Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by DragoniteDa dragi Dragonite niko od nas nije F taj i taj nego ta i ta osoba, nego se ovde nesto mnogo zloupotrebljava psihijatrija radi diskriminacija, sto je smesno jer bi se moglo ustanoviti da smo svi mi u po kojoj F definiciji samo nismo obavesteni, ali ni ta definicija kao ni bilo koja ne odredjuje moje TI, tj osobu s kojom uspostavljam dijalog pa ako me neko(makar i implicitno) svrsta u poremecj licnosti ja cu mu vrlo lako odgovoriti uzvratnom i ne nuzno medicinskom dijagnozom; a znas napisana je i jedna knjiga koja se zove Tragedija genija koja se bavi poremecajima slavnih umetnika. Na osnovu mora materijala ovde bi se moglo pisati o Burleski ponekih samoproklamovanih genija u koje ti sa svojom specificnom samoironijom i originalnim uglom percepcije dakako ne spadas.
Znate sta?
Ostavite na trenutak ICD - 10, MKB - 10, sifre, gestalt i principe celine i konpozicije. Je 'l znate vi o cemu pricate? Pricate o depresiji. To je nesto sto svako od nas ima.
Originally posted by agapiDa, lepo receno, ovo o alijenaciji provocira me da iznesem neka svoja razmisljanja jer uvela/o si vrlo vaznu komponentu problema u nasu raspravu a to je stravicno osecanje besmisla kod depresivnih i posla od religioznog principa koji moze biti vazan.
Depresija je najveca bolest savremenog drustva. Cini mi se da ljudi nikada nisu bili toliko otudjeni jedni od drugih, svi zivimo u nekom virtualnom svetu...
"Mnogi ljudi imaju sve, ali imaju i tugu jer im nedostaje Hristos"
Originally posted by Angelina777Da samo znas koliko psihoterapeuta se ne bi slozilo sa ovim ali tvoj stav definitivno podrzava farmaceutska industrija ...
Terapija svih poremecaja raspolozenja, i manije i depresije je ISKLJUCIVO farmakoterapija, tj. jedino upotreba lekova (antidepresiva; postoje razlicite farmakoloske grupe, u zavisnosti od oblika depresije; sve i da hocete-sami ne mozete da uzmete neki lek jer se dobijaju iskljucivo na recept. Mada, znam da je na Kalenicu neka baba prodavala Fluoxetin (Prozac). Psihoterapija, tj razgovor sa terapeutom ne da nema nikakvog efekta, nego... Jednostavno se ne primenjuje.
Originally posted by 2Q2Bstr8Sta da ti kazem...ako ne uspes da se izboris sa tim kao neki na ovom thread-u uz pomoc drustva,setnje,suncanih dana itd...procitaj postove by Angellina 777, Tramp and me...'malo' su oprecni ali za sve postoji resenje samo ga treba naci...veruj mi,govorim iz iskustva!
i ja sam u depresiji...
Originally posted by argentum_infBar za mene dobitna kombinacija .E sad ve? sam rekao, razli?ite su reakcije na antidepresive ali je fluksilan prvi koji mi je pomogao. Sada pijem 2x20 Fluksil. + 2x1 Xal. Kod mene fluksilan ima samo negativnu osobinu da smanjuje apetit i pove?ava spavanje. Mogu vrlo dugo da spavam a uveo sam praksu sa njim da spavam i preko dana. Ipak to je mnogo bolje nego iseckano spavanje, buðenje u praskozorje sa stanjem užasnog o?ajanja i sli?no.
definitivno preporucujem fluxilan 20 u kombinaciji sa ksalolom,a moze i demetrin..depresija nestaje,ostaje samo osecaj da ti je sve-svejedno..
Originally posted by Skyenda,zaboravila sam da naglasim da upravo taj osecaj da ti je svejedno-ostavlja bol po strani..
"samo" osecaj da ti je sve jedno!!! - pa to i jeste srz depresije!!?!?!??!
Originally posted by TotMislim da svi imamo neke svoje na?ine; ako taj tvoj na?in radi, to je u redu. Svi imamo odbrambene mehanizme. Što se razmišljanja ti?e, mislim da ?e pro?i kad se smire i negativni utisci, onda ?eš do?i do neke motivacije. Ipak tu motivaciju moraš u sebi prona?i(naravno kada budeš oja?ala). Ljudi su skloni tome da daju razne recepte: to i to, ma kakva depresija. U stvarnosti meðutim mi smo sami i moramo iz sebe da izvu?emo snagu za bitisanjem; u tom smislu meni nisu pomogli nikakvi saveti nego vlastiti unutrašnji svet u kome sam se nažalost odrekao nekih ruži?astih boja, ali izvla?im snagu iz jer sam shvatio da mi niko ne?e pomo?i ako sam sebi ne pomognem.
Jedino ima trenutaka kad posle nekog poraza, razocarenja zaista padnem (u psihickom smislu) pa mi treba nekoliko dana da se saberem. Jedan od tih perioda je ovih dana i iako me svi prijatelji tese i zahvalna sam im jedino Tot je pogodio sustinu - tj. ne radi se samo o trenutnom problemu vec se onda pojavi secanje na sve nekadasnje probleme, neuspehe, neshvatanja i razocarenja i sve izgleda mnogo crnje nego sto trenutno jeste. Tako je bar kod mene, a "lek" mi je aktivnost. Tj. vec od ponedeljka me ceka niz obaveza skoro po ceo dan tako da necu imati vise kad da se bavim prosloscu. Mislim da je to i bolje, jer sve to ne mogu ni da izmenim, a razmisljanja mi nista dobro ne donose...
Originally posted by DinaNajpre drago mi je da sam dao koristan savet iako je savete lako davati. Ali zaista onda kad smo fragilni treba da se prištedimo.
Kao sto i sam znas i ja mislim da smo na svetu sami - sve drugo mi se cini kao zavaravanje. To sad deluje pesimisticno ali bar za mene - nije. Bas naprotiv, dok god sam razmisljala na druge nacine sam se grcevito borila za neciju ljubav, za necije prijateljstvo, razumevanje itd. A onda bih shvatila da sam se okruzujuci drugima na neki nacin izolovala od same sebe (kako si ti rekao na jednom drugom topicu). Sad vise gledam da sebi budem prijatelj, ne samo u kriticnim situacijama nego u svim, a ako uz to dodje i prijateljstvo drugih ljudi - utoliko bolje
Originally posted by argentum_inf
definitivno preporucujem fluxilan 20 u kombinaciji sa ksalolom,a moze i demetrin..depresija nestaje,ostaje samo osecaj da ti je sve-svejedno..
Originally posted by SkyenPoenta je u tome da (psihi?ki) bol može biti veoma prodoran i trajan. Potrebno je da postanemo najpre indiferentni prema onome što nas mu?i, da postignemo jedan nivo neosetljivosti kako bi mogli da povratimo snagu.
"samo" osecaj da ti je sve jedno!!! - pa to i jeste srz depresije!!?!?!??!
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!