Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

iPod Video vs Creative Zen Vision

1. Creative Zen Vision 30 Gb
2
25%
2. iPod Video 30 Gb
6
75%
Dvoumim se izmedju kupovine iPod Video media player-a i Creative Zen Vision.

Oba su po 30 Gb memorije.

Sad bih voleo da oni koji imaju iskustva sa jednim ili sa drugim...ili jos bolje sa oba, napisu PROs & CONs i za jedan i za drugi...Tj. Sta preporucujete?
By superfly
Creative Zen Vision:M (30GB, black)

Excellent
8.0
out of 10

The good: Available in five colors, the Creative Zen Vision:M has an incredible screen, a simple interface, excellent video battery life, an FM tuner and recorder, and a voice recorder. It features a customizable Shortcut button, and it supports a wide range of online music stores and subscription services, as well as video formats. It has excellent audio and video quality.

The bad: The Creative Zen Vision:M has no iTunes-like video content--yet. Some will find the touch-pad controller frustrating. The black model scratches easily. The documentation is skimpy. You must use an adapter for transfers and power, meaning that occasionally you need two cables and the adapter. A dock and an A/V-out cable are not included. Finally, the Zen Vision:M isn't as elegant as an iPod.

The bottom line: The dazzling, DRM-friendly Creative Zen Vision:M gives the iPod a run for the money as the current high-capacity WMA champ.

Apple iPod (fifth-generation update, 30GB, black)

Excellent
8.3
out of 10

Slika

The good: The enhanced iPod has the same sleek design with improved video battery life and brighter screen; it brings gapless playback to the masses; up to 80GB; new features such as instant search and enhanced games; movies now available in iTunes 7; excellent overall value.

The bad: The Apple iPod has added no major functions such as FM radio, wireless, recording; small screen not conducive to movie viewing; proprietary USB cable; narrow native video-format compatibility; body is still scratch prone.

The bottom line: The amazingly low priced updated Apple iPod gets many under-the-hood improvements, but it's still not a true video player.

izvor: cnet.com

voila!
Korisnikov avatar
By Rei
Creative. iPod je tako boooring :glupan:
Korisnikov avatar
By iJazz
Creative... I pogledaj Zen Vision ili Zen Vision W :yes: .
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Cretaive mi je lepsi za oko ali Ipod je ipak:sesir:
Korisnikov avatar
By M M and I
Danas sam otkrio da Creative ima jednu veliku manu u odnosu na iPod -> skoro duplo je deblji i nesto je i tezi od iPoda. Velik je za nosenje u dzepu :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Nije sve u velicini. Zavisi za sta ces da ga koristis.
Korisnikov avatar
By andjela
iPod... jos se dvoumis ccccc
Korisnikov avatar
By iJazz
Ja uredno nosim Creative-a u džepu. Jeste malo veći od iPod-a, ali mi se to dopada :) . Deluje... lepše :love: .
Korisnikov avatar
By M M and I
he he...u igru je usao i treci kandidat. Ekran mu je malo manji...ali sta me briga....ionako filmove gledam na lap-topu kad putujem. Ali mu je zvuk bolji i od iPod-ovog i od Creative Zen Vision-ovog, baterija bolje drzi. Podrzava mnogo vise formata od iPod-a, i par manje (najneuobicajenijih) od Creative-a. I manji je i kompaktniji i od jednog i od drugog...i extra bonus kuciste mu je metalno a ne plasticno (i podlozno grebanju i ostecenjima) kao sto su Creative i iPod...pa kad ga uzmes u ruku neosetis plastiku vec kvalitet izrade...

iAudio X5 30Gb

Slika

Slika

Slika

Slika

Dilema i se dakle pretvorila u trilemu... :nerd:
Korisnikov avatar
By Rei
Bash im je originalno ime... :giggle:
Korisnikov avatar
By M M and I
Ma jebesh ime...masina imponuje...nije plastika vec metal...jeste ekran je manji...ali bas da vidim da neko sad gleda The Lord of The Rings na onom ekranu na iPod-u ili Creative-u...
Korisnikov avatar
By iJazz
Baci pogled i na Olympus m:robe MR-500 (link). To mi je jedan od najlepših plejera. Doduše, ima 20 GB, za razliku od ovih koje si naveo.
By superfly
bogme i ovaj je seksi:

