Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by devokICA
"Criticism of butch-femme was usually based on the claim that these identifications are an attempt to replicate heterosexuality by designating one member of a couple as male (the butch) and the other as female (the femme). Even today this argument is frequently aired. However, it is highly problematic because of its own underlying assumption of heteronormativity--that is, the tenet that heterosexuality is normal, and that all other forms of sexuality are only weak imitations of it. Butch-femme need not be an imitation of anything; it is a unique way of living and loving.

:hvala: To je to - ko kaze da je heterosexualni model normalan?!
By SUNNY B
Originally posted by Diabolique
Zensko... sa svim zenskim atributima, kako izgledom tako i ponasanjem. I obavezno bez viska muskih hormona...
vidim ja devojko da ti nemas pojma o cemu pricas....

nekako sve vi koje trazite "femme" jer je to zensko a da hocete muskarca bile biste sa tipom ste uokvirene karminom,stiklama,prizemnoscu i bespotrebnim laprdanjem bez iole dubljeg posmatranja stvari.
bolje da odem, dok ne izgovorim nesto gore. ipak si ti "zensko" a ja sam sa viskom muskih hormona,te cu se ponasati dzentlmenski, onoliko koliko mi ova bedna doza estrogena koji su ipak prisutni, dozvoljava....
By SUNNY B
Originally posted by Angelina777[/i

@tramp, kako to osoba ne moze da se posmatra "pojedinacno"?m?

jasno. ovde si u pravu.
tesko da osoba moze da se posmatra globalno. mislim, ono, imas zelene oci, volis da skupljas salvete, imas kolekciju leptira, volis pilecu dzigericu, nemas nista protiv gradjanskog rata u sudanu, organski ne podnosis kuvanu kozicu sa pileta i brijes noge iskljucivo gillette brijacem i to uvek tako sto jednu nogu dignes, druga je spustena i onda povlacis rukom,recimo,na gore. i tako u nedogled...
znas, to je skup tvojih licnih osobina. osim ako ne osnujes "udruzenje mrzaca kuvane kozice sa pileta". i tako...

e, endzi, aj leba ti, ljubi te tvoja sunny, daj nemoj vise pitati ovakve stvari jer kako vidim, uskoro cemo se podaviti posto diabolique nema pojma sa zivotom ali se osetila pozvanom da sudi. i tako dalje, i tako dalje.... vidis da smo nedorasli raspravi...
Korisnikov avatar
By mary
@Sunny
pa sta ocekujes? ovo je ipak forum gej-srbije a ne neki naucni skup na ovu temu.
:mama:
Korisnikov avatar
By ms-dynamite
Originally posted by Skyen
jednom, u naletu svih tih podela, pitam ja drugaricu da me klasifikuje, da vidim kako se kotiram na rang listama. i kaze ona, ma ti si fem andro. jebes mi sve ako ja znam sta to znaci i kako to izgleda. odmah pomislim na neku cicu roboticu u nekoj dalekoj 2145 godini. a nisam ni cica, ni robotica.
i ne znam odgovore na cuvena pitanja zasto su femice femice, a buchice buchice. a i iskreno jebe mi se vise. neka se frikombinuje svako prema sopstevnom apetitu i sklonostima. sva sreca pa iz tih kombinacija nece biti dece koja ce pitati isto to sto muci sve gejeve stotinama godina, zasto...1000 zasto, 1000 zato...

volim devojke, volim grudi, lepe noge, lepo telo, volim sve sto vole mladi, skupljam salvete, znacke i marke iz proslog veka.

lazem, ja sam asexualna tako da ne znam da odgovorim ni na jedno pitanje :doh:
Djole meni rekli istu dijagnozu...to andro bla..a jel to mnogo strasno. Ima li leka?

Dosta vise sa fiokama..
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Nije ljubavi strashno, samo je mnogo dobro za ozeniti :tamoamo:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by *PiNkLoVe*
Sta znaci Andro?
imaš odgovore na to pitanje u temi you prefer andro?! pa pročitaj tamo :)
By Dionysus
Hvala. Ja inace vise od pola tih vasih termina ne znam na srpskom, vec na ruskom, tako da mozda i znam sta je, ali ne znam da se tako zove :)
By Çâðê_DUP
Originally posted by Myself
Originally posted by Angelina777
ta potreba da zena bude "kao musko" da bi se priblizila drugoj zeni, nestala je krajem ovoga veka u emancipovanim zemljama. meni su fem devojke jako uocljive po klubovima, upravo, jer ih je malo.

Ovaj vek jos nije prosao. Tek je poceo. Pretpostavljam da si napravila 'lapsus'. :wink:
Rekla sam da su butch zene uocljivije u drustvu kao celini i zbog toga sve lezbejke vecina ljudi identifikuje sa njima.
Ti si boravila u emncipovanim zemljama? Nije bas tako kako si napisala.
Ne bih rekla da biti fem ili butch ima veze sa emancipovanoscu ili sa prilaskom zene zeni. Svasta. :nope:
boravila sam u emancipovanom modusu misljenja od bebe. a boravila sam i u emancipovanim zemljama- odakle ti da nisam? znamo se?

