Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By shumadinac
Nažalost, tek skoro sam ga gledo, kad ga je HRT pustio pre neki dan.Film mi je odli?an, i mene je veoma potreso.Jedino mi se kraj nije svideo, jer nisu prikazali šta je dalje bilo s njom...Kakvo vi imate mišljenje???
Korisnikov avatar
By Stripi
Odli?an film :yes:
A sad, šta je bilo dalje sa njom....pa kakav život takav i kraj, pretpostavljam.
Korisnikov avatar
By HARP
Ostala je da živi sama do svoje smrti u dubokoj starosti...
Korisnikov avatar
By shumadinac
Mene je stvarno oduševio-nisam ni znao da postoji...
A za kraj-važno da je doživela starost sre?na-bar se nadam...
Korisnikov avatar
By Fearless
Tesko da u Senjskom rudniku iko moze da ima srecan zivot.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
je li pri?ate o verziji sa Mirjanom Karanovi?? mene je taj film skroz oduševio, izmeðu ostalog i što jako lepo prati knjigu. volim to delo baš baš...
Korisnikov avatar
By Fearless
Inace zena koja je bila narator (iz obliznje Ravne Reke), je rekla da je Petrija (to joj nije pravo ime) stvarno postojala i da se mnogo namucila kroz zivot.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Fearless
Inace zena koja je bila narator (iz obliznje Ravne Reke), je rekla da je Petrija (to joj nije pravo ime) stvarno postojala i da se mnogo namucila kroz zivot.
Žena narator nije iz Ravne Reke i poznajem je li?no...
Korisnikov avatar
By Mars
Petrija.... Tuzan zivot napacene zene.
Prica slicna mnogim drugima...

Razmisljam da li je mogla malo vise da konce sudbine drzi u svojim rukama...?
Znaaaam, fiiilllmmmm....

Lepo sto se nije, recimo, ubila, uz sve sto je snaslo u zivotu (gubitak dece, pre svega), nego je stameno izdrzala zivot do kraja.

O, Boze.... Sta sve necu da vidim ovde.

Gde mi je onaj smajli ...? ... A-ha! Evo ga.

Slika
Korisnikov avatar
By Vlada T
Sjajan film, inace recit dokaz da je exSFRJ imala neprevazidjenu filmsku produkciju (koji film snimljen u Srbiji u poslednjih desetak godina moze da bude i blizu tome?)

Za mene je uvek nekako bila posebna recenica koju "Petrija" kaze (u parafrazi):"Sta ces, ta'ko zivince co'ek, voli da zivi pa to ti je".
Korisnikov avatar
By Mars
Ja znam jednu budalu koja je u sred mukle tisine u prepunom amfiteatru umeo da kaze(moduliranim glasom):
Volela sam mog Milorada.

Takodje pamtim Pavla Vujisica, kad ga frizer pita: vodenu ili trajnu, a on kaze:
Trajnu! Sto traj'niju!

I naravno Murdza!Kalina, kako do dana danasnjeg zovem sve pse lutalice sa kojima mi zivot ukrtsi put...

O, Boze.... Sta sve necu da vidim ovde.

Gde mi je onaj smajli ...? ... A-ha! Evo ga.

Slika
By Ахасвер
Knjiga je daleko daleko bolja od filma, budu?i da je filmadžija izgleda knjigu ?itao na preskok, onda i to malo sažvakao pa ispljunuo sve ono što je smatrao suvišnim, ono najlepše...
Volim tu knjigu. Volim Petriju.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Vlada T
Sjajan film, inace recit dokaz da je exSFRJ imala neprevazidjenu filmsku produkciju (koji film snimljen u Srbiji u poslednjih desetak godina moze da bude i blizu tome?)
tužno... :no:
Korisnikov avatar
By avalon
Jedan od mojih omiljenih domacih filmova. I jedan od retkih domacih "zenskih filmova".
Mira Karanovic je fenomenalna kao Petrija. Film je snimila kada je imala samo 22 godine.

PS. (Za Vlatu T)....Ja mislim da ona kaze: "Covek je cudna strvina, voli da zivi zivina".
Korisnikov avatar
By shumadinac
Kolko je imala godina???Ko bi reko, a izgleda stvarno kao žena, mislim starija...svaki put kada pomislim na film i na utisak kakav je ostavio na mene, sve više mi se sviða...
Korisnikov avatar
By avalon
Mira je tada bila na III godini Akademije. Cak je imala problema zbog toga sto je kao student glumila u filmu. Naravno, igranka je bila jos veca kada je osvojila Zlatnu arenu u Puli za najbolju glumicu.
Korisnikov avatar
By *deni*
avalon
Ja mislim da ona kaze: "Covek je cudna strvina, voli da zivi zivina".
Joj, to je pisurija od izjave! :lol:

Meni je najdirljivija scena u kojoj obolela cerka kaze : "A kad ja, mamo, umrem..."

Scena u kojoj Paja Vujisic sugerise frizeru kakvu frizuru da napravi Petriji:

"Trajnu, sto trajniju!" :lol:
Korisnikov avatar
By shumadinac
Ja znam jedan deo gde sam se upišo odsmeha, kad Misa pla?e pa o?e da se obesi, pa njemu nešto u smislu:"Pa da uzmemi ja konop?e pa da visimo zajedno"...:smeh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Film mi se baš dopada. Mirjana Karanović je odlična u njemu. Sviđa mi se i muzika i priča. U pravu je avalon, Petrijin venac je jedan od retkih domaćih "ženskih" filmova.
Korisnikov avatar
By Egmont
Sve što sam želela to sam i imala, sve što sam imala to sam i želela.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Sjajan film, uvek ga gledam kao da je prvi put
Korisnikov avatar
By Escobar
Neko ima torent jer ne mogu da nadjem????

A film sam pogledao dosta davno, potresao me je, i zeleo bih da ga imam u kolekciji.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by ok_decko
Sjajan film, uvek ga gledam kao da je prvi put
i ja uvek imam takav utisak. divan je film, obožavam ga! i roman sam pročitao bar 10 puta. :love:
By Ulix
Film je odlican, ali je knjiga jos bolja, maestralno napisana.

Jedna od retkih knjiga koje su me naterale da se nasmejem nakon sto okrenem i poslednju stranicu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!