Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Istripujte se da je sve ovo moj svet, da niko od vas ne postoji, ni ovaj grad, ni ova zemlja,
ni svi ovi ljudi, ni Zemlja kao planeta niti planete oko nje. Istripujte se da se sve to nalazi
samo u mojoj glavi, da je sve ovo samo ono shto je isprogramirano u mojoj glavi.

Razmislite malo. Ne gledajte ovo iz moje perspektive, stavite sebe u moju poziciju i
skontajte da je sve ovo mozda samo jedna vrsta "virtelne stvarnosti". Chitav ovaj zivot je
mozda isprogramiran od pochetka do kraja, i mozda za mene postoje samo oni ljudi,
stvari, zemlje, gradovi, zgrade, putevi, etc. koje imam isprogramirane u svojoj glavi. Mozda
ne postoji nishta vishe od toga.

Kontate? :)
Korisnikov avatar
By 2kune
Meni to ne ide... Moja glava iznutra preve? je razli?ita od ovog izvana od samog po?etka... Ovo izvana može mi biti samo nametnuto... Ako pak nije, onda sam ja trip svoje glave pa samim time zapravo nemam ova prava što ih si uzimam, tj. nisam subjekt ve? objekt kao i sve ostalo... To bi zna?ilo da nitko i ništa ne upravlja mojom glavom... Što bi onda zna?ilo da u mojoj glavi uvijek postoji nešto više od toga, jer sam i ja sam to, a ona nije... Daklem, bezuzro?na datost stvara potrebu za uzrokom ve?im od života pa bilo sve to i samo u mojoj glavi...
By жњ
Sto bi rek`o Asimov "Mozda smo mi (misleci na nas suncev sistem), samo atom u nekoj stolici necje dnevne sobe..."

Ali ja ipak tvrdim - da je sve ovo samo deo nechje bolesne maste i da cemo otic` bestraga kad lekovi pocnu da deluju!
Korisnikov avatar
By Mars
Kako god, ne iskljucuje nase sto aktivnije ucesce u njemu.
Nasem zivotu.

Pa neka ne postoji,neka je isprogramirano sve...
(atomski model svemira je i mene zaokupljao jedno vreme pa su mi i razne ideje padale na pamet-gde smo to u stvari svi mi)
Korisnikov avatar
By KiWi
Ima jedna knjižica (pisao neki francuz) u kojoj glavni lik provaljuje da se sve oko njega dešava po odreðenim zakonitostima i shvata da je ceo svet i sve oko njega postoji samo zbog njega. Retko me uhvati taj trip ... ta?nije, hvatao me je dok sam bio klinac... šta ako sam ja vezan za krevet u nekoj intergalakti?koj ludari i ceo ovaj svet je nastao pod dejstvom jakih medikamenata? Zna?i li da ja mogu da promenim šta želim kad želim (.. ipak, moja je glava)...

P.S. Mnogo bre tripuješ ovako rano izjutra! Šta tek radiš kad se napiješ ... :D
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
11:11

Physical reality is a consciousness program created by digital codes. Numbers - numeric codes - define our existence. Human DNA - our genetic memory - is encoded - to be triggered by digits at specific times. Those codes awaken the mind to the change and evolution of consciousness.

We all have one or more numeric codes that follow the blueprint of Sacred Geometry. It is about the spiraling of consciousness - Phi - Fibonacci - Golden Mean Spiral - found in perfection, in the exact porportions in the Great Pyramid - as a reminder of 12 around 1 (source) that create our reality. Reality - the spiral of consciousness as if through a slinky toy - or cones - through many levels of experience - at the same time - for the soul. The spiral gives the illusion of time - but once in meditation or dream state - or beyond the slinky - your frequency is too high - moving too fast - beyond linear time and space.

When you see a repetition of numbers, your DNA is being activated on some level. You are remembering that that you are now returning to higher frequency vibration also called the return of the Feminine Energies - Rebirth - Christ Consciousness - Return of Jesus or another Savior - Evolution of Consciousness into total awareness - and so on. Many believe awakening ocmes through healing and the creation of balance - 11.

Most digital codes that evoke memory are double digits - or countdowns such as 1,2,3,4,5 or 5,4,3,2,1,0 - which goes to Zero Point Merge

You will experience a sudden awakening after which reality is never the same. You are going to create clarity, healing and balance for yourself. Do not expect others in your life to be on this journey with you. It is yours alone as it is for most souls. You will have to seek new friends of like mind who are also being triggered by the digits. Once you open the Digital Door - there is no going back. Your soul will automatically and quickly move you from level to level of experience until you 'get it'. Your consciousness is expanding and therefore you will - manifest faster and with greater comprehension - becoming more aware of the meaning of synchronicities that will become more and more frequent. They are created by your soul creates to help you remember that you are a soul spark in a physical program that is about to end - evolve back to higher consciousness.

