Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Kao što sam u nekim prijašnjim temama pisala nisam imala problema sa diskriminacijom seksualne orijentacije (out sam), ali mi se desi sa pojedinim osobama da kad im se outujem da se prave kao da ništa nisu čuli. Razgovor preusmere, ne odbace me, ali tema (moje) homoseksualnosti se ne dotiče. I kad god kažem nešto u vezi sa tim prave se kao da nisam ništa rekla. Meni je to jako čudno. Dakle, niti pričaju o homoseksualnosti, niti su homofobični, niti gej frendli, niti se čude... Totalna indiferentnost po tom pitanju - ništa čuli, ništa videli.
:neznam:

Kako objašnjavate ovo i da li ste imali slična iskustva?
Korisnikov avatar
By tramp
da mojoj mami je prva reakcija na moje autiranje bila "sad idem da spavam" i trebalo joj je neko vreme da se vrati na temu, a u medjuvremenu kao da niko nista nije rekao ....
Korisnikov avatar
By IriS
možda je i ta njihova indiferentnost bolja, nego homofobija.

ako su te cenili pre outovanja, ceniće te i posle. to je samo dokaz da te ne posmatraju kroz tvoju seksualnost, što je super, jer seksualnost ne odredjuje čoveka.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ima i onih koji postupaju po sistemu - ako o necemu ne govorimo, onda ni ne postoji; svojevrstan beg od stvarnosti, negiranje iste.......
Moguce da je samo jedna od faza kroz koju prolaze, a moze i da potraje.....
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Imam jednog ortaka koji zna ali eto tako se pravi kao da nista nije ni cuo. Sve je isto kao i pre zezamo se, druzimo ali je sto rece postavljac teme cudno takvo ponasanje. U sustini o svojoj sexualnosti ne pricam jer se drzim devize da je to samo moja privatnost ali bas upada u oci da postoje ljudi koji na to uopste ne reaguju. Mislim ne prozivam ga ali se sa ostalim ortacima koji znaju za mene cesto zezam na tu temu, dok on u takvim "stvarima" uopste ne ucestvuje. Sa druge strane nikada nista lose nije rekao na racun gejeva. Jebem li ga sta je po sredi...Ma njegova stvar, bitno da je super drug.
By Çâðê_DUP
Hej, pa to je super reakcija. (u Holandiji) takodje, ja bih ovako reagovala ili bih rekla: pa?
Sta ocekujes od ljudi? da pocnu da vriste i cupaju kosu? il ti mislis da je to toliko nenormalno, da neizbezno neko mora da vrisne i da se onesvesti. ali mislim da cute iz razloga koji je navela OGA.(ipak je ovo Srbija)
meni niko ne postavlja ta "intimna pitanja". u stvari, cini mi se i da izbegavam proste ljude zbog toga, ne zbog straha, vec ... nemam sta njima reci, a ni oni meni. pribegavam lazima zbog samozastite.
kad neko pita: imas li decka? imam. dvojicu. i to verenika i ljubavnika sa strane.
bitno je da mama zna (cuj, to misteriozno "zna", ona ima nezamislivo zdrav stav o bilo cijoj seksualnosti-NEMA GA). TO JE INTIMA I SVACHIJE PRAVO DA ZIVI KAKO HOCE DOK NE UGROZAVA DRUGOG. Licno bi vise volela da sam strejt, ali ne zato sto misli da je to normalnije od ovog drugog, "sve je normalno sto dvoje zele"-citiram je, vec sto misli da bih bila manje sama i srecnija. zivot bi mi bio laksi.
i posto mi je ona jedina familija, niko drugi ne treba da zna.
iznenadilo me je koliko gay, lez zele da budu prihvaceni, a onda kad dodju kod moje mame i kad vide da ona zna, cudno im dodje, pa se nelagodno osecaju, te kako zna, pa od mojih drugara niciji roditelji ne znaju, pa mi sve pricamo u siframa, pa kako to? jedna lez mi je rekla: izvini, ali meni to nije normalno da tvoja majka zna. i napustila je kucu u znak protesta. mozda misli i da mi je mama makro. taj deo mi nikad nece biti bas jasan.:volinevoli:
Korisnikov avatar
By tramp
e da pade mi na pamet opet mojoj mami ide na zivce ako ja istaknem da je neko od mojih prijatelja gej ... a onda recimo obavezno mi kaze da pozdravim svoju devojku i cak kad sam se sa prethodnom kacila mama je bila sva kao "daj joj vremena, nemoj biti nagla..." sto nikad nije rekla za tipove dok ih je jos bilo ... ali jednostavno se oseca neugodno kad se pokrene terminologija ... recimo lakse joj je pricati o tome da neko ima decka nego da tu istu osobu nazove gejem ili homoseksualcem ...
Korisnikov avatar
By Galateja
Tog sam stava da 'reakcija' ljudi koju sam opisala moze biti sa jedne strane'tranzittno stanje', a sa druge nekultura. Na ovom sajtu se toliko pise o homofobiji, neprihvatanju homoseksualnosti i slicnom. Ponavljam, iako sam out nisam imala negativno iskustvo po tom pitanju sa ljudima. Posto ja, naravno, nisam jedini predstavnik navedene populacije kontam da neki ljudi lose prodju. Pocetna reakcija (barem manifestna) vecine ljudi koji saznaju da imam devojku je cudjenje. Pitaju, odgovorim, pa opet i onda naviknu. Medjutim, nisu oni tema; govorim o grupici koji su indiferentni. Meni sta god da neko kaze od tih poznanika/drugarica/prijatelja odreagujem, bar dam do znanja da sam cula sta su kazali. Potpuno ignoirisanje recenog mi deluje skroz nekulturno. Ali samo 'mhm' i brbljanje o necemu drugom...
Korisnikov avatar
By deželaš
kao što sam nekom epre neki dan rekao, mislim da, ako imaš prijatelje koji su nehomofobični ali ceo život misle da je to "gej" ipak nešto "tamo (ako i to nije homofobija, hm), dakle mislim da je takvim ljudima utoliko teže da provale ukoliko si ima draži/a. možeš ti aludirati do u beskraj, zbijati špale i sve, shvataće te samo kao joker-a. strejtaška imaginacija je čudo.

