Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

I ja sam se preznojila od iritacije od ovakvih prigodnih Life Coach saveta, koje i sami znamo taksativno da nabrojimo ako treba i u 77., a ne u 7. tačaka, ali malo teže umemo da objasnimo KAKO te savete sprovesti u delo.

Imam dosta psihičkih smetnji, verovatno i psihoza, iako nemam zvanično niti jednu dijagnozu, sasvim izvesno patim od manično - depresivne bolesti, tj. bipolarnog poremećaja, zatim alkoholizma i još čitavog niza fobija.
Depresivne faze su dominantnije i duže, dok se manične pojavljuju pod uticajem alkohola, koji godinama (zlo)upotrebljavam.
Egocentrična sam, opterećena sobom, u stalnoj napetosti i anksioznosti, zapitanosti '' Ima li sve ovo smisla ? '', takođe me mori i strah od drugih ljudi. Dosta sam i asocijalna, vežem se tako za jednu, najviše dve osobe, sa kojima mi nije nelagodno, dok mi je sa ostalima nelagodno. I sve te pojave su konstante, ma gde ja bila. Eto, stanovala sam i u Beogradu, štonokažu u samom centru - u Dečanskoj ulici skoro godinu dana. Došla sam sa manjom grupom istomišljenika iz Novog Sada u prestonicu da bismo se bavili prostitucijom. Niti sam ja za sve to vreme u Beogradu išla u pozorište, štonokažu, niti sam istraživala grad, niti sam se kome od poznanika ( pa i sa ovog Foruma ) javila - ništa. Socijalno-poslovno-sexualni život se odvijao u stanu, jedino što sam išla na pijacu Zeleni venac, nekad i na Bajloni po potrepštine, ( a i da se zapričavam sa prodavačicama jaja ) i što sam išla u teretanu. Za ostalo volje imala nisam, a što je vreme proticalo - volja za bilo čim je postajala sve manja. Jedna duhovno-duševna praznina, uz redovne haj momente uz alkohol i drogu.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Dženi, što ne pokušaš sa psihoterapijom? Ne kažem da radi čuda, ali bar ti pomogne da malo isplivaš na površinu. Mene su psihijatrica i lekići izvukli iz suicidalne krize, npr. Msm, ne valja ako si happy jedino kad se napiješ ili uradiš, valjda i sama kontaš da to može samo nizbrdo da ide... A i ono, ako ideš pristupom promene okruženja, ta promena valjda treba da bude suštinska, a ne iz jednog usamljenog stana u drugi usamljeni stan (makar stan bio i na Menhetnu).

Msm, serem, niti sam čkoluvala tvoju situaciju niti je na meni da ti udeljujem savete. Samo pitam. :pilence:
Korisnikov avatar
By Blady
Vremenom sve bolje i lakse uspevam da se izborim sa mnogim problemima.
Kroz ceo proces, koji sam prosla, od terapije, sada s vremena na vreme zakazem seansu sa psihoterapeutom.
Lekove slabo konzumiram, retke su situacije gde ih uzmem, i to uglavnom da bih se naspavala.
Rad mi je dosta pomogao da prevazidjem te situacije i razgovor sa sobom.

Cak razmisljam kako bih mogla neku radionicu upisati
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2775927#p2775927]ZlatnaPtica napisao:[/url]Dženi, što ne pokušaš sa psihoterapijom? Ne kažem da radi čuda, ali bar ti pomogne da malo isplivaš na površinu. Mene su psihijatrica i lekići izvukli iz suicidalne krize, npr. Msm, ne valja ako si happy jedino kad se napiješ ili uradiš, valjda i sama kontaš da to može samo nizbrdo da ide... A i ono, ako ideš pristupom promene okruženja, ta promena valjda treba da bude suštinska, a ne iz jednog usamljenog stana u drugi usamljeni stan (makar stan bio i na Menhetnu).

