Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By PainKiller
Kako bih izbegao prelistavanje gomile otvorenih tema u cilju pronalaženja odgovora, postaviću ovde par pitanja oko kojih se premišljam poslednjih par nedelja.
Možda će neki od vas videti moja pitanja kao iritantna i verovatno ponovljena previše puta, unapred mi je žao zbog toga.

Dakle, autovanje mi je u poslednje vreme sve bliži koncept utoliko što sam konačno rešio da bih radije živeo istinu sa potencijalnim žrtvama nego ovu svakodnevnicu gde se suštinski pretvaram 24/7. Sada, problem nastaje oko realizacije mojih planova. Razmišljao sam od koje osobe da počnem i shvatio sam da bi to mogao biti moj najbolji drug - ima veliko srce i verujem da je naše prijateljstvo veće od moje seksualnosti i konfuzije koju će ona doneti u odnos.
Familija je valjda, pored još kojeg drugara, prirodan nastavak - zbunjuje me što imam manju potrebu da se autujem njima nego svom društvu. Mada, pročitah ovde jednu simpa stvar - "postoji posebno mesto u paklu za braću i sestre koji ne prihvataju svoju gej braću i sestre" - podsetilo me je na to kakav bi to odnos trebao biti. :)

Pitanja - kako bi trebalo to uraditi? Znam da je to veoma individualno, te me zanimaju i vaša iskustva - u fazonu sam da bih radije prosto rekao to, ali nisam pametan oko toga da li je bolje prvo odraditi neki intro. Takođe, da li je bolje pozvati ga na ozbiljan razgovor ili je bolje ubaciti taj razgovor u neko opušteno druženje?
I sada, možda moja najveća nedoumica - do koje tačke ja treba da budem prihvatljiv? Razumem da takvo saznanje jeste šok, ali niti je to što sam peder loše niti je to njihov teret koji oni vuku sa sobom, te ja tu odmah težim nekom defanzivnom stavu koji verovatno nije posebno dobar. Kontam da mi je draže da izgubim prijatelja, pa čak i odnos sa članom familije, nego da se pravdam ili branim sebe pred njima. Opet, drugačije je kada se čovek zaista suoči sa time, a drugačije je kada ja pišem u prazno bez ikakvog direktog iskustva. Šta pokušavam da kažem - lako mi je da pređem preko njihove zbunjenosti i šoka i pitanja i blablabla, ali mislim da ne bih mogao preći preko bilo kakve uvrede upućene sa njihove strane.

Enivej, to bi bilo to - unapred hvala na odgovorima, i uostalom, na samom čitanju ako ništa drugo.

Poyy <3
Korisnikov avatar
By Mage
Moj savet ti je da budes samouveren i siguran u sebe. Kada se autujes, nemoj da dajes znake da je to nesto lose i da ih na neki nacin "molis" da te prihvate takvog "poremecenog" itd. Svojim stavom daj jasno do znanja da tebi nista ne fali i da je njihov problem ukoliko to ne prihvataju, a ne tvoj. Takodje nemoj da od toga pravis veliku stvar, because it really isn't. Ja bih to saopstio sto nonsalantnije sto mogu :D Cak bi se i mozda salio oko toga... don't be too serious ;)

Onaj ko te izopsti iz zivota zato sto si gej te nikada nije ni voleo/cenio a i realno je debil tako da nemas sta da izgubis.