Once you see your numeric codes - you have activated something in your DNA codes and they will continue to appear until you 'get the message' ... it is 'time' to move on.

Upon seeing your digit encoded numbers - you may feel a sense of urgency or related emotions. Chill out! For NOW there is TIME!

The numbers usually signal changes in the patterns of your life.

They may confirm something that you are experiencing whenever the numbers appear to you.

You may dream also about the numbers - linked with things you do not as yet understand - or wke up at the same time every night with those numbers on your digital clock - ie. 11:11

11:11

About number 11 - 11 is double digit and is therefore considered a Master or Power Number. In Numerology - 11 represents impractical idealism, visionary, refinement of ideals, intuition, revelation, artistic and inventive genius, avant-garde, androgynous, film, fame, refinement fulfilled when working with a practical partner. Eleven is a higher octave of the number two . It carries psychic vibrations and has an equal balance of masculine and feminine properties. Because eleven contains many gifts such as psychic awareness and a keen sense of sensitivity, it also has negative effects such as treachery and betrayal from secret enemies.

Many associate 11:11 with a wake-up code/alarm as they see it on digit clocks and watches. It can also be seen as a key to unlock the subconscious mind - our genetic encoded memories ... that we are spirits having a physical experience - not physical beings embarking on a spiritual experience.

11:11 - or derivatives of these numbers - 111 and 11 - are digits that repeat in time - thus a metaphor for reality as patterns that repeat in time for us to experience. This can refer to the rise and fall of civilizations - our personal experiences and lessons - loops in time - whatever - they are cycles of time that create and recreate following the blueprint.

Ellie and 11:11 .... In 1991 - when I was hosting the talk show "The Metaphysical Experience" - a woman named Solara was my guest. Her topic was Activation of the 11:11 Doorway. It was all about ascension and the beginning of awareness of the 11:11 code. In 1995 - a Crystalinks' reader named Joe emailed about his experiences with the numbers 111:111 - hence the file you are reading was first created - and in so doing I took a long hard look at this phenomena experienced by those around me - oddly not part of my triggering. Each time Joe was about to go through another major spiritual awakening - an epiphany of some kind - those numbers would appear in his physical experience to signal the upcoming change. The numbers say, "Pay attention!"

11 represents spiraling twin strands of human DNA moving into higher frequency of consciousness.

11 represents balance.

11+11=22=4=Time. 22 is a Master Number.

Some souls see a Golden Age emerging - as told by the ancient prophets. Gold refers to Alchemy - the alchemical changes that are taking place in our bodies in the evolution of consciousness. Please continue to ....
Korisnikov avatar
By jukie
Ma fazzo, ti tripovi su normalni za nas autisti?ne.
Jedan od mojih tripova je da sam li?nost u nekom filmu i da je sve ovo dosadno što sada radim ustvari ?ekanje na trenutak u kome moj deo fabule filma po?inje.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by fazza
Istripujte se da je sve ovo moj svet, da niko od vas ne postoji, ni ovaj grad, ni ova zemlja,
ni svi ovi ljudi, ni Zemlja kao planeta niti planete oko nje. Istripujte se da se sve to nalazi
samo u mojoj glavi, da je sve ovo samo ono shto je isprogramirano u mojoj glavi.

Razmislite malo. Ne gledajte ovo iz moje perspektive, stavite sebe u moju poziciju i
skontajte da je sve ovo mozda samo jedna vrsta "virtelne stvarnosti". Chitav ovaj zivot je
mozda isprogramiran od pochetka do kraja, i mozda za mene postoje samo oni ljudi,
stvari, zemlje, gradovi, zgrade, putevi, etc. koje imam isprogramirane u svojoj glavi. Mozda

Znam, ja sam do tog razmišljanja došao kada sam bio mali, sada sam u budnom realnom svetu...

Nema vizualizacije, ajde, buðenje....mada nije loše za opuštanje mozga...

