Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By fazza
Cooler.CPU.K8.Gigabyte.ED-821-MF, 1Ball, 1Sleeve, aluminijumski sa bakarnim jezgrom, garancija 7 dana :shocked: :roflmao:

Treba da kupim cooler pa sad bash razgledam ponudu na pc
berzi i naletim na jedan ovakav. :lol:

Jel neko chuo za garanciju od chitavih sedam dana? :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Možda su samo nešto zajebali?
ALi opet-nude garanciju :D
By fazza
Originally posted by Stripi
Možda su samo nešto zajebali?
ALi opet-nude garanciju :D
Pa i drugi cooler ima garanciju od sedam dana, a treci jednu godinu. :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Well....vrag ?e ih znati.
Najbolje bi bilo da im pošalješ mail i pitaš u ?emu je stvar :yes:
Korisnikov avatar
By Abyss
garancija, kao i svi drugi vidovi osiguranja su samo sharena lazha, i predstavljaju u vecini sluchajeva samo glupost na koju svi mi nasedamo.

Naime, imash garanciju na recimo plochu, a kad ti se sjebe, onda bude: pa nemash garanciju na strujni udar, btw, od chega plocha josh mozhe da rikne, kad je na njoj sama elektronika?
Korisnikov avatar
By spark
generalno o garancijama - da li ste primetili da fiskalni racuni vremenom blede??? da bi garancija bila uvazena, pored ostalih uslova, neophodno je uredno priloziti racun, sa fiskalnim iseckom. a isti posle izvesnog vremena, pogotovo na svetlosti, bledi... zato, savetujem da ga kopirate, da se posle par meseci ili godina, ne bi pretvorio u prazan papiric...

tnx mr sexo :kiss:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Nece posle par meseci da izbledi do neprepoznavanja, a posle par godina i nije vazno jer je garancija sigurno istekla
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by operativni kadar
Nece posle par meseci da izbledi do neprepoznavanja, a posle par godina i nije vazno jer je garancija sigurno istekla
ja imam garanciju na tri godine ili na pet godina... ne znam samo za sta... valjda za monitor... a i za jos neki djavo u kompu...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Vec te vidim kako reklamiras "neki djavo sto ste mi uvalili pre par godina" :pokazuje: :testerica:
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by operativni kadar
Vec te vidim kako reklamiras "neki djavo sto ste mi uvalili pre par godina" :pokazuje: :testerica:
pu pu baksuze :djavo: :P
Korisnikov avatar
By Sonic
Garancija na "potrosnu robu" i "konfekciju" kod vecine prodavaca jeste 7 dana.

Dakle, na zvucnike, tastature, miseve, coolere...
Korisnikov avatar
By Rei
Da. I moj mish kada sam ga skoro kupovao je imao garanciju 7 dana. I posle otprilike tri nedelje pocheo da mu zajebava tochkic. :cupakosu:
A Genius-ov mishonja..

[offtopic]Spark i ja sam skontao da poneki fiskalni rachuni blede! Kanda stave neko drugo mastilo i onda.. A guess koji su mi rachuni bledeli - iz radnje u kojoj sam kupovao vreme za net, u kojoj se naravno prodaje IT oprema! :mad: [/offtopic]
Korisnikov avatar
By Allkey
Свашта. За сваки уређај који нема гаранцију од стране произвођача УВЕК и за СВЕ имаш гаранцију од 7 дана. Т је заправо неки период у коме можеш вратити уређај ако не ради, ако га желиш заменити итд. После тога - то ти је што ти је...
Korisnikov avatar
By andjela
svaki tehnicki uredjaj mora da ima garanciju, idi malo do EU pa vidi ;)
Korisnikov avatar
By Allkey
Кулер спада у потрошну робу. Исто тако и мишови и тастатуре. Мада сам ја једанпута добио гаранцију од 6 месеци за комплет Мајкрософт тастатуре и миша...
Korisnikov avatar
By andjela
cooler potrosna roba... malo teze

znaci kupis cooler za 60€ i nemas garanciju, ajde da vidim tog prodavca, odmah ce dobiti inspekciju na vrata.