Archos 504 80GB

Slika
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Jazzva
Baci pogled i na Olympus m:robe MR-500 (link). To mi je jedan od najlepših plejera. Doduše, ima 20 GB, za razliku od ovih koje si naveo.
Izgleda sexy :bic: :bic: :bic:
...ali Olympus i zvuk??? hmmm...mislim kad mi treba ves masina naravno da je Gorenje u igri...ali kad mi treba kompjuter onda ni ne pomislim na taj brand...Nisam siguran da Olympus zna sta radi kad je zvuk u pitanju...a meni je od znacaja prvenstveno kvalitet zvuka a zatim design.
By superfly
naravno da je kvalitet saunda prioritet, a kod ipod-a (u kombinaciji sa dobrim sluškama) ćeš čuti sve što si do sad propustio! :D
dakle pazari ga i ne kukaj više! :bic:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by superfly
naravno da je kvalitet saunda prioritet, a kod ipod-a (u kombinaciji sa dobrim sluškama) ćeš čuti sve što si do sad propustio! :D
dakle pazari ga i ne kukaj više! :bic:
E a upravo je to ono sto me kod iPod-a najvise brine. Mnogi su mi rekli da im se saund ne dopada...i da je creative bolji a iAudio bolji i od Creative-a.
Cena im je otprilike ista...tako da to ne igra ulogu...

...a sluske imam odlicne...dva para, jedne su KOSS a druge Sennheiser...
By superfly
"mnogi su mi rekli....." :hail:

zašto ne bi na licu mesta isprobao oba, pa da sam zaključiš? ha?

:kokice:
Korisnikov avatar
By M M and I
I to je jedna mogucnost ali onda treba na licu mesta da odslusam razne zanrove i mp3 file-ove razlicitog kvaliteta...par sati bi mi trebalo za to...ne znam da li bi me iko u prodavnici pustio da to uradim...
...inace planiram da narucim preko net-a...
By superfly
sad ga tupiš!

idi na cnet.com i vidi recenzije/ utiske korisnika za plejere koji te interesuju. možda ti pomogne u odluci...
Korisnikov avatar
By M M and I
Tupis ga ti.
Te ja mozda teram da pises uopste bilo sta? Ja sam bio ne samo na cnet.com nego na 4 razlicita sajta i citao recenzije...i onda mi je bilo jos teze da odlucim. Zato sam postavio ovde pitanje i trazio licna iskustva.
A tebe ako smara...pa jebo te...ne citaj...i pogotovo ne postuj ovde i resio si svoj problem "mog tupljenja"...A sad na mestu voljno i prosetaj...
By superfly
:lol:

stvarno tako loše zvučim?

idem da prošetam sad....

:pilence:
Korisnikov avatar
By iJazz
Kvalitet zvuka?

Hmm, nešto milslim... Creative... Sound Blaster, Audigy, Live... Koliko znam, oni bi trebali znati šta i kako sa zvukom (što si i sam rekao :) ). Tako da bih uvek između Zen-a i iPod-a izabrao Zen. A sad nisam čuo za taj iAudio :nesiguran: .

BTW, meni je moj Zen skroz ok, sasvim dobar kvalitet zvuka. Pojačam do maksimuma i ništa ne čujem od ulične buke :D .
Korisnikov avatar
By M M and I
Japp...nego za Creative Z.V. se kaze da ima problema sa bas-om...da je nedovoljan...Imas neka iskustva sa tim problemom kod Zen Vision-a?
Korisnikov avatar
By iJazz
Nemam Zen Vision... Moj je malo matoriji i nema problema sa basom, prisutan je u pesmama (a bas mi je bitan, tako da bih valjda zapazio da fali :) ). Ne kažem da Zen Vision nema taj problem, samo mi je malo nelogično pošto je ipak noviji od ovog mog :shrug: .
Korisnikov avatar
By M M and I
Pa jeste nelogicno...ali u veoma mnogo recenzija procitah upravo o tom problemu...a i dva poznanika koji poseduju Creative Z.V. kazu da im je bas malo "tanak"...

Hmmm...ja sam naravno bio dovoljno lud pa sam narucio oba...Ovde imam generalno izmedju 14 i 30 dana pravo da vratim kupljenu robu (osim naravno hrane i nekih drugih vrsta robe)...Tako da cu probati oba pa cu vratiti onaj koji mi se manje dopadne...A voleo bih da probam i taj iAudio X5...
Korisnikov avatar
By iJazz
Naruči i taj... Kul je fora sa vraćanjem robe, nakon što je isprobaš i shvatiš da to nije to :yes: .

Srećno :) .
Korisnikov avatar
By M M and I
hmmm....danas mi je stigao Creative Zen Vision...a u ponedeljak ocekujem da mi stigne iPod...

Creative je dobar...zvuk je o.k. ali je bas ipak malo tanji nego sto sam ocekivao...medjutim sa dobrim slusalicama se i to resi...kad sam ukljucio KOSS-ovke zvuk je odmah poboljsan...

Sad cekam da stigne i iPod da ga ispipam pa cu da odlucim koji cu da zdrzim a koji vracam...

P.S. Najveca mana Creativ Zen Vision-a je ta sto je zaista "debeo"...sirok je...sad nije problem kad su zimske jakne aktuelne ali kad se budu nosili sorcevi i tako to onda ce biti glomazan...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!