Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
nikad mi nisu bili jasni likovi koji su duboko religiozni iako su gay :puzzle:
kako neko moze da veruje u religiju (ne u postojanje Boga!) koja kaze da je ono sto on/ona jesu greh i bolest ?

vecina religija su potpuno netolerantne, pa tako i pravoslavna.
Korisnikov avatar
By ::fy::
@Eya

:up: I ja sam to ispo pitanje postavio 1000 puta i nikada mi neće biti jasno ....
Korisnikov avatar
By EYA
drago mi je da nisam jedina :trep:
Korisnikov avatar
By one of the people
kako neko moze biti peder i pravoslavni?
Ako Crkva osudjuje pedere i ako je to srtni greh, kako jos uvek mozes verovati u tako nesto? Mozda zbog rodbine i sela, ali licno u tako nesto ne mgo da verujem.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pazi mozda ljudi veruju u Boga kao Boga, a ne u crkvu kao instituciju...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by EYA
kako neko moze da veruje u religiju (ne u postojanje Boga!) koja kaze da je ono sto on/ona jesu greh i bolest ?

Ni meni nikad nisu bili jasni ljudi koji vole da se pisa po njima, pa ne znaci da treba da ih napadam zbog toga.
Pustite ljude da veruju u ono sto ih cini srecnim.
Ko si ti da nekome kazes da li treba da bude religiozan, ili ne?
To je isto kao kad bi tebe neko napao zato sto volis (tudju) picku.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by A.F.K.A.OB
Originally posted by EYA

Ni meni nikad nisu bili jasni ljudi koji vole da se pisa po njima, pa ne znaci da treba da ih napadam zbog toga.
pa napadaju me, u tome i jeste problem :salut:

btw, ja sam samo pitala ˝kako?˝
ako nemas neko objasnjenje koje bi mi pomoglo da razumem, nemoj ni da mi izvrces reci :bisou:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Meni je pitanje odnosa Crkve prema gay-populaciji smesno.Pogotovo katolicke Crkve u cijim redovima su vecinom homoseksualni svestenici,a ti isti svestenici govore o homoseksualnosti kao bolesti i smrtnom grehu-jer je takav zvanican stav njihove crkve.Imam jednu rec za tu pojavu JEBENA HIPOKRIZIJA a za takve ljude JEBENI HIPOKRITI!!!:peace:out
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by EYA

Dotices se prvenstveno hriscanstva.
U doticnom sistemu verovanja nisu samo homosexualci obelezeni kao gresni, vec apsolutno SVI vernici, osim odabranih par ljudi koji bi mogli da se nazovu cistima. Tako da, sta god radila ili ne radila, ne gine ti pakao ne budes li ljubila ruke svestenicima i molila za oprostaj za sve sto pomislis ili uradis.
Ako vec nemas zbog cega da se kajes u svom zivotu, moras da iskajavas praroditeljski greh (tj. greh Adama i Eve).
Ja licno ne mogu da razumem da je neko bas takav psihicki mazohista da celog zivota moze da slusa o tome kako je sve lose sto mu se desava kazna nekakvog noga koji je strasno ljut na sve oko sebe, iz samo njemu poznatih razloga. A dobre stvari? Dobre stvari su greh! :lizalica:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Mr.Ja
god is love, love is god :love:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by MinaHarker

