Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Ja imam jedno pitanjce, mozda ne bas direkno vezano za temu, ali stvara mi problem.

DakleM:

imao sam XP na nemackom i do pola pun HD, pa sam zbog drugog coveka koji koristi isti komp instalirao XP na engleskom (jezici su u ovoj prici manje bitni), sada ne mogu da pristupim fajlovima koji su na kompu bili uneti dok je bila prva verzija aktivna, taj deo je jednostavno zakljucan, kada u Comanderu pokusam da ih otvorim, dobijem obavestenje da je pristup odbijen..

ima li sanse da spasim to?
posto imam nekih stvari koje je apsolutno nemoguce ponovo nabaviti, snimiti, skinuti... (200 strana teksta za knjigu, npr.) :nazalost:

Hvala unapred
By Director
a da li neko zna kako da se to sve uradi na Mac-u? Da li postoji opcija da neki folder zastitim password-om? Mislim, postoji neka opcija "Ownerships and permisions" za svaki folder, ali se plasim da ako ga zakljucam necu moci ni ja da udjem u njega :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja bih neiskusnim korisnicima ipak preporu?io da uklju?e Simple file sharing, jer se tada "sakrivanje" fascikli obavlja jednostavnije. treba samo u properties prozoru uklju?iti opciju Make this folder private.

ako budete petljali sa svim nalozima i menjali dozvole, može se lako desiti da zaklju?ate ceo folder za sve korisnike (uklju?uju?i i sopstveni korisni?ki nalog). pretpostavljam da je to uradio i Alexandrus Magnus posle reinstaliranja Windowsa. ina?e, rešenje za tvoj problem je da podesiš vlasništvo i dozvole, a to radiš sve iz properties prozora za željenu fasciklu.

folder se nijedan ne može zaštiti lozinkom (bar ne preko sistema dozvola), ve? se lozinkom štiti korisni?ki nalog, koji je posle povezan sa dozvolama pristupa. ovo važi kako za Windows, tako i za Unix/Linux, pa i MacOS.
Korisnikov avatar
By Rei
ja bih neiskusnim korisnicima ipak preporu?io da uklju?e Simple file sharing, jer se tada "sakrivanje" fascikli obavlja jednostavnije. treba samo u properties prozoru uklju?iti opciju Make this folder private.
Zapravo, ova opcija ce svima osim onome ko ju je ukljuchio zabraniti pristup. To mozhe da bude dobro a i jednostavno je kao shto kazhesh, ali kada se reinstalira windows na C: particiju a ovaj folder se nalazi na D: particiji pristup nece biti dozvoljen nikome te se mora trazhiti i bunariti nachin da se ovo popravi, a to je dosta neprijatna situacija u kojoj se nashao Alexandrus Magnus.
Za njega sam gore postovao nachin kako se ovo mozhe popraviti (a time zashtitu mozhe zaobici i onaj ko ne treba), ali napominjem josh jednom da nisam imao iskustva sa take ownership opcijom tako da ne garantujem uspeh.
Korisnikov avatar
By Draco
Imam ja jedno pitanje :spin:

Kako ja da zastitim neki folder tj. kako da stavim sifru na njega ako nemam na kompu vise naloga? Mislim, zivim solo pa mi ne treba nekoliko razlicitih naloga, ali i dalje bih volela da masa ljudi koja mi sedne za komp nema pristup svim folderima..?

E da, pritom da je fora iz samog Windowsa a ne budzenje nekih programa..
Korisnikov avatar
By Rei
@draco
Iz samog windowsa to nije moguce, nazhalost potreban ti je neki program za to.
Probaj onaj koji sam gore opisao, jednostavan je, a vrlo koristan. :)
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by tinkerbell
@ Draco - a sto ga negde ne sakrijes? :puzzle:
pa i jesam, ali nije to resenje, to samo privremeno.. A i imam obicaj da stavim password na wordov dokument pa da tu potrpam sve, ali ni to nije bas neko resenje..

Ja bih ipak zasticeni folder :D
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by REI
@draco
Iz samog windowsa to nije moguce, nazhalost potreban ti je neki program za to.
Probaj onaj koji sam gore opisao, jednostavan je, a vrlo koristan. :)
Program sam skinula :spin: ali se nekako dvoumim da ga instaliram.. Cimam se da nesto ne ujebem posto ne verujem bas mnogo takvim programima.. Mada, ako ti kazes da ga koristis vec brdo vremena..:smirk:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Windows ne nudi opciju zaštite fascikle lozinkom, ali možeš uraditi jedan trik sa nalozima. kreiraj novi nalog, zaštiti ga lozinkom i u fascikle koje pripadaju tom nalogu smesti zašti?ene datoteke. zatim se vrati u svoj uobi?ajeni nalog i iz njega sakrij novokreirani nalog, tako da se ne prikazuje na welcome ekranu. ovo radiš tako što desnim klikneš na Moj ra?unar, a tu odaberš opciju Manage. detaljnije pogledaj Windowsovu pomo?.

