Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By HARP
Razmisljam nesto... mnogi moji prijatelji koji zive po svetu jako malo placaju flat, ili kako vec u kom obliku ko placa vreme boravka online doticnom provajderu...
Mislim da je to kod nas jos uvek jako skupo za nase uslove... kada se poredi sa standardom...
Koliko vi placate?
Zasto je to kod nas jos uvek tako regulisano... zasto ja moram da placam moj flat ADSL vise nego lik iz Australije ili odakle vec...?
Korisnikov avatar
By HAL 9000
Na primer zato sto mi imamo Telekom Srbije, a ti koji placaju jeftinije ga nemaju :) .
Korisnikov avatar
By jukie
Meni je i dalje jeftinije da kupim paketi? packeta nego da uplatim flatrate na kablu... ali pošto sbb sve lošije radi, po?eo sam da razmišljam o adsl
Korisnikov avatar
By colorado
Sve je kod nas skuplje nego u inostranstvu. Zasto bi Internet bio drugaciji?
Korisnikov avatar
By unic0rn
Telekom ima i dalje faktichki shapu nad svim vidovima zemaljske komunikacije i imace dok se ne okupi funkcionalna Agencija za telekomunikacije koja treba da konstatuje prestanak monopola Telekoma (koji se pravno desio pre tacno godinu dana) pa niko ne mozhe da dovuche nikakav zemaljski link u zemlju.

Verujem da ce Dojche telekom to uraditi chim bude mogao.

Jedini Verat ima svoj bezhichni link ka Madjarskoj koji iznajmljuje manjim provajderima ili vecim kao backup link, ali bezhichne komunikacije u tu svrhu su ipak prevazidjene pre svega zbog nestabilnosti. Ne mere bez kabla :)
Korisnikov avatar
By nEne
ja placam 1500 dinara za flat cija brzina retko prelazi 200 kilobita u sekundi... sto znaci da za minimalnu brzinu (ovo jedva da moze da se nazove broadband) dajem skoro 20 evra, sto je puno!

upravo gledam sajt hrvatskog T-Coma, tamo je najjeftiniji flat aDSL sa minimalnom brzinom od 1 megabita u sekundi (izgleda da su tamo odavno prevazisli ove nase srpske brzine)( a to 4-5 puta brze od brzine moje konekcije) oko 4500 dinara...

pitam se kada ce u privatizaciji red doci na Telekom, i da li ce privatizacija srpskog Telekoma znaciti i istovremenu liberalizaciju trzista telekomunikacija...
By fencysmurf
Originally posted by Mahnitu
ADSL? You lucky bastard! :klux:
ovo me podseca na onu scenu iz zitija brajanovog, sa onim dedom sto gleda razapinjanja viseci naglavachke :D

zato sto telekom ima monopol. jasno ko dan !
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by demian
pitam se kada ce u privatizaciji red doci na Telekom, i da li ce privatizacija srpskog Telekoma znaciti i istovremenu liberalizaciju trzista telekomunikacija...
:sigh:

ja sam prosle godine mislio (naivnost) da ce se desiti BUM i da ce doci bar jos jedan mobilni i jedan fixni.. A telekom je progutao i Mobtel tako da sada stvarno drzi sve moguce...

Mislim da se odugovlachi zato shto su chuveni Upravni odbori mnogo atraktivni i da se niko ne zeli lako odreci NISa, JATa, Telekoma i slicno...
Korisnikov avatar
By nEne
znam zasto se odugovlaci, ono je bilo vise retoricko pitanje, mada pitanje 'da li ce to znaciti i istovremenu liberalizaciju trzista' i dalje stoji -- jer kao sto smo vec upoznati prodaja Mobi63 je skopcana sa nekim ugovornim obecanjem drzave da naredne dve godine nece davati licencu za jos jednog mobilnog operatera.