I svaka pohvala tvojoj odluci, samo napred! ;)
Korisnikov avatar
By Macan86
Lepo je to što si počeo da razmišljaš o autovanju i što imaš potrebu da budeš iskren sa ljudima koji su ti dragi.To znači da dopuštaš sebi da lepo obradiš svoj seksualitet i da ga ne računaš kao neki hendikep koga moraš da se sramiš(za razliku od gomile ljudi koji se ovde povremeno pojavljuju).
Nije loša ideja da tvoje prvo autovanje bude najboljem drugu...nisam suguarn kako je najbolje da to uradiš,ali moj predlog ti je da to kažeš sledeći put kad budete pričai o devojkama...Najiskrenije mu kažeš...Sad kako bi na to mogao da reaguje ne znam,ali gledaj da mu objasniš da si ti to od uvek bio i to ne menja vaš odnos na ni jedan način ali tebi znači to da on zna iskreno sve o tebi...Možda bude malo iznenađen i šokiran...možda mu bude i trebao koji dan da to obradi ali kao ti je stvarno pravi drug onda to ne bi trebalo mnogo da promeni vaš odnos.
Što se roditelja tiče...hmm tu već ne znam šta bih mogao da ti predložim ali mogu da ti kažem kako sam ja to uradeo.Pokušao sam prvo bio da im objasnim ali kad nisu hteli da me slušaju napisao sam im jedno poduže pismo o svemu tome šta želim da im kažem i objasnio im detaljno o smemu što moraju da znaju i dao im da čitaju.Da te ne lažem reakcija nije bila baš prijatna kao ni prvi put i pokušali su nemam ni ja pojma koliko puta da mi odglume amneziju...Iskreno da ti kažem ako su skloni tome da povremeno glume amneziju onda su ti to sizifova polsla sve dok se ne naviknu da to njihovo poricvanje ne menja stvari takve kakve su.

Hmmm,da skratim....najbitnije je da kave god bile reakcije ne daš da ti to učini da se kaješ i da zbog toga imaš grizu savesti što si im rekao ili još gore, zbog toga šta si ti,jer to je neko njihovo razmišljanje za koje nisi ti kriv.
Korisnikov avatar
By PainKiller
Hvala vam na odgovorima, dosta pomažu. :)
Divni ste. <3
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Ne verujem da mogu da dodam nešto pametno. Važno je da si ti svestan činjenice da zbog toga što si ne treba da se stidiš niti da se nekome pravdaš, ili zlo i naopako da se nekome izvinjavaš zbog tog. Ti si ti, sa svim vrlinama, manama, jbg, ne možeš sebe drugima da daješ na komade. Ili će imati celog tebe, ili te neće imati uopšte. Ako ne umeju da cene to što želiš da budu uključeni u tvoj život u potpunosti, to je njihov problem, ne tvoj.
Korisnikov avatar
By PainKiller
^ Trebalo mi je vremena da dođem do tačke u kojoj shvatam te stvari, ali je povremeno blejanje ovde pomoglo. :)
Korisnikov avatar
By Pauceti
Odlicno sto si se odlucio na taj korak i shvatio ces time biti verniji sebi. Drugi korisnici su ti vec napisali dobre smernice. Takodje smatram da je mozda bolje da se outujes prvo nekom dobrom prijatelju pa tek posle porodici, to ce ti dati vremena da procesiras to iskustvo i pripremis se za porodicu.

Svakako ne dopusti da te potencijalna negativna reakcija sputa u daljem outovanju.
Sto se tice do koje granice treba da budes prihvatljiv, vidi, sve ono sto smeta tvom duhu ili sto te cini da se osecas manjim je podlozno diskusiji i ne ustrucavaj se da kazes kad se osetis tako. To moze da se desi i posto te osoba "prihvati" usled nedovoljno senzibiliteta za koji je zasluzan mentalitet u kome zivimo. Tu spadaju razne predrasude i projekcije stereotipa koji ljudi znaju da izuste a na tebi je da im skrenes paznju kad se tako nesto desi.

U svakom slucaju srecno na prvom outovanju :) :cvetduga:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Bravo, Painkiller!

Ne znam šta bih dodao, odlične si savete dobio.

Da, pored svega ovoga, rekao bih - daj ljudima vremena. Rome wasn't built in a day.

Biće čudno neko vreme, par dana, možda sedmica, možda dve. Preko toga već ne bih imao toleranciju. Takođe, reče Pauceti, čak i ovi koji te na keca prihvate će sigurno imati raznorazne ispade homofobične, ili na ivici homofobije - a da stvarno nemaju loše namere, nego prosto nemaju dovoljno široke vidike, nisu razmišljali o tome, ne kontaju da su rekli nešto loše. Ali to će proći brzo. Primerice, jedan od mojih najboljih drugova koji je u startu imao prilično awkward reakciju, čak i osuđivačku, sa sve tim 'dobroćudnim' homofobnim ispadima tu i tamo (rudimenti patrijarhalnog okruženja and whatnot) - sada je potpuni feminista, otvoreno i glasno LGBT-friendly tip, potpuno liberalan, čak ovih dana ima i crush na jednog fudbalera, i nije ga stid da to kaže. :lol: A strejt je 110%. :)

Dakle, vremena, vremena.

