Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Najpre smo samo "filozofirali", a onda je počelo pravi ispiranje mozga, toliko perfidno, da nisam ni primetio kako sam se stopio sa njima, počinje svoju ispovest za "Blic nedelje" Zaječarac Dragan Koljević, bivši jehovin svedok

"U to vreme radio sam u izbegličkom kampu u Graljanu kod Zaječara, i jednog dana sam slučajno, od jednog izbeglice, dobio neke zanimljive časopise koji su govorili o smislu života
Zainteresovao sam se, i preko adrese koja je bila u tim listovima, naručio sam još literature. Nakon par dana ispred moje kuće zaustavio se automobil iz kojega su izašli muž i žena, lepo obučeni, ljubazni, nasmejani ... Ostavili su mi svoj broj telefona i otišli. Nisam im se javio, i nakon nekoliko dana došli su kod mene u kamp na posao gde smo nastavili naizgled spontan, zanimljiv i naivan razgovor. Imponovalo mi je da o tako "filozofskim temama" razgovaram s kulturnim ljudima i počeo sam da se družim intezivno s tim bračnim parom, da odlazim kod njih. Uveli su me u svoje "društvo" i nakon četiri meseca ja sam se krstio kao Jehovin svedok...
Druženje sa tim ljudima bilo je svakodnevno, znali su svaki moj korak, pokret, više puta dnevno smo se čuli telefonom. Počeo sam da menjam sve u svom životu, da budem u skladu sa "pravom istinom". Infiltriran sam u grupu u smislu da je sve van Svedoka demonsko. Tako, prestao sam da odlazim na sva slavlja i rođendane, jer je to demonsko. Izgubio sam skoro sve dotadašnje prijatelje, ali to mi je tada bilo potpuno nebitno. Nisam bio ni na rođendanu sestrici koja je 11 godina mlađa od mene ... Sa zidova svoje sobe poskidao sam postere, jer je to zabranjeno. Ne smeju se imati ni posteri pisaca, naučnika, pevača ...
Otišao sam na jedan od sastanaka, koji su inače bili po kućama članova, sa tamnim naočarima i umalo me nisu proglasili otpadnikom ... Bilo je zabranjeno gledanje televizije, slušanje bilo koje muzike, izbacio sam romane, jer, po njima, u svemu može da se nađe nešto demonsko. Potpisao sam dokument da u slučaju potrebe neću primati krv ... Bilo je poželjno što jače udaljavanje od porodice, jer ona može da nam zatruje misli ...
Svako od nas delio je propagandni materijal na ulici obavezno najmanje dva sata dnevno. Na sastanku bismo "isparčali" Zaječar i svako od nas bi dobio zadatak da u nekom delu grada vrbuje članstvo. Morali smo da uđemo u svako domaćinstvo po bilo koju cenu. Ukoliko nam ne bi otvorili vrata, dolazili bismo ponovo i na kraju u sanduče ostavljali propagandni materijal ...
Mene je bolest spasla. Jednog dana dobio sam napad koji je ličio na epileptični. Međutim, sve analize su pokazale da sam potpuno zdrav. Napadi su postali učestali. Bojao sam se da izađem iz kuće da se to ne bi dogodilo na ulici. Prestao sam da idem na sastanke ... Zvali su me da dođem, tvrdili su da me to napada đavo ne bi li iskušao moju veru ... Obratio sam se psihijatru, imao sam psihičkih poremećaja ... U "Lazi lazareviću" u Beogradu jedna lekarka mi je saopštila da se te godine javilo 700 pacijenata sa identičnim simptomima i da su svi bili pripadnici neke sekte ...
Odlučio sam da izađem iz jehovinih svedoka i odne sam im papir o istupanju ... Oni ne ispuštaju svoje članove tako lako, ali kako od mene nisu imli koristi zbog moje bolesti, javili su da sam konačno isključen ...
Sanjao sam kako prilazim nekakvoj ikoni, video crkvu iznutra, krstim se, što u životu nisam učinio i klečim pred tom ikonom koju sam video. Čim sam se probudio, upalio sam televizor i video Hram svetog Save u Beogradu. Pomislio sam da tu moram otići ... U crkvi je sve bilo kao u mom snu, ikona je bila na istom mestu, sve isto ... Poslednji napad sam imao dan posle krštenja, prestali su iznenada, kao što su se i pojavili ...
Sada pevam u crkvenom horu ...