isto je moguce i privatizaciji srpskog Telekoma, prodace ga, a novi vlasnik ce se ponasati kao do tada drzava, jer mu je drzava obezbedila monopol jos koju godinu... to svakako ne bi bilo resenje.
Korisnikov avatar
By kal zakath
33,36 € - vidim da sada imaju istu opciju za 30,05€
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by FireGox

Zasto je to kod nas jos uvek tako regulisano... zasto ja moram da placam moj flat ADSL vise nego lik iz Australije ili odakle vec...?
Mislim da si uzeo krivu zemlju za primjer. Australija se naime takoðer bori sa cijenama interneta. Oni imaju velike probleme jer su otok, pa je malo teže sve to globalno povezati sa cijelim svijetom. U Australiji njihov najve?i operater ?AK niti nema u ponudi flat rate uslugu, ve? mu je najve?i 20GB fairuse + dodatnih 40GB sa manjom brzinom koju imaš. Brzine su im ok (standardna brzina adsl2+, 20Mbps), cijene nisu nešto pretjerano visoke (jeftinije su od onih u HR) ali ograni?enje prometa je totalno u kurcu ... ja u prosjeku napravim mjese?no prometa do 0,5 terabajta, a njihov najve?i paket je 20GB fairuse+40GB ... a paket najmanjeg prometa je 100MB+200MB, malo ve?i je 300+600MB ... totalna mizerija ... (u HR je najmanji paket prometa 526Mb, što je isto premalo ali opet ve?i od onog u Australiji) .. hebeš adsl ako nemaš flat rate .... :bljak:

U Australiji su pokrenuli i neku antikampanju protiv njihovog telekoma; prije par mjeseci sam i vidio tu reklamu ali je nikako ne mogu sad na?i na internetu ... uglavnom ide nešto tipa ovako "ukoliko vas ne zadovoljavaju usluge vašeg telekoma - ništa strašno. zatvorite firmu i napustite Australiju" :smeh:

Ina?e, da se pridružim kukanju, niti u HR nije internet jeftin, ....npr., u Njema?koj flat rate košta 9 eura (T-Com) a u Hrvatsko 42 eura (takoðer T-Com) ... ista firma druge cijene, nevjerojatno.... velkam tu kroejša, njema?ku koloniju :eu: brzine su ok, ali neke astronomske brzine mi niti ne trebaju ...
Korisnikov avatar
By Boshko
20 dukata, wireless flate rate, 256/64
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
uh, pa ja nemam re?nik, kao ti tu gore na sliki, superfly...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
btw, situacija se menja i cene su šarene. istina da svašta drži Telekom, ali provajderi sve više spuštaju cene. Sezampro nudi mese?ni flat za 360 din, sve je ve?a ponuda ADSL-a, pa samim tim postaje jeftiniji, a sli?no je i sa kablom.
Korisnikov avatar
By Rei
Josh kad telekom pochne sa maloprodajom ADSLa (kazhu od oktobra ove god) provajderi ce josh sniziti cene, jer telekom planira 256/64 kbit/s da naplacuje oko 1200 dinara... Mozhe da se zadesi i da bude i ispod 1000 kod ostalih provajdera. :molise:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by kal zakath
33,36 € - vidim da sada imaju istu opciju za 30,05€

E pa skupo ti to...Ja narucio novi net-pristup preko Tele Danmark-a i placacu 26 Eurica sledecu varijantu -> Down:100 Mb/s Up:100 Mb/s :unic0rn:
By жњ
a mene eunet jebe u zdrav mozak sa ovih 1960 dindzi za 256/64 ADSL konekciju sa 5% popusta jer placam na vreme, inace bi kostalo preko 2100..

