Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Obrezivanje?

obrezan sam
36
24%
nisam obrezan
104
68%
obrezan sam ali bi voleo da nisam
2
1%
planiram u skorije vreme
11
7%
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ukoliko nije medicinski indikovano (zbog fimoze) obrezivanje je nepotrebno sakaćenje koje protura jevrejski lobi u Americi.
A što se tiče obrezivanja na bliskom istoku, to su uglavnom štrokavci, a i nemaju dovoljno vode, pa je možda pametno da se obrezuju, pod izgovorom verske dogme, jer je pitanje kad bi se uopšte oprali i ti kurčevi bi im stalno bili inficirani i smrdljivi.
Takođe, tamo gde ljudi imaju kakve-takve higijenske standarde, obrezivanje je nešto što treba da bude odluka pojedinca kada bude sposoban mentalno o tome da se odlučuje, a ne neko pitanje državne politike ili religije.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798136#p2798136]Kragi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1810813#p1810813]Ulix napisao:[/url]
Originally posted by Kragi

Sta je sledece? Neobrezani lakse dobijaju sidu od obrezanih? :sweet:

To nije sledeće, to je odavno ustanovljeno. :awesome:

The American Academy of Pediatrics (AAP) male circumcision policy states that while there are potential medical benefits of newborn male circumcision, the data are insufficient to recommend routine neonatal circumcision. Since 2005, however, 3 randomized trials have evaluated male circumcision for prevention of sexually transmitted infections. The trials found that circumcision decreases human immunodeficiency virus acquisition by 53% to 60%, herpes simplex virus type 2 acquisition by 28% to 34%, and human papillomavirus prevalence by 32% to 35% in men. Among female partners of circumcised men, bacterial vaginosis was reduced by 40%, and Trichomonas vaginalis infection was reduced by 48%. Genital ulcer disease was also reduced among males and their female partners. These findings are also supported by observational studies conducted in the United States. The AAP policy has a major impact on neonatal circumcision in the United States. This review evaluates the recent data that support revision of the AAP policy to fully reflect the evidence of long-term health benefits of male circumcision.

Tobian AA, Gray RH, Quinn TC, Male circumcision for the prevention of acquisition and transmission of sexually transmitted infections: the case for neonatal circumcision, Arch Pediatr Adolesc Med. 2010 Jan
I ta teorija je skoro pobijena i uopste ne drzi vodu vise. :D Prc!

U sustini su okolnosti u kojima je obrezivanje nastalo verovatno tako nesto i zahtevale. Pustinja, nedostatak vode, ceste infekcije i sl.
Danas, kada su ljudi dovoljno emancipovani pa taj kurac peru svaki dan stvarno mislim da je nepotrebno raditi tako nesto. Pored toga sto te neke nervne zavrsetke za stimulaciju i uzivanje u sexu odstranjujete jer se nalaze i na kozici kite (sa unutrasnje strane) bespotrebno sakatite deo svoga tela :D
Estetski mozda nekome moze da bude privlacno (a o ukusima ne treba raspravljati) ali je u sklopu religijskih obreda nad maloletnim licima, koja ne donose svesno i samostalno takvu odluku, u najmanju ruku varvarski cin. A zapravo je tako ogromna vecina obrezana.
Sad kad odrastes pa bi da budes deo estetskog trenda (tipa USA) i sam se na tako nesto odlucis - ok, as u wish.
Ja i dalje ne bih.
odakle ti ideja da ne drzi vodu?
Korisnikov avatar
By tajfun983
Vise volim imati posla sa neobrezanim kurcem nego obrezanim. Nije mi bas zanimljivo kad je citava stvar vidljiva na prvi pogled, moram malo istrazivati da bih se zainteresovao. :hyper: Ruzno je kod neobrezanih, sto se cesto kozica ne moze prevuci skroz preko glavica, kad imaju erekciju (valjda desanka nije odradila svoje kad je trebala) :lol: .
Sad, sto se tice druge strane, tj obrezanih tipova, mislim da im uzitak u seksu (konkretno kad im puse) mora biti slabiji. Nisam pricao nikad o ovom s nekim ko je obrezan, ali mi djeluje da bi to mogao biti problem.
By alexandermagic
Kad sam bio mawi, majka je inzistirala da se to obavi po islamskom obicaju, no otac je bio zestoko protivan, tako da se planirano nije realiziralo pa sam neobrezan.