"Blic nedelje", 13.08.2006.

:doh: Propaganda verskog zaluđenika? Ili psihički poremećenog čoveka? Ili zaista ima istine u ovome?
Korisnikov avatar
By gari
Sada peva u crkvenom horu, nema više napade, sluša svog "popu", krka na slavama i napokon je-srećan jer je kao i svi ostali.

:lukavi: :bubblegum: :shake:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Da, čista propaganda - nema sumnje! Šokantno za mene u celoj priči je da ovakve tekstove objavljuje "Blic", tj. "Blic nedelje" da budem precizan jer očito postoji ogromna razlika između ta dva izdanja iste novinske kuće...
Korisnikov avatar
By svejedno
Propaganda verskog zaluđenika? Ili psihički poremećenog čoveka? Ili zaista ima istine u ovome?

Fuck.

Pomalo od svega zaista.
Korisnikov avatar
By jugoslovenka
Originally posted by ForeverYoung
Izgubio sam skoro sve dotadašnje prijatelje, ali to mi je tada bilo potpuno nebitno.
Pa nije ni cudo!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Uzasna stvar kod skoro svih verskih zajednica je ta da su im ciljna grupa ljudi koji su nesrecni. Znam da su ljudi na grobljima, u koznim omotnicama, nalazili pisma 'podrske' pisana od strane jehovinih svedoka, naravno u nameri da ih privole na 'saradnju'.
Sekte, ili crkve, koje ih vrbuju vrlo dobro znaju da ljudi koji se nalaze u teskim trenucima slabije rasudjuju i podlozniji su sugestiji, sto vidimo i iz objavljenog clanka. I nema nikakve razlike da li roditelje preminulog decaka ili poginule devojke vrbuje spc ili jehovini svedoci. Svi oni operisu na isti nacin, samo su im imena razlicita.
By Çâðê_DUP
Originally posted by MinaHarker
Uzasna stvar kod skoro svih verskih zajednica je ta da su im ciljna grupa ljudi koji su nesrecni. Znam da su ljudi na grobljima, u koznim omotnicama, nalazili pisma 'podrske' pisana od strane jehovinih svedoka, naravno u nameri da ih privole na 'saradnju'.
Sekte, ili crkve, koje ih vrbuju vrlo dobro znaju da ljudi koji se nalaze u teskim trenucima slabije rasudjuju i podlozniji su sugestiji, sto vidimo i iz objavljenog clanka. I nema nikakve razlike da li roditelje preminulog decaka ili poginule devojke vrbuje spc ili jehovini svedoci. Svi oni operisu na isti nacin, samo su im imena razlicita.
Da ne radim varijaciju na minin post, dakle ...
:up:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
uf, tek sam sada video ovo... kakva satanizacija! ovo je gomila gluposti gore napisanih... na žalost stvari se slabo menjaju, jer ne postoji politička volja.

slažem se sa Minom.
Korisnikov avatar
By gari
Tu smo se, dakle, složili. Nisu samo tzv" sekte" te koje vrbuju ljude već svaka Crkva to radi na neki svoj način. Samo što neke opštepriznate i masovne imaju exluzivno pravo na to a sekte tek moraju da se izbore. Kao recimo "munisti".