U doticnom sistemu verovanja nisu samo homosexualci obelezeni kao gresni, vec apsolutno SVI vernici, osim odabranih par ljudi koji bi mogli da se nazovu cistima. Tako da, sta god radila ili ne radila, ne gine ti pakao ne budes li ljubila ruke svestenicima i molila za oprostaj za sve sto pomislis ili uradis.
Ako vec nemas zbog cega da se kajes u svom zivotu, moras da iskajavas praroditeljski greh (tj. greh Adama i Eve).
Sad si potpuno izvrnula poentu.
By Ulix
Originally posted by Lakiboy_ns
Pogotovo katolicke Crkve u cijim redovima su vecinom homoseksualni svestenici,
Da li te je neko ucio da ne pravis takva uopstavanja?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Ulix
:andjelak:Nisu to uopstavanja to je realnost.Znam ljude koji su deo te crkve koji su mi preneli takvo "uopstavanje".Ovde se govori o HIPOKRIZIJI te iste Crkve koja cini sve da homoseksualnost predstavi kao smrtonosni greh a vrlo dobro znaju sta se desava iza zidova svojih "bozijih hramova".Ja ne napadam katolicku crkvu iz nekih nacionalisticko-pravoslavnih razloga posto sam krsten kao katolik pa znam o cemu pricam.Mislim da ni pravoslavna crkva nije mnogo bolja samo sto je manje uticajna!!!:seljache:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja vama vec rekoh (negde) da Crkva smatra grehom i heterosexualni sex a kamoli ovaj `nas` :giggle:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by A.F.K.A.OB
Originally posted by EYA

:smeh: :rotflmao: :smeh: :rotflmao: :smeh:

:)
By Ulix
Originally posted by Ulix
:andjelak:Nisu to uopstavanja to je realnost.Znam ljude koji su deo te crkve koji su mi preneli takvo "uopstavanje".
Oho-ho. Evo sve referenca do reference i ne zna se koja je pouzdanija. "Neki" ljudi iz (opet) "neke" crkve su ti "preneli" taj "podatak". Jesi se zapitao da slucajno ti ljudi nisu taj podatak izvukli iz nekih svojih fantazija, predrasuda itd.?
Ovde se govori o HIPOKRIZIJI te iste Crkve koja cini sve da homoseksualnost predstavi kao smrtonosni greh a vrlo dobro znaju sta se desava iza zidova svojih "bozijih hramova".
Zapravo ne radi se. Radi se o tome da si rekao nesto sto zaista nema nikakvo pokrice, i da sada u to uplices i hipokriziju. (Da si rekao da su neki popovi pederi, to bi bilo ok, ali ti tvrdis da je vecina homoseksualna; to se protivi svakoj statistici. Idem da napustim medicinu i da se prebacim na teologiju da budem medju svojima - pederima, ne vernicima.) Ispade sada da se u porti svake crkve posle sluzbe trte popovi: oh oce Zarko, oh brate Justine, to to daj mi ga do kraja... :drama: :cekam: Crkvu cine ljudi, ne betonski blokovi, i uvek ce biti odstupanja od zvanicnih dogmi, ma koliko crkva bila uticajna. Homo sum, humani nihil a me alienum puto.

