Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by operativni kadar
Gledao sam film ve?eras i slažem se sa kritikom. Kraj je o?ajan, kroz ceo film radnja je "napeta", o?ekuješ da se desi ne znam ni ja šta, da anðeli padaju sa nebesa sve Hristom i Marijom Magdalenom a na kraju se ne desi apsolutno ništa. Kao bajata petarda.
Pa pošto je film raðen po knjizi, ja zaista ne mogu da razumem šta si ti, kao i mnogi drugi, o?ekivao da vidiš u filmu? Da ?e možda da ekplodira bioskopsko platno i svi popovi na svetu po?nu da vrište?!

Film nije uopšte dosadan, sve vreme drži pažnju (oko 2 i po sata), a kraj me je asocirao na ono da su skoro uvek najjednostavnija rešenja ona prava... (prvi utisak posle te scene kada se kamera spušta kroz stakleni krov Luvra, pa kroz piramidu na podu ispod koje se nalazi sarkofag sa telom Marije Magdalene). Dakle, po meni je film najkra?e mogu?e preslikana knjiga u dobrom triler fazonu i skoro ništa više. :)
Korisnikov avatar
By 2kune
Odavno nisam gledo glupljeg i banalnijeg filma... :drama:
Zašto crkva uop?e diže prašinu oko te knjige i filma? Time samo banalizira i sebe i ono što bi trebala zna?iti... Kvragu, time banalizira sve svoje pa makar to bilo samo inkvizicija i progoni vještica... Bilo je mnogo zajebanijih knjiga i teorija o ovim stvarima iz pera mnogo ve?ih stru?njaka i autoriteta pa se ipak nikad crkva nije toliko bunila... Ne kužim... Jedino je objašnjenje negativna selekcija kadrova zbog kroni?ne nejebice i zastarjelog školskog sistema...
Korisnikov avatar
By Khons
knjiga mi se dopala, nisam pre citala nesto na tu temu...
naravno, nije mi se dopalo sto je brown krivio istinu (illuminati npr), al ajde. ni kristijan zak u ramzesu nije bio bas verodostojan
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Najbolji trenutak u filmu je kad protagoniste od sigurne smrti spasi golubica koja je prhnula u lice zlom-albino-verskom-fanatiku. Dovitljivi Ron Hauard... :roll:

A tek scena u kojoj Tom Henks kontemplira dok se brije, pa se posece i kap krvi ga navede na pravi trag.

Ocena filma: QQ indeed
Korisnikov avatar
By Marvin
Mene nešto ?era da ga odgledam.
Knjiga je zbilja tanka i bledunjava. Onako baš.
A i Tom Henksa ne volim vrlo.

Nije mi jasno zašto mi se ide.
Korisnikov avatar
By bella_the_weird
Okej. Pa ja sam juche odgledala film i meni se svidja. Pretpostavljam da se svidja onima kojima se svidela knjiga. Nije nas bash mnogo...
By just!N
Ja planiram da ga odgledam.... :yes: :) Losa kritika me nece spreciti... :P
Korisnikov avatar
By operativni kadar
@ paki

zna?i ne mogu da verujem koliko si ti bezobrazan. kao da bi ti otpalo par?e kose sa glave kad ne bi nekog potka?io
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by operativni kadar
@ paki

