Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Hvala na informacijama!

Evo ja otisao na imdb da pogledam ko zaista igra Sophie Neveu, i tamo zaista stoji da je to 'Amelia', tj. Audrey Tautou... A ja mislio Sofi Marso... Mozda su je komplet remontirali u odnosu na Ameliju pa je nisi prepoznao... Mislim da bi Sofi Marso bila bolja.

U svakom slucaju me zanima sta ce da naprave od filma...

"Kada sam u odlucujucem setu gubio mec na svoj servis, samo sam pomislio na Marsovo dupe, i preokrenuo rezultat."
(Roger Federer, Wimbledon champion 2005.)
Korisnikov avatar
By IriS
Meni je nekako ipak super što Audrey glumi Sophie...
Pošto sam znala podelu glumaca pre ?itanja knjige, nekako mi se sasvim uklopilo da ona bude Sophie... :kafa:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja se bas pitao ko ce Sailasa da igra. Posto je specifican.
Pol Betani mozda nije los izbor, mada ga mrzim od Dogvillea

"Kada sam u odlucujucem setu gubio mec na svoj servis, samo sam pomislio na Marsovo dupe, i preokrenuo rezultat."
(Roger Federer, Wimbledon champion 2005.)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Citam knjigu na engleskom, pa mi ide sporije. Mislim da bih je na srpskom procitala za dva dana max. a ovako se vracam na neke delove.
Sve u svemu, vrlo zanimljivo, "pitko", stvara zavisnost od citanja, jer stalno iscekujes nove i nove radnje.
By B reddie
e, jeste culi da je katolicke crkva bacila anatemu na ovaj roman!!!! :lol: :opatica: :pop: :vestica:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by B reddie
e, jeste culi da je katolicke crkva bacila anatemu na ovaj roman!!!! :lol: :opatica: :pop: :vestica:
Gde ces bolju reklamu.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by kal zakath
Originally posted by B reddie
Gde ces bolju reklamu.
I da nisam citao knjigu, sigurno bih je procitao nakon "bacanja anateme" od strane katolicke crkve..:Sve sto katolicka (i bilo koja druga crkva) anatemise i zabranjuje mora biti u najmanju ruku zanimljivo...Znaci reklama da bolja en moze biti...
Korisnikov avatar
By Mars
@Visas Marr: Citanje na srpskom bi ti takodje sporo islo jer bi se do neba nervirala nekim primerima umobolnog prevodjenja. Svi znaju da je prevod ocaj.

@B Reddie, @Kal, @MMI: :up: Dekodirani Da Vinci Code kao da je pisala zestoka katolkinja. Ni u Andjelima i Demonima katolici nisu cvece...

"Tvrdim vam! Marsovo dupe je poslednji bastion slobodnog srpskog novinarstva!"
(Aleksandar Tijanic, Media Centar, tribina na temu Kuda idu mediji)
Korisnikov avatar
By _Inthezone_
Procitao!Finaly...kraj mi se svidja...

Bas me zanima kakav ce film da bude...
Korisnikov avatar
By Mars
@Sanjalica: mislim da je caka u tome koju knjigu prvo procitas od te dve. Malo cu jos da istrazujem na tu temu i vidim da li je to u pitanju.

Jer-meni su Angels&Demons bolji, mada je razlog tome mozda i cinjenica sto sam od Da Vinci Koda mnooooogo ocekivao. Imao sam obe knjige kod sebe, i kao svako poslusno dete (kasljuc) prvo hteo da pojedem ono sto mi se manje svidja, a Kod ostavio za kraj. I blago se razocarao. Takodje, A&D sam citao dok su stvarno birali novog Papu tako da mi je i sto se toga tice bilo extra.

Ali mislim da je stvar u tome da su dve knjige slicnog tipa previse.
Korisnikov avatar
By Zuzy
Knjigu procitala. Nisam sigurna sta da mislim o njoj. Sam zaplet i prica su naravno interesantni, ali ne znam sta da mislim o podacima ili cinjenicama koje su u knjizi navedene o katolickoj crkvi. Mislim da je za to potrebno dobro poznavanje kako same Biblije,tako i istorije katolicke crkve, pa zato ne bi da se izlecem...
Ali ono sto je interesantno je da sam bas ovog vikenda bila u crkivi koja je sediste sekte Opus dei u Becu. U prilogu cu zakaciti i slicicu ako uspem to da uradim....

