Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

(ne mislim na ljude kojima roditelji daju lovu za pivo koje se cirka na ulici, mislim na PRAVE Klosare)

Kakav zivot prethodi zivotu na ulici?

Znam za slucaj da je jedna zena napustila svoju porodicu jer je bila alkoholicarka:
“Sta cu im ja u zivotu?”, kaze…
Znam jednog muskarca kome je slomljeno srce,
on ne moze vise da zivi, nema razloga,
ceo njegov zivot je bio ispunjen necim sto je u jednom trenutku proglaseno nepostojecim.

Ima li nesto posebno i drugacije u tim ljudima sto im onemogucuje da nastave borbu, mozda i neka negativna osobina, nedostatak vrline,
ili je to sto im se desilo suvise strasno za bilo kog Coveka da se sa tim izbori?

Zasto je ta zena odlucila da se utopi u alkoholu, zasto je taj muskarac bio ostavljen?
Jesu li oni sami krivi? Za sta?
Znaju li ti ljudi zasto su ostavljeni?

Jeste li ikada sebe doveli u situaciju da nemate izbora? Jeste li ikada vodili zivot tako da ste sami sebi ogranicavali mogucnosti izbora?
Jeste li ikada birali puteve tako da na kraju nemate vise puteva kojim mozete ici, osim klosarenja/samoubistva?

Jeste li nekada ziveli medju misevima i pacovima, u hladnom i memljivom? Jeste li nekada bili SAMI PET GODINA? Ili deset?

Ako jeste,
smejete li se sad, kada je sve proslo,
bas me interesuje,
kako izaci iz tog kolopleta puteva,
koji vode klosarenju/samoubistvu?

P.S. Voleo bih da pomognem jednom prijatelju (<- svestan sam klisea)
Korisnikov avatar
By Vel boy
postujesh k'o D. M. pa napred, kud koji mili moji...:shmi:
Korisnikov avatar
By селпередејз
Originally posted by Vel boy
postujesh k'o D. M. pa napred, kud koji mili moji... :shmi:
Staaa???

Enivej, sa tobom vise ne pricam dok ne stavis zadovoljavajuci avatar!

:P
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Klosarenje=nedostatak samopostovanja=emotivna nezrelost ukratko mada moze se dosta o tome govoriti ali me iscrpela tema o nekrofiliji i Kuriru mozda se javim sutra:nazdravlje:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ne sudi, da ti se ne bi sudilo.

Jbg, koliko god se trudim da poštujem ovu sentencu, desi mi se da se i ja razgoropadim i postanem ne tolerantan kada osetim da me neko ugrožava. (lični komentar)
ON:

Ono što prethodi klošarenju je apatija. A kako se dolazi do nje?
Pa, jednostavno, sve u životu ima svoj limit. Ništa se ne desi slučajno i preko noći osim u izuzetno retkim situacijama, koje samo i potvrđuju ovo pravilo. A kada ti se u životu dešava sranje za sranjem, koliko god se trudio da ostaneš pozitivan, jednostavno pukneš i prepustiš se "sudbini", koja te neumitno vuče na dno. Jbg, priroda je tako udesila da jedino borci opstaju.
Ono što je tvom prijatelju potrebno jeste stručna pomoć. Možda čak i hospitalizacija, ukoliko uopšte postoji želja da se vrati u normalu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Jedna moja drugarica je jedno vreme bila klošarka i prosila na ulici. Takve obično završe u haremu nekog manje imućnog šejka ili na ulici neke evropske metropole u miniću (u decembru). Srećom, nekako se izvukla iz svega toga... udala se .. i sada sa svojim mužem drži tezgu na buvljaku, i veoma lepo živi čak i za moje standarde (rinta samo vikendom).
Korisnikov avatar
By Deksi
ja sam u drugoj godini gimnazije bio par meseci tinejdz kloshar s drustvom....

Svi nas pitaju odakle smo, a mi : "Iz studenjaka"
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Sudbina je chudo, Morgan smatra da nijedno zivo bice kao dete nema velike zelje da kada odraste da postane klosar.
Ali ipak smo mi u kali-jugi, kada seljaci i ribari postaju vodje drzava, a blagosloveni ljudi shetaju ulicama proseci za hleb.

Ortakinja je prichala Morganu da u Indiji, ima dosta posvecenih ljudi koji su kloshari, ali koji kada bi zatrazili da prenoce, niko im ne bi uskratio gostoprimstvo, ali oni nemaju zelju da se opuste u zivotu, oni su takav zivot odabrali.

Druga stvar je chinjenica da su klosari jedini pravi hrishcani, u temeljima hrishcanstva jeste siromashtvo, odricanje od svega materijalnog.

U danashnjem svetu jedino klosari znaju shta je poniznost, svi ostali su zaboravili znachenje te rechi.
Korisnikov avatar
By gorilica
Mislim da čovek nije govorio o toj vrsti klošarenja, već o gubitku volje za normalnim življenjem.
Korisnikov avatar
By jukie
Dakle, vidimo da ima nekoliko definicija... ali se slažem da niko ne planira da postane klošar... svako želi da ima kućicu u cveću travu oko nje (a u američkoj verziji sa belom tarabicom i labrador retriverom)...
Mi ovde govorimo o odraslim ljudima koji žive kao oni cigančići prosjaci na ulici, zar ne? I o ljudima koji stoje ispred Maxija kod Beograđanke i žickaju pare kada izlaziš jer im treba za pivo i pljuge.
Ima nekoliko faktora, a neki su:
-nisu nikad ni imali para niti neke perspektive. Živeli su u bedi od malih nogu i nisu ni znali za drugo
-bili su tihi mirni i potuljeni i zbog svojih osobina ličnosti nisu mogli da se probiju u oblasti za koju su imali neki talenat
-zloupotreba supstanci
-oni ljudi koji u osnovnoj školi imaju 2-3 iz vladanja, tj ponašaju se kako ne treba; a u isto vreme nisu strašno pametni da se i pored toga izvuku kao mali broj njih
-psihički poremećaji
Korisnikov avatar
By svejedno
Veoma lako.