Msm, serem, niti sam čkoluvala tvoju situaciju niti je na meni da ti udeljujem savete. Samo pitam. :pilence:
Ako, ako si udelio savet, ulozio si u to misaoni napor i vreme, teta Dzeni to ceni. I to je ad hok terapija s nogu. :pilence:
psihoterapija, osobito ona dobra nije besplatna ni dostupna (malo nešto za studente i omladinu, ali i to je žali bože i vremena) i u ovoj zemlji i njinom zdravstvenom sistemu se tretira shodno tome kao luksuz, na veliku žalost.

većina ljudi koje poznajem i susrećem u srbiji iz svih slojeva i klasa je neprestano na ivici pucanja, i variraju od fizičkog nasrtanja na koga drugog, pa sve do toga da bi mogli u napadu da ubiju nekog, zaista je tako.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
meni je samohipnoza/nereligijska meditacija i izucavanje filozofije pomoglo mnogo, kako vec nisam bio u prilici da priustim sebi kvalitetnu psihoterapiju, a lekovi meni ne bi pomogli da resim problem, samo zamaskiram (mada kontam da bi sve bilo ili lakse da prodjem kroz ili teze jer bih se manje trudio, znam sebe pa bih reko ovo drugo). pristojna alternativa, al voleo bih nekad da vidim koliku moc ima psihoterapija pa da mogu da uporedim.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2775937#p2775937]Speculum Columbae napisao:[/url]psihoterapija, osobito ona dobra nije besplatna ni dostupna (malo nešto za studente i omladinu, ali i to je žali bože i vremena) i u ovoj zemlji i njinom zdravstvenom sistemu se tretira shodno tome kao luksuz, na veliku žalost.

većina ljudi koje poznajem i susrećem u srbiji iz svih slojeva i klasa je neprestano na ivici pucanja, i variraju od fizičkog nasrtanja na koga drugog, pa sve do toga da bi mogli u napadu da ubiju nekog, zaista je tako.
Upravo tako. Ovi obicni neuropsihijatori po ambulantama za narod nisu u stanju ni muvu da izlece.
Dobijes ti neke lekove, balansere raspolozenja, ali kakve koristi imas od toga?
Prepisali i meni neke sedative svojevremeno, prijalo mi da ih pijem, nije da nije, ali sam i njih pocela ubrzo da zloupotrebljavam ne bih li utrnula, otupela ili zaspala po volji. Zato sam ih ubrzo batalila, svesna da cu postati i narkomanka, ako nastavim da ih gutam. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By *deni*
Tačno. A adekvatna i efektivna terapija je kod nas misaona imenica.
Neuropsihijatori su vrlo ažurni u obavljanju rutinskih sudskih veštačenja, jer za to uzimaju finu lovu, a inače se sve svodi na kljukanje lekovima, najviše radi prosperiteta farmaceutske industrije.

Sad se setih jednog sramnog događaja iz vremena kad sam u sudu obavljala pripravnički staž.
Bila jedna žena - psihijatar, oniža, debeljuškasta, što je držala monopol na većinu veštačenja što se obavljaju po službenoj dužnosti i plaćaju iz budžeta. Visila je u sudu svakodnevno, išla sa suđenja na suđenje sa svojim stručnim mišljenjima i za svako uzimala po 4000 dinara, dnevno je tako ubijala sigurno po 20-ak hiljada dinara.
I uhvate je jednom kako je za dva različita suđenja priložila identično stručno mišljenje, samo ga prepisala i prilagodila imena i podatke, pukla bruka i novine pisale o tome. Međutim, nju to nije potreslo, izjavila je kako sa tim novinama ljudi i tako brišu dupe i nastavila svoju psihijatrijsku misiju . :doktor:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Malo reklame za najstručniju psihološkinju na ovim prostorima (koja je u slobodno vreme najveća novosadska faca). :lija:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2775898#p2775898]*deni* napisao:[/url]I ja sam se preznojila od iritacije od ovakvih prigodnih Life Coach saveta, koje i sami znamo taksativno da nabrojimo ako treba i u 77., a ne u 7. tačaka, ali malo teže umemo da objasnimo KAKO te savete sprovesti u delo.