Joj, meni nista nije jasno kako se stavlja slicica???
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Sve u svemu, nesto najzanimljivije sto sam procitala u prethodnih godinu dana. Kraj je jako slab, ocekivala sam nesto vise. Verovatno necu gledati film, obzirom da imam svoje vizije likova koje ne bih da kvarim. A i zasto bih gledala neki film kome znam i zaplet i kraj?
Korisnikov avatar
By Skyen
Procitala je jos pre par meseci, a onda obavila malo istrazivanje na licu mesta. Tacnije u Luvru i Vestminsteru. I stvarno je bio neki cudan feeling stajati ispred obrnute piramide. Zanimljivo mi je bilo to sto je metalna konstukcija piramide napravljena tako da podseca na hiljade malih krstova. E sad, sta je projekcija, a sta realnost, to vise ni sama ne znam. Knjiga je znacajna, kao alternativa nekog drugog pogleda na sve ono sto (ni)smo znali . Ona daje samo jednu mogucu pricu, koja je meni realnija od one servirane. Ne ulazim u tacnost, niti me to zanima. Dobro je da se sto vise pise na tu temu, a istina je svakako precenjena.

Trenutno zavrsavam Andjele, a onda me vec spremu ceka Digitalna tvrdjava.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Djole, ocem ja Andjele..oceeeeem, inache slazems e sa tvojim stavom oko Koda
By Mariofix
Den Braun je maštovit pisac.
Knjiga je dobar triler holivudskog tipa.

Ima dotsta fantazije ,izmišljotina i poluistina te ne predstavlja nau?ni dokument.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Mariofix
Ima dotsta fantazije ,izmišljotina i poluistina te ne predstavlja nau?ni dokument.
Ne vise nego sto ih ima u Bibliji. A ni ona nije neki pouzdani naucni dokument. Pa to opet ne sputava milione i milione ljudi da to citaju i uglavnom uzimaju zdravo za gotovo.
U neku ruku, dopada mi se Denov prilaz jedno tako delikatnoj temi kakva je uloga zene u Hristovom zivotu, odnosno posmatranje 'sa druge strane ogledala'.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ne znam jesam li vecj pisao neshto o ovoj knjizi?

Sve u svemu, prochitao sam je pre 2-3 meseca.. Dopada mi se stil pisanja i svidja mi se kako pisac uvodi chitaoca u celokupan trip. Nisam ni ochekivao da cje ova knjiga da me "inicira" u razne teorije zavere i da cje me nauchiti neshto novo.. Ochi su mi odavno otvorene. Valjda zato i nisam bio razocharan?

Vecj godinama prouchavam stvari slichne tematike.