:party: :smirk: :zvezdice:
Korisnikov avatar
By ns.happy
nije mi jasna jedna stvar. ne mislim da sam bog zna kako stabilna licnost, imam svojih padova itd, ali kako mi neko nepoznat moze pruziti vecu podrsku od mojih prijatelja i bliznjih? prosto nikad ne bih upao u neku sektu na taj nacin. da naglasim ja sam i ateista. jednostavno religija nije nesto sto me interesuje. :zongler:

a ovo prosvetljenje u snu i taj famozni odlazak u hram sv. save... mislim, kako da ne... :kupanje:

blic nedelje, ko da ga uredjuje neki izgnanik iz ''zone sumraka''
Korisnikov avatar
By hlaefdige
...ne daj boze da nesretnik slomi nogu ili nesto slicno...morace da menja veru...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by ns.happy
nije mi jasna jedna stvar. ne mislim da sam bog zna kako stabilna licnost, imam svojih padova itd, ali kako mi neko nepoznat moze pruziti vecu podrsku od mojih prijatelja i bliznjih? prosto nikad ne bih upao u neku sektu na taj nacin.
onda možda nisi bio u dovoljno velikom sranju, pa da počneš da razmišljaš i u tom pravcu?
Korisnikov avatar
By ns.happy
hvala vrhovnom bogu hare krisni na tome :roflmao:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
nije mi jasna jedna stvar. ne mislim da sam bog zna kako stabilna licnost, imam svojih padova itd, ali kako mi neko nepoznat moze pruziti vecu podrsku od mojih prijatelja i bliznjih?
Stvar je u tome sto, ako se radi o pravim prijateljima, oni sebi nece dozvoliti da te obmanjuju i zavaravaju. A neko nepoznat hoce. I to obmanjivanje i zavaravanje bude odradjeno na veoma profesionalan nacin, te mozes da pomislis kako su zapravo ljudi oko tebe ljubomorni, zlonamerni itd.
Korisnikov avatar
By ns.happy
koliko neko moze biti profesionalan.... ne znam, mislim da taj ko zaglavi u sekti, taj ni ne zasluzuje nista bolje, jednostavno, trenutak slabosti koji ce ON/ONA okajavati ceo zivot. (a mozda ni nece)... pravo svakog coveka je da izabere kom ce se bogu i da li ce se uopste moliti...:mjuza:
Korisnikov avatar
By gari
Niko nikome ne može da zabrani slobodu ispovedanja vere, ako to ne ugrožava slobodu drugih na ispovedanje neke svoje vere. Tvoja je privatna stvar da li ćeš biti hrišćanin, musliman, budista...Ovde se radi samo o metodama vrbovanja vernika. Svako ima neku svoju slabu tačku /naročito ako još ne veruje/ i ako je psihički slab samo mu treba jedan trenutak da potraži "utehu" u jednoj od sekti ili crkvi. Što je, najzad, jedno te isto, samo na drugi način.

:salut: :sunce: :eureka:
Korisnikov avatar
By Phoenix
Propaganda. Maliciozna ako je laž. Ako je istina, nesvesna je, ali se opet radi o verskom zaluđeniku i automatski psihički bolesnom čoveku.
SPC optužuje druge za vrbovanje, ali ja vidim da su upravo oni najgori u tome.
Da napomenem, nemam ništa protiv da neko bude neke vere. Samo ukazujem na neke patološke i nemoralne stvari koje nisu vera, ali se plasiraju zajedno uz nju.
Korisnikov avatar
By Galakticki Kompas
Pricali mi o tim Svedocima kako su dobili ime ustvari... kazu da s'vremena na vreme organizuju gay orgije sa nepripadnicima "volje Bozije" a visoko clanstvo sedi, gleda i uziva :drkanje: posto je smrtni greh uzeti ga u usta ili primiti u g...zu* :egzorcist:

I tako, oni seniori gledaju a mladje clanstvo posle bicuju ne bi li okajali grehe :bic: cccccccccccc

Eto, tako svedoci postadose Svedoci...

:merlinka:
Korisnikov avatar
By EYA
hvala vrhovnom bogu hare krisni na tome :roflmao:
i Gospodji Bozen :D
Korisnikov avatar
By Beli Dečak
Hevi pricha, nadam se da cu uspeti da osnujem neku sektu u kojoj ce svi biti srecni :)
Korisnikov avatar
By Tweety
o boze, koja kenjaza! fuj!
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by fencysmurf
pomalo od svega.
:up:
By жњ
i jedu malu decu :mljac:
By Çâðê_DUP
navlakuse su te J'ehove":napitak:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!