Imam dosta psihičkih smetnji, verovatno i psihoza, iako nemam zvanično niti jednu dijagnozu, sasvim izvesno patim od manično - depresivne bolesti, tj. bipolarnog poremećaja, zatim alkoholizma i još čitavog niza fobija.
Depresivne faze su dominantnije i duže, dok se manične pojavljuju pod uticajem alkohola, koji godinama (zlo)upotrebljavam.
Egocentrična sam, opterećena sobom, u stalnoj napetosti i anksioznosti, zapitanosti '' Ima li sve ovo smisla ? '', takođe me mori i strah od drugih ljudi. Dosta sam i asocijalna, vežem se tako za jednu, najviše dve osobe, sa kojima mi nije nelagodno, dok mi je sa ostalima nelagodno. I sve te pojave su konstante, ma gde ja bila. Eto, stanovala sam i u Beogradu, štonokažu u samom centru - u Dečanskoj ulici skoro godinu dana. Došla sam sa manjom grupom istomišljenika iz Novog Sada u prestonicu da bismo se bavili prostitucijom. Niti sam ja za sve to vreme u Beogradu išla u pozorište, štonokažu, niti sam istraživala grad, niti sam se kome od poznanika ( pa i sa ovog Foruma ) javila - ništa. Socijalno-poslovno-sexualni život se odvijao u stanu, jedino što sam išla na pijacu Zeleni venac, nekad i na Bajloni po potrepštine, ( a i da se zapričavam sa prodavačicama jaja ) i što sam išla u teretanu. Za ostalo volje imala nisam, a što je vreme proticalo - volja za bilo čim je postajala sve manja. Jedna duhovno-duševna praznina, uz redovne haj momente uz alkohol i drogu.

Од почетка знам ко си ти...

Једна ретко продуховљена личност а имаш и прелепе очи...
И кад све учиниш да делујеш вулгарно из тебе избија нешто креативно, лудо, забавно, јако и господско. Одмах се види колико си ти заправо једна интелигентна, енергична и здраво опичена особа. Осећајна и топла.

Нисам написао осетљива јер из тебе никад ништа злобно не избија.Твој чаробни хумор сваки пут ме запрепасти дубином своје проницљивости.

Знам, питаш се ко је овај. Ма нисам битан ја, ја од тебе ништа не очекујем, немам никаквог интереса да овако нешто напишем. Али знам да то треба, да то морам да урадим, верујем у солидарност, још увек се надам добром у људима, волим свој народ и себи сличне и кад су од мене јако другачији, немам предрасуда и баш ме брига ко ће шта о мени да мисли.

Али ти, ти си чудо природе, прави, истински уметник који је од себе створио живо уметничко дело. Ево знај неко то тамо далеко види и осећа, све што напишеш овде никада ме не остави равнодушним.

Читам твоје записе, гледам твоје слике и све то разумем као неку врсту позива на виши ниво љубави и човечности.

Пишем ти овде, јавно, пријатељски, људски, да те охрабрим, да ти кажем веруј у себе и када ти је ужасно тешко јер смо сви ми запањени количином и квалитетом твојих изузетних способности, сви ми верујемо у тебе јер си једна дивна и племенита особа коју је живот јако оштетио.

Бити геј или другачији, свој и посебан, свакоме је, ко је рођен на Балкану, у старту, огроман хендикеп у животу. Јака си, све ћеш ти пребродити, држи се, чувај се, врати се и активностима које су духовне природе и које захтевају велике интелектуалне напоре. Ти за то имаш све неопходне способности.

Молим те пиши, записуј све што проживљаваш. Биће ти лакше. Сигуран сам да ће то једног дана имати велику вредност.

