Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By djo
nikada nisam bio u nišu, a idem slede?i vikend :B
preporu?ite mi neka cool mesta i aktivnosti:roll: :peca: :kupanje: :bicikl: :tehno: :njami: :foto: :palacinke: :teletabisi: :vijaca: :gitara: :bouncy:
Korisnikov avatar
By M M and I
Ni ja nisam nikada bio...A pomislio sam da ce mi to biti veoma cesta meta kad sam se nadao da ce RyanAir ipak uspeti da otvori destinaciju za Nish...
Korisnikov avatar
By djo
izgleda da na forumu nema više nikog iz tih krajeva... :(
mora?u da probam sa 'lambdom'
Korisnikov avatar
By djo
oo, pa lambda je lgbt organizacija iz niša i imaju forum, sli?an ovom samo manji :)

:offtopic: (pošto vidim da nema vajde... :cekam: )
(jesi isprobao 'robu'? :D )
Korisnikov avatar
By M M and I
O.K. sad mi je jasnije...

E da...`robu´ sam probao i prvoklasna je :up: pravi je uppjack :roflmao: Juce konzumirah `meso´ :smeh:
Korisnikov avatar
By djo
aha.... ja se spremam i polako ?u da gustiram :povez: :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Mars
Evo, ja cu par saveta ovde da dam putnicima namrnicima koji bi prema Nisu, ali sutra.

"Tako da mislim u principu oduvek sam zelela da sve vreme iznad stadiona bude jedan ogroman balon u obliku Marsovog dupeta iz koga ce padati cvece po 100.000 glava mojih obozavalaca. Bosko je imao ideju da umesto cveca to budu diskovi sa mojom muzikom, sto jeste primerenije, ali meni je bezbednost moje publike na prvom mestu."
(Svetlana Raznatovic, o svom koncertu)
Korisnikov avatar
By reveal
ha! ni ja nikada nisam bila.... mislim da su Kraljevo, Kragujevac i Nis jedini gradovi koje nisam videla.... jbg, mi vojvodjani :lol: ... nista ne znamo.

lepo se provedi!
By Paris
Ja sam sad u Nisu :blenta: ali jbg kad ti budesh tamo tj.ovde, ja cu biti u Bg-u. Steta, mogla sam ti biti vodic....next time
Korisnikov avatar
By reveal
e!

odlucila sam... [valjda].

OcU jA u NiSh. :blenta:

da vidim to veliko selo... :lol: :krava: :icequeen:
Korisnikov avatar
By m..
Ja bila na nekoj exkurziji, jedino se secam Cele-Kule...i penzosa u Niskoj Banji, secam se da sam cavrljala s nekom babom...
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja bi u Niiiiiiiiišššššš.
Obe?o mi moj susjed sa 12og kata da ?e me voditi za jednu Novu Godinu jer da je tamo soooper i nikako da me odvede :sniff: :rida:
Prokleti, ljažljivi penzioneri :mad:
By Paris
Ja cu biti tamo krajem avgusta, pocetkom septembra...pa ko zeli mogu mu pokazati znamenitosti grada :hekla:
Korisnikov avatar
By djo
e ja se vratijo :tepih:
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Ja trebao proshle nedelje da skoknem do Nisha, ali se to malo izjalovilo pa nisam otishao. No, mozda cu skoknuti kasnije kad bude bila Nisomnia ( ako je bude bilo uopshte )
Korisnikov avatar
By Pipin
Ja sam prošle jeseni bio prvi i jedini put u Nišu. I izuzetno mi se svidelo.

U centru imaju poslasti?arnice na svakom ?ošku i to one, što bi naše Sose kazle, be?ke.

Dal sam se ja tamo našao u dobro vreme ili je to i ina?e tako, ali grad je bio izuzetno ?ist.

Priznajem da smo išli sa svim onim ružnim predrasudama o jugu, ali ništa od toga nije bilo ta?no.

Srednjoškolci se u centru vra?aju ku?i, a mi sedimo na klupi i brojimo Rome. :lukavi: Bilo je jako puno ljudi, a nabrojali smo ih tek 14 za dvadesetak minuta.

Sve fasade u centru su (tad bile, sada ne znam) restaurirane i ofarbane, što je davalo izuzetno lep utisak.
Ona njihova "Zmaj Jovina/Knez Mihajlova" ulica je prepuna butika sa odli?nom uvoznom robom, a i graðani su fino obu?eni.

Sve u svemu, meni se veoma svidelo.
By Thomas
Originally posted by bojandjo
e ja se vratijo :tepih:
Pricaj, gde si bio, šta si video i kako je bilo...