:zongler:
Korisnikov avatar
By bambola
Upravo danas sam tokom duge i dosadne voznje kolima imala ovaj razgovor sa drugarom...Oboje smo se slozili da je ono sto su nas ucili u skoli(o postanku Zemlje i sveg zivog i nezivog sveta na njoj) definitivno i vrlo verovatno pogresno a sto vreme vise prolazi sve smo uvereniji u to...
Moja je teorija da smo svi nastali kao neki experiment ili pak vesela opklada nekakvih visih bica-te se taj eksperiment otrgao kontroli-ili pak bas tako i treba da zavrsi...:kopanos:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by jukie

Jedan od mojih tripova je da sam li?nost u nekom filmu i da je sve ovo dosadno što sada radim ustvari ?ekanje na trenutak u kome moj deo fabule filma po?inje.
ja , ja :cekam: u stvari kao film bez montažera stalno neke sporedne scene
By Lemur

Da nisi ti mozda skoro gledao Matrix?!! :kokice: :unic0rn:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Da, sad sam i ja to hteo da pitam, neodoljivo podseca :)

Ili Trumanov show :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by unic0rn
Da, sad sam i ja to hteo da pitam, neodoljivo podseca :)
Ili Trumanov show :)
Pa ne bi Trumanov šou bio toliko zapažen da se svima ne dešava da razmišljaju na tu temu, pa je neko od njih slu?ajno bio scenarista. Ja sam na tu temu razmišljao pre dve decenije kada trumanovog showa nije ni bilo.
A razmišljao sam i na temu šta ako sam slu?ajno produkt nekog tajnog projekta za stvaranje ubermenscha (pošto sam bio mnogo inteligentniji od svakog koga poznajem)... ne mora da zna?i da sam baš gledao film pa se poistovetio...
Korisnikov avatar
By nEne
neko ranije je imao iste tripove kao i ti fazzo, u filozofskom ucenju zvanom solipsizam... :)
Korisnikov avatar
By gari
Da, da svi smo mi deo neke video igrice koju igraju neka viša bi?a. Samo ne znam na kojoj sam ja video igrici i kada ?u biti "izbrisan" Ima jedan SF roman "Planeta sanjara" ili tako ve? nešto, gde na jednoj planeti ulaze u mašine za "sanjanje" i ulaze u umove ljudi na drugim planetama misle?i da se radi o igricama a u stvari na tim planetama se sve to što su oni sanjali stvarno odvijalo...Nije loš roman...Da li ga je napisao Isak Asimov beše? Ne mogu da se setim.

:evilkiss: :placko: :sweet:
By fazza
Originally posted by Lemur

Da nisi ti mozda skoro gledao Matrix?!! :kokice: :unic0rn:
Nope, nikad nisam gledao Matrix. :D
Korisnikov avatar
By Gothrose
Kontam- u pola shest ujutru... :)

:lukavi:
Korisnikov avatar
By HARP
Ili si gledao "Vanila sky" :smeh:
Korisnikov avatar
By Tot
Istripujte se da se sve to nalazi

Chitav ovaj zivot je

Karakter stvarnosti sveta je odredjen našim duševnim potencijalima. Ali ono što ti ovde naglašavaš je programiranost. Gledao si Matrix pa ti je jasno kako se vrši virtuelizacija tzv. objektivne stvarnosti. U tom smislu nestvarnost sveta koji ose?aš je odraz tvog zdravlja jer mislim da imaš kriti?ki i inteligentan odnos prema pojavama koje te okružuju. Gledati bez iluzija ili gledati u iluziju, negirati, dovoditi u pitanje stvari oko sebe dovodi do vrtooglavice...i mislim da mi je sasvim razumljiva nesigurnost i eventualno strah koji te obuzima.

Da parafraziram Froma taj strah se javlja u dodiru sa samo?om, prazninom koja je kako on kaže jedno "zastrašuju?e iskustvo" od koga ljudi beže. Dakle tvoj ose?aj uznemirenosti je prirodan. Ali treba da se ohrabriš ?injenicom da si slobodan; dakle patnja u takvim suo?avnjima postoji ali je sloboda uvek nada.

Zato bih izbegao koncepte programiranja. Mislim da se taj koncept javlja usred ogromne nemo?i savremenog ?oveka da osmisli haos u kome živi. I usled naše zavisnosti od raznih fajktora i ljudi, od sistema i obrazaca koje nam namece društvo.

Ali ja bih ti sugerisao da prihvatiš misao da si IPAK ti sam stvaralac tvog sveta i da možeš iza?i na kraj s haosom jer si kreativno bi?e. Kao takav ne programiraš ništa nego stvaraš svet u kome možeš živeti. To nije nikada dovršen koncept, to nije obrazac, navika i to kona?no nije ni program. Kako se ti li?no budeš razvijao tako ?e ja?ati i tvoje snage da osmisliš svoj život i vreme. Ali bitno je da veruješ od sebe.