logitech mis mx510 imam 3 godine garanciju

a za tastature microsoft takodje 3 godine
Korisnikov avatar
By Kupper
Kupio cooler pre mesec dana. Garancija traje jos dva.
Korisnikov avatar
By andjela
da je to u EU znas kakvu bi kaznu popasli... Srbija
By MR SEXO
Sve zavisi sta se kupuje i od proizvodjaca do proizvodjaca.
Mada u Srbiji vecina prodavaca ne daje pune garantne rokove na uredjaje ali.. i ljudi reklamiraju tj blamiraju se za razne stvari.Jeftiniji misevi, tastature , zvucnici imaju garantni rok od 15 dana, stim sto ljudi ne znaju svaku kupljenu robu mozete da vratite po zakonu u roku od 6 meseci sa fiskalnim racunom sacuvanim.
Korisnikov avatar
By KiWi
garancija od ''sedam dana'' je samo toliko da priključiš, vidiš da šljaka ... i eto .. nema nazad .. Ako ti ne šljaka odmah, vrati ... To slobodno možeš da računaš kao proizvod bez garancije...

Dakle, nisu pogrešili ...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja najiskrenije svima preporučujem gornji link. vidim da se čovek potrudio i izvadio najbitnije informacije. informišite se, jer veliki broj trgovaca zloupotrebljava neinformisanost potrošača o svojim pravima.

pre neki dan sam imao problem sa DVD plejerom koji je posle tri nedelje prestao da čita neke potpuno ispravne originalne DVD diskove.

i tako ja odem u prodavnicu gde mi prodavac kaže da sam trebao doći posle dva-tri dana (čuj!) i kao šta će on sada sa verovatno neispravnim uređajem. (čuj neispravnim - pa da valja, ne bih ga vratio.)

i ništa, ja nisam hteo da se svađam. nego kad sam došao kući, lepo na Net i iskopam tri zakona koji regulišu ovu oblast, odštampam najbitnije i odnesem to u prodavnicu. opet se bunio, ali na pomen tržišne je odustao i zamenio mi uređaj.

zato - budite informisani i ne padajte na gluposti kao što su "garancija od 7 dana", "potrošna roba" i slično.

još jedan koristan link:
http://www.consumer.org.yu/
By MR SEXO
Uredjaj mora da ti zameni u garantnom roku uvek za isti, ako nema taj za slicni ili da ti vrati novac.

E sad sto ljudi stave silikon na procesor pa reklamiraju kuler kad ga spale to je drugo . ili uspeju da gurnu memoriju pogresno opet naprave kurslus na takve stvarii ne moze da se da garancija zbog fizickog ostecenja sa strane klijenta.
Korisnikov avatar
By andjela
pa izmedju procesora i kulera se stavlja termalna pasta kako bi popunila rupe u neravnoj povrsini jeftinih kulera i time se ostvarile bolje termalne karakteristike. tim postupkom se ne spaljuje procesor.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pasta se stavlja kod svih kulera, nebitna je cenovna kategorija.

@MR SEXO: ako pročitaš Zakon videćeš i da je prodavac zaštićen od ovakvih ispada. lepo piše da sve to ne važi ako je kupac izazvao oštećenje. zato i postoji rok u kojem prodavac ima vremena da vidi šta će sa reklamacijom.
By MR SEXO
E pa bas tu i jeste problem , uzmi procesor i pastu umesto koje stave silikon pa spale sve.

Veruj mi radim sa racunarima i znam sta ljudi sve rade i kakve gluposti odvale. Obicno sve pokusaju da sve rese vikom i drekom pa se na kraju izvinjavaju.

Evo navescu ti par gluposti iz prakse.

Moj skener bira pulsno nece tonski- profesor iz Sanua

Za HP Desk Jet printere jao sto je lepa kutija za hleb

Za bez miseve kazu da su depilatori itd td.

Ok ljudi imaju losa iskustva sa raznim firmama i radnjama sto se tice racunara i to stoji.

Uredjaj mora prodavac da ti zameni u roku od 7 -15 dana uvek odmah. Uredjaj za koji nije direktan uvoznik vec distributer istog mora da salje kod dobavljaca a to stvarno zna da se oduzi do 30 dana , zavisi sve od firme do firme.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to mi je razumljivo, niko neće dati na sebe. zbog toga i prodavac i kupac treba da su upoznati sa zakonom.

evo ja upravo sada proživljavam negativno iskustvo sa grafičkom. naručio sam jednu prema tačnoj oznaci sa sajta. a na sajtu pored oznake stoji i slika i jasno je da je u pitanju silent model. a ja dobio sa kulerom. i sad moram da je vratim, jer ispada da je silent 50 eur skuplji. pfffffff... :sigh:
By MR SEXO
koja vga?

javi mozda mogu da ti pomognem da je nabavis
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!