Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By fazza
Originally posted by mladunac
2q2 da li to znachi da ako krenem da skidam film npr
i ugasim komp
sa namerom da nastavim sutra npr
netju motji da nastavim???
Naravno da cesh moci da nastavish, bez obzira koji IP je u pitanju. :)
Moracesh eventualno da otvorish taj port u firewall-u, a IP moze da se menja
stalno bez ikakvog uticaja na download.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa ne može baš za svaki download, ali za većinu će biti ok.

i još jednom, sada glasno: OLADI I ZABORAVI NA STATIČKU IP ADRESU!!!
By fazza
Najjednostavnije, kad sve to sredish javi mi se pa cu ti dati par saveta. :)
Korisnikov avatar
By blenta
mrzim srbiju

bio sam u tri poshte

i u sve tri dobio nepotpune ili nikakve

a od ovih shto sam prikupio/u sve tri razlichite podatke

:predaja:

i nigde ne znaju u telekomu za popust za studente
i nigde u telekomu ne znaju za filtriranje P2P portova

:teletabisi:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by 2Q2Bstr8
podaci za link su od prošle godine, a bilo mi mrsko da kopam po telekomovom sajtu. verovatno je da su ga povećali sada. ono što je jako bitno je da Telekom ima samo zemaljske linkove i to više redundantnih, pa je najmanja šansa da se "zakuca" od svih provajdera koji imaju samostalne linkove.

edit: upravo pronađoh da Telekom Srbija ima tri nezavisna internet linka svaki kapaciteta 622 Mb/s. podaci iz 2005. godine.
konachno objavishe :D

to kad su rekli 150, mislim da im niko nije verovao :) ) imali su i tada mnoogoo vise :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
i nigde u telekomu ne znaju za filtriranje P2P portova
popust za studente je izmislio FireGox, a ti si malo naivan. a u Telekomu si pitao gde kad ne znaju? za sve informacije o ADSL-u isključivo se informiši ovde:ako ovde ništa ne saznaš, onda bolje daj mami i tati da ti uvedu ADSL.
Korisnikov avatar
By blenta
oki
josh samo da saznam dal filtriraju portove

u glavnoj poshti
u poshti na slaviji
u poshti na zvezdari
i u sve tri goreponute sa shalterushama koje rade samo sa strankama koje su zainteresovane za adsl
:gubitnik:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nemaju oni pojma. odavno se sa Telekomom ništa ne radi u Poštama, već ili u Korisničkom centru ili još bolje preko 9813. ovi u tel. službi su potpuno upućeni.

a što se tiče filtriranja, da si bolje pročitao moje postove video bi da sam ti na pitanje već odgovorio. Telekom ne uvodi NIKAKVA ograničenja na saobraćaj, dakle ne filtrira ni portove. to ti piše i na sajtu koji sam ti dao kad klikneš na link često postavljana pitanja.
Korisnikov avatar
By blenta
oki
nisam primetio
hvala ti na iscrpnim informacijama
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nema na čemu. samo ti uvedi taj ADSL već jednom, pa da igraš igrice. ;)
By Lemur
Jel taj Telekom ADSL poceo da radi? Jel neko zna kako je? :pljuje:
By fazza
Ne znam ni ja, a vidim da ne zna niko drugi za tu foru sem FireGox-a.
Originally posted by mladunaci nigde u telekomu ne znaju za filtriranje P2P portova
To ne vredi ni da ih pitash, nece ti reci. :) Ne znam za Telekom, ali skoro svi
nashi provajderi su filtrirali p2p portove, kako bi smanjili saobracaj, jer su imali
slabashne linkove koji su jedino mogli da izdrze surf, i nishta vishe. :)
Naravno, naplate ti kao da imash neogranichen pristup Internetu, a onda te
je*u tako shto se prave ludi kad ih pitash za filtriranje. Najbolje da se
raspitash preko njihovih korisnika, oni ce ti reci pravu istinu. :)
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Popust za studente je vazio, ili mozda jos uvek vazi, kod Beotel-a. Za ostale provajdere ne znam.

Sto se tice ovog filtriranja portova, nisam primetio da ovaj moj provajder (kablovski) to radi. Zar tu nije situacija da P2P koristi portove od 1025 pa na dalje, odnosno da ne postoji tacno odredjen port na kom radi P2P, nego se veza uspostavlja izmedju racunara u zavisnosti na kom portu koji radi?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
u pravu si za portove, pa se to onda radi obratno. oni blokiraju sve portove iznad npr. 1025 i rešen problem. ili blokiraju sve portove, a otvore onih nekoliko za standardne servise, poput 80 za http, 25 i 110 za mail itd.