sve u svemu, mislim da je resenje u pronalazenju nekih naucnih studija i mome samoedukovanju, kao i teznji da se nesto ovde menja: ima mnogo fem devojaka, a fem ne znaci roze slim cigareta, stikle, nokti i sl, to je stvar imidza, kao i kupovne moci. fem cine, rekoh, osobene crte lica, gradja i sl. fem moze imati i kratku kosu, zaboga. upravo se ja ne rukovodim prividom. a ja sam eto devojka koja voli zene ciji rod inklinira heteroseksualnom konceptu. dakako da se ne slazem sa terminom "mujer verdadera", jer nisam sigurna ni sta sama rec "zena" znaci, gledano sustinski .... patrijarhat mi nije srcu mio, a skacem kad vidim obrise istog u lezbejskoj kulturi u kojoj sam nekada mislila da cu se osecati slobodnijom ..ž
kljuc u svemu je raznovrsnost i za svakoga ponesto-poneko. ovako, moze biti prilicno frustrirajuce za nas femice (koje doduse idemo u teretanu i nismo njanjave i kilave) koje traze nesto slicno ... a jos da nas i ismejavaju zbog toga kad odemo u klub. evo, pitacu nekog pedera koji se pali na macho tipove: sta bi uradio, kako bi se ponasao da su 99 posto muskaraca koje sreces u klubovima iskljucivo okorele tetke? (ovim ne vredjam feminizirane muskarce, nemam nameru, samo se bavim "ukusima!)
By SUNNY B
fem cine, rekoh, osobene crte lica, gradja i sl.
nadam se da ovime nisi htela reci kako su one , kao i ja, birale osobene crte lica i gradju....
By Çâðê_DUP
Originally posted by SUNNY GIRL
fem cine, rekoh, osobene crte lica, gradja i sl.
nadam se da ovime nisi htela reci kako su one , kao i ja, birale osobene crte lica i gradju....
ne, nisam to time htela reci-ovako izvrnuti smisao! :P

evo, reci ti meni onda draga devojko, sta mene cini FEMME? stikle dakako ne, ne umem ni da hodam u njima. u zivotu nisam nista skuvala. nokti su mi kratki, ni traga od onih sljokica, ne pusim slim cigarete (ne pusim uopste), nije mi casa vode teska, ne prekrstim noge kad sedim (ne uvek, niti vodim racuna), imam kratku kosu. zasto sam ja femme? da nisam mozda buch jer nosim sportsku garderobu, imam kratku kosu, imam kratke nokte, nisam u zivotu nista skuvala i obicno ja pridrzavam vrata lifta (nenamerno), takodje, bildujem.
sta tebe cini BUCH devojkom? nemoj mi samo reci da je u pitanju STAV. Jasno je kao dan da npr Monica Belucci ne moze biti buch, a njena haljina je najmanji razlog za tako nesto. ili da je Milla Jovovich andro, makar nosila balsku haljinu sa dekolteom ili da je Martina Navratilova ...ona nije nista.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by lthr_yu
pa ni ja ne volim fem decake. Da mi treba devojka smuvao bih devojku
Pa ni ja butch, da zelim to bila bih sa tipom, a ne ribom :D
Korisnikov avatar
By tramp
a angie otkud ti znas da nisi buch :D
By Çâðê_DUP
Буч и фем, идентитети су кључни део лезбејске историје, али такође и парадигме које се прихваћају током развоја. Буч лезбејски идентитет родног изражавања који на родном спектру ближи, или прелази, у "мушко" родно изражавање. Фем је њен антипод - жена с наглашеним друштвено нормираним ознакама женског рода.

izvor: WIKIPEDIA
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Zoe

Nekako te gledaju kao da nisi dovoljno lezbejka, kao da si dosla tu samo da se zajebavas, jer si, zaboga, tako femm....... :doh:

da. i meni je jedna ANDRO devojka obucena u leather pants rekla da sam "omasila klub". i to kao nije diskriminacija?ako ja dodjem u X npr (u nekom nemogucem trenutku) obucena u damsku haljinu sa dubokim dekolteom, kako cu se ja osecati tamo? i da, zelim da nosim one moje biserne mindjuse (vise do poda) koje mi je poklonila baka, pa sta!!! (andjelina vristi)

pa sta!!!!!

:protest: :protest: :protest:

hmm devojke ako je ovo tacno onda uzas. sto vise citam postove na forumu sve sam sigurnija da nikad necu posetiti neki od gay klubova i na bilo koji drugi nacin osim foruma biti u toku sa scenom. pa anj777 eto ti odgovora zasto ima mnogo vise butchica.ma ne pada mi na pamet da se upustim u scenu makar pocela da muvam koleginice od reda
By Çâðê_DUP
Odgledala sam par sezona L worlda /nisam verovala da ce mi se dopasti Shane, ali jbg, dopala mi se./
Iako nema buchica, chini mi se da Shane pomalo forsira model "Pivo i pakao"

ps mislim da sam se zaljubila u Shane :hypno:

kako se zove glumica? :D

:google:
Korisnikov avatar
By frivolus
Katherine "Kate" Moennig

google is the mother ;)
By Çâðê_DUP
Originally posted by frivolus
Katherine "Kate" Moennig

google is the mother ;)
and who's the holy father?
By Çâðê_DUP
Originally posted by frivolus
www.blackle.com

buwhahawhaha :kosach:
ajd sad se ponovo vrati dva posta gore i pogledaj smajli :google:

:P
Korisnikov avatar
By frivolus
ma znaaam... o'ma sam ga spazila... ;)
Korisnikov avatar
By Hys.
"pivo i pakao" ?
ma sta ti je, gde Shane :evilgiggle:
:pivce:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!