Волим те и желим ти све најбоље у животу.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805746#p2805746]IMPACT napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2775898#p2775898]*deni* napisao:[/url]I ja sam se preznojila od iritacije od ovakvih prigodnih Life Coach saveta, koje i sami znamo taksativno da nabrojimo ako treba i u 77., a ne u 7. tačaka, ali malo teže umemo da objasnimo KAKO te savete sprovesti u delo.

Од почетка знам ко си ти...

Једна ретко продуховљена личност а имаш и прелепе очи...
И кад све учиниш да делујеш вулгарно из тебе избија нешто креативно, лудо, забавно, јако и господско. Одмах се види колико си ти заправо једна интелигентна, енергична и здраво опичена особа. Осећајна и топла.

Нисам написао осетљива јер из тебе никад ништа злобно не избија.Твој чаробни хумор сваки пут ме запрепасти дубином своје проницљивости.

Знам, питаш се ко је овај. Ма нисам битан ја, ја од тебе ништа не очекујем, немам никаквог интереса да овако нешто напишем. Али знам да то треба, да то морам да урадим, верујем у солидарност, још увек се надам добром у људима, волим свој народ и себи сличне и кад су од мене јако другачији, немам предрасуда и баш ме брига ко ће шта о мени да мисли.

Али ти, ти си чудо природе, прави, истински уметник који је од себе створио живо уметничко дело. Ево знај неко то тамо далеко види и осећа, све што напишеш овде никада ме не остави равнодушним.

Читам твоје записе, гледам твоје слике и све то разумем као неку врсту позива на виши ниво љубави и човечности.

Пишем ти овде, јавно, пријатељски, људски, да те охрабрим, да ти кажем веруј у себе и када ти је ужасно тешко јер смо сви ми запањени количином и квалитетом твојих изузетних способности, сви ми верујемо у тебе јер си једна дивна и племенита особа коју је живот јако оштетио.

Бити геј или другачији, свој и посебан, свакоме је, ко је рођен на Балкану, у старту, огроман хендикеп у животу. Јака си, све ћеш ти пребродити, држи се, чувај се, врати се и активностима које су духовне природе и које захтевају велике интелектуалне напоре. Ти за то имаш све неопходне способности.

Молим те пиши, записуј све што проживљаваш. Биће ти лакше. Сигуран сам да ће то једног дана имати велику вредност.

Волим те и желим ти све најбоље у животу.
Pa hvala ti, nadam se da neces imati nista protiv da ovo prilozim uz spise za skupstinsko forumsko zasedanje, gde ce mimo neposrednih izbora, koji su kompromitovani zbog nedoraslosti ovdasnjeg glasackog tela visini zadatka, dekretom biti proglasena zvezda na uzem skupstinskom vecu. :deni:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805735#p2805735]Dark Walker napisao:[/url]Malo reklame za najstručniju psihološkinju na ovim prostorima (koja je u slobodno vreme najveća novosadska faca). :lija:

