Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

CNN.com -- Nevada Bishop Katharine Jefferts Schori became the first woman elected to lead a church in the global Anglican Communion when she was picked Sunday to be the presiding bishop of the Episcopal Church... (U �kotskoj i Sjedinjenim Dr�avama, Anglikanska crkva je poznata kao Episkopalna crkva.)

In 2003, the Americans shocked the Anglican world by electing the first openly gay bishop -- V. Gene Robinson of New Hampshire.

Biografija Jefferts Schori:

NAME -- The Rt. Rev. Katharine Jefferts Schori.

AGE -- 52.

EXPERIENCE -- Oceanographer, National Marine Fisheries Service, Seattle; Ordained, 1994; assistant rector Episcopal Church of the Good Samaritan and dean of Good Samaritan School of Theology in Corvallis, Ore.; consecrated bishop of Nevada, 2001; Voted to confirm first openly gay bishop, 2003. Member, Special Commission on the Episcopal Church and the Anglican Communion.

EDUCATION -- bachelor's degree in biology from Stanford University, 1974; master's in oceanography, Oregon State University, 1977; Ph.d., Oregon State University, 1983; master's in divinity, Church Divinity School of the Pacific, 1994.

FAMILY -- Husband, Richard Miles Schori. One daughter.

QUOTE -- "I am awed and honored and deeply privileged to be elected."
Korisnikov avatar
By Delete
Jos samo da je lezba pa bi bilo zanimljivije.
By Simor
Žena nije lezbejka, ali je prva žena na najvišem položaju u istoriji Crkve, a ima i ovaj detalj u njenoj biografiji, koju navodi CNN: "Voted to confirm first openly gay bishop" (misli se na biskupa Genea Robinsona, koji je izabran 5. avgusta 2003. na Generalnoj konvenciji u Minneapolisu).

Ja mislim da je ovo sjajna vest.
Korisnikov avatar
By Delete
Slazem se sa tobom, to je zaista sjajna vest, and sorry sto sam se onako malo nasalila, nije bilo nista zlonamerno.
Korisnikov avatar
By Dina
I ja mislim da je to sjajna vest :klap:

Ja sam prestala da se pricescujem a i redje idem u crkvu prvenstveno jer mi stvara otpor sto su svi svestenici muskarci... I kad sam skoro bila u crkvi kao kuma svestenik je po krstenju uzeo moje kumce od mene (muskarcica) i odveo ga u drugi deo crkve rekavsi da zene tamo ne smeju da udju! Mislim lepo sto je bio pazljiv prema bebici ali takva diskriminacija prema zenama pa da vec i beba muskarac ima veca prava od mene... Uzas! Nadam se da ce u crkvama u buducnosti doci do izmena... A da je ovaj izbor korak ka tome... :)
By Simor
I ja se nadam, Dina, posebno ako uzmemo u obzir i neka ozbiljna istraživanja (izmeðu ostalog i knjigu "When Women Were Priests" teološkinje Karen Jo Torjesen, koju sam ve? navodio na ovom forumu), koja pokazuju da su žene u prvim danima hriš?anstva igrale daleko važniju ulogu nego danas, a u skladu sa Hristovim provociranjem socijalnih konvencija svog doba, izmeðu ostalog uvažavaju?i žene kao sebi ravne.

Posebno me raduje što se ovaj dogaðaj, kao i izbor otvorenog gej biskupa, desio u jednoj tradicionalnoj hriš?anskoj zajednici, koja broji oko 70 miliona vernika.

Ina?e, Katharine Jefferts Schori formalno stupa na položaj na dan roðenja moje mame. :)
Korisnikov avatar
By Delete
Znaci da ipak ima istine u Da Vincijevom kodu?
By fencysmurf
Originally posted by Dina

Ja sam prestala da se pricescujem a i redje idem u crkvu prvenstveno jer mi stvara otpor sto su svi svestenici muskarci...
dakle , ako sam dobro razumeo , od Hristovog tela i Spasenja, vaznije je ti je ko ti ga daje?
By Simor
Originally posted by Delete

Znaci da ipak ima istine u Da Vincijevom kodu?
Nisam baš siguran. Ja sam ovde mislio na nau?ni pristup (analiziranje pogrebnih epitafa, posveta, pisama i zapisa) ulozi žena u jevrejskim i hriš?anskim zajednicama. Doduše, nisam ?itao knjigu, niti sam gledao film (iskreno, nešto ne hitam da uradim ni jedno, ni drugo), ali, koliko znam, u pitanju je fikcija koja je kombinovana sa elementima iz apokrifnih jevanðelja.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by fencysmurf

Ja sam prestala da se pricescujem a i redje idem u crkvu prvenstveno jer mi stvara otpor sto su svi svestenici muskarci...
dakle , ako sam dobro razumeo , od Hristovog tela i Spasenja, vaznije je ti je ko ti ga daje?
Ja nesto ne razmisljam na taj nacin... Meni je vera vise orijentacija na vrednosti u zivotu u smislu da ne sudim drugim ljudima, iskrena sam prema sebi i drugima itd. U nekim proslim vremenima kad se desavalo da pocnem da sumnjam u to i razmisljam da bih bolje u zivotu prosla da sam varala i lagala odlazak u crkvu mi je pruzao duhovni mir. Medjutim od nekog vremena imam neka druga razmisljanja i vracam se uznemirenija nego sto sam otisla a onda mi je neiskreno da idem u crkvu.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Kada su pre desetak godina ovdasnje feministkinje pisale neko saopstenje i trazile da se vise poradi na pravima zena, u jednom pasusu su se obratile Srpskoj pravoslavnoj crkvi za zahtevom da se "zenama omoguci da postaju svestenice, episkopice i patrijarhice ...". Divne su te feministkinje, ali ponekad kao da su u svadji sa jezikom (mada, da li je taj jezik, [jezik patrijarhata], zaista i njihov?).

:angel: :djavo:
Korisnikov avatar
By wroom
bas lepo sto se Anglikanska crkva ovim postupkom pridruzila luteranskim protestantima :hug:
By fencysmurf
Ja nesto ne razmisljam na taj nacin... Meni je vera vise orijentacija na vrednosti u zivotu u smislu da ne sudim drugim ljudima, iskrena sam prema sebi i drugima itd. U nekim proslim vremenima kad se desavalo da pocnem da sumnjam u to i razmisljam da bih bolje u zivotu prosla da sam varala i lagala odlazak u crkvu mi je pruzao duhovni mir. Medjutim od nekog vremena imam neka druga razmisljanja i vracam se uznemirenija nego sto sam otisla a onda mi je neiskreno da idem u crkvu.
tebi je dakle potreban AA sastanak ili tako vec sta. ali u ostalom, ko sta radi sebi radi ! ziva bila !
Korisnikov avatar
By gari
Sam Hristos nikada nije diskriminisao žene. Naprotiv. ?ini se da su mu bile bliže nego muškarcim kojima je bio okružen. Tek kasnije je došlo do tog distanciranja a sve pod utiskom iz Starog Zaveta da je žena ta koja je navela Adama da po?ini greh.

:grin: :rida: :wow:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Iz neobjasnjivog razloga verujem da je sve to samo jos jedna reklama, propaganda ili kako vec hocete. Ceo svet vrlo dobro zna, samo neki odbijaju da priznaju, da je hriscanstvo veoma mizogina religija. O tome se moze procitati i na sajtu gay-serbia.com
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!