Telekom ne filtrira portove, provereno. ADSL im već radi. da ne radi, ne bi radio nikome bez obzira na kom ste provajderu, jer svi koriste Telekomovu infrastrukturu.

inače, što se tiče filtriranja, fazza nije u pravu, jer to rade malobrojni provajderi. p2p saobraćaj funkcioniše većini korisnika sasvim normalno, jedini problem se javlja kod onih koji koriste pakete sa manjim propusnim opsegom, jer ih provajder (zbog deljenja veze) kači na NAT ruter koji onemogućava servise poput P2P. recimo, kablovski korisnici koji koriste pakete brzine 512 kbs i većih se kod većine provajdera nikad ne stavljaju na NAT. ako imate takve probleme, možete pozvati provajdera i videti da li postoji mogućnost da vas skine sa NAT-a.
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Da, ali ja ne znam koji to provajder moze, ili sme, da blokira portove na taj nacin. Mozda se i to radi, ali ja nisam cuo.

Kod NAT-a i PAT-a je situacija da korisnik moze da uspostavlja veze, odnosno da on sam inicira uspostavu veze, ali zato ako neko hoce da se poveze sa korisnikom koji je iza NAT rutera to nece moci, osim ako korisnik ima pristup ruteru i ako ispravno podesi port forwarding.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
može svaki, jer mu to nigde nije zabranjeno. ništa ne obavezuje provajdera da onemogući određene usluge ili da ih naplaćuje kao premium services.
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Mozda, ali bi onda taj provajder propao... Ili mozda i ne bi, s obzirom na to da smo tu gde jesmo :)
Korisnikov avatar
By Allkey
Oh, ali svima najtoplije preporučujem kablovski internet ko ima prilike, daleko jekvalitetniji i daleko se realnije brzine ostvaruju ngo preko ADSL-a...

Zavisi i do provajdera... Znam toliko ljudi koj se žale na sporiji protok nego što su platili kod Sezam-a, dok je Beotel OK...

Ako postoji KDS operater SBB ili Vektor, preporučujem kablovski net.

Drugo, ako baš nemaš drugog izbora nego ADSL, preporučujem Neobee.net, koji su uf jeftini...
Korisnikov avatar
By andjela
Vektor nikako... Neobee jos manje
Korisnikov avatar
By Allkey
Ok. Ja imam Vektor. Iskustvo je SAVRŠENO.

Imam iskustvo sa Neobee-em, jedini su bili spremni da mi obezbede skidanje sa PCM uređaja, ali sam se ipak odlučio za Vektor-a. :)

Veruj mi, dobijam čak i veće brzine konekcije nego što je realno.
Korisnikov avatar
By andjela
a koliko si dugo kod Vektora?
Korisnikov avatar
By Allkey
Mnogo dugo. :)

Hm, od sredine prošle godine otprilike... Od tad apsolutno nisam imao nekih fatalnih problema da sam morao da ih cimam...
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Situacija sa kablovskim netom moze da bude razlicita od korisnika do korisnika, bez obzira sto koriste istog provajdera. Negde je ta kablovska instalacija losija, a negde bolja pa to dosta utice i ka kvalitet internet veze. Ako se kablovska mreza odradi kako treba, onda je pristup netu na taj nacin dosta kvalitetniji.
Ni ja ne bih preporucio neobee, a posebno ne sezam, zbog onih pretecih pisama koja su dobili pojedini zbog skidanja filmova sa p2p mreza.
Korisnikov avatar
By Allkey
С једне стране си у праву, ти коаксијални каблови су јко крти и довољно да се геометрија истог поремети, и то је то, оде сигнал...

Ја немам такве проблеме... У сваком случају, не препоручујем АДСЛ, никако ми сене свиђа како ради...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Neobee nudi jeftiniji ADSL od ostalih većih provajdera, ali ja nisam siguran koliko su oni pouzdani. svojevremeno sam imao kod njih razne vrste naloga i dešavalo se da mesecima imaju problema sa linkom, pa mi je protok bio katastrofa. od tada ih zaobilazim u širokom luku.

s druge trane, sa SezamPro-om imam prijatna iskustva.

ne znam odakle ti sve te informacije o tome da je kablovski bolji ili lošiji od ADSL-a, kad to nema veze s vezom. ako je provajder dobro podesio svoju mrežu irelevantno je na koji joj način pristupaš. takođe, postoji jedna stavka koja se zove garantovani protok, ali ona mora i da se plati. ista priča kao i za filtriranje portova. ako hoćeš dobru uslugu, to košta, za džaba nema nigde. za ADSL je još specifična agregacija koja je kod većine provajdera 40:1 ili još gore, što je prilično loše. Telekom ima tu prednost što ima velike linkove, pa on sve svoje korisnike kači direktno na njih, pa nema ni agregacije. zbog toga ne moraju ni da filtriraju portove. ima se - može se.

