Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
U ovom temi ce Morgan pokushati da pojasni 4 osnovna elementa, osobine koje dobijamo od njih, i cenu koju placamo.

Prvi elemenat je Morganu najblizi srcu:

Voda

Brojevi vode su : 3 i 8.
Boja: srebrna i crna.
Dar: mudrost

Ljudi vode su sposobni za velike stvari. Ali da bi se voda aktivirala potrebno je mnogo veca priprema neko kod ostalih elemenata.
Asimilirajuci elemenat vode u sebi, dobijamo mogucnost empatije, prorochanstva, osobinu milosrdja, vizije ljubavi i tuge su direktno povezane sa vodom.

Negativni osobine koje idu uz ove mogucnosti su sklonost ludilu, drugachije opazanje stvarnosti od drugih, emocijonalna nestabilnost, zelja za moci.

Elementarno carstvo vode je dovelo do savrshenstva tehnike uticanja na misli i emocije. Nije potrebno da se bude svestan tih mogucnosti da one deluju. Hermetizam je deo okultnih nauka koji "lezi" ovim osobama, kontakt sa duhovima i shamanizam isto tako.

Voda je u stanju da ugasi plamen, da pokori ili da zivot zemlji, dok je u neutralnom odnosu prema vazduhu.

U frigidnom obliku voda je led. Nesposobna da rodi zivot u sebi, ili da ga daruje. Tada se voda okrenula sebi, bez zelje da menja ishta, vec da ostane ista. Takve su osobe nedodirljive po zelji, mogu da se koncentrishu na jedan zvuk u zbrci zvukova ili na jednu misao u zbrci misli po sopstvenoj zelji.

Jako je teshko bilo kome da izvede vodu iz takta, da je navede na bes, ili da utiche emotivno na vodu, ako ona to nije pozelela. Ali ako je voda vodjena ne svojom mudroshcu vec emocijama ima potencijal da postane jako destruktivna sila kojoj ni vatra ni zemlja nisu u stanju da se odupru.

Za razliku od ljudi u kojima buja vatra ili koji su naklonjeni zemlji, ona najvishe uziva u drushtvu sebi slichnih, u kojima moze da trazi vechita prijateljstva ili srodu dushu.

Ono shto drugi elementi nisu u stanju da pojme jeste chinjenica da iako je povrshina vode mirna, ona se menja duboko ispod.

Vatra

Brojevi vatre: 1.7.
Boja: bela.
Dar: energija.

Ljudi vatre su sushta suprotnost ljudima vode. Ne samo shto su u stanju da kreiraju neshto iz nichega. Vec su veliki egzibicionisti. Za razliku od vode kojoj zemlja nije potrebna, vatri u zivotu je potrebno mesto na kome ce goreti, to je obichno jedna osoba koja u sebi ima jak elemenat zemlje.
Dok je voda okrenuta sebi, vatra je okrenuta svima oko sebe.

Takve osobe jako teshko mogu da pronadju svoju sushtinu, ali zato chuda chine za druge ljude. Vatra daje sigurnost, neznost, toplinu. Vatreni ljudi odrzavaju jake veze sa svim ljudima oko sebe.

Negativan aspekat vatre jeste unishtenje, iako nije u stanju da naudi vazduhu koji joj je neophodan pored zemlje da bi gorela, ona ce obichno svoj bes istresti na ljudima zemlje. Zemlja ce to uspeshno neutralisati. U sluchaju da je osoba u kojoj je elemenat vode jak dozivi dodir explozija emocija jedne vatrene osobe ona ce to absorbovati i neutralisati. Dok ce zemlja zauvek imati oziljak.

Ljudi pod uticajem elementa vatre su na najnizoj lestvici od svih elemenata, to su obichno mladi duhovi koji su zeljni zivota, u jednoj od sledecih inkarnacija ce postati ljudi zemlje.

Zemlja

Brojevi zemlje: 0.10.
Boja: zelena.
Dar: strpljenje.

Jedina stvar kojoj je zemlji potrebna jeste voda, i to jedino ako zeli da svoje tajne, zivotno iskustvo, ili neke druge lucidne zelje ostvari.

Ljudi zemlje se uvek chine za jedan stepen iznad vatre i nestabilnog vazduha, i na jednakoj nozi sa vodom. Ali dok voda tezi sebi i slichnostima, a vatra drugim ljudima, zemlja je tu da sve posmatra i pamti.
Takvi ljudi imaju velike krugove prijatelja, daljina im nije od znachaja. U zivotu su naklonjeni svim naukama u kojima postoji uporedjivanje i memorisanje kao metode. Mogucnosti su im neogranichene.

Kada ljudi zemlje reaguju na emocije, to je strashnije od vode i vatre. Vatra kojoj su sve emocije i senzacije kratkotrajni, i chiji emocionalni naboj je veoma plitak, ili voda koja moze da absorbuje ogromnu kolichinu energija, kada iste oslobadja ona chini uslugu drugim elementima. Zemlja je u stanju da pokida svoje korene, njen bes kao da niko ne uzima za ozbiljno.

Novac je osnovno nachelo ovih osoba, i obichno imaju osecaj da sve zasluzuju.

Vazduh

Brojevi vazduha : 6.9.
Boja: bela, crna.
Dar: znanje.

Ljudi vazduha su kao chigre, sa beskrajnom energijom, ali iako su u stanju da se fenomenalno provode. Sve je to kratkog veka. Oni su savrsheni ljubavnici.
Vazduh je nastao u sukobu vode i vatre.
Zelju za emocijama je nasledio od vode, a od vatre nazalost sve shto je negativno.

