Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By * NajS *
Hm, kazu da je to buducnost srpskog turizma!

Da li imate selo, i koliko chesto ga posecujete?

a vi koji nemate selo - da li vas privlachi da se malo iz gradske vreve odmorite ispod neke sljive i chuvajuci ovce u nekom srpskom seocetu?
(ili biste pre sljive izabrali suncobran u Budvi, Hurgadi, Bodrumu ili Antaliji)

Slika

Slika

Slika

Dakle, imate li neki poseban dozivljaj sa sela!?
Posecujete li sela (turistichki) u Srbiji?
Koje vam je omiljeno?!
Korisnikov avatar
By SouthSide
Da, imam selo, ne posecujem ga, jer je dosadno, mozda bi ga posecivao kad ne bi uvek bilo puno nekakve dalje familije ili prijatelja, starih kumova, koga sve ne....koji su uvek zeljni razgovora.

Cuvanje ovaca me nimalo ne privlaci, smrde i ima svakakvih insekata oko njih :tetkanajgora: :kosa: :beckafrajla:

I da definitivno bi izabrao suncobran, mozda umesto budvanskog neki grcki...

-
Korisnikov avatar
By Moa
Ovo sto si pokazao Najs ova planinska sela me ni malo ne privlace,ali zato prostrana,ravna,pod pravim uglom vojvodjanska sela mmmmm obozavam i cesto bezim turisticki na jedan dan u njih.Naravno kolima da mogu da se vratim.Najomiljenije selo nemam,mnogih se ni ne secam kako se zovu,jer sam ih obisla sve skoro,barem u Backoj.Malo sam smanjila ovaj intezitet poseta selima u zadnjih godinu dana ali planiram sada ponovo da se aktiviram.Obozavam kad onu u neko selo brdu iza nogu,i vidim neki komunisticki spomenik na centralnom trgu sela,gde je raskrsnica 4 ulice.Predivno,onako isaran momentalno pocnem da ga slikam a seljaci prilaze i pricaju kako je licno Tito dosao kod njih u selo kad se taj spomenik otkrivao.Da,u svakom selu to pricaju :D
Korisnikov avatar
By jukie
Išli smo mi u selo dok sam bio djak, preko raspusta... (pre nego što je došlo do tenzija sa tom stranom rodbine)

Elem, D O S A D A .
U selu je grdno i neizrecivo dosadno. Nema nikakvih intelektualnih stimulusa, samo sediš na blentavoj livadi i ?ekaš vreme za ru?ak ili ve?eru... Još sam tada bio mali pa me je bilo lako pustiti da samo tr?im unaokolo... naravno bilo mi je zabranjeno da jurim živinu (jer ?e im ožilaviti miši?i na batacima??), ovce su bežale od mene na sto metara, za svinje su mi rekli da su opasne i da ih ne ?a?kam, od krava i konja se plašim, mnogo su veliki... onda njihovo kuvanje je tako bljak... i sve je nekako mlako... i lubenice i supa i proja...
Korisnikov avatar
By spliff
ne poseccujem
a voleo bih....
:srbin:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja volim samu prirodu, ljude imam i ovde, zivotinja mi je nekako zao... Planinski vazduh me odmah oporavi dok sam ovde sve nesto bolesna od raznih bolesti. Ali bas dugo nisam bila, ispade da lakse odem negde u inostranstvo, a ovo kao jednog cu vikenda, pa drugog i tako vreme prolazi...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
vishe bih se zabavljao sipajuci sebi techno olovo u ushi nego na selu, shta tamo da muzem krave i guzim bikove?
pa to radim i ovde, samo u eterichnoj metafori :diva:
Korisnikov avatar
By Mars
Moje iskustvo po tom pitanju je jako skromno

Za odmor, za rasterecenje, za popricati malo sam sa sobom i videti kako stoje stvari...verujem da selo moze da bued pravi zibor.