Uostalom, vec je ovde bilo milijardu rasprava o tome. Novi Zavet ne pominje ni h od homoseksualnosti, i u hriscanstvu postoji toliko toga vise od jedne recenice u Starom Zavetu. I tako, ako je neko i pop nije nuzno i potpuno dogmatsko groblje, ima ih sposobnih da misle.
Ja ne napadam katolicku crkvu iz nekih nacionalisticko-pravoslavnih razloga posto sam krsten kao katolik pa znam o cemu pricam.
Aha, krsten si i to je isto kao i da si zavrsio teologiju.
Mislim da ni pravoslavna crkva nije mnogo bolja samo sto je manje uticajna!!! :seljache:
Fino. I ja mislim isto. :volinevoli:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by EYA
drago mi je da nisam jedina :trep:
naravno da nisi jedina....ima nas jos dosta kojima to nije bas jasno...
By Simor
Lakiboy_ns nam je k'o Meredith Brooks - "I'm a sinner, I'm a saint"; malo zabrinutosti nad sveopštim licemerjem katoličkog sveštenstva, a malo drkice na gej mafijaše. Postmoderna je to!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Simor
Lakiboy_ns nam je k'o Meredith Brooks - "I'm a sinner, I'm a saint"; malo zabrinutosti nad sveopštim licemerjem katoličkog sveštenstva, a malo drkice na gej mafijaše. Postmoderna je to!
Sta cu kad sam SVESTRAN!!!
Dosta sam putovao,dosta ljudi upoznao,dosta toga video.....samo zelim da podelim svoje utiske sa vama dobrim ljudima!!
Sto se tice gay-mafije tu temu sam naravno postavio kao salu,inspirisala me epizoda WILL&GRACE na tu temu.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
For ULIX:
Veruj mi brate znam o cemu pricam!!!
Ovi podacu nisu po principu "rekla-kazala".
Imam clanove familije i poznanike koji su aktivni unutar Crkve-neki cak i zive tamo kao aktivni svestenici,odlazio sam tamo u posetu vise puta.
Stvari koje se desavaju iza zidova tih "bozijih hramova" su neverovatne i veruj mi vecina svestenika su gay-ooo daa itekako gay.Imao sam utisak da su to isfrustrirane tetkurace koje su se uvalile u crkvu radi lagodnog zivota i bogatih fondova koji su im na raspolaganju iz Vatikana sve ostalo im je manje bitno(osim kurca narovno).SAD BUT TRUE!!
Naravno cast izuzecima,ali ovde pricamo o vise od polovine svestenstva.
By Ulix
For ULIX:
Veruj mi brate znam o cemu pricam!!!
Ovi podacu nisu po principu "rekla-kazala".
Imam clanove familije i poznanike koji su aktivni unutar Crkve-neki cak i zive tamo kao aktivni svestenici,odlazio sam tamo u posetu vise puta.
Stvari koje se desavaju iza zidova tih "bozijih hramova" su neverovatne i veruj mi vecina svestenika su gay-ooo daa itekako gay.Imao sam utisak da su to isfrustrirane tetkurace koje su se uvalile u crkvu radi lagodnog zivota i bogatih fondova koji su im na raspolaganju iz Vatikana sve ostalo im je manje bitno(osim kurca narovno).SAD BUT TRUE!!
Naravno cast izuzecima,ali ovde pricamo o vise od polovine svestenstva.
Od nekih ljudi iz Crkve sam dobio ovaj upitnik, koji je poverljiv, i koji je koriscen za utvrdjivanje broja homoseksualaca:

1) Da li ste peder? DA NE

2) Vi ste: AKT PAS UNI

3) Volite da primate/dajete a) iza oltara b) u porti c) na Hristovom grobu

4) Minimalna pozeljna duzina kurca je a)velicine raspeca koje nosim oko vrata b) bar duplo vece c) kakav je da je, dokle je kurac

5) Volite da vas sodomizuju a) krstom b) svecom c) nabijam se na kvaku

6) Seks je najbolji u a) mantiji b) bez icega c) u kostimima iz mjuzikla Jesus Christ Superstar

7) Oralni seks preferirate a) u krevetu b) u ispovedaonici c) u zbunju na groblju

8) Vece je zadovoljstvo pusiti a) vernicima b) ateistima c) satanistima

9) Drazi vam je seksa sa: a) odraslima b) decom c) zivotinjama

10) Poglavar se bira po kojim kriterijumima a) slatka faca b) strucnost c) velicina
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
:spank:FOR ULIX:
Pa nebi me zacudilo da ovakvi upitnici postanu praksa za koju godinu u nasim crkvama,krenuli su u tom pravcu.
Znam jednog svestenika na visokom polozaju koji nudi momcima oralna zadovoljstva uz novcanu nadoknadu(ili novi mobitel),pa ako mi neverujes mogu vas povezati-posle mozes tom istom svesteniku da se ispovedis i sve ti je oprosteno jer oni su "boziji izaslanici na zemlji"-YEAH RIGHT!!!
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam se malocas neprijatno iznenadila kad je majka dosla iz crkve. Kaze da je na kraju svestenik drzao skoro politicki govor, prilicno agresivan. Rekao je da su svi hriscani nasa braca i zalagao se za ljubav sa njima, mir itd... Ali svi ostali su opasnost hriscanstvu, pa onda dolaze sa strane razne izopacenosti pa su tu izmedju ostalog navedeni homoseksualci i lezbejke :( Onda se okomio na abortus kao zlo itd. Ja sam rekla majci da bar kad sam ja isla nije bilo toliko agresivnih govora i da sigurno katolicka crkva ne pljuje po svojim vernicima i naziva ih izopacenim. Inace majku sam jedva uspela da ubedim da ima malo bolje misljenje o homoseksualnosti ali sad kad je cula od svestenika da je to opasnost za hriscanstvo i izopacenost ne znam koliko cu ja imati uticaja... Inace crkva je bila prepuna. Moja majka tvrdi da naprotiv katolicka crkva ima takav stav i u njoj svestenici drze takve govore i da pravoslavna crkva hoce da im se priblizi pa ih kopira. Ono sto mene interesuje je da li je to tacno?
Korisnikov avatar
By EYA
zavisi od popa do popa. nisu svi isti, naravno. ali stoji da su mnogi i te kako zatupljeni i frustrirani, pa je potpuno uobicajeno u crkvi cuti ostrascene govore mrznje.
i oni su samo ljudi :tumble:

