Originally posted by Vlada T
Originally posted by ...
Originally posted by bojandjo
probaj! izrazito je pismena kad se skoncentriše
a to propala... pa ne znam da li ti možeš da imaš takav utisak jer ti nije stalno pred o?ima
Pa ja je nikada nisam ni video (a bas mi tesko pada ta rec, propala)... Ti tekstovi sa pocetka devedesetih, to je sve, ali su mi puno puno znacili... Zaboravio ih; pre neki dan mi neko predlozi da pocinjuci od ovog leta udjem u neki krug evropskih autora koje salju po raznim zemljama na proces rada na scenarijima a sve finansirano od evro-producenata, i ne znam kako setih se svog idola iz pubertetskih godina, te pozeleh da napisem nesto s njom... Who knows...
Dragi, mislio sam da ces meni uputiti tu ponudu za pisanje, jer sam, kako ovde neki tvrde, dovoljno u rangu trash-spisateljstva, kao i Isidora Bjelica. Uostalom, secas se da si 'bacio oko" na onu "moju" temu koju nikako da pretocim u bildungsroman!
Pa ja jesam bacio oko na tvoju zivotnu temu, i malo ti dao savet i kako da pocnes i kako da zavrsis roman, i to je tvoj bildungsroman, pa te s vremena na vreme zapitkujem pises li ga, a ti se kao neckas...
Sto se tice ove ideje da pisem sa Lunom Lu, to je neki projekat za scenario, to znaci da (ako sve bude kako treba, videcemo) imam putovati sa koscenaristom (ako odaberem takvu osobu) u par zemalja kod par producenata na neke razvoje scenarija. To znaci da treba da se tamo radi (t.j. pise), a mislim da bi mi nesto drugo radili... Setali gradovima, recimo, umesto da pisemo, ko onda u BG... Eto sada lepe uspomene... Bas sam se ono smejao kada si negde na forumu pisao kako neki pederi da slazu za godine u oglasima, nestyo kao, razumem da slazu za 1-2, ali za 5! Secam se kada sam te prvi put sreo i ja sam promasio za 5 godina kada sam pogadjao koje si godine rodjen. Posto se nismo videli tri (jeste, Vlado, TRI) godine, nadam se da si jos uvek podjednako mlad i lep, mada ponekad seres ko stara tetka (citiram te: "Konacno, samo je pitanje perspektive mladih godina. Clubbing u "Buhi" i staroj Industriji....pa Zuzine emisije na B92 (bese Chic-celebration!?). Ostarilo se, a mi srichemo samo snove u/o mitologiji...."), i takve mi recenice idu na nerve... Ajde, budi dobar, sedi i sroci to remek delo, pretoci svoje odrastanje u roman. Secas se moje ideje o prvoj recenici tvoje knjige (zapravo, "izvukao je" od tvojih kazivanja)?