Gospođa Olivera drži besplatna predavanja u Novom Sadu i ljudi koji su imali čast da je slušaju su odlazili preporođeni.
Besplatna predavanja vrhunskog kvaliteta imate samo ovde i u Njujorku, a gospođa Olivera je jedina osoba koja to može uspešno da izvede. :fancyklap:
Odgovor leži u nama samima.
Vjerovati u kojekakve gurue, psihologe i ostalo je u suštini toliko glupo. Psihologija kao disciplina u današnje vrijeme dobiva sam podsmjehe mnogih i to zato jer im psihologica "ne može pomoći". Možeš ti nekome nasrati svoje probleme- npr. psihologu i sad je pitanje što ti očekuješ od psihologa. Većina očekuje da im psiholog odgovori ili da će im biti lakše čim dođu do psihologa, e pa nije tako. Ionako svaki čovjek mora raditi sam na sebi i sam doći do svojih odgovora.
Ukoliko smo sposobni sami doći do svojih odgovora i isčeprkati što je bio uzrok čega, napraviti paralelu zaključak i plan- mi smo sami svoj psiholog, i to najbolji. Boljeg psihologa nigdje nećete naći. To vam je moja preporuka, ukoliko možete, proučavajte sami sebe, upoznajte sebe.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2806346#p2806346]heksagon123 napisao:[/url]Odgovor leži u nama samima.
Vjerovati u kojekakve gurue, psihologe i ostalo je u suštini toliko glupo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2691683#p2691683]Zvonki napisao:[/url] istina je da mi svi trazimo neka laka i brza resenja za nase probleme u zivotu i pri tome ignorisemo cinjenicu da se resenje nalazai u nama samima
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2683372#p2683372]Madonna napisao:[/url]
BARNI: Ono je preslo ali mozda nije stiglo tamo gde je poshlo .To je najkraci put
Mi biramo put kojim cemo ici a odgovori su nekad u nama samima, ne moramo prelaziti ulice
Odgovori sami dolaze
I odlaze
samo pogledajte u sebe samima
:hmm:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2806354#p2806354]Madonna napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2806346#p2806346]heksagon123 napisao:[/url]Odgovor leži u nama samima.
Vjerovati u kojekakve gurue, psihologe i ostalo je u suštini toliko glupo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2691683#p2691683]Zvonki napisao:[/url] istina je da mi svi trazimo neka laka i brza resenja za nase probleme u zivotu i pri tome ignorisemo cinjenicu da se resenje nalazai u nama samima
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2683372#p2683372]Madonna napisao:[/url]
BARNI: Ono je preslo ali mozda nije stiglo tamo gde je poshlo .To je najkraci put
Mi biramo put kojim cemo ici a odgovori su nekad u nama samima, ne moramo prelaziti ulice
Odgovori sami dolaze
I odlaze
samo pogledajte u sebe samima
:hmm:
Slika
Korisnikov avatar
By voodoo
moja dijagnoza je sizofrenija, zadnjih pet/sest godina se lecim, s tim da je zadnjih par meseci napravljen izuzetan pomak u mom lecenju-ranije sam odbijao druzenje i socijalizaciju, retko sam i izlazio iz kuce, sad se to promenilo grupne terapije su mi umnogome pomogle, ne smeta mi da odem u nabavku, ili nekud bilo drugde, hocu reci da je spas u druzenju i pravilno odredjenoj terapiji , sto ne moze odrediti lekar koji vas vidi jednom u tri meseca ili sest meseci, vec tim lekara koji vas prati zajedno s grupom.
moja bolest je miks genetike, u porodici ima slucajeva ovakvih poput mene, a i miks faktora okruzenje i uslovi u kojima sam odrastao.u ranoj mladosti sam zapazio da nesto ne stima, pa sam to poceo iskorenjivati alkoholom i drogom, vise alkoholom, u pijanim stanjima te simptome,
to sto me je pre par meseci nateralo da izadjem vani su glasovi, ma kako blesavo zvucalo, glasovi su me naterali napolje, moji glasovi.npr.-budem u sobi i cujem s polja glasove rodbine i prijatelja, poznanika, zovu me, zezaju, a kad izadjem na prozor-a tamo nikog nema, ili poneko i prodje od prolaznika koji su se tu zadesili, i tako je to trajalo danima, dok sam u sobi mislim da su vani ispred zgrade svi koje poznajem i zovu me da izadjem, a ja na prozor kad tamo nikog, to me i nateralo da izadjem, imao sam srecu, znam, pa sam imao miroljubive glasove, koji nisu pozivali na neko zlo...eto ja malo o ovom-onom od svega pomalo rekao nista u celosti, al kazem vam-spas je grupna terapija i druzenje!
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2806356#p2806356]voodoo napisao:[/url]moja dijagnoza je sizofrenija, zadnjih pet/sest godina se lecim, s tim da je zadnjih par meseci napravljen izuzetan pomak u mom lecenju-ranije sam odbijao druzenje i socijalizaciju, retko sam i izlazio iz kuce, sad se to promenilo grupne terapije su mi umnogome pomogle, ne smeta mi da odem u nabavku, ili nekud bilo drugde, hocu reci da je spas u druzenju i pravilno odredjenoj terapiji , sto ne moze odrediti lekar koji vas vidi jednom u tri meseca ili sest meseci, vec tim lekara koji vas prati zajedno s grupom.
moja bolest je miks genetike, u porodici ima slucajeva ovakvih poput mene, a i miks faktora okruzenje i uslovi u kojima sam odrastao.u ranoj mladosti sam zapazio da nesto ne stima, pa sam to poceo iskorenjivati alkoholom i drogom, vise alkoholom, u pijanim stanjima te simptome,
to sto me je pre par meseci nateralo da izadjem vani su glasovi, ma kako blesavo zvucalo, glasovi su me naterali napolje, moji glasovi.npr.-budem u sobi i cujem s polja glasove rodbine i prijatelja, poznanika, zovu me, zezaju, a kad izadjem na prozor-a tamo nikog nema, ili poneko i prodje od prolaznika koji su se tu zadesili, i tako je to trajalo danima, dok sam u sobi mislim da su vani ispred zgrade svi koje poznajem i zovu me da izadjem, a ja na prozor kad tamo nikog, to me i nateralo da izadjem, imao sam srecu, znam, pa sam imao miroljubive glasove, koji nisu pozivali na neko zlo...eto ja malo o ovom-onom od svega pomalo rekao nista u celosti, al kazem vam-spas je grupna terapija i druzenje!
Divin ti se i pozdravljam na hrabrosti sto si ovo napisao o sebi. Citajuci oko glasova, jasno je da se radi o simptomima psihoze, ali ako lijecnici tvrde da se razvilo u schizofreni, ok. Ipak su timski dosli do glavne istinske dijagnoze. Da, nemoj da se pokrijes jorganom, to sto sad cinis je odlicno. Uz odgovarajucu terapiju medicinama, socijalni zivot, i grupne terapije, veliki pomak si napravio. Svaka treca osoba se od toga skroz oporavi,druge pak mogu sasvim ok funkcionirati takodjer, uz uporabu terapija. Znaj da mnogo ljudi pati od slicni dijagnoza u savremenom svitu, ali po obicaju nepisanom cesto dobre duse kao sto si ti, pate. Svakoj patnji dodje kraj, a ti si sad na dobrom putu. Drzim ti fige da ustrajes :setnja:
Korisnikov avatar
By IMPACT
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807743#p2807743]voodoo napisao:[/url]Slika