zna?i ne mogu da verujem koliko si ti bezobrazan. kao da bi ti otpalo par?e kose sa glave kad ne bi nekog potka?io
:doh:
E, svašta... Ajde mi molim te objasni kako sam te to "potka?io" ! Ti imaš svoje mišljenje o filmu, a ja imam svoje i na osnovu toga te pitam šta si o?ekivao da vidiš u filmu, pošto nisi video to što si naveo da si o?ekivao da vidiš! Jel ne smem da pitam išta ikog? Ili ti smeta na?in na koji to radim? To što sam tebe pitao na identi?an sam na?in pitao još jedno desetak ljudi (van foruma) i niko mi nije rekao niti nagovestio da sam bezobrazan, da grubo postavljam pitanja ili bilo šta tome sli?no (niti je za?utao), ve? smo najnormalnije nastavili razmenu mišljenja i obrazlagali svoje stavove... Ako ho?eš da pri?aš o filmu, odli?no, a ako ne?eš, a ti onda nastavi da se drndaš i dižeš nos.
Korisnikov avatar
By Hybrid
Ja sam gledao film i dopao mi se. Knjigu sam po?eo ?itati jednom ranije ali mi posle 20 stranica nije održala pažnju. Kao transkript neke NGC Megastructures emisije...
Što se ti?e filma, dopalo mi se sve od izbora glumaca pa do toga kako nisam primetio da traje tako dugo :up:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Hybrid
... dopalo mi se sve od izbora glumaca pa do toga kako nisam primetio da traje tako dugo :up:
Upravo to. Prvi put sam pogledao na sat tek pred sam kraj filma, a to uglavnom radim ?esto kada gledam filmove... Ovaj film ume da održi pažnju.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by amnesia
Originally posted by Kiwi
Knjiga je veoma zanimljiva i ako neko poveruje u verodostojnost ''?injenica'' koje se iznose, može baciti novo svetlo na svetsku istoiju umetnosti i istoriju uopšte

kiwi, to je vec decenijama resena stvar koja se zna! nije vise pitanje da "neko poveruje". u knjizi su stvarno iznesene cinjenice koje su rezultirale dugogodisnjim istrazivanjima, bas onako kako je napisano. zato je ova knjiga i napravila toliki potres.

robovi sistema :opatica:
Ne bih voleo da te razuveravam, ali sveti gral još uvek nije pronaðen ... Nit je u srednjovekovnoj crkvici u Irskoj, nit je sakriven u katakombama Jerusalima ... Kopali su, rovarili, ali ga nisu našli ... izgleda da su ga vitezovi monaškog reda dobro sakrili (ako je uopšte postojao).

Ne vidim zašto bi knjiga napravila potres kada iznosi ?injenice koje su decenijama poznate?? Ne kapiram, šta je tu skandalozno??
Korisnikov avatar
By bella_the_weird
Meni knjiga sluzhi da petkom pred veronauku nerviram verske fanatike...
Korisnikov avatar
By MARQUE
Eto, i ja napokon bio u kinu i vidjeh taj famozni filmi?. Prošli tjedan sam izvisio za ulaznicu a skoro i danas, no nekim ?udom su ostale taman dvije ulaznice i to u drugom redu ... vraški sam se namu?io ?itaju?i prijevod, zato me sada vrat boli ... :zavist:

Nego, što se ti?e filma... ok je. Istina da neke scene i nisam baš pokop?ao, ali potrudit ?u se prona?i na netu što je "pjesnik htio re?i". Iako je 80% filma plod ne?ije mašte, stavi ti bubu u uho da se nakon filma zapitaš "a što ako je ipak ..." :nerd: Ne mogu ne spomenuti Paula Bettany-a, koji je bio presladak, unato? bolesnom karakteru kojega je glumio u filmu, a i guza mu nije loša ;) :lol: ... :kinky:

Evo i jedan screenshot kojega sam za vrijeme pauze uhvatio mobitelom... :D

Slika
Korisnikov avatar
By Egon
ladno bila pauza

nego ....

dobar film ovaj Da Vinci

sa filmskog stanovishta sasvim o.k.
kamera je super, lokacije su genijalno odradjene

e sad .... ta pricha ...

