Originally posted by GrMi_ZEka
..... "o ukusima se ne raspravlja") ...
izmedju mentalnog sklopa i muzickog ukusa ... kod odredjenih ljudi ...
[sorry za iskasapljeni citat, to je da lakshe objasnim na shta ciljam]
Dakle, prvo ne raspravljamo o ukusima a onda ipak raspravljamo?
I koji su to odredjeni ljudi?
I smeta mi shto sve ide tako precutno, ovo nije jedna od takvih tema. Niko nece nikog nichim da uvredi direktno shto implicira da je svaki odgovor za DA indirektna uvreda onima koji slushaju neshto shto mi ne volimo i shto je glavni ako ne i jedini kriterijum ove podele iz chega sledi da se sve bazira na raspravljanju o ukusima iako se o njima ne treba raspravljati...
I sad opet nadovezhi moj post s druge strane posle spliffovog odgovora.
Neko ko slusha narodnjake ce reci nekom tranceru i metalcu da je budala i obrnuto, ljudi ce se medjusobno chascavati prema nekim svojim kriterijumima.
Kvalitetna i nekvalitetna muzika su objektivne podele i to mogu da nam kazu oni koji se time bave, a dobra ili losha su subjektivni epiteti prema lichnim preferencama. I tu mozemo da pitamo u kontekstu teme - muzicki ukus prema objektivnim ili subjektivnim karakteristikama?
Ako je po prvim onda su/smo se svi nalupali poshteno, ako je po drugim to je onda gomila stereotipa i predrasuda.
Korelaciju mogu da povuchem samo u sledecem: ljudi koji su zadrti za neshto (i samo neshto) toliko da NE ZELE da chuju neshto novo/drugachije i a priori odbacuju promenu vrlo je moguce da budu nizheg intelektualnog nivoa od nekoga ko voli da chuje neshto novo i sl.
Mozda bi chak najzanimljivije bilo da okachim playlistu iz winampa pa da mi svi koji su odgovorili potvrdno odrede intelektualni nivo

Eto ideje