moja dijagnoza je sizofrenija, zadnjih pet/sest godina se lecim, s tim da je zadnjih par meseci napravljen izuzetan pomak u mom lecenju-ranije sam odbijao druzenje i socijalizaciju, retko sam i izlazio iz kuce, sad se to promenilo grupne terapije su mi umnogome pomogle, ne smeta mi da odem u nabavku, ili nekud bilo drugde, hocu reci da je spas u druzenju i pravilno odredjenoj terapiji , sto ne moze odrediti lekar koji vas vidi jednom u tri meseca ili sest meseci, vec tim lekara koji vas prati zajedno s grupom.
to sto me je pre par meseci nateralo da izadjem vani su glasovi, ma kako blesavo zvucalo, glasovi su me naterali napolje, moji glasovi.npr.-budem u sobi i cujem s polja glasove rodbine i prijatelja, poznanika, zovu me, zezaju, a kad izadjem na prozor-a tamo nikog nema, ili poneko i prodje od prolaznika koji su se tu zadesili, i tako je to trajalo danima, dok sam u sobi mislim da su vani ispred zgrade svi koje poznajem i zovu me da izadjem, a ja na prozor kad tamo nikog, to me i nateralo da izadjem, imao sam srecu, znam, pa sam imao miroljubive glasove, koji nisu pozivali na neko zlo...eto ja malo o ovom-onom od svega pomalo rekao nista u celosti, al kazem vam-spas je grupna terapija i druzenje
Хвала ти што си са нама поделио оно што те тишти, то ће многима помоћи да сазнају да нису усамљени случај, да то што имају да то није крај света, да се са тиме живи и да се то данас ефикасно лечи.