Jer ako veruješ da si programiran, onda ?eš težiti da te neko deprogranmira ili nanovo programira. Onda ti se nude kvaziautoriteti, gurui, razni šarlatani, haos se pove?ava a sloboda smanjuje.

Dakle veruj u sebe i svoje potencijale.
Korisnikov avatar
By gari
Ne bih rekao da je bilo ko od nas stvaraoc scog sveta. Svi mi jesmo programirani ve? samim roðenjem /postanjem/ u svetu ovakvom kakav jeste. Da se individua pojavila na nekom drugom mestu ovog sveta i njegovo viðenje sveta bi bilo druga?ije /zavisno od iskustva koje je stekao tokom rasta/. Nemogu?e je stvarati neki druga?iji svet oko sebe kada ve? imaš predispoziciju za svet ovakav kakav jeste. Onaj ko pokuša da stvori bilo kakav svet druga?iji od onog u kome se nalazi spada u osobe sociopatološkog identiteta. Retki su ljudi koji su svojom pojavom, harizmom i uticajem /ali nikada sami/ uspeli da preobraze svet oko sebe svojim uticajem /ovde mislim na politi?are, umetnike, nau?nike/. Meðutim, nikada se nije dogodila radikalna promena sveta koja bi izbrisala prethodno civilizacijsko iskustvo, osim u slu?ajevima potpunog nestanka nekih naroda u susretu sa drugim tehnološki naprednijim. Ozbiljno sumnjam u postojanje slobodne volje individue da osmisli svoj svet. Osim ako nije autisti?na.

:cvetduga:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
Ozbiljno sumnjam u postojanje slobodne volje individue da osmisli svoj svet. Osim ako nije autisti?na.
Pa tu se slažem. I Fazza i ja smo imali mnoogo poena na testu za autizam. :ozbiljan:
Jesi li ?itao "?udan dogaðaj sa psom u neko doba no?i?"
Korisnikov avatar
By gari
Ne, nisam ?itao, mada su psi moj fah. Gde to može da se naðe? Ina?e, autizam uopšte nije bolest, puno nau?nika i to genijalnih je "bolovalo" od neke vrste autizma. Šta re?i o Teslinom autisti?nom ponašanju /izbegavanja rukovanja, opsednutost higijenom, nošenje belih rukavica, usamljivanje itd./. Po svim kriterijumima savremene psihijatrije Tesla uopšte nije bio normalan /u bukvalnom smislu te re?i tj da svako ko ispada iz proseka nije normalan/. U tom smislu preporu?ujem knjigu "Tragedija genija" gde je postavljena zanimljiva teza da genijalnost i uopšte potreba za stvaranjem nastaju zbog teških psihi?kih patnji genija. Dakle, ukoliko se nekada uspostavi sveopšta sre?a izgubi?emo ko zna koliko genija. Možemo da biramo izmeðu prose?nosti i genijlanosti.

:eureka: :putnik: :seljache:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
mi zivimo u 3-d, odnosno nash duh je uslovljen granicama i nemogucnoshcu 3-d sveta da mu omoguci ispunjenje njegovog punog potencijala, drugi nachin kontrole duha je dnk...

ako uzmemo beskonachnost i zamislimo kao SVe i dodelimo mu br. 0
onda pochetak posmatramo kao jednu tachku br.1
ako tu tachku stavimo na list hartije, ona se pretvara u liniju dodajuci josh jednu dimenziju br 2
ako toj liniji dajemo visinu, postaje trougao i to je br 3
ako tom trouglu dodamo josh jednu dimenziju on postaje piramida
br4.
piramida sadrzi sve u sebi, ali kada postane suprotnost sve ono shto je granica sprechava da bude to je br 5.
br 6. je kada se ponovo vracamo na postojanje piramida je postala sve i unutar i van sebe i granice nepostoje...
ponovo se kreira univerzum....
zbog toga smatramd a je kabalistichki model univerzuma kao drveta zivota potpuno pogreshan,...

druga ideja koja mi je doshla u stanju transa jeste vezana za ovo shto sam napisao a to je da : piramide, privlache energiju s Orionovog pojasa...

Smisao chitave ljudske civilizacije jeste da pruzi mogucnost spiritualnim osobama za napredak, pre ili kasnije sva ziva bica kroz to moraju proci...

deca su nekada svesnija sveta nego odrasli, jer oni svet posmatraju trecim okom, zlezdom koja se nalazi pri dnu mozga i koja je zakrzljala a koja u sebi zadrzi sve, kada se nauchi gledanje sveta s njom, on dobija istinito lice, a moram reci da to lice nimalo nije prijatno, i da je jedina stvar koja stvara mnogo prizemnih ljudi i nemogucnost prelaska u 4-d STRAH.

