Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Çâðê_DUP
First Hierarchy:

Seraphim
Cherubim
Thrones or Ophanim

Second Hierarchy:

Principalities
Virtues
Powers

Third Hierarchy:

Dominions
Archangels
Angels

Serafimi:

Michael
Seraphiel
Gabriel
Metatron
Uriel
Nathanael
Jehoel
Chamuel (Kemuel, Shemuel)
Lucifer
Satan
Abaddon
Asmodeus
Astaroth
Leviathan
Samael
Semyazza

Kerubini

Cherubiel
Gabriel
Ophaniel
Raphael
Uriel
Zophiel
Azazel
Beelzebub
Berith
Lauviah
Lucifer
Marou
Salikotal
Shamsiel

Tronovi:

Bodiel
Jophiel
Zaphkiel
Oriphiel
Raziel
Astaroth
Gressil
Focalor
Forneus
Murmur
Nelchael
Phenex
Purson
Raum
Samael
Sonneillon
Verrine

jos neke ..... ?:angel:
By Çâðê_DUP
Ili sam ja pomesala djavole i andjele .... not again :doh:

;)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Angelina777
Ili sam ja pomesala djavole i andjele .... not again :doh:

;)
Za one koji se ne razumeju, bas i nije neka razlika izmedju jednih i drugoh!
Korisnikov avatar
By svejedno
To... Ja sam Lucifer, mada me mesaju sa Gabrijelom oni koji ne znaju koliko je Lucifer bio dobar kao Arhandjeo ;)

Mada me mesaju i sa demonima, a retko, vrlo retko, i sa chovekom.
By Çâðê_DUP
Originally posted by svejedno
Mada me mesaju i sa demonima, a retko, vrlo retko, i sa chovekom.
:up:
Korisnikov avatar
By gari
Imao sam jednog serafima-Mihaela. Ali, odavno se nismo ?uli. Ina?e, Gino gde se ti svrstavaš kao nevernica? Kako možeš da veruješ u demone i anðele kad postavljaš pitanje postojanja Boga?

:djavo: :no: :blenta:
By Gost
Originally posted by gari
Imao sam jednog serafima-Mihaela. Ali, odavno se nismo ?uli. Ina?e, Gino gde se ti svrstavaš kao nevernica? Kako možeš da veruješ u demone i anðele kad postavljaš pitanje postojanja Boga?

:djavo: :no: :blenta:
Verujem u demone i djavole u ljudskom obliku. :djavo: :angel:
Korisnikov avatar
By gari
Pa, kako usklaðuješ njihovo postojanje s obzirom da ne veruješ u ono što ne možeš da OPIPAŠ?

:spank: :njanjanja: :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
A koja je razlika, o sveupucena i prepodobna angelina izmedju ovih klasa koje si navela!?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Morgan Le Faye
A koja je razlika, o sveupucena i prepodobna angelina izmedju ovih klasa koje si navela!?
Zasto je samo Angelini dozvoljeno da odgovara? Nije fer, uciteljice!

Najveca razlika medju klasama je zapravo 'udaljenost' od Boga tj. blizina ljudi.

Serafimi su najblizi Bogu, toliko sjajni da zaslepljuju sva ostala bica.
Cerubimi su 'cuvari' bozijeg znanja... nesto su ispod serafima, i ucestvuju u velikim dogadjajima na svetu, odnosno odlaze na zemlju samo ako je neka velika frka.
Ofanimi ili tronsi,ako se ne varam, su oni tockovi... Most annoying creatures of all... ispunjavaju zelje svog 'sefa'

Dominioni su neka vrsta potporucnika. Nisu bas okupljeni oko samog sefa kao prethodne tri grupe tj. prva klasa andjeoskih bica, ali primaju naredbe od njih i predaju ih 'sitnijoj boraniji' sa nizim cinom od njihovog.

Virtuesi imaju nezahvalan zadatak da, po naredbi nadredjenog, ljudima prave zabavu u vidu bozijih chuda. Takodje uticu na vremeske prilike (ad znate koga treba psovati sto pada kisa kad je exit)

Powersi su 'granicari' tj. oni se staraju o granici izmedju Raja i Zemlje. Naravno, demoni ih stalno napadaju, a oni moraju i da odrze granicu i da se postaraju da odgovarajuce duse bezbedno stignu na odrediste.

Principali su oni koji se staraju o gradovima, narodima, nacijama. Onaj srpski je ili lenj ili retardiran.

Arhandjeli su smorovi. Mihajlo i Gabrijel su samo neki od njih. Oni se staraju o fizickim stvarima, ljudima i blisko su povezani sa onim guzonjama iz Prvog Reda.