s druge strane, koaksijalni kabel nije baš najsrećnije rešenje za ovakve vrste servisa. da jeste, onda niko ne bi koristio UTP za mreže, već koaksijalne kablove.

i šta ti uopšte znači to da dobijaš "veće brzine nego što je realno"? kao provajder ti gura megatibnu vezu kroz telefonsku paricu ili šta? ako pričaš o tome da si uplatio paket od 128 kbs, a skidaš brzinom od 20 KBs, to ništa ne znači.

a što se tiče pretećih pisama, to što su ih oni poslali je zapravo jako fer sa njihove strane. svaki provajder zna tačno šta radiš na mreži, a ako ti ne pošalju ovakvo pismo to ne znači da ne čuvaju informacije o P2P saobraćaju i da ih neće predati policiji. ovi su te bar upozorili da pripaziš. za sada ta pisma ostaju mrtvo slovo na papiru, ali sve je moguće.
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Nigde nisam rekao da se dobijaju vece brzine nego sto je realno, ako si mislio na mene :)

A sto se tice kablovskog, bolji je od ADSL-a gledano po PING-u, na primer. U svakom slucaju razlike su zaista male ako je, kako si rekao, sve lepo odradjeno na instalaciji.

Sada, koaksijalnom kablu nista ne fali. Racunarske mreze su se u jednom periodu i realizovale uz pomoc koaksijalnih kablova, najpre onih debelih, pa zatim sa tanjim. Sam koaksijalni kabl ima dosta sirok propusni opseg sto garantuje i veliki protok informacija, naravno pored prenosa TV, a po negde i telefonskog signala. Njegova mana je slabljenje i zato se danasnje kablovske mreze grade kao kombinacija koaksijalnih i optickih kablova (HFC mreze).

Za pisma ne znam sta da ti kazem. Cuo sam, mada nisam 100% siguran, da je neobee cak iskljucio par korisnika zbog p2p download-a. Za sezam nisam cuo da su nekog iskljucili, ali im je zato reklama za desetku :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
govorio sam korisniku allkey.

u svakom slučaju, ako su veze istog propusnog opsega, ping ne zavisi od vrste veze, već od provajdera i kapaciteta njegovog linka. mreže su se davno realizovale pomoću koaksijalnog kabela, sada se sve to radi ili preko STP/UTP kablova ili optikom. nijedan kablovski operater na Zapadu koji nudi veće brzine pristupa (1+ MBs) ne instalira koaksijalne kablove, već se sve radi optikom. kablovski internet i koaksijalni kablovi u kombinaciji valjda još postoje samo u Srbistanu.
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Ne ne, gledaj. Ping odnosno ti ICMP paketi ne zahtevaju neki veliki propusni opseg da bi dali bolje rezultate. Nisam licno probao da uporedjujem ICMP RTT sa ADSL i kablovskom vezom, ali logicnije mi je da je sporije kod ADSL-a, jer tu prvo mora da proje kroz DSLAM u Telekomu, pa do provajdera i na kraju na net (uprosceno). Dok kod kablovskog neta ide direktno na CMTS i na net, osim ako kablovski provajder nije drugacije konfigurisao taj deo rute.

U pravu si kada kazes da se racunarske mreze sada realizuju UTP, ili STP kablovima, ali ne i optickim kablovima. Oni se koriste uglavnom za backbone delove mreze, a i tu se ne koriste bas svuda, jer je oprema skupa.

Sto se tice koajsijalnih kablova, evo na primer pogledaj sajt jednog od vodecih americkih kavlovskih provajdera Comcast. Na pr: Manual za prikljucivanje modema I dalje se koriste koaksijalni kablovi, ali kao sto sam vec rekao u kombinaciji sa optickimi kablovima. Jos ako se umesto klasicne analogne televizije prenosi digitalna onda ostaje jos veci deo opsega za net i ostale servise.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ja sam već nekoliko meseci na NeoBee ADSL-u i nemam nikavih problema. Veza je u 98% slučajeva savrsena, a budući da igram on-line igrice a la WoW svakao sam u prilici da dam takav overall judgement.

Kod njih je trenuto zaista ultra-povoljan paket 512/128 HOME ADSL za 1750 din (porez uključen) flat rate agregacije 1:16 -- jeftinije nego kod Telecoma -- tako da vam ga svima najtoplije preporučujem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!