Kada ljudska civilizacija dodje u 4-d, a to ce se desiti oko 2012god po Majanskom kalendaru, bice moguce zaspati kao mushko i ustati kao zensko, prodjesh kroz vrata toaleta i udjesh u kazino u Las Vegasu...
takva bica ljudi su nazivali bogovima..
a osobe koje su uspevale da prenesu te energije u 3-d, misticima, sidhu-majstorima...
kao shto i dan danas, sidhu majstori mogu da levitiraju, kreiraju chitavu trpezu iz etra...

Odgovor na topic:

Svi mi postojimo, u vishe realnosti, u vishe svetova, vecina osoba su vecna bica koja kao shto je gari rekao se igraju. Svi ljudi su realni, tj duhovi u nama. Ali jedino bozanstvo koje treba poshtovati smo MI sami. Odvojili smo se od jedinstva, dobili svest, tela, vrline i mane. I dalje smo povezani kao kapljice rose na paukovoj mrezi. I iako postoje razlichite vrste duhova, svi su oni vredni poshtovanja bez obzira koliko mali po nashim sistemima vrednosti bili.
Treba osecati bezuslovnu ljubav prema svim ljudima prema svim zivim bicima. A tada dolaze " bele obale":carica:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
Ne, nisam ?itao, mada su psi moj fah. Gde to može da se naðe?
To je roman, koji u prvom licu pri?a maloletnik (15) koji ima hmm... recimo srednje težak oblik (ide u specijalnu školu u Britaniji ali se ipak prijavio da polaže njihov oblik maturskog iz matematike GCSE ili kako se to ve? zove).
Ja mislim da sam ga kupio na oktobarskom sajmu (ne se?am se da li sam kupio to ili prvo izdanje Aven i jazopas u zemlji vauka* ) ali trebalo bi da ga ima recimo u Platou a možda i u IPSu.
[size=-2]*drugo izdanje je isto kao i prvo (nije nastavak - a sa onim krajem i ne može da bude nastavka) ali je prelom teksta lošiji i ima druga?iju naslovnu stranu[/size]
Razlog zbog ?ega ?esto pominjem ove dve knjige zajedno je i to što je AiJuZV knjiga za koju verujem da bi se dopala Kristoferu (tom liku iz knjige ?DsPuNDN) jer je savršeno logi?na i zaokružena (a i Kristofer voli pse a Aven ima jazopsa koji je napola pas).
Korisnikov avatar
By gari
Jukie, hvala za informaciju. Ina?e, autizam mi je vrlo interesantan, mada nije moj fah. Interesantan je jer je neobjašnjiv, niko ne shvata zbog ?ega autisti?ne osobe odbijaju da kontaktiraju sa ovim svetom na na?in koji je uobi?ajen. Ja autizam ne bih nazvao oboljenjem CNS ve? pre pojavom. Autisti?ne osobe ponekada reaguju na spoljne provokacije ali na neki svoj na?in i samo njima znan. Interesantno je da ni meðu sobom ne komuniciraju ve? su zatvoreni u neki svoj samostvoreni svet u kome obitavaju na neki svoj na?in. Da li se radi o pomanjkanju percepcije, fiziološom poreme?aju CNS ili ne?em tre?em ne bih mogao da kažem. Mislim da autisti?ne osobe igraju neku neprevodivu igru u svojoj podsvesti koja ih spre?ava da u to uklju?e i svest i burno reaguju kada ih neko u toj igri ometa.
:cigareta: :happysmoke: :tuc:
By fazza
Zanimljivi odgovori. :) Svako ima drugachije mishljenje. :)

Ono gore je bilo samo moje tripovanje (u pola pet ujutru), i opet da napomenem
da nisam gledao Matrix. :) Gledao sam samo Trumanov show, ali on bash
i nema puno dodirnih tachaka sa mojim tripovima. :)

Sad kad znam o chemu se radi u Matrixu mozda bi bilo pametno da ga
pogledam. :) Zainatio sam se pre nekoliko godina kada je bio aktuelan da ga
nikada necu gledati zato shto su toliko navaljivali sa reklamama za film i
pushtali ga i reprizirali jedno milijardu puta...a ja ne volim kada neko krene da
navaljuje, onda mi se bash uz inat ne gleda. :) Tvrdoglavo stvorenje. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!