Glede suprotne strane, svejedno mi, dok je osoba izrazito cista.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
A tek ova reakcija, ne da nije iznenađujuća, nego sledi vrlo pažljivo obrazac ponašanja...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ko što rekoh, trudim se da te ne razočaram :)
Tvoje mišljenje mi je veoma važno i učiniću sve što je u mojoj moći da ono ne bude gore nego što već jeste :lol:
Korisnikov avatar
By 李香兰
ideja obrezivanja u americi se rodila krajem 19. veka kao taktika suzbijanja masturbacije kod dečaka. doktori su to videli kao najefektivniji način da ne dozvole dečacima da otkriju citiram "način manipulisanja kožice u đavolsku korist". je li, da drkaju. ideologija iza toga je bila isključivo hrišćanstvo.

do danas praksa je ostala, po anketama, većinski, jer očevi neće da im deca izgledaju drugačije od njih dole, i/ili želja da ne izlože decu stigmi društva u kojoj je većina obrezana. od malih nogu, ismevanje u locker rooms, etc etc.

ne možeš ti to korvine objasniti (niti očekivati da razume, potreban je neki kapacitet ipak) jednom čoveku koji 90% svog vremena provodi čitajući i verujući u teorije zavere, jevrejske i "libtardske" lobije okrenute protiv čovečanstva kako ga on zamišlja.
čoveku koji figurativno i bukvalno neće videti van jedne srbije, ikad. :jevrej:

a posebno je to slatko što isti to vidi kao nešto posebno što ga odvaja od nas pa svakim danom piše nešto stopu "ekstremnije", te neke mini-provokacije i kači shit tier memes na randomu, tipa level grandma's-first-time-on-facebook. :canttouchthis:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Slatko si me nasmejao 3KK.
Hvala.
:lol:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ajde sada ovde lepo da te zamolim da se ne obraćaš namerno 李香兰 u pogrešnom rodu.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Molba primljena k znanju i prihvaćena.
A šta ćemo s nickom?
Ja ne umem ta 3 kineska karaktera da reprodukujem.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa bre, pored srpskog, ja govorim engleski i tu i tamo, nemački, tako da mi je to ime malo problematično za pamćenje, ne mogu da stvorim odgovarajuće asocijacije sa anglosaksonskim područjem na koje sam naviknut (nedostatak mentalnih kapaciteta, verovatno, ne treba bežati od toga), pa bih zamolio da se to stavi negde uz korisnicin avatar, da ne mora da se pamti.
Korisnikov avatar
By 李香兰
Da ne ulazimo u transliteraciju kineskih karaktera, što niko od tebe ne zahteva, ne brini, nećeš se umoriti. Mentalno, bar. Možeš da koristiš copy paste kao svako drugi ko mi se obratio od kad sam promenila nik. Pa i sam ti, u prošlosti. Sad si odjednom zaboravio na to? :)

Poenta tvog posta pre nego što si ga izmenio sto pedeset puta, bila je da mi prebaciš, oslovljavajući me u pogrešnom rodu namerno.

'Ajde malo pretraži svoj post history i pogledaj kako si mi se do danas obraćao u ženskom (izuzev postova od pre 2.5 godine kad sam ja prestala da pišem u muškom). Nije niko toliko glup. Evo i ja da ti kažem, prestaćeš to da radiš, momentalno. :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
To za rod je bila greška. Nije bilo namerno. To nije moj nivo. Neće se ponavljati, a ako se ponovi, post će biti editovan. A taj post sa muškim rodom ostao je neizmenjen jer me je Korvin opomenuo, pa da se vidi što, ne krijem svoje greške :)

Sa druge strane, karakteri su drugo pitanje. Niti znam kineski, niti vidim kao svoju obavezu da ga znam i da se bavim transliteracijom. Što se copy/paste tiče, na laptopu i tačpedu je smor, a ionako ne vidim poentu da kopiram i ubacujem nešto što izgleda kao pileće sise nakačeno na latinično pismo. Što je nekad bilo, bilo je. I ti si nekad bila normalnija za komunikaciju pa je ista normalnije i vođena. Tako da, bićeš Jošiko Jamaguči, kad mogu da se setim, a kad ne mogu, videću koliko ću da omašim u čupanju tog nadimka iz memorije. Pri čemu se nadam da uopšte neću ni morati da ti se obraćam, sem ako ne budem nateran na to bezobrazlukom. To od tebe svakako zavisi, ne idem ja za tobom po forumu, no ti za mnom.
Korisnikov avatar
By 李香兰
Možeš se sada igrati finoće koliko želiš i hoćeš. Poenta stoji da laganje ne pristaje jednom sajber džentlmenu. :)

Ako možeš da kopi pejstuješ mizoginični meme na randomu sa fejsbuka svako malo, možeš i te kako isto da primeniš za nik. Kao i svi ostali, a i ti, koji si to radio u prošlosti.

Nego, nećemo derailovati ovaj razgovor u oblivion nadimka. Zna se o čemu se pričalo. I gde si prvenstveno opomenut. Bitno je da se ti držiš toga, za nickname niko ne brine.

O tvom i mom nivou, da ne počinjem. I hope the carpet's comfortable.
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798218#p2798218]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798136#p2798136]Kragi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1810813#p1810813]Ulix napisao:[/url]

The American Academy of Pediatrics (AAP) male circumcision policy states that while there are potential medical benefits of newborn male circumcision, the data are insufficient to recommend routine neonatal circumcision. Since 2005, however, 3 randomized trials have evaluated male circumcision for prevention of sexually transmitted infections. The trials found that circumcision decreases human immunodeficiency virus acquisition by 53% to 60%, herpes simplex virus type 2 acquisition by 28% to 34%, and human papillomavirus prevalence by 32% to 35% in men. Among female partners of circumcised men, bacterial vaginosis was reduced by 40%, and Trichomonas vaginalis infection was reduced by 48%. Genital ulcer disease was also reduced among males and their female partners. These findings are also supported by observational studies conducted in the United States. The AAP policy has a major impact on neonatal circumcision in the United States. This review evaluates the recent data that support revision of the AAP policy to fully reflect the evidence of long-term health benefits of male circumcision.