Pa ajde ti sad nama poruci šta treba posetiti i videti u Niš, jerbo i mi cemo jednog dana u NIŠ... nadam se da jednog jesenjeg....
Korisnikov avatar
By djo
e pa ovako,
pored reke (nišave) je jako lepo... ima kafi? 'reka' sa ljuljaškama, vrrrrr lepo.
onda, klopa je super ako ste mesožder - i to u 'staroj mahali' i 'kod rajka' (kazandžijsko soka?e), onda...... šta još, jedna fina bašta u gradu, valjda 'jorgovan something (ne se?am se koja je druga re? :nope: ) uve?e je fino u kafi?ima u tvrðavi, a ima i kafi?a po gradu koji su KRCATI dakle i na ulici ispred kafi?a. burek se se?e na osmine, dakle kad naru?ite ?etvrt bureka, oni vam ga preseku na još dva dela.

ima jako lepe modernisti?ke arhitekture iz 30ih - recimo pozorište koje je kao minijatura volksbuehnea iz berlina... i tvrðava je vrlo lepa i sada lepo renovirana...
eto :salut:
Korisnikov avatar
By SouthSide
He....ja bio mesec dana skoro.
I da, ugojio se par kila....hm....sta cu kad mi je ta hrana hedonisticki vrhunac :vegi: :sladoled: , narocito rostilja, najboljeg na svetu :uljenavatru: ......i naravno pio sam non stop :pivce:
Pa jos peciva sva ona i burek....mmmm.
Steta samo sto, iako ima potencijala za nesto vise, i dalje podseca na provinciju, nesto tu sprecava ali ne znam sta.
Nazalost.
By Paris
Originally posted by SouthSide
Steta samo sto, iako ima potencijala za nesto vise, i dalje podseca na provinciju, nesto tu sprecava ali ne znam sta.
mentalitet?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ja sam prvi i jedini put bio 2003, valjda tako to ide. Prvo sam video Keln pa tek onda Niš.

Elem, izgleda da "Reku", tvrðavu i roštilj u staroj mahali ne može da omaši niko ko doðe... mene su vodili u Man?u i do džamije, kod peša?ke zone... Roštilja se se?am po dobru... a i ostalog.
Korisnikov avatar
By gorilica
Ok,pa da vam dam informacije o gradu kao rodjeni Nishlija! ;)
Buduci da dosta toga interesantnog ima,prenecu svoje postove sa svog omiljenog foruma ukoliko vas interesuje ;) .
Korisnikov avatar
By djo
ja izgleda jope idem ovijeh dana:rambo:
Korisnikov avatar
By gorilica
Slika
zgrada univerziteta,takozvana Banovina,kraj tvrdjave,u samom centru grada

Nish,grad bogate istorije,prepun tragova vremena ovekovechenim u brojnim spomenicima,koja svedoche o ljudima koji su boravili u njemu. Grad temperamenta,slobodnog,mada povremeno jako prgavog duha,grad chesto spominjan u nacionalnoj literaturi.
Neka ovaj post bude samo uvod u moje predstavljanje mog rodnog grada,mesta sa kojim sam delio radost i tugu,ushicenja i razocharenja. Mesta,koje je vekovima opchinjavalo svoje posetioce,ali i bilo pogubno za svoje stanovnike.
Korisnikov avatar
By gorilica
Grad Nish Slika je dobio ime po reci Nishava,koja protiche kroz njega,mada je svaki od osvajacha,koji su ga pokoravali kroz vekove,imao za njega svoje ime.
Keltski prastanovnici su ga zvali Navissos,Rimljani Naissus (grad nimfi),vizantijci Nysos,sloveni Nish,dok su ga nemci,za vreme okupacije u drugom svetskom ratu zvali Nissa.
O njegovom nastanku postoji predanje kako ga je sagradio Kraljevic Nisha,kamenom sa obliznje Humske chuke,mada postoje dokazi da je grad nastanjen josh u praistorijsko doba (1878 godine je jedan vojnik iskopao 153mm dugu sekiru chekic,kod tvrdjavskog mosta,dok je kasnije nadjena i druga,kod starih grobova,blizu Nisha.-obe stare oko 4000.god,pre nove ere).
SlikaGrad se smatra za mogucu lokaciju mitskog grada Nysa iz grchke mitologije,gde je,kazu, odrastao bog Dionis(bog vina,veselja i plodnosti),i prvi put se pominje u Rimskim dokumentima sa pochetka drugog veka,nashe ere,gde ga smatraju za mesto vredno pomena i u geografiji po Ptolomeju iz Aleksandrije(chiji se podaci i danas koriste kao zvanichni u istoriji Srba).
Korisnikov avatar
By gorilica
Buduci da se grad od uvek nalazio na raskrsnici,zbog svog geo strateshkog polozaja(i danas ga nazivaju Raskrsnicom Evrope),u nebrojeno navrata