Pri tom, veza redovno zariba prepodne i uvece kada mi se jedva otvaraju najobicnije web stranice, a kad pukne veza u tehnickoj podrsci niko se ni ne javlja na telefon, tj. ostave otvorenu slusalicu da niko ne bi mogao da nazove :flaming:

Neki realni download ne prelazi 24/25 kb/s

zaobilazite ga u sirokom luku!

eto toliko
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by REI
Josh kad telekom pochne sa maloprodajom ADSLa (kazhu od oktobra ove god) provajderi ce josh sniziti cene, jer telekom planira 256/64 kbit/s da naplacuje oko 1200 dinara... Mozhe da se zadesi i da bude i ispod 1000 kod ostalih provajdera. :molise:
zapravo njihova ponuda je negde oko 1400 dinara sa pdv-om, plus 6000 dinara kao inicijalni trosak zasnivanja pretplatnickog odnosa!!! 6 K??!!:lood:
Korisnikov avatar
By Rei
Da, uvodjenje 6k dinara :lood:
Treba ih :bic: seljoberi jedni...

A ja sam video tu cenu od 1200 din, ne znam da li je bila sa PDVom ili nije...
Korisnikov avatar
By nEne
evo cena ADSL usluge TelekomaSrbija:

Slika

inace, ovo krece tek od septembra/oktobra, ako budu napravili neku promotivnu akciju uvodjenja ADSL-a za jedan dinar, prelazim kod njih u suprotnom, ostajem ovde jer ovako placam 74,56 dinara vise za istu uslugu (doduse kod neslavnog neobeeja)...
Korisnikov avatar
By Rei
Pa dobro, i sa PDVom su dosta jeftiniji od ostalih provajdera, pogotovo 768/192, kod neobeeja on je 3500din, kod sezama oko 4000, kod ptt isto preko 3 hiljade... Bice pojeftinjenja :klap:
By жњ
Originally posted by REI
Pa dobro, i sa PDVom su dosta jeftiniji od ostalih provajdera, pogotovo 768/192, kod neobeeja on je 3500din, kod sezama oko 4000, kod ptt isto preko 3 hiljade... Bice pojeftinjenja :klap:

ijao sta bi ja dala za 768/192 uuuuuhfffffff
Korisnikov avatar
By m..
Ja moj flat dial -up placam 750 dinara mesecno, ne znam koliko su impulsi. Trebalo mi je 5 minuta da otvorim imageshack i uploadujem fotku od 20k. Toliko o tome.
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by m..
flat dial -up
flat-dial up? To zna?i da možeš biti neograni?eno spojena preko dial-upa na net? Ovdje u HR to ne postoji... dok sam koristio dial-up, ra?un za internet mi nije bio ispod 700 kuna (cca 100 eura) :vatrica:
Korisnikov avatar
By HARP
Ja puknem 1090 dindzi za mesecni flat Beotel net-u mada su me ogranicili na 1GB download :rida:
Ako hocu dodatno moram doplatiti
Neogranicena varijanta ide 1750din. pa se resavam da promenim :D
Nije mala kinta, al bez neta se ne moze :nope:

inace plivam 256 Kbps :camac:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Kablovski SBB flatHOME (dinami?ka IP adresa) 128/64 kbit/sec 1350 din/mese?no (ovo je varijanta sa normalnim lokalnim protokom, ali ja to ne koristim još uvek, mrzi me da se registrujem na neki HUB, sa?eka?u da umreže KG sa NI, BG i NS).
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zar ne napla?uju svi uvoðenje ADSL usluge? Telekom to svakako tarifira pošteno, jer moraju da instaliraju ADSL priklju?ak u centrali, a potom i promene instalaciju u vašoj ku?i. mogu?e je da to zapravo pla?aju provajderi zbog tih silnih promocija.

btw, Telekom ve? duže vreme ima strategiju kako da uðe u ku?u rezidencijalnih korisnika kad je u pitanju Internet. do sada su krajnju uslugu pružali samo projvajderi, a to Telekomu nikako nije promaklo.

takoðe, po nacrtu Strategije razvoja telekomunikacija u Srbiji, ?iji je potpisnik naša vlada, sve wireless frekvencije izmeðu 2 i 4 GHz ?e pripasti samo i jedino TS-u.

to ?e verovatno zna?iti da mali provajderi idu bye-bye.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!