i samo da naglasim, ako se nisam dobro izrazila
Originally posted by Mr.Ja
verovati u Boga je isto sto i verovati u Ljubav.
ali podrzavati religije koje u svojoj osnovi sadrze netrpeljivost i netolernatnost prema mnogim grupama, ukljucujuci i druge religije, a biti pripadnik neke od diskriminisanih grupa, e to je ono sto bih volela da bude tema ove rasprave.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by EYA

verovatno je caka u tome sto su verovanja genericki duboko - iracionalna. cak i vera u nauku.

u vezi sa ovim, zanima me kako izgleda statistika pocetaka verovanja. u kojem zivotnom dobu ljudi pocinju da veruju. konkretnije, zanimaju me primeri ljudi koji postaju vernici kasnije u zivotu, u dvadesetim, tridesetim.... kako, zasto? ...

:vestica:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by EYA
zavisi od popa do popa. nisu svi isti, naravno. ali stoji da su mnogi i te kako zatupljeni i frustrirani, pa je potpuno uobicajeno u crkvi cuti ostrascene govore mrznje.
i oni su samo ljudi :tumble:

O tome bi onda trebalo da se razmislja u okviru crkve... Jer za ljude koji dolaze ti svestenici nisu ljudi, u onom smislu kako je covek komsija, rec komsije i rec svestenika nema istu tezinu. Inace pre vise godina ja sam bila u Patrijarsiji, nevezano za verska pitanja vec radi nekog uvoza. Onda je neki mladji svestenik usao kod tog kod koga sam ja bila da mu odobri nesto sto ce pricati pred ljudima, ne znam da li se sad to izmenilo pa sad svako prica sta zeli ili se granica onih koji odobravaju spustila... Taj govor je bio neki skroz nadahnut mada je svestenik koji je odobravao i tada pricao da su mladi svestenici sve u nekom zanosu sto je pohvalno (to su moje reci ali to je bio smisao) ali da bi ipak to sto pisu i posle govore narod trebalo i da razume. Ako je ovo to sto se razume bolje je bilo dok je bilo nerazumljivo :giggle: Inace, dok sam ja cesce isla u crkvu bilo je nekako mnogo drugacije, nije se upiralo prstom u ljude... Cesce sam slusala da ne sudimo drugima, da ne treba ne videti balvan u svom oku a videti trn u oku drugoga i sl.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Krishna je rekao " Napusti sve religije i prepusti se meni."
Morgan nije chlan nijedne religijske intitucije, sekte ili kulta. A ipak poshtuje boga i njegova lica. Put prema bogu pochinje iznutra " ako me unutar ne mozesh pronaci, neces me pronaci ni vani" -rechi jednog od aspekata Velike Majke.

Bog kao savrsheni entitet kojeg je nemoguce dokuchiti inteligencijom ma koliko velika ona bila, je stvorio sve. To sve je samo jedan deo njega, da deo boga nije homosexualan, homosexualci ne bi postojali. Tako da Morgan zakljuchuje da je bog delom homosexualac.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Nikako, homoseksualnost kao i heteroseksualnost i ostale podjele su daleko
iznad svake religije.
Ne brkajte pojmove, mi nismo izmišljeni kao homoseksualci, oni jesu izmislili sami sebe.
Tako, nikad ne stavljajte sebe i JA ispod nečeg.
NIKAD!
:osama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!