Slika
Palilulska rampa(opshtina Palilula,jedna od najstarijih u gradu),slikana u sumrak

je bio napadan,i u vishe puta rushen do temelja.
268 godine,nasheg veka,pod napadom Gota,Rimska imperija je bila gotovo pred unishtenjem.
Ovde se odrzala jedna od najkrvavijih bitki treceg veka,gde je na bojnom polju ostalo izmedju 30-50.000 mrtvih Gota,shto je obezbedilo josh 2 veka sigurnosti Zapadnom carstvu.
Chetri godina kasnije,272a.d.,u Naissusu se rodio sin vojnog komandanta Constantiusa Chlorusa,kome je sudbina kasnije odredila da vlada,pod nazivom Imperator Konstantin veliki Slika,u najbitnijem dobu za proboj hrishcanstva u Rimskoj imperiji(i sam imperator se preobratio u hrishcanstvo,na samrtnichkoj postelji).
Slika Buduci da imerator nije zaboravio svoj rodni grad,i danas se mogu videti iskopine infrastrukture,koju je Konstantin izgradio,uz ostatke kipova,posvecenih Dionisu,Asklepiji,Higiji,Herkulu i Satiru,kao i predivan mozaik Meduze.Slika u Medijani.
Korisnikov avatar
By gorilica
Jedan od naj jezivijih spomenika u svetu,zabelezen je josh samo jedan slichnog tipa,nalazi se na zalost u Nishu. CELE (na turskom-glava)KULA,Slika napravljena je 1809-e godine,na izlazu iz tadashnjeg Nisha,na putu ka Carigradu,a nakon Chegarske bitke. Kako je to tih dana izgledalo,kratki uvid imate u sledecem textu:
Posle bitke,u kojoj je pobedila turska vojska,Hurshid-pasha je naredio da se poseku glave izginulih ustanika i donesu u grad.Glave izginulih heroja preuzimaju curchije,da po zahtevu turaka zderu kozu sa njih,odstrane meso i ochiste.To su radile curchije iz grada i okoline,a po naredbi,za novac,u strahu ili da bi sachuvali sopstvene glave! Taj jezivi posao,radili su usred letnje zege,s mukom,ali je posao napredovao nadgledan od strane turaka. Zatim su glave sushene i punjene pamukom.
Ovako pripremljene trofeje,Hurshid-pasha je slao na dar Sultanu,kako bi pruzio dokaz o nadmoci turske vojske i kaznjavanju nepokornr raje.
Od velikog broja preostalih lobanja,izgradjena je Cele-kula.

Dugo je ovaj jezivi,avetinjski spomenik stajao otvoren na putu,kao opomena Srbima da ne dizu bune,izlozen kishi i vetru,zaobilazen od Srba u shirokom luku,tako da je na zalost dosta oronuo i propao,i tek je pochetkom 20-og veka oko njega podignuta kapela,koja ga je spasila od nachistog propadanja.Slika
Korisnikov avatar
By gorilica
Slika
pogled sa keja

I napokon,objekat po kome je Nish najprepoznatljiviji. :)
Zajedno sa beogradskom.nishka tvrdjava predstavljala najsnazije tursko utvrdjenje u granicnim oblastima Carstva. Na povrshini od preko 22 hektara,bedemom duzine 2100 metara,chija je duzina 8m,a shirina zidova 3 m u proseku,ovo utvrdjenje Slika je sagradjeno 1723 godine,na ostacima antichkog i srednjevekovnog utvrdjenja,Sultanovom poveljom od 19.februara 1719.-god.
U antickom periodu nishko utvrdjenje se pominje kao snazan kastrum koji su do temelja porushili Huni 441/442 godine. Tvrdjavu je obnovio 530.-e godine vizantijski car Justinijan. 615. godine osvojili su je Sloveni.
U strogom centru grada,Slika ovo utvrdjenje predstavlja pravu oazu Slika,gde posetioci nakon samog ulaska u nju Slika prolaz kroz Stambol kapiju

,totalno gube predstavu da su u gradu. Zbog toga ovaj objekat uvek spada u grupu a "must see" recomendation,skoro svih koji su ga obishli.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!