;)

LM..

Prvo, asketizam nije klosarenje.

Iako klosarenje ume da bude asketizam. :)

Salim se, asketa ne trazi nista od drugih.

Klosar bi rado jeo u restoranu, za tudji novac, pio viski, od tudje zarade, spavao u krevetu, na tudj racun.

To je razlika.

Drugo, da li kod njih postoji nesto drugacije? Da, u onoj meri koliko vecina ljudi nisu klosari.

Trece, pored svega sto navodi Jukie, a sa cime se slazem, razlog ume da bude i apsolutna rezigniranost/razocaranost (bez zelje/volje/hrabrosti/kukavicluka/potrebe za samoubistvom). Gubitak volje. Stanje biljke. (bez supstanci, ili cak poremecaja)

No, to je veoma retko.

Obicno je razlog obicna nesposobnost.

Malo ljudi zaista bleji u buretu i trazi coveka.

Komplikovano pitanje, u svakom slucaju.

Mislim, sto se tice onih klosara koji nisu morali to da budu.

Ne znam.

Ali da nije tesko, ili bar da nije teze od zivota sa placanjem dadzbina, to znam.

Jeste hladno, zimi. A hrana se, kod nas, za takve ljude uvek nadje.

Ne cenim ih preterano. Niti osudjujem.

Ni za, ni protiv. Udelim nesto kada imam sicu, doduse, uvek.
Korisnikov avatar
By селпередејз
Vrlo ste ih interesantno klasifikovali u lenjivce/dileje/one_koji_imaju_lose_ocene_iz_vladanja_u_osnovnoj_skoli*/...

Ne znam, mene oni fasciniraju. (<-ovo moze da zvuci snobovski - ja, iz svog toplog doma i iz ciste dosade, razmisljam o nekim jadnicima, ali nije tako)
Medju njima ima i jako obrazovanih i inteligentnih ljudi, koji su proputovali svet, sposobnih da zarade, ali u jednom trenutku, kao da su propali kroz resetke the sistema i zavrsili na "dnu" tj. na ulici.

Ja mislim da u njima ima nesto sto ih cini, bukvalno, NAJRAZLICITIJIM Ljudima. Zar nemate utisak kad ih pogledate, u oci, da biste mogli mnogo toga od njih da naucite, o Zivotu? Ja imam bas takav utisak, da su oni svesni necega sto mi, koji smo u the sistemu, nismo uopste u staaaaanju da promislimo.
I ako jos neko od vas ima takav osecaj,
sta mislite,
jesu li oni taj Uvid imali i pre nego sto su postali Klosari, ili je to, ipak, nesto cega su postali svesni ziveci na ulici?

Hajde sad da pokusamo malo da demistifikujemo,
o cemu oni razmisljaju? Sta se (sve) nalazi u njihovim glavama?

(P.S. Posto sumnjam da sam prvi kome je palo na pamet da su Klosari jedan od najcudnijih fenomena na planeti Zemlji, mozda bi neko mogao da mi preporuci nekak'u knjigu il' stogod takvo)

* :wtf:
Korisnikov avatar
By svejedno
Jednom prilikom, kupih par piva da prekrtim vreme dok cekam drugare kod crkve Sv. Marka.

Nije mi se pilo poslednje, a primetih coveka koji spava pored bocnih vrata crkve.

Ponudio sam mu pivo, on je odbio uz obrazlozenje da ima cirozu jetre.

Nista, jbg, sednem ja sa njim da popijem i to pivo.

Pricali smo. Nije bio glup. Ja ga pitam - pa sta radite tu? Slozio mi je pricu kako je dosao da vidi sina, a ovaj ga izbacio iz kuce, i da mu treba 'toliko & toliko para' da se vrati u Bosnu, i da zato vec skoro godinu dana spava na ulici.

Stekao sam utisak da ga je bilo sramota (da laze)

U nekim stavovima mi se covek veoma svideo. Pricali smo svasta.

Tako da ne znam.

Posto je odbio pivo, a i tu pricu u vezi Bosne mi je ispricao kao da se stidi svog stanja, odnosno nije delovalo kao da ocekuje da ja imam taj novac da mu dam, ja mu dam ceo iznos koji je spomenuo.

Bar da ima sta da jede par dana.

Sve u svemu, kod njih se neminovno javlja neka vrsta asketizma, i zapazena moc opservacije.

Izolovani su i posmatraju svet.

Sta je 'sve' u njihovim glavama, zaista ne znam, ali ne, cesto nisu glupi.

Vec preterano pomirljivi, ali pamet ne iskljucuje ni nesposobnost.

Ne znam. Ni za knjigu ne znam, inace.

Izadji i pricaj sa njima.
Korisnikov avatar
By селпередејз
Originally posted by svejedno
...
Vec preterano pomirljivi
...
To sam i ja provalio. hmmmm

Izadji i pricaj sa njima.
Ocigledno vec jesam. :brada:

P.S. :up: za pricu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!