što se tiče to nereagovanja na aut, potpuno mi je razumljivo. koliko god osoba bila nehomofobična, ako nikada nije bila izbliže povezana sa gejevima/lezbejkama biće joj šok. rečenica "ja sam gej" ima velike šanse da kod recipijenta u glavi izazove scenu sa tobom i osobom suprotnog pola (!), zaključak da sve vreme nije znao/znala, shvatanje koji je mogući drugi smisao nekih tvojih reakcija iz prošlosti, i najzad, čitav jedan mentalni scenario "upropaštenog života" koji te čeka.bez dece, bez porodice, uz otpor svih, pa da li taj i ta zna, pa kad im misliš reći, a pederski su odnosi bez emocija, jel te, a opet, lezbejke su prekomlikovane. pa-kud-ćeš-sad.i opet, to paranoisanje je utoliko teže ukoliko ste im draži.

:jebiga:

i meni samom je jedno duže vreme bio šok kada saznam za nekoga da "jeste", pa koliko god pre toga bio uveren i sam. no dobro, to su samo moji tripovi...

svetu je potrebna nova mitologija :protest:

pa sad ti znaj.
Korisnikov avatar
By Marvin
Imam tog jednog druga. Njemu sam se prvome autovao. I bilo je OK godinama posle toga. Pričali smo o tome, razglabali, sve ga je zanimalo, uz njega sam pola stvari i pohvatao (tada ne znadoh ni jednu gay osobu). I onda smo se nešto slučajno razdvojili na par meseci i posle toga ni jednog jedinog pomena.
Mislim da to nema veze sa ovim što QueerQue reče. Kakvo poštovanje intime, prosto je normalno da blisku osobu u nekom trenutku pitaš nešto vezano sa seksulanost/ ljubav šta li već.
Primetio sam i da od vremena kada smo prestali da pričamo o gejluku ne priča ni meni o svojim devojkama.
U svakom slučaju udaljili smo se mnogo. Ne volim ga kao pre. Baš zbog toga. Hvala mu što je bio tu kada mi je bilo najpotrebnije, ali sada to više nije to.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Galateja
govorim o grupici koji su indiferentni. Meni sta god da neko kaze od tih poznanika/drugarica/prijatelja odreagujem, bar dam do znanja da sam cula sta su kazali. Potpuno ignoirisanje recenog mi deluje skroz nekulturno. Ali samo 'mhm' i brbljanje o necemu drugom...
Samo faza.
Prošla je kroz nju i moja najbolja drugarica.

Ista fora je bila, ja pričam, ona ćuti. Ja završim, ona krene u komentar nečeg levog. Ja se opet vratim na tu temu, ona nešto treće... Međutim, ja sam mnogo dosadna i stalno sam je smarala zašto me ignoriše kad pričam o devojci i sl, pa je rekla "ne želim JOŠ da pričam o tome". Posle nekog vremena je totalno iskulirala. To je valjda neki način njihove "borbe" sa tim, njihovog prihvatanja. Nisu imali stav o tome, nisu razmišljali o tome (ili su ga imali, ali je totalno negativan) i sad, kontaju kako moraju da se odluče. Moraju da stvore stav. A zbg, taj neko koga treba prihvatiti je neko ko je strava i super, znači, sva teorija o homosexualcima kao bolesnima pada u vodu. I šta sad? Kako dalje? Iskuliraj ih malo i proći će. Ili pitaj u čemu je problem. Ne može da škodi.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da to baš nije pravi holandski primer. ovo je jedna pasivna tolerancija, gde je sve super dok se o tome ćuti i dok imamo manevarskog prostora da temu izbegnemo, pa da se tako pravimo da "to" ne postoji.

ja nisam zadovoljan ničim osim otvorenog prihvatanja, a svi mi znamo šta to znači.
Korisnikov avatar
By Ra
Ja isti slucaj imam sa kevom ...potpuno izbegavanje teme o homoseksualnosti...cak je prestala da gleda gay serija (npr.V&G)..ali planiram da pokrenem pricu ponovo cak sta vise i pred caletom koji kao >nema pojma<...necu to cutanje da trpim .....
Originally posted by 2Q2Bstr8
mislim da to baš nije pravi holandski primer. ovo je jedna pasivna tolerancija, gde je sve super dok se o tome ćuti i dok imamo manevarskog prostora da temu izbegnemo, pa da se tako pravimo da "to" ne postoji.

ja nisam zadovoljan ničim osim otvorenog prihvatanja, a svi mi znamo šta to znači.
Slazem se ...sve je bolje od guranja problema pod tepih.... :ostrisekiru: :ostrisekiru: :ostrisekiru:

:elektro: :kosach: :elektro:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!