigirl
Znači, mene na fakultetu uče pogrešno. Plus, u jednom Usborneovom rečniku hemije je sve pogrešno, a informacije iz knjige Hemija elemenata su tkđ pogrešne... :smeh: DO JAJA!!!
Korisnikov avatar
By ardent
Ako želiš da se adekvatno informišeš (a da pritom nisu neke disertacije) preporučujem ti literaturu: Ljiljana Kostić - Gvozdenović "Neorganska hemijska tehnologija" - TMF Beograd. To je literatura koju sam ja koristo za vreme studija. Možda sada koriste i nečto drugo, nauka je napredovala :smilegrin: Ja sam se više usredsredio na tehnologiju eksploziva i tehnologiju ulja i maziva ali svakako se uči i voda. Samo se ti drži hlora i sve će biti u redu.
By spf 3000
Originally posted by ardent
...

Toliko od mene sa tehnološkog aspekta. Ko je zaista toliko žedan može slobodno da pije hlorisanu (belu) vodu jer su u pitanju joni hlora pa mu neće biti ništa ako se već brine za svoje zdravlje.

:hail2: za tehnoloski aspekt

hvala :radosnice:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by bigirl
Znači, mene na fakultetu uče pogrešno.
Na našem fakultetu su izmislili da se slepi miševi ne zovu slepi miševi (kako ih zovu oni koji ih proučavaju, i najveći deo ljudi u Srbiji) nego ljiljci (kako ih zove par tih profesora, koji se inače ne bave slepim miševima)...

kao da sam ja profesor na fakultetu i sad izmislim da ne postoji reč mačka nego npr. šbrb, i onda na fakultetu tražim od studenata da mačke zovu šbrbovi, i napišem udžbenik za šesti razred i tamo stavim slike mačaka i napišem šbrbovi, i posle svi bolji đaci po Srbiji (oni koji su čitali udžbenik i koji su slušali nastavnika koji je kao student slušao moj predmet) to zapamte i kada vide mačku kažu "vidi kako lep šbrb"...
:maca: <-- šbrb

tako da ono što nas uče na fakultetu može a ne mora da bude reper...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!