Vazdushasti ljudi su puni ideja, i ako se sami ne sjebu, tezice sticanju ogromnog znanja, nebitno da li sa ulice ili uchionice. Skloni su uzivanjima i preterivanjima. Za razliku od zemlje chije emocije niko ne uzima zdravo za gotovo, njih ostali elementi posmatraju kao na sticaj okolnosti.
Duboke veze u zivotu, kojima mogu teziti su utopija za njih. Jer ne sadrze dovoljno elementa vode da bi barem na sekund zadrzali emocije.
Dobra stvar kod njih je chinjenica da su uvek otvoreni za nove pochetke.
Voda je vazduhu podlozna, iako vazduh nije u stanju da izvuche nishta pozitivno iz vode, iz nekog razloga voda ga zeli.
Tada je u stanju da iz vode izvuche rushilachki aspekat ako se poigra sa njenim emocijama.

Alhemija elemenata:

voda-voda = ljubav, prijateljstvo...
voda-vatra = nerpijateljstvo
voda-zelja = materijalno ostvarivanje ili propast
voda-vazduh = nishta pozitivno
vatra-vatra = sukob interesa
vatra-voda = ugrozenost
vatra-zemlja = podrshka
vatra-vazduh = velike ljubavi
zemlja-zemlja = duboke veze
zemlja-voda = podrshka
zemlja-vatra =zanimljive veze
zemlja-vazduh = dva sveta....
vazduh-vazduh = prolazne veze, prijateljstva....
vazduh-voda = zabava
vazduh- vatra = borba za prevlast
vazduh-zemlja = mrznja, nerazumevanje

Sve osobe imaju sva chetiri elementa o kojima je ove Morgan bla bla bla...
Jedan je uvek preovladjujuci.
Koji je Vama najblizi elemenat? I josh bitnije zashto?
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni licno takodje voda.. Pa..najbliza, ne najdraza.

Nemam najdrazi element.

Osobine si naveo, te ne moram da govorim zasto.

Ali sve elemente treba koristiti, i iz svakog izvuci najbolje.
Korisnikov avatar
By Instruare
Morgan svaka cast za temu!
Moj primarni element je voda, sekundarni vatra.
Moze se objasniti i horoskopom, rak podznak lav.
Ima dobra strana ove kombinacije, emotivan uznutra, vatren spolja...
Zna da predstavlja problem kad je neka odluka u pitanju, nacin reagovanja i sami postupci koji uslede.
Vazduh mi je na trecem mestu, imam par osobina, pokupljenih valjda od polja blizanaca, mada me ne fascinira mnogo. Od vazduha sam nasledio samo brzopletost i jednu vrstu elokvencije koja je opet sprecena u nekim slucajevima od cutljive vode i podstaknuta vatrom koja ne dolazi ponekad do izrazaja...
Jako volim da citam o alhemiji, mada neznam mnogo, ako imate sta nabacite... Pogotovo me fascinira povezanost boja, brojeva, elemenata i planeta...
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Instruare

rak-lav?

K'o moj cale ;)

Nego, ja sam lav -rak.

:)

Dva kraljevska znaka, dve kraljevske planete..
Korisnikov avatar
By Instruare
@svejedno: Omg. U brate tebe moram da upoznam...
Mora da smo tako slicni a opet tako razliciti...
I Morgana isto da se ne ljuti.
Ko je za jedan Alchemy Club?
Korisnikov avatar
By svejedno
Ko moj cale i ja.. lol

Razliciti, a potpuno isti ;) Suprotni..

Upoznacemo se u svakom slucaju.. Trebalo bi mnogo dobrih ljudi sa foruma da upoznam.. a nekako nikako to da uradim.. suvise zaokupljen sobom (lav ;) )

No, polako.. Sudbina has it's way's.
Korisnikov avatar
By Adenim
Iako mislim da je ovakva tematika prevazidjena kao elementarna podela - vazduh.
Korisnikov avatar
By Deksi
nisam siguran....nesto izmedju vode i vazduha....:smirk:
Korisnikov avatar
By *atman*
Originally posted by Instruare
misao je najdragocenija supstancija Alhemije

;)
Korisnikov avatar
By Marvin
Morgan svaka cast za temu!
Moj primarni element je voda, sekundarni vatra.
Moze se objasniti i horoskopom, rak podznak lav.
Kako se objashnjava horoskopom? Rak vodeni znak, ta fora?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan nije pronashao vezu izmedju osobina elemenata i horoskopa, on je ovde pokushao da predstavi vezu izmedju osobina elemenata i karaktera ljudi.
Korisnikov avatar
By Instruare
Originally posted by *atman*
misao je najdragocenija supstancija Alhemije

;)
najdragocenija ali ne i najvaznija ;)

@Morgan: sve je to povezano
Korisnikov avatar
By Marvin
Evo, kaze knjiga jedna da su (po kineskom) pacov i vepar voda

A sebi i licnim na vodu.
Korisnikov avatar
By svejedno
Svejedno jeste nasao vezu izmedju elemenata & karaktera ljudi sto se horoskopa tice ;)

Pa i vezu elemenata sa psiholoskom podelom na Kolerika, Sangvinika, Melanholika & Flegmatika..

Inace, bas DANAS se ulazi u kinesku godinu Vepra, moju godinu rodjenja po kineskom horoskopu.
Korisnikov avatar
By blenta
i u kineskom sam pacov
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ja sam u kineskom bivo... Biseksualni vo. :lol:

Salu na stranu, ne verujem u horoskope, numeroloske prognoze, tarot i u moc tih elemenata o kojima Morgan prica...
Korisnikov avatar
By gari
Nisi valjda VO /to je uskopljeni bik/. Pre ce biti da si bik? BI bik.

:sunce: :drkanje: :farewell:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!