Tobian AA, Gray RH, Quinn TC, Male circumcision for the prevention of acquisition and transmission of sexually transmitted infections: the case for neonatal circumcision, Arch Pediatr Adolesc Med. 2010 Jan

U sustini su okolnosti u kojima je obrezivanje nastalo verovatno tako nesto i zahtevale. Pustinja, nedostatak vode, ceste infekcije i sl.
Danas, kada su ljudi dovoljno emancipovani pa taj kurac peru svaki dan stvarno mislim da je nepotrebno raditi tako nesto. Pored toga sto te neke nervne zavrsetke za stimulaciju i uzivanje u sexu odstranjujete jer se nalaze i na kozici kite (sa unutrasnje strane) bespotrebno sakatite deo svoga tela :D
Estetski mozda nekome moze da bude privlacno (a o ukusima ne treba raspravljati) ali je u sklopu religijskih obreda nad maloletnim licima, koja ne donose svesno i samostalno takvu odluku, u najmanju ruku varvarski cin. A zapravo je tako ogromna vecina obrezana.
Sad kad odrastes pa bi da budes deo estetskog trenda (tipa USA) i sam se na tako nesto odlucis - ok, as u wish.
Ja i dalje ne bih.
E pa rekla mi Ljilja iz "Ultrazvuka" u Lepoj Breni, a ja Ljilji verujem. Ipak je ona iskusan urolog. E sad, odakle njoj taj podatak to ne znam ali nadji broj na netu pa mozes da je pozoves i pitas. A mogu i ja da ti dam.
Korisnikov avatar
By Kiborg
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798300#p2798300]李香兰 napisao:[/url]Možeš se sada igrati finoće koliko želiš i hoćeš. Poenta stoji da laganje ne pristaje jednom sajber džentlmenu. :)

Ako možeš da kopi pejstuješ mizoginični meme na randomu sa fejsbuka svako malo, možeš i te kako isto da primeniš za nik. Kao i svi ostali, a i ti, koji si to radio u prošlosti.

Nego, nećemo derailovati ovaj razgovor u oblivion nadimka. Zna se o čemu se pričalo. I gde si prvenstveno opomenut. Bitno je da se ti držiš toga, za nickname niko ne brine.

O tvom i mom nivou, da ne počinjem. I hope the carpet's comfortable.
Neću ja da lečim tvoje paranoje. To gde sam opomenut je pogrešna upotreba roda i to se neće dešavati. Nema tu šta da se laže. To što sad ti misliš da lažem, pa, ovaj forum je pun tvojih pogrešnih misli, nije ni prva ni poslednja.
Ne kažem da ne umem da kopi pejstujem, sve je lepo objašnjeno.
Carpet je persijski, mek ko duša ;)
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798302#p2798302]Kragi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798218#p2798218]Sixto napisao:[/url]

Ja i dalje ne bih.
E pa rekla mi Ljilja iz "Ultrazvuka" u Lepoj Breni, a ja Ljilji verujem. Ipak je ona iskusan urolog. E sad, odakle njoj taj podatak to ne znam ali nadji broj na netu pa mozes da je pozoves i pitas. A mogu i ja da ti dam.
E vidis meni Michael iz STI klinike u Holden ulici u Gosfordu rece na poslednjoj kontroli za prep rece da je pre tog bio mesec dana u Africi i da su radili na vise lokacija sa pozitivnim stanovnistvom kao i preventivne programe. Obrezivanje je itekako nesto sto smanjuje mogucnost infekcije i aktivno se sprovodi i dalje.

Kazi Ljilji da ne prdi i da se drzi piskanja od sedenja na ladnom betonu.
Korisnikov avatar
By 李香兰
i te kako je dokazano da obrezivanje smanjuje rizik od prenosa HIV-a putem heteroseksualnog odnosa. i subjekti jesu bili muškarci u podsaharskoj africi.

putem analnog seksa, rizik je takođe manji (znatno manje istražen) ali daleko od toga da može da se poredi sa statističkim rizicima komplikacija usled obrezivanja infanata. od mogućih infekcija do potpunog gubljenja senzitivnosti u određenim delovima.

smanjenje rizika ostalih STI putem obrezivanja nije istraženo.

možeš ti da se obrežeš i da smanjiš svoj rizik infekcije HIVom za 0,01% putem nezaštićenog seksa kao što možeš da obriješ glavu da ne pokupiš vaške. ili da jednostavno koristiš kondom.

moralna etika obrezivanja nesaglasne dece je drugi problem ali da ne ulazimo u to. jedan od osnova bodily autonomy itd.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!