Andjeli, ustvari bica koja najcesce nazivamo svojim zastitnicima su na samom dnu hijerarhije nebeskih bica, tj. najvise su u kontaktu sa ljudima, i staraju se o tome da budemo fini, verni bogu i da ne radimo lose stvari. Ponekad su totalni retardi, sudeci po ponasanju onih o kojima bi trebalo da se brinu.

Na kraju se izvinjavam ako sam nesto pretumbala ili izostavila. Nebeska bica se nece ljutiti.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ima jedna prica koja govori o toma da su pojedini andjeli leteli dalje od Boga dok drugi nisu bili bas istrazivackog duha.

Tako su oni koji su npr. dosli do ovde postali ljudi, oni koji su otishli jos dalje demoni a oni koji su blize od ljudi su otprilige gore navedeni.

Ali to je samo jedna od prica.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by MinaHarker

Principali su oni koji se staraju o gradovima, narodima, nacijama. Onaj srpski je ili lenj ili retardiran.
Hahahaha, odavo se nisam tako dobro nasmejao, mislim da si otkrila srz sranja na ovim prostorima.

Anyway thx. for answer.

Znam da je Lilith htela da bude heruvim...ili serafim...nesto od ta dva...sve u svemu bog ju je iskulirao. A ona u stilu shpanskih serija, se zarekla na vecnu osvetu i na ubijanje bozanske li dece...
Korisnikov avatar
By svejedno
@ gari
Angelina ne moze da opipa ni um, pa sigurno veruje u njegovo postojanje.

Chak mi to deluje kao njena religija, sto postujem.

@ Morgan
Nisam znao da je Lilit htela da bude Arhandjeo.
Chak je od pochetka pokazivala sklonost prema dominaciji & neposlusnosti, a Andjeo ne zna sta je neposlusnost, osim palih, pa me chudi to sto si naveo, da bi htela da bude jedna od njih.

Jos je i svojom voljom napustila Eden posto Adam nije hteo da ona bude non stop on top.

Zelim reci, interesuje me odakle ti to?
Korisnikov avatar
By gari
Nisam znao da su nebeska bi?a organizovana po vojnim principima. Eto, tu su ?inovi, zaduženja, subordinacija...Mislim da je Bogu jako dosadno da izdaje nareðenja a ne razumem, s obzirom da je On svemogu?e Bi?e, šta ?e mu svi ti kad On sam može sve da završi u jednom trenutku s obzirom da je sveprisutan i sveznaju?i te da zna šta je bilo, šta jeste i šta ?e biti.

:cut: :hiphip: :google:
Korisnikov avatar
By gari
Misliš? A dokaz za to bi bio-OPIPAVANJE?

:komp: :cvetduga: :volinevoli:
Korisnikov avatar
By gari
Yeeeeeeessssss.../ona reklama za pivo/. Ne mogah da se uzdržim.

:vruce: :vruce: :vruce:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by svejedno

@ Morgan
Nisam znao da je Lilit htela da bude Arhandjeo.
Chak je od pochetka pokazivala sklonost prema dominaciji & neposlusnosti, a Andjeo ne zna sta je neposlusnost, osim palih, pa me chudi to sto si naveo, da bi htela da bude jedna od njih.

Jos je i svojom voljom napustila Eden posto Adam nije hteo da ona bude non stop on top.

Zelim reci, interesuje me odakle ti to?
"Knjiga o Lilit"
od autorke.... chijeg se imena nemogu setiti...

Siguran sam da nije htela da bude arhandjeo, vec serafim ili heruvim...
po mitu, kada nije uspela...zarekla se da ce ubijati svu boziju decu...
Zbog toga kada dete umre do 40dana...kaze se da ga je Lilith ubila.
Kasnije je bog poslao tri andjela da nadju Lilith, ali ona ih je iskulirala.
Inache govori se da na svete dane, Lilith i njena deca u pustinji podizu svoj glas do nebesa i vrishte, da bog ne bi chuo molitve ljudi.

Inache Lilith se kroz mithos povezala s mnogo imena.. i vecina njih znache "ona koja ubija/jede decu." Dalje diskutovanje na ovu temu zahteva da odnovim gradivo, a trenutno mi nije tu pomenuta knjiga.
By жњ
ovo je vec moja tema ;)
Korisnikov avatar
By HARP
Koje ste vi sajtove obilazili ovih dana, a deco? :smug:
Korisnikov avatar
By gari
Jao, samo ne OPET o Lilit koja jede malu decu.

:oklagija: :ozbiljan: :vrcka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!