A Urbanoj samo da kazem sto bi joj i svi Svedjani porucili:
HOSTE HURTESTE OLFE INGE STAUV FURCHE STE UB!
:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Korisnikov avatar
By voodoo
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807764#p2807764]IMPACT napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807743#p2807743]voodoo napisao:[/url]Slika

to sto me je pre par meseci nateralo da izadjem vani su glasovi, ma kako blesavo zvucalo, glasovi su me naterali napolje, moji glasovi.npr.-budem u sobi i cujem s polja glasove rodbine i prijatelja, poznanika, zovu me, zezaju, a kad izadjem na prozor-a tamo nikog nema, ili poneko i prodje od prolaznika koji su se tu zadesili, i tako je to trajalo danima, dok sam u sobi mislim da su vani ispred zgrade svi koje poznajem i zovu me da izadjem, a ja na prozor kad tamo nikog, to me i nateralo da izadjem, imao sam srecu, znam, pa sam imao miroljubive glasove, koji nisu pozivali na neko zlo...eto ja malo o ovom-onom od svega pomalo rekao nista u celosti, al kazem vam-spas je grupna terapija i druzenje
Хвала ти што си са нама поделио оно што те тишти, то ће многима помоћи да сазнају да нису усамљени случај, да то што имају да то није крај света, да се са тиме живи и да се то данас ефикасно лечи.

A Urbanoj samo da kazem sto bi joj i svi Svedjani porucili:
HOSTE HURTESTE OLFE INGE STAUV FURCHE STE UB!
:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
zadovoljstvo mi je bilo ovde podeliti moj utisak, i naravno nema nepremostive prepreke i bezizlazne situacije, iako nekad tako mislimo da nema kud.ziveo tavaris Impact! :up:
Korisnikov avatar
By voodoo
...dobio otpusnu listu juce, sutra se ponovo upisujem tj.nastavljam lecenje u dnevnoj..takva je procedura ne mogu me drzati na terapijama preko tri meseca u jednom cugu, vec se mora dobiti otpust pa ponovo uput izvaditi, ukoliko ima potrebe za daljim lecenjem...trenutna dijagnoza mi je sizoafektivna psihoza
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807930#p2807930]voodoo napisao:[/url]...dobio otpusnu listu juce, sutra se ponovo upisujem tj.nastavljam lecenje u dnevnoj..takva je procedura ne mogu me drzati na terapijama preko tri meseca u jednom cugu, vec se mora dobiti otpust pa ponovo uput izvaditi, ukoliko ima potrebe za daljim lecenjem...trenutna dijagnoza mi je sizoafektivna psihoza
Jesi li dobio takodjer antidepresivnu medicinu uz tu koju jedes protiv psihoze? Tvoj oblik psihoze je malo tezi, mada,svaki je tezak. Kad upoznas bolest, znati ces i kako postupati na prve signale pogorsanja. Biti ces ti dobro.
Korisnikov avatar
By voodoo
pijem rispolept, eftil i lorazepam...ma znam ja prepoznati, za sad, i znam razluciti sta je realno a sta pripada mojoj bolesti mada sve manje imam tih mojih nerealnih dozivljaja...
Korisnikov avatar
By voodoo
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807952#p2807952]IMPACT napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807951#p2807951]voodoo napisao:[/url]pijem rispolept, eftil i lorazepam...ma znam ja prepoznati, za sad, i znam razluciti sta je realno a sta pripada mojoj bolesti mada sve manje imam tih mojih nerealnih dozivljaja...
Пуно поздрава теби, твојој мами и твојој баки! Држ се лафе!
nema predaje!
pozdrav velikom gospodinu od nas troje!
Korisnikov avatar
By 李香兰
voodoo :* poljubac

baš mi je drago što smo razmenili one poruke.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!