Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

HITLER - RAÐANJE ZLA - serija
HITLER - THE RISE OF EVIL

Serija po?inje prikazom dje?aka iz graðanske obitelji, koji ?e iskoristiti cijeli jedan narod što je željno o?ekivao voðu kojega ?e slijediti. Voðen ljutnjom i zaluðen egom, Hitler živi u svijetu za koji vjeruje da mu je dužnik te poziva Njema?ku na sablastan ples predaje i sveop?e stege.
Nakon Prvoga svjetskoga rata u redovima njema?ke vojske Hitler postaje ?lan i špijun Njema?ke radni?ke partije. Njihov nacionalizam i antisemitizam odgovarao je Hitlerovoj osobnoj politici nošenoj mitovima o superiornosti arijske rase. Hitler zapo?inje nemilosrdni uspon k mo?i i brutalnom zavoðenju Njema?ke. Vrlo brzo dobiva potporu Ernsta Röhma iz njema?ke vojske, koji osniva SA. Hitler ubrzo pridobiva i društveno istaknute osobe kao što su Ernst i Helene Hanfstaengl koji ?e financijski podupirati njegova politi?ka nastojanja. Hitler izaziva i pozornost novinara Fritza Gerlicha dok manipulira strahovima politi?ara kao što je to bio predsjednik Hindenburg. Hitlerova zlo?udna karizma privla?na je ženama meðu kojima se prvo našla njegova mlada ne?akinja Geli, a poslije Eva Braun.
Roðenjem Nacisti?ke partije, propalim münchenskim pu?em, optužbom za izdaju koja ga je pretvorila u nacionalnu figuru, služenjem kazne u Landesbergu, pisanjem "Mein Kampfa" i ponovnim ulaskom u politiku kao voða Nacionalnih socijalista, serija prati Hitlera od dje?a?kih dana preko kandidature za predsjednika do kancelara. Požarom u Reichstagu 1933. izgorio je i posljednji djeli? njema?ke demokracije, a svi koji su uvu?eni u Hitlerov vrtlog zlo?e svjedoci su stravi?ne istine onoga što se izrodilo. Na žalost, bilo je prekasno da bi se ta istina izmijenila.

Uloge: Robert Carlyle (Hitler), Stockard Channing (Klara Hitler), Peter O'Toole (Paul von Hindenburg), Jena Malone (Geli Rubal), Julianna Margulies (Helene Hanfstaengl), Matthew Modine (Fritz Gerlich), Live Schrieber (Ernst Hanfstaengl), Peter Stormare (Ernst Röhm)
Urednica: Ranka Horvat

Nova serija na HRT2.Gleda neko?

Ja sam otkrio seriju prosle nedelje i skroz mi je super...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dr. M
HITLER -
Nova serija na HRT2.Gleda neko?
Ja sam otkrio seriju prosle nedelje i skroz mi je super...
Iskreno re?eno, ja u to doba no?i nemam koncentraciju za gledanje tako duga?ke emisije... da su je iseckali u male dvadesetominutne par?i?e pa puštali u 18:40 u terminu Džimija Belušija, pa hajde de... kao plaše se da ?e deca videti, šta li...
a i pravi Hitler je mnogo bolje izgledao od tog glumca koji ga glumi...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ja sam to ogledao pre godinu dana u vidu filma na dva divx diska, oni napravishe seriju :)

Hitler - The Rise of Evil...

Jedino sto mi zao sto nema nastavak kroz rat pa sve do kraja...
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by unic0rn

I meni je zao zbog toga...to je deo koji sam hteo da vidim... :kletva: :kletva:
Korisnikov avatar
By spark
gledao sam je ranije. nije losa.
Korisnikov avatar
By spliff
ok, mada mozze to i bolje...
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by spliff

ok, mada mozze to i bolje...
Slazem se...

Totalno mi je bez veze praviti seriju takvog naslova,a zavrsiti je ne ukljucivsi ratne godine.Hitler je ipak postao najomrzenija osoba dvadesetog veka bas zbog stvari koje je uradio za vreme rata! Realno gledajuci on je jedna od najznacajnijih istoriskih licnost bas zbog svega sto je uradio i ako su vec pravili seriju o njemu mogli su posteno da je odrade,njegov lik i delo daju vise nego dovoljno materijala za tako nesto.Ovako serija je potpuno razocaravajuca...Kao kad bi pravili seriju o Kleopatri, a izostavili, recimo, Cezara ili Marka Antonija....
Korisnikov avatar
By spark
Totalno mi je bez veze praviti seriju takvog naslova,a zavrsiti je ne ukljucivsi ratne godine.
pa ja mislim da se serija upravo i zato zove - radjanje zla - ... zlo se rodilo pre ratnih godina... ratne godine su godine zla... a ovo je period pre ratnih godina, nema ratnih godina, to je period radjanja zla, a ne zla!

:smeh:
Korisnikov avatar
By Pipin
Originally posted by unic0rn
Ja sam to ogledao pre godinu dana u vidu filma na dva divx diska, oni napravishe seriju :)

Hitler - The Rise of Evil...

I ja sam to gledao pre otprilike godinu dana i isto na dva divx diska.

Inace, postoji i film (takodje na dva divx diska) koji opisuje Hitlerov kraj.
Film je fe-no-me-na-lan! Nemci su ga snimili. Radnja se desava u bunkeru.
Hitler je originalan likom, a i ponasanjem (verovatno nemacki jezik daje malo jaci utisak).
Ja nemam taj film, inace bih vam ga nekako proturio.
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by BaBaLooNs

Hitler je originalan likom, a i ponasanjem (verovatno nemacki jezik daje malo jaci utisak).

A, jer mozes bar da mi kazes kako se film zove, da probam da ga potrazim?

Ja to moram da pogledam !!!

:hail: :hail: :hail: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by BaBaLooNs

A, jer mozes bar da mi kazes kako se film zove, da probam da ga potrazim?

Ja to moram da pogledam !!!

:hail: :hail: :hail: :hail: :hail:
Opusti se...Ja imam taj film :superheroj: Ina?e, naziv filma je "Der Untergang" :lizalica:
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by avalon

Opusti se...Ja imam taj film :superheroj: Ina?e, naziv filma je "Der Untergang" :lizalica:
Kumo, pa ti si cudo !!!

No, ako se i za to budes javila kao juce za Gwen, onda cu se nacekati... :cigareta:
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by avalon

Kumo, pa ti si cudo !!!

No, ako se i za to budes javila kao juce za Gwen, onda cu se nacekati... :cigareta:

Mala, pa ja tebe ne mogu da savatam....kada si budna, kada si kod ku?e, kada si kod Mike, a kada kod Laze :njanja:
Nemoj da brineš, vidimo se u subotu :lizalica: naravno, posle podne :sladoled:
Korisnikov avatar
By Pipin
Jeste Untergang. To mu ga valjda dodje nesto propast.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!