Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By M M and I
Nisam ljubitelj akcionih filmova gde se skoro cela radnja odvija u nekakvim borbama i nekakvom mlacenju.
Na stranicama rezervisanim za kulturu u DN (Dagens Nyheter) i GP (Göteborgs Posten) procitah zanimljive recenzije o ovom filmu i odlucih se da ga ipak pogledam.

Vizeulno - film je medju najlepsim koje sam ikada video... Story ... well, manje-vise, ali je zato fotografija, scenografija, kostimografija...pa i muzika nesto cemu odavno premca ne videh...

Preporucujem :roll:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kao i ve?ina kvalitetnih filmskih ostvarenja i ovaj film je u širokom luku obišao veliku ve?inu srpskih bioskopa. :kletva:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by 2Q2Bstr8
kao i ve?ina kvalitetnih filmskih ostvarenja i ovaj film je u širokom luku obišao veliku ve?inu srpskih bioskopa. :kletva:

steta :(
By Çâðê_DUP
Meni je bio stravi?no dosadan.
By Director
Taj film ja mislim jos uvek igra u Akademiji 28, i to u cinema cafe-u. Proverite. Zove se "Leteci bodezi" od Dzang Jimou-a. Dugo je igrao u KCB, a bio je i na FEST-u. Zaobisao je Tackwood, sto je i logicno jer nije komerciajlni film. Tackwood opstaje od zarade...

Preporucujem jedan stariji film ovog autora - "Ju Du". Drama, nema akcije. :)
By Director
Originally posted by M M and I

steta :(
Nije tacno. "Leteci bodezi" se dugo prikazivao u Beogradskim bioskopima, a moguce da se jos uvek prikazuje - pogledaj program. Najpre je igrao u Balkanu, pa u KCB, pa u Akademiji 28. Poceo je da se prikazuje odmah nakon FESTa. Nasa publika voli ovog kineskog autora. Pre nekoliko godina je u okviru FESTa cak bila citava retrospektiva njegovih ranijih filmova.

Nemoj da tvrdis da nas novi filmovi zaobilaze, jer to nije tacno. U kulturi, ni najmanje ne zaostajemo za svetom. U ekonomiji mozda, ali u kulturi nikako.
Mozda je ovaj film zaobisao ulicne prodavce piratskih DVDjeva, ali bioskope nije.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by sanjalica
Ne mora da znaci... Secam se da je M M and I preporucivao "More" (otkad i ne sumnjam u njegov filmski ukus) u vreme kad se kod nas vec prikazivao, mozda ovo samo malo kasni :)

Dobro, mozda i znaci, ali ja se nadam da samo malo kasni : :right:

Kad si vec pomenula/-o "More", da ti preporucim jos jedan islandski film: Nói Albinói .... predivan je...

http://www.noi-themovie.com/
Korisnikov avatar
By KiWi
Al je zato stigao na DVDu i DivXu.. ne mož' i jare i pare... tj. ovce i novce :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Director
Nemoj da tvrdis da nas novi filmovi zaobilaze, jer to nije tacno. U kulturi, ni najmanje ne zaostajemo za svetom. U ekonomiji mozda, ali u kulturi nikako.
Mozda je ovaj film zaobisao ulicne prodavce piratskih DVDjeva, ali bioskope nije.
e, ovo ti je stvarno ideja - najmanje zaostajemo za svetom u kulturi. aj malo pogledaj šta se dešava u samo nekim susednim zemljama po pitanju kulture, pa onda kaži da smo tako napredni. :zacepi:

ovo je samo jedan od naslova zbog kojeg sam ostavio svoj gornji post.
By Director
skoro svi filmovi kod nas imaju premijeru u isto vreme kad i u svetu. Ne razumem tvoj argument?!?!?!
"Leteci bodezi" se bas dugo prikazivao u nasim bioskopima!!! Uopste ne razumem koji je tvoj argument kad mozes da tvrdis suprotno. Ovo su cinjenice.:die:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
skoro svi filmovi kod nas imaju premijeru u isto vreme kad i u svetu.
nemaju svi. npr. Million Dollar Baby je stigao mesec dana kasnije u bioskope. Stepford Wives je kasnio skoro 3 meseca. i tako dalje. pojedini filmovi zaista imaju isti dan premijeru, ali to su mahom komercijalni blockbusteri za kojima ne izgaram. dobar deo zaista dobrih filmova nikad ni ne stigne do Srbije ili se provu?e kroz male sale na 3 dana.

moji argumenti se dalje svode na to da jedan komercijalni multipleks bioskop u npr. Zagrebu (Hrvatska) pušta sve živo što je snimljeno u Hollywoodu i preðe ameri?ke granice, dok se kod nas selekcija vrši na je li zaradio $400+ miliona ili ne.

kad si poslednji put video neki trailer na TV-u a da nije bila najava za ku?no DVD izdanje od 200 dinara? evo u Cannesu ?e biti 8 svetskih premijera, a to je idu?e nedelje...
By Director
reci mi kad si poslednji put isao u bioskop, a kad si poslednji put pogledao nesto na piratskom DVDju ili DivXu? Nasi bioskopi se jedva izvlace iz propasti. Na zapadu ne postoji toliki problem piraterije, pa je i logicno da njihovi bioskopi imaju vise para i slobode oko izbora filmova. Mada, ja i dalje mislim da kod nas filmovi stizu veoma brzo. Cak, na festivalima i u kinoteci mogu da se pogledaju vrlo retki filmovi koje u inostranstvu na primer retko gde imas prilike da vidis.

Nego, nasim tetkicama je uvek tudje bilo bolje... :pms:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
reci mi kad si poslednji put isao u bioskop, a kad si poslednji put pogledao nesto na piratskom DVDju ili DivXu? Nasi bioskopi se jedva izvlace iz propasti. Na zapadu ne postoji toliki problem piraterije, pa je i logicno da njihovi bioskopi imaju vise para i slobode oko izbora filmova. Mada, ja i dalje mislim da kod nas filmovi stizu veoma brzo.
e, vidiš kako sad menjaš pri?u...

imam nekoliko originalnih DVD filmova kod ku?e, a DivX ne koristim jer me smara da gledam filmove na 15" ekranu. u bioskopu bio pre dve nedelje, gledao Finding neverland. posle toga sve što se pojavilo sam ve? gledao u bioskopima ove zime, doduše napolju.
Cak, na festivalima i u kinoteci mogu da se pogledaju vrlo retki filmovi koje u inostranstvu na primer retko gde imas prilike da vidis.
a ti baš ?esto putuješ, a?
By Director
da, cesto putujem!

Nego, da skratimo pricu, "Flying Daggers" ili "Kuca letecih bodeza" se jos uvek (evo vec skoro 2 meseca) prikazuje u Akademiji 28 u cinema cafe-u od 18:30, pa izvoli. Vise nemam sta da kazem...
Pozdrav
By ~ Le Saint X ~
THE HOUSE OF THE FLYING DAGGERS
je bila pre neki dan na RTS-u

i slucajno ga uhvatio od pocetka

i...

predivan film!!!!

Treba ga videti!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!