mnogo buke ni okochega
Korisnikov avatar
By Dina
Gledala sam danas, meni se knjiga vise dopala. A film mi nije dosadan ali nije mi ni nesto ne znam kako zanimljiv. Ne znam kakav bi mi utisak bio da nisam prethodno citala knjigu...
Korisnikov avatar
By bambola
Ja zaspala gledajuci...brat me stalno prepadao i budio a ja u fazonu-Ma ne spavam,koji ti je...i sve vreme sam imala utisak da zaista pratim film,da bi kod odjavne spice shvatila da sam zaista prespavala.
No bila sam stvarno umorna...:mete:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ma, bez veze.......:spijun:
Korisnikov avatar
By KiWi
Gledao sam ga sino? u bioskopu. Dopao mi se film. Ne mogu baš da kažem da sam oduševljen, ali drži pažnju. Moglo je malo više da se poradi na scenariju, jer u pojedinim situacijama razgovor Odri i Toma li?i na razgovor dva retarda (''izpremeštana slova?'' ''anagram??'' ''aha''), a kasnije rešavaju zagonetke koje do kraja nisam skontao. Sre?om, nabavio sam DivX pa ?u ponovo pogledati film.

Pecijalni efekti i propratne scene iz prošlosti koje pojašnjavaju pri?u su fenomenalni. Kada Ian MekKelen po?ne da pri?a o Templarima, u sobi zasija sunce (vidi se sjaj na njihovim facama) a zatim se prebacuje u scenu sa vitezovima. Fenomenalno. Režija je stvarno extra.

Jedino mi je žao onog albino tipa, toliko se pomu?io, a svo vreme je radio pogrešnu stvar. Nisam do kraja skontao, da li je on umobolan ili samo zaslepljen verom.
Korisnikov avatar
By Dina
Sto se ubice tice on je prema knjizi (sto se u filmu samo nazire) imao jako tezak zivot u kome nikakve svetlosti nije bilo. Bio je ismevan sto je albino, valjda ni roditelje nije imao, uglavnom je bio delikvent, u zatvoru itd. I prvo
lepo sto mu se dogodilo je susret sa biskupom tako da se on uhvatio za njega i veru kao spas... Meni ga nije bilo zao jer je ubica ali sa neke strane jeste tuzan lik...
By ~ Le Saint X ~
Ja pogledao film pre tri dana :(
Knjigu ranije procitao i svidela mi se...
Film nesto manje, ali nije toliko los kao sto sam s e pripremao na osnovu losih kritika
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Cinjenica da sam bezbroj puta bacila pogled na ovu temu svedoci o tome da sam duboko isfrustrirana gubitkom ta dva-tri sata zivota. Sto je najstrasnije, dejstvo je produzeno do u beskonacnost... :predaja:

Nema mi druge nego da sav animozitet koji osecam prema tom delu preusmerim na osnivanje hejt kluba.
Korisnikov avatar
By Mortis
Nemam nameru da dam kinte na gledanje DVK. Isti sam princip primenio na Andjele 2, i bogamu, bejah u pravu! Odgledacu ga preko nekog od razvijenih piratskih sistema, za dz. Film definitivno nije vredan mojih novaca. Pitanje je da li je vredan mog vremena...
Korisnikov avatar
By ogi_ns
Originally posted by MARQUE
Ne mogu ne spomenuti Paula Bettany-a, koji je bio presladak, unato? bolesnom karakteru kojega je glumio u filmu, a i guza mu nije lo�a ;) :lol: ... :kinky:

Evo i jedan screenshot kojega sam za vrijeme pauze uhvatio mobitelom... :D

Slika
pa da i ja nesto kazem, da suvise lep albino (gde su mu crvene oci??) koji paradira golisav - WTF???
Toma Henksa ne podnosim inace, a jos u ovoj podgojenoj varijanti , poluuspavanog, sa podvaljkom :avalon:
devojka, mozda suvise lepa, al ok.
knjiga me odusevila, a film bi mi mozda bio zanimljiv da nisam citao knjigu, jer sam stalno imao osecaj dosade jer sam znao sta ce se desiti i bilo je potpuno isot kao u knjizi, pa nije bilo nikakvog uzbudjenja...
istorijske scene prekratke (negde sam procitao "ne trepcite ili cete ih propustiti" ), i nekako mutno odradjene...
sve je moglo biti bolje... al opet, nikad film nije dostigao knjigu po kojoj je napisan, tako da ne treba ocekivati cuda.
:france:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!