Kad god sam na leti na Zlatiboru odem do Sirogojna-to lici na donju sliku.

Sonja Savic je rekla da ko nije osetio miris kravlje balege u rano majsko jutro-taj nista ne zna o zivotu. Ne bih da se slozim s njom, ali stvarno ima fantasticnih mirisa tamo.

Sila iz Brasila - Marsovo dupe!!!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jukie
U selu je grdno i neizrecivo dosadno. Nema nikakvih intelektualnih stimulusa
Zaboravio sam da pomenem da ne možeš da zaspiš jer nema "belog šuma" saobra?aja. Sve je strašno tiho i onda napeto osluškujem da li ?e nešto lupiti... a ako nema poljskog nužnika onda no?u ne možeš da ideš da kakiš :shtap: jer ?eš sutra baš tuda morati da prolaziš, a i no?u ne vidiš koprive... a u selu ima i komaraca a u gradu ih zapraše... a i plašio sam se vampira jer me je mama ubeðivala da je selo prepuno veštica i vukodlaka... no?i su bile najgore...
Korisnikov avatar
By kal zakath
Pa sad neznam sta se kod vas podrazumeva kao seoski turizam, ali u Sloveniji je to cista ludnica. Rasprodati su godinu dana unapred, ponuda shisha sve hotele (imaju voznje balonom, putovanja konjima celom zemljom...), a uslovi za sticanje dozvole su ubitacni.
Korisnikov avatar
By Zibro
OH YES obzavam krave svinje i ostalu kompaniju ... cak i tripujem da cu jednoga dana ziveti na selu ........ verovatno ce TV dolaziti da me snimi kao fenomena koji je iz grada zapalio da gaji krave na tamo nekoj cuki , Obozavam da sa prijateljima idem u njihova sela , Dok njih gnjavi rodbina mene niko ne smara i na miru se infiltriram u stalu sa telicima prasicima i sl ! posle smrdim ko zver ali sta cu kad Volim
Korisnikov avatar
By marvuk
Imam selo :D Od malena idem tamo i mozsda vec preksutra odem bajkom. Moje selo je malo na uzvishenju pa mi je uvek bilo jako privlachno, okruzseno shumom i rekom (u blizini je Morava). U poslednjih par godina idem cheshce (otprilike jednom do dva puta mesechno) poshto mi shkola ne dozvoljava vishe (uchenje i tako to).
Poshto na selo mogu da odem kad hocu (u svakom sluchaju vishe nego neko ko selo nema), za odmor i avanturu bih odabrao planine Srbije - za pochetak.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Vecinu vremena provodim u NS, ali uglavnom lutam na relaciji jednog sela i NS-a. Ne slazem se da na selu nema intelektualnih stimulansa! Otkad su moji nabavili 100 papagaja jutro je predivno. A i jedna sova obitava kod nas. :)
I u gradu volim rano jutro da ustanem, kada jos vecina ljudi spava.
Samo selo ili samo grad nije resenje za mene,vec kombinacija toga. Tamo ona pisem, slikam, citam, igram frizbi...sta god!

Nasa zemlja ima veliki potencijal sto se seoskog turizma tice(samo da se to i iskoristi), a posto ljudi imaju sve vecu potrebu da negde budu na miru-zivece/cvetace seoski turizam.

Evo jedne slike sa festivala koji se odrzava u mom selu:
Slika
By Çâðê_DUP
Nazalost nemam nikoga na selu,
a moje drustvo uopste nije u nekim
extra odnosima sa rodbinom, koja zivi u
fantasticnim predelima (od Vojvodine pa do
Vranja); pa cak ne mogu ni sa njima da odem na vikend
u prirodu, a bas bih volela.
By Sixto
Seoski turizam ja shvatam kao idealnu priliku da se uzmu novci prvenstveno strancima koji bi da pobegnu od telefona, upravnih odbora, berze i kredita!
Njima je super da gledaju kravu kako mirno pase na livadi sto je naravno ljudima u Srbiji idiotski!
Inace Vojvodina ima dosta prihoda od lovnog turizma, Italijani se popalili na lov na fazane pa kupuju cele salase, ko popizdeli!
Seoski turizam je za one koji rade vise od 8 h dnevno, nije za one koji studiraju ili su u 4 kuci!