alternativa je da ne koristiš welcome ekran, ve? da se loguješ na standardni na?in tako što ?eš unositi i korisni?ko ime i lozinku. ovo se podešava u kontrolnoj tabli, opcija korisni?ki nalozi.

ovaj na?in obezbeðuje da niko osim tebe ne?e znati da postoji još jedan nalog.

e sad, kako pristupiti zašti?enim dokumentima? klikneš desnim na ikonicu Windows Explorera (ili nekog drugog alata, i tu odabereš opciju Pokreni kao. otvori?e se prozor u kojem unosiš korisni?ko ime i lozinku tog drugog naloga i kad se otvori Explorer na?i ?eš se u Mojim dokumentima drugog naloga, a odatle možeš pristupiti i zašti?enim fasciklama.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@REI: promena vlasništva je jako jednostavna, a nije problem ni da se povrati kontrola nad folderom. to može da uradi svaki korisnik sa administratorskim nalogom. na kraju krajeva, kada se koriste prava pristupa, operativni sistem se nikad ne briše pomo?u "format C:" ve? se prvo uradi backup dozvola. ovo posebno važi za kriptovane fascikle, jer bi u suprotnom one ostale trajno zaklju?ane.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by 2Q2Bstr8
Windows ne nudi opciju zaštite fascikle lozinkom, ali možeš uraditi jedan trik sa nalozima. kreiraj novi nalog, zaštiti ga lozinkom i u fascikle koje pripadaju tom nalogu smesti zašti?ene datoteke. zatim se vrati u svoj uobi?ajeni nalog i iz njega sakrij novokreirani nalog, tako da se ne prikazuje na welcome ekranu. ovo radiš tako što desnim klikneš na Moj ra?unar, a tu odaberš opciju Manage. detaljnije pogledaj Windowsovu pomo?.

alternativa je da ne koristiš welcome ekran, ve? da se loguješ na standardni na?in tako što ?eš unositi i korisni?ko ime i lozinku. ovo se podešava u kontrolnoj tabli, opcija korisni?ki nalozi.

ovaj na?in obezbeðuje da niko osim tebe ne?e znati da postoji još jedan nalog.

e sad, kako pristupiti zašti?enim dokumentima? klikneš desnim na ikonicu Windows Explorera (ili nekog drugog alata, i tu odabereš opciju Pokreni kao. otvori?e se prozor u kojem unosiš korisni?ko ime i lozinku tog drugog naloga i kad se otvori Explorer na?i ?eš se u Mojim dokumentima drugog naloga, a odatle možeš pristupiti i zašti?enim fasciklama.
:up: :up: :up:

Probacu ovih dana pa javljam :)

Tnx ljudi!
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by 2Q2Bstr8
@REI: promena vlasništva je jako jednostavna, a nije problem ni da se povrati kontrola nad folderom. to može da uradi svaki korisnik sa administratorskim nalogom. na kraju krajeva, kada se koriste prava pristupa, operativni sistem se nikad ne briše pomo?u "format C:" ve? se prvo uradi backup dozvola. ovo posebno važi za kriptovane fascikle, jer bi u suprotnom one ostale trajno zaklju?ane.
Pa ja to sve znam, ali ovde ne pishemo onima koji znaju, vec onima koji ne znaju... :)
By High Maintenance
I ja koristim The Bat!Private Disc i mogu reci da je super i vrlo jednostavan za upotrebu...svi podaci su skriveni i ne postoji ni jedan nacin da se pristupi sadrzaju bez sifre...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Predjete na Linux koji je em za dz, em ima mogucnost kriptovanja particija!!! E, to ti vec tesko mogu iskopati! :up:
Korisnikov avatar
By crawen
ja nishta ne krijem na kompu.... :saint:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
i Win ima mogućnost kriptovanja particija...

mada to ne bih nikome preporučio bez obzira na OS koji koristi, jer se podaci nepovratno gube ako ne paziš šta radiš...
By Бреее!!!
Ево, шта Кинези нуде за озбиљнију, свеукупну заштиту:

Хард диск који се дешифрује отиском прста !!!

Ноутбук рачунари "ТхинкПад" кинеског производјача компјутера "Леново", који су досад омогућавали кориснику да се, уместо лозинком, логује отиском прста, од сад ће им пружати прилику и да додиром прста дешифрују своје хард дискове, саопштила је та компанија.

Неовлашћеним корисницима ће шифрирани подаци са хард диска деловати као бесмислене информације, а према најавама из "Ленова", ови рачунари ће моћи да се купе преко Интернета, и то већ ове недеље, а нешто касније и у продавницама, пренела је агенција АП.