A ovi što te ne prihvate - pa daleko im lepa kuća. Golgota je to koja će da traje neko vreme, nije lako profiltrirati ljude. Najteže je sa onima koji su odistinski dobri ljudi u duši, ali prosto ne možeš dopreti do njih, eto za prihvatanje pederluka su zatucani i kraj. Ali skontaš da niko nije apsolutno dobar, makar i u srži bio dobar - a tebi ipak trebaju ljudi koji su dobri prema tebi, a ne prema drugima.
Korisnikov avatar
By PainKiller
Thanks, fellas!
Prilično sam spreman, jednog od ovih dana će i to biti gotovo.
Zapravo se čak i malo radujem svemu tome, što je skroz čudno.
Anyway, ako nešto ne prođe kako bi trebalo da prođe dolazim ovde da kukam.
<3
Korisnikov avatar
By Anhedonie
dao bih ti neki pametan savet al sam mutav za autovanja. prvo sam se autovao druarici pa jos jednoj i onda je moj princip bio "reci svima sve odjednom i boli te patka" sto je super fukcionisalo u drustvu al za porodicu je bilo potrebno da malo razradim temelj, reagovali su ko govna najgora i evo posle 5 godina su i dalje govna najgora.

tako da, reko bih ti da budes pazljiviji sa porodicom, prijatelje lako izbacis i zamenis ako krenu da kenjaju nesto, al porodica moze da te jebe u mozak, pogotovu sto si mlad. ispipaj prvo teren.
By Sixto
Meni ZlatnaPtica u poslednje vreme na forumu deluje kao Zoran Milivojevic. Psihoterapeut u svakoj pori svog tela. Terapeut do kosti!
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2759941#p2759941]PainKiller napisao:[/url]Thanks, fellas!
Prilično sam spreman, jednog od ovih dana će i to biti gotovo.
Zapravo se čak i malo radujem svemu tome, što je skroz čudno.
Anyway, ako nešto ne prođe kako bi trebalo da prođe dolazim ovde da kukam.
<3
Raduješ se zbog olakšanja koje to donosi.
A i nadam se da ćeš napisati i pozitivna iskustva, ne samo negativna. Treba malo ohrabrenja i onima koji nisu autovani :)
Korisnikov avatar
By PainKiller
@Noctis

Pogrešna formulacija sa moje strane, izveštaj svakako sledi. :D

@Anhe

Žao mi je što je tako kako je. :/
Od familije me jedino sestra zaista brine, za ostale verujem da će biti okej, ali ona je teška kao crna zemlja plus je veliki homofob, od nje očekujem interesantnu reakciju.
Korisnikov avatar
By Madonna
Mage :up: :up: :up: macak :up: dalje nisam citao vidim da je iz supljeg u prazno, dakle sve ti rekli, javi sta je bilo :srecno:
By blueswe
Ja sam nekada outovanje smatrao vaznim, a sada mi je tako smesno cime sam razbijao glavu., Zasto?! Prosecna gej osoba u Srbiji apsolutno ne vodi monogaman zivot, vec je to otprilike parola kurvam se do penzije a i jace ako mogu. :) Gej veze su vrlo retka pojava.

Elem, outovanje mi je smisleno jedino u situacijama kada dve osobe imaju odnos slican onom u strejt vezi, onda razumem zaista je olaksanje podeliti sa drugima taj deo sebe.

Najveci broj gej ljudi posle mladalackih iluzija zavrsava po wc-ima i nedodjijama, dakle totalno deplasirano o tome pricati nekome.