Zanimljiv religijsko-politichki triler. Ocena 3+
By Mariofix
Originally posted by MinaHarker
Ne vise nego sto ih ima u Bibliji. A ni ona nije neki pouzdani naucni dokument. Pa to opet ne sputava milione i milione ljudi da to citaju i uglavnom uzimaju zdravo za gotovo.
U neku ruku, dopada mi se Denov prilaz jedno tako delikatnoj temi kakva je uloga zene u Hristovom zivotu, odnosno posmatranje 'sa druge strane ogledala'.
Poslednjih decenija Biblija osim religioznog i istorijskog postaje sve više i nau?ni dokument. Mnoga dogaðanja iz Biblije se rekonstruišu i nau?no-tehnološki ispituju. Naravno, neke stvari nisu potpuno identi?ne sa kazivanjima u knjizi ali to ne treba ni o?ekivati jer je sigurno greški bilo kroz istoriju tokom njenog prepisivanja i zapisivanja. No, osnovice mnogih dogadjaja su pronadjene i datirane.
Korisnikov avatar
By jukie
Poslednjih decenija Biblija osim religioznog i istorijskog postaje sve više i nau?ni dokument. Mnoga dogaðanja iz Biblije se rekonstruišu i nau?no-tehnološki ispituju. Naravno, neke stvari nisu potpuno identi?ne sa kazivanjima u knjizi ali to ne treba ni o?ekivati jer je sigurno greški bilo kroz istoriju tokom njenog prepisivanja i zapisivanja. No, osnovice mnogih dogadjaja su pronadjene i datirane.
Imam utisak da ove rekonstrukcije koje sam gledao dovode do drasti?no razli?itih rezultata nego kako obi?an ?ovek to zamisli u svojoj glavi kada ?ita Bibliju...
Nekidan sam recimo gledao rekonstrukciju pri?e o Nojevoj barki (hmm...Noje je bio pravi daddy bear, malo više butch) koja je sve svela na logi?nu pri?u o malo ve?oj poplavi... ali ne onoj na Crnom Moru iz jednog drugog dokumentarca nego baš na Eufratu?
I strašno mi se dopala re?enica (na engleskom) da su stari Asirci? re?ju "zemlja" ozna?avali i ceo svet i jednu državu i tlo (re?eno je da je "cela zemlja" potopljena) - earth, country, soil... ahm... pa tako je i kod nas...
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by MinaHarker
ah kakva familijarnost sa piscem! to 'oce da dovede u zabludu :wink2:

kad pogledam CEO film, moci cu da uporedim sa knjigom :nokti:
Korisnikov avatar
By Instruare
Meni je ova knjiga blagi trash i mislim da je mogla da bude napisana mnogo bolje imajuci u vidu koju tematiku obradjuje. Jadna americka adaptacija...
Korisnikov avatar
By svejedno
Ceo 'Da Vincijev Kod' je prepisanih PRVIH PAR poglavlja iz knjige ''Sveta krv, Sveti gral"

Inace, knjiga je odlican 'Indijana Dzons'. I nista vise.

Ostale knjige Den Brauna su varijacija na temu.
Korisnikov avatar
By anche
blagi!? :iskolacen:

knjiga je ultimativni trash with an american twist. al' citljivo bre :novine:
Korisnikov avatar
By Instruare
^Word, nisam hteo da previse pljujem da se ne povucem u ilegalu :ninja:
By Storm
Knjiga je puna netačnih i polutačnih detalja, koji mogu da izazovu ozbiljnu zabunu.
Pisac je sve podredio "dokazivanju" svoje osnovne ideje, tako da se nije mnogo bavio likovima.
Međutim, potpuno slučajno je napravio jedan zanimljiv lik - to je Sajlas. Iako je Sajlas tu postavljen kao neki neviđeni zločinac, u književnom smislu to je jedini pravi lik u knjizi.
Korisnikov avatar
By Scorpycg
Citao sam...tematika mi je analogna sa pricom da je Benedikt XVI gay :) Cheep krimi roman sa malo drugacijom radnjom, na prvo citanje sladunjav, sa zeljom da se knjiga procita u jednom dahu (i sa pola mozga)... Nesto mi se ne cini da je i jedno djelo koje se svrstava u pojam ''beletristika'' moglo biti svareno na taj nacin.. Sa pola mozga ne sigurno...
Korisnikov avatar
By Mars
Auuu... Kad je ovo sve bilo! U pedersko-forumskom inercijalnom sistemu vremen definitivno drugačije teče... Takodje me podsećanje na neke dugo odsutne ljude ubacuje u čudnjikavo stanje. Eh.

ŠTO SE teme tiče, sada sa ove distance, mogu da kažem sledeće. Prvo, da mi nije jasno da je jedna ma i takva knjiga mogla da digne toliko prašine. Uzevši u obzir SVE o čemu se i ovde i svuda pričalo - i dalje mi nije mi jasno da su se mnogi, svako na svoj način, primili na to... Sećam se da mi je mnogo toga smetalo dok sam je čitao, kod Angels&Demons nisam imao taj problem. Zabavno i dinamično, pravi page turner...

Što li pišem sve ovo :misli: Neka čudno osećanje obaveze prema temi koju sam postavio pre 3 godine...

:avion: Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!