Ovo je dobar link za one koje interesuje Vojvodina:
www.visitvojvodina.com
Korisnikov avatar
By Deksi
Skoro svako leto posetim neku moju rodbinu u selu kod skadarkog jezera u CG....ovog leta nisam isao....da li je zbog ishoda ovog referenduma ili nesto drugo....to najbolje znaju moji roditelji....anyway, stvarno mislim da se u selu covek moze odmoriti i vrlo brzo napuniti baterije za grad....
Korisnikov avatar
By Amable
Ja sam na selu, ali bash na selu u kome ima sta da se vidi-livade, lepo drvece, cist vazduh, recice i sl. , bio dva do tri puta. bilo je ekstra! obozavam prirodu, tako da cu gledati da se malo vise angazujem po tom pitanju (seks u prirodi obozavam :D ) moj decko ima vikendicu u blizini bg, pa mozda odemo tamo :)
By figurine_humaine
Seoskom turiymu Srbije bih svakako poželeo puno sreće u razvitku. Prednost seoskog turizma je nešto manji obim ulaganja nego u neke druge vidove turizma, što mu je i omogućilo nekakav razvitak proteklih godina u našoj zemlji..
Inače redovno posećujem moje selo, i to je za sada jedino mesto gde se u potpunosti odmorim..jednostavno more, planina i slični vidovi turizma me vipe zamore nego li odmore..tako da :hail: seoski turizam
Korisnikov avatar
By Vix
Imam selo iza sedam gorai sedam mora, u planini koju svi putevi zaobilaze. Da bi se do njega doslo, neophodno je proci put koji se uvija kao zmija.A onda, posle strme uzbrdice, visoravan i selo gde se nekada, verovatno, nalazilo jezero. Umesto raskrsnice, selo predstavlja jedan zatvoreni krug sa gomilom praznih kucica nacickanih oko njega. A priroda - fenomenalna : pecina, sljivari, listopadne i borove sume, brdasca, planinski izvori ijos jedna visoravan sa bozenstvenim pogledom na okolinu i....Suvu planinu.
Nekada sam rado odlazio tamo, i sam istrazivao sume uprkos horor pricama starijih ljudi...Tako sam i zavoleo prirodu i zivotinje, pa sada nemam problem da vidim kravu kako pase, ili da omirisem nesto sto ne mirise na gradski smog i cadj. Radije volim da se setkam sa zivotinjama nego da ih jurim, mucim, i izivljavam se nad njima...

Nazalost, vise ne odlazim u selo, jer tamo nema vise nikog, pa je pusta i sama kuca koja nekad nije mogla da primi celu moju familiju. Jos uvek zelim da tamo odem sa nekim Deckom, sto zbog romantike, sto zbog divljeg sexa u prirodi....

Sto se tice seoskog turizma, ne svidja mi se nesto narocito ta ideja, jer naginje ka izvestacenosti.
A u inostranstvu ima jaaaako lepih sela; tesko da bi neko nase moglo ostro konkurisati nekom francuskom.
Korisnikov avatar
By KiWi
Kažu da ono Kusturicino selo mami ljude ko lepak za muve ... kaže da su ljudi krajnje neljubazni ... jedva su uspeli da se slikaju pored onog automobila na šinama iz filma ''Život je čudo''.
Korisnikov avatar
By Galadriel
biciklom sa drustvom sam obisla sva interesantna mesta oko svog rodnog grada. ima mnogo lepih kutaka za izlete pored reka i na planinama. ostale su mi jako lepe uspomene. sad vise nemam vremena za to, nazalost.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!