Outovanje je vrlo delikatna stvar. Mozes se osetiti kao crna ovca i pitati se zasto radim nesto sto niko ne radi, a svi u sustini gledaju da se prokurvaju "bez posledica". Msm odvratno ali je tako, a tuzno je sto to nije pristuno samo kod ljudi od po 20, 30 godina, nego i "penzionera".
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
^ Totalna zamjena teza i iskrivljivanje činjenica i stvarnosti! Klozetiranost je privilegija beskarakternih ljudi!

Autuješ se najprije zbog sebe. Prvo treba živjeti život sam sa sobom a tek onda sa ostatkom svijeta.
Korisnikov avatar
By 李香兰
@blueswe

ja bih rekla da se možda samo krećeš u pogrešnim krugovima. ne zato što je to "kurvanje" obavezno loše, već pogrešnim zato što ti to očigledno lično smeta.

svejedno, zašto dozvoljavati pederima koji se jebu u javnim wcima svako veče (štagod is deemed disgusting) da tebi stanu na put outovanja?

ako misliš da kad se outuješ nekom da će ta osoba odjednom u glavi imati sliku tebe kao preterano promiskuitetnog i prljavog štagod.. ono.. sa kojim se ti ljudima onda družiš i kojim se ljudima uopšte outuješ?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2760174#p2760174]blueswe napisao:[/url]

Elem, outovanje mi je smisleno jedino u situacijama kada dve osobe imaju odnos slican onom u strejt vezi, onda razumem zaista je olaksanje podeliti sa drugima taj deo sebe.
Donekle te razumem. Medjutim ne mogu da se slozim.
Po mom misljenju autovanje ne treba da ima veze sa tim da li si u vezi i kakva je ta veza.
Zasto bi to bilo bitno?

Biti gej,bisex ili nesto trece je jedan bitan deo coveka.
Smatram da bar neki ljudi, ako ne i svi, treba da znaju za taj deo, cak i ako nema nikakvih aktivnosti, ni veze ni seksa...
Sve i da nikad u zivotu nemam sex, niti budem u vezi ja jesam gej. Za mene, to uopste nije neka nebitna stvar o meni.
Narocito nije nebitno u danasnjem drustvu.

Rekao bih da je kljucno oslobadjanje od osecaja zarobljenosti.
Ali ima tu i drugih stvari, na primer dobrobit zajednice.
Mozda nekom ne deluje tako na prvi pogled, ali za lgbt zajednicu je autovanje vrlo znacajno.

Ukoliko neko smatra da autovanje moze puno da mu/joj pogorsa zivot i da to ne moze da podnese, onda mozda i jeste bolje da se ne autuje.
Na konkretnoj osobi je da izvaga.
Da li joj se isplati? Da li je to prava stvar koja treba da se uradi? itd
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2760174#p2760174]blueswe napisao:[/url]Gej veze su vrlo retka pojava.
sta?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2760174#p2760174]blueswe napisao:[/url]
Elem, outovanje mi je smisleno jedino u situacijama kada dve osobe imaju odnos slican onom u strejt vezi
sta?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2760174#p2760174]blueswe napisao:[/url]
Najveci broj gej ljudi posle mladalackih iluzija zavrsava po wc-ima i nedodjijama
sta? xD
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2760174#p2760174]blueswe napisao:[/url]da se prokurvaju "bez posledica"
sta???? xD xD xD

jel ovo neka marina abramovic, ja ove koncepte ne razumem ni malo
Korisnikov avatar
By Anhedonie
al stvarno, gej veze su retka pojava - otkud to? cemu? kako to utice na tebe i tvoj zivot? kako to utice na zelju da kazes najboljem drugu s kojim provodis 90% vremena da ti se mnogo svidja pera/mika/zika? kakve veze ima dal si u vezi, i kakva ti je veza sa istim tim?

i wtf je ovo sa wcima i nedodjijama? samoopravdanje? dizanje sebe kao nesto sveto i precisto? pokusavam da zamislim mozak koji ovako dozivljava svoju buducnost i jako je tuzno zapravo, ne konkretno wc i nedodjija nego sto smatra to kao najvecu propast, a onda tu propast stavlja sebi kao buducnost. cak i da je nekome buducnost wc i nedodjija to je sasvim ok.

i sta koji kurac znaci kurvanje bez posledica?

post na nivou vendi o jami samo losije
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2760174#p2760174]blueswe napisao:[/url]Ja sam nekada outovanje smatrao vaznim, a sada mi je tako smesno cime sam razbijao glavu., Zasto?! Prosecna gej osoba u Srbiji apsolutno ne vodi monogaman zivot, vec je to otprilike parola kurvam se do penzije a i jace ako mogu. :) Gej veze su vrlo retka pojava.

