Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By julian
Ako neko zna i hoce da pomogne. Kako se kod nas zove:
- mesto na koje homoseksualci izlaze da se pokazu i pronadju partnera za vece:
- heteroseksulani muskarac, preciznije priprosta muskarcina, koji je predmet zelje homoseksualca koji sebe dozivljava kao zenu.
Hvala
Korisnikov avatar
By Zonche!
ovo prvo se zove Flojd hahahaha salim se...

a ovo drugo ti je mislim citava bajka koju bi ti da pretocis u jednu rec...to ne postoji... posebno sto hoces dva pojma da pretocis u jedno a da nemaju bas mnogo veze jedan sa drugim
By julian
Ovo prvo bi moglo da bude nesto kao "strafta", a drugo "dasa" ali mozda postoje noviji izrazi, savremeniji, a mozda i tipicani za ovu drustvenu grupu.
Pomoc mi je potrebna upravo za pronalazenje takvih izraza.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by julian
Kako se kod nas zove:
A kako se na drugim mestima zove?
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Zonche
ovo prvo se zove Flojd hahahaha salim se...

:lol:
cuo sam da na sajtu smokva ima to sto te privlaci...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by julian
Ako neko zna i hoce da pomogne. Kako se kod nas zove:
- mesto na koje homoseksualci izlaze da se pokazu i pronadju partnera za vece:
- heteroseksulani muskarac, preciznije priprosta muskarcina, koji je predmet zelje homoseksualca koji sebe dozivljava kao zenu.
Hvala
a) bar za upoznavanje
b) strejt tip
Korisnikov avatar
By AngraMaina
U kom kontekstu želiš da upotrebiš te reči, i da li postoji original koji hoćeš da prevedeš?

Po onome što si rekao te reči su najverovatnije "zona za kruzing" i "baja".
By julian
Originally posted by AngraMaina
U kom kontekstu želiš da upotrebiš te reči, i da li postoji original koji hoćeš da prevedeš?

Po onome što si rekao te reči su najverovatnije "zona za kruzing" i "baja".
U originalu (poljski jezik) to su "szlak" i "piketa" - doslovno "staza" i "patrola". A "luj" je taj baja/dasa.... Rec je o prici o homoseksulanim junacima (zapravo i tu mi nedostaje rec za homo koji se ponasa kao zenska osobu, ali to nije transvestit, i ne voli druge homoseksualce, uslovno receno - aktivne. Da li u nasem slengu postoji specifican izraz za njih? Tetka, ili nesto slicno?) koji se uvece pripremaju da izadju u "setnju" u, najcesce, park i tamo pronadju nekog priprostog muskarcinu, geaka, za jedno vece.

Hvala na odgovorima.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Eto što ti je intuicija, potrefio sam. Kaže se ići u kruzing, kruzingovati, a tip je baja (do jaja). A tetka je upravo ta vrsta gej osobe kakvu pominješ.

Jedno izražavanje zahvalnosti u fusnoti bi bilo lepo s tvoje strane :D
Korisnikov avatar
By jukie
Pa ne bih rekao da tetke baš traže geaka (sem ako su mazohistične). Najčešće se druže sa ostalim tetkama a na geake kažu "fuj, fuj, fifi ne njuši to"
By XanaX
a zar nema štajgi u srbiji (umjesto cruising zona?). za ovo drugo zaista ne znam naziv... tip za kojim cmizdre tetke... hmmm...
By julian
Originally posted by AngraMaina
Eto što ti je intuicija, potrefio sam. Kaže se ići u kruzing, kruzingovati, a tip je baja (do jaja). A tetka je upravo ta vrsta gej osobe kakvu pominješ.

Jedno izražavanje zahvalnosti u fusnoti bi bilo lepo s tvoje strane :D
I to ne samo jedno nego pregrst izraza zahvalnosti za trud i zelju da sa mnom podelite svoje znanje. S obzirom na to da se nalazim u pocetnoj fazi prevoda siguran sam ce slicnih pitanja biti jos, i racunam na Tvoju, ali i na pomoc svih dobronamernih korisnika ovog foruma.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!