Програм ради са софтвером Сафегуард Еасy компаније "Утимацо", чију је куповину за потребе својих агенција одобрила америчка влада, изјавио је директор технологије "ТхинкВантаге у "Ленову" Клејн Андерсон.

У последње време у свету расте забринутост због крадје података са изгубљених или украдених лаптопова. Тако је у мају од једног радника америчког министарства ратних ветерана украден лаптоп са подацима о више од 26,5 милиона војних лица, који је касније ипак надјен, а стручњаци кажу да са њега нису копирани поверљиви подаци.

Поред тога, америчко министарство трговине је у извештају објављеном у септембру признало да су од 2001. његови запослени изгубили 1.137 преносних рачунара, које је у највећем броју користио завод за попис становништва.

Према Андерсоновим речима, нови програм који у својим рачунарима нуди компанија "Леново", трећи највећи производјач компјутера на свету, пружа веома добру заштиту, а подаци су кориснику и даље лако доступни.

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By Amable
Sadrzaj ovog posta je obrisan usled krsenja autoskih prava. Molimo Vas da ubuduce ne postavljate sadrzaj na forumu koji ce na bilo koji nacin krsiti bilo cija autorska prava. Hvala Vam na saradnji. GS Tim
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Korisnikov avatar
By Deksi
Aaaa suupeeer! Sad kad ovo znam postacu Deksi, BOY GENIOUS!!!! :colorado:
Korisnikov avatar
By Rei
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hvala ovo bese interesantno.
Ja bih preporucio svima program CCLEANER koji je jako jednostavan moze se besplatno skinuti sa neta kada se aktivira za par sekundi brise sve iz history,ccokies,temporary internet fajl odnosno uklanja SVE tragove o web-sajtovima koje ste posetili!!:tamoamo:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
tu opciju ima svaki browser. sada u IE7 je samo "one click away". Tools -> Delete browsing history. :trep:
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Alexandrus Magnus
Ja imam jedno pitanjce, mozda ne bas direkno vezano za temu, ali stvara mi problem.

DakleM:

imao sam XP na nemackom i do pola pun HD, pa sam zbog drugog coveka koji koristi isti komp instalirao XP na engleskom (jezici su u ovoj prici manje bitni), sada ne mogu da pristupim fajlovima koji su na kompu bili uneti dok je bila prva verzija aktivna, taj deo je jednostavno zakljucan, kada u Comanderu pokusam da ih otvorim, dobijem obavestenje da je pristup odbijen..

ima li sanse da spasim to?
posto imam nekih stvari koje je apsolutno nemoguce ponovo nabaviti, snimiti, skinuti... (200 strana teksta za knjigu, npr.) :nazalost:

Hvala unapred
Постоји шанса... Авај, постоји једна верзија Windows-а коју поседујем... Windows XP BOOT build by Vladan. Лепо ради... Има пар порграма за спас података, покреће неке ситне глупости од Windows-a, сасвим довољан за спас таквих података. Дакле, тачно знам о каквој се заштити ради... Будући да је ово ожалошћена верзија Windows-a, не поседује таква ограничења, те нећеш имти проблема приступа фасцикли... Постоји Неро у том Windows-у, те можеш нарезати те податке на ДВД или ископирати на неку другу локацију са Тотал Командером.

Е сад, како би разменили то... Могао бих да направим ИСО и да поставим у share на ДЦ++-у, ти да дођеш на исти и да преузимаш од мене, наравно ако имаш неку интернет везу широке пропусне моћи?
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Lakiboy_ns
Ja bih preporucio svima program CCLEANER...
Ја сам тај једанпута упалио, почео је да ради и само паф, рестартовао рачунар. После није хтео да се подигне Windows.

Тако да: Нека хвала! :)

За чишћење трагова након сурфа користим ''1-Click Maintenance'', део програма TuneUp Utilities: http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=24466 i odličan je.
Korisnikov avatar
By Rei
Kad je vec obrisan prvi post mozhe da se un-topuje tema, s obzirom da tekst nisam sachuvao na hardu i mrzi me da ga ponovo kucam :P
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Allkey
Originally posted by Lakiboy_ns
Ja bih preporucio svima program CCLEANER...
Ја сам тај једанпута упалио, почео је да ради и само паф, рестартовао рачунар. После није хтео да се подигне Windows.

Тако да: Нека хвала! :)

За чишћење трагова након сурфа користим ''1-Click Maintenance'', део програма TuneUp Utilities: http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=24466 i odličan je.
Ja ga koristim vec godinu dana i radi mi odlicno nikada nisam imao nikakvih problema a treba mu samo nekoliko sekundi da obrise sve tragove.Tako da sto se mene tice za prikrivanje tragova CCleaner :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!