Najveci broj gej ljudi posle mladalackih iluzija zavrsava po wc-ima i nedodjijama, dakle totalno deplasirano o tome pricati nekome.

Outovanje je vrlo delikatna stvar. Mozes se osetiti kao crna ovca i pitati se zasto radim nesto sto niko ne radi, a svi u sustini gledaju da se prokurvaju "bez posledica". Msm odvratno ali je tako, a tuzno je sto to nije pristuno samo kod ljudi od po 20, 30 godina, nego i "penzionera".
To što ti (možda) živiš kao penzioner koji nikome nije zamimljiv, ne znači da treba da budeš ljubomoran na seksualno aktivne, energične, hrabre i pametne ljude koji ne žele da im život bude prazan i dosadan. :andjelak: Kvalitet života nema veze sa godinama. Ima veze sa inteligencijom. ^^
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ i razlozi tipa "gej veze su retka pojava", "kurvanje bez posledica" i "wci i nedodjije" :lol:
Korisnikov avatar
By Macan86
blue...(uzdah)...blue...šta god drugi ljudi radeli sa svojim životom nikako ne utiče ni na tebe ni na nekog trećen sem na njih lično i to je jako loše smišljen izgovor samo da se sramiš sam sebe zbog toga što su neki tamo promiskuitetni o svom trošku.
Pa čak i da se ti lično tako ponašaš opet ne bi trebalo da te spreči da se autuješ jer gle čuda svako ima neki svoj kink...
Autovanje ne znači samo da ti kažeš nekom s kim voliš da se sexas,daleko je od toga,znači da odkrivaš ljudima jedan bitan deo sebe...To tebi,tj bilo kom ko se uatuje znači da objašnjavaš da te na zanima suprotni pol i da ne trebaju od tebe da očekuju ili još gore da ti prave pritisak time što nisi sa osobom suprotnog pola...i znači ti,da možeš da jednostavno kažeš šta ti stvarno želiš od tvog života i sa kim to želiš.
A ljudima kojima se autuješ znači da ti njima odkrivaš jedan deo tebe za koji nisu znali i dopuštaš im da te potpuno upoznaju...i ako treba rušiš im predrasude koje su imali o gay ljudima.
A celoj LGBT zajednici znači da postaješ dodirna tačna nekim osobama sa njom i da tim ljudima(kojima si dodirna tačna) dopuštaš da shvate da sexualna orjentacija ne umanjuje ljuckost neke osobe i da gay ljudi nisu neki tamo stranci koje niko nezna već da mogu da budu bilo ko,čak i neko sa kim su bliski.

Autovanje naravno da nije laka stvar jer moraš da se suočiš i sa ljudima koji su puni predrasuda,i koji su homofobični,i sa tim ako si već skupio hrabrost da to uradiš,moraš da se nosiš,da rušiš predrasude i da se protiv njih boriš...Ako teba i da se raspravljaš da iskteraš svoje i da zahtevaš da neko poštuje tvoje dostojanstvo.
By blueswe
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2760222#p2760222]Anhedonie napisao:[/url]^ i razlozi tipa "gej veze su retka pojava", "kurvanje bez posledica" i "wci i nedodjije" :lol:
Kurvanje bez posledica- da te drugi vodi na stan, a da ti nemas obavezu da njega dovedes; da ti neko ostavi licne podatke tokom upoznavanja, a da ti njemu ne ostavis i sl.

wc i nedodjije: sem dark roomova u klubovima, mesta gde gej populacija uglavnom opsti

Hvala vam za ovo jer cini mi se da ce na kraju da se pojavi recnik mojih izraza :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!