Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

da li bi voleli da imate decu ?

vec imam :mazi:
12
4%
voleo/la bih :love:
166
58%
mozda, kada bi se promenila drustvena klima :molise:
16
6%
da, ali ne znam kako :puzzle:
24
8%
ne znam :neznam:
21
7%
nisam dosad razmisljao o tome :misli:
6
2%
odrekao/la sam se tih zelja jer sam gay :saksofon:
11
4%
ne, nikad i ni pod kojim uslovima :vatrica:
31
11%
A propo teme
Dok smo gledale jutros neki film i traje scena u kojoj neka nesretna majka iz Rusije, turista, gubi decu na nekoj jerusalimskoj pijaci i onako ih doziva ali bez neke panike i ja kažem kako bih da sam na njenom mestu 3 puta doživela infarkt jer mi nema dece a Galateja me onako tapše nežno po ramenu da me uteši i kaže:

Eto, zašto je dobro što nemaš decu. Ne bi morala da ih tražiš po jerusalimskim pijacama i doživljavaš infarkte.
Korisnikov avatar
By Trilian
Pa nije sad da sanjam da se ostvarim u ulozi majke... barem ne sada... skontala sam da mi nije odbojna ideja o velikoj porodici, cak naprotiv ali mi jeste odbojna pomisao na trudnocu...tako da kontam ako se ta porodica bude desila ja necu biti trudnica... ali ipak, nikad ne reci nikad
Korisnikov avatar
By Urania
Jok, niti zelim da imam svoju niti da budem sa nekim ko ima djecu.
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Prolazilo mi je ovo pitanje kroz glavu, ali mu nikad nisam pruzio dovoljno razmisljanja. Niti cu u neko skorije vreme.
Korisnikov avatar
By 2kune
kak bi povedali naši stari: naravno, da me služi kad ostarim... šteta što su se vremena promjenila...
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ja pazim tudju decu
i nije tesko
deca sve kapiraju
kad porastu ne valja

ja bih voleo da imam decu ali normalno ne sad
previse sam ludjakinja da bih pazio na nekog drugog duze od nekoliko sati atm
a verovatno nikad necu imati
i ono nije mi bas drago zbog toga ali nije ni da se sad nesto tu sekiram

edit: isto mi i za pravog decka, voleo bih al sam malo u haosu pa newalja
i ono nije mi bas drago zbog toga ali nije ni da se sad nesto tu sekiram
Korisnikov avatar
By milidecilitar
Daaa, inace sam porodican tip osobe ako tako mogu da to nazovem
By Kragi
Lagao bih ako bih rekao NE ali svestan odgovornosti i obaveza koje dete trazi znam da ga/ih nikada necu imati.
Sa druge strane nisam lisen prisustva dece u svom zivotu a obzirom da neka od njih prakticno odrastaju uz mene kapiram da u takvoj situaciji nadjem neki balans u celoj prici. Lepo njima sa mnom, lepo meni sa njima a opet "imate mamu i tatu". :D
Korisnikov avatar
By Mage
Ne, iz dva razloga:

Prvi je da se ceo svoj zivot brinem o drugima koji ne mogu da se brinu o sebi i verovatno ce tako biti i do kraja mog zivota i dosta mi je odgovornosti da moram jos i da odgajam i vaspitam decu. Hocu malo zivota i za sebe.

Drugi je da ja nikada ne bih svesno stvorio novo ljudsko bice da se rodi u ovom poremecenom i bolesnom svetu gde svakakve grozote i uzasi cekaju iza coska. A generalno gledano kuda ljudska civilizacija ide, kako se prirodna okolina unistava i brutalni kapitalizam gusi sve koji nisu na vrhu... mislim da buduce generacije nemaju puno cemu da se nadaju. Tako da eventualno mozda usvajanje jer onda ja nisam osudio ta bica na patnju postojanja vec sam im mozda pruzio bolji zivot nego sto bi inace imali.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2753680#p2753680]Mage napisao:[/url]Ne, iz dva razloga:

Prvi je da se ceo svoj zivot brinem o drugima koji ne mogu da se brinu o sebi i verovatno ce tako biti i do kraja mog zivota i dosta mi je odgovornosti da moram jos i da odgajam i vaspitam decu. Hocu malo zivota i za sebe.

Drugi je da ja nikada ne bih svesno stvorio novo ljudsko bice da se rodi u ovom poremecenom i bolesnom svetu gde svakakve grozote i uzasi cekaju iza coska. A generalno gledano kuda ljudska civilizacija ide, kako se prirodna okolina unistava i brutalni kapitalizam gusi sve koji nisu na vrhu... mislim da buduce generacije nemaju puno cemu da se nadaju. Tako da eventualno mozda usvajanje jer onda ja nisam osudio ta bica na patnju postojanja vec sam im mozda pruzio bolji zivot nego sto bi inace imali.
+1 Dodatno, ovako i onako previše je ljudi na ovoj planeti, enough is enough.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Rekoh pre godinu i po 'da'.

A sad se nešto sve kolebam, razmišljam tako o razlozima i motivima. Kontam da ću usvojiti dete isključivo kada budem osećao potrebu da se nekako 'odužim' narednoj generaciji, kad/ako budem imao poriv da posvećeno i nesebično nekome pružim lepo detinjstvo, dobro vaspitanje, obrazovanje, ljubav, podršku, novac, ostatak života. I kada budem siguran da sam stvarno sposoban za to, da neću izgraditi nerealna očekivanja od tog deteta, da neću zahtevati ogromnu zahvalnost za svoj trud, niti lečiti svoje komplekse ili vršiti bilo kakav pritisak na njegove izbore, pogotovo kad stasa. Dakle, kada to bude bio neki čist filantropski momenat, i kada budem siguran u to da sam stvarno sposoban za roditeljstvo, a ne ono 'vreme je za decu', 'da se ostvarim kao majka' i slično.
Korisnikov avatar
By Madonna
Zelim 120 miliona dece u vidu papirnih novcanica valute evro
Korisnikov avatar
By .:Q:.
ZlatnaPtica napisao:i kada budem siguran u to da sam stvarno sposoban za roditeljstvo, a ne ono 'vreme je za decu', 'da se ostvarim kao majka' i slično.
nesto razmisljam na ovu temu i kontam da pored svih dobrih namera treba biti spreman i na fail, na to da ce sigurno biti dosta toga sto bi covek kasnije voleo da je uradio ili mogao drugacije, jer ipak se radi o nepredvidivom sledu dogadjaja koji nije reverzibilan; ne moze se biti i neiskusan i sposoban.

takodje, drugarica mi je skoro rekla da nije jos nacisto hoce li imati dete ili ne jer ne zeli da da zivot nekome ko ce mozda za istim iz nekog razloga zazaliti, kao sto ona po sopstvenim recima u jednom periodu svog zivota jeste; u dilemi je da li je spremna na taj rizik
Korisnikov avatar
By Blady
Da, ali da ne moram radjati.
To bi mi bilo idealno.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Mnogi pripadnici LGBTIQ populacije već imaju decu i to je OK.
Stanje se može srediti čak iako su dobili decu zbog kamufaže i fore što bi rek'o Marčelo.
Isto tako mnogi str8 ljudi nemaju decu a seru o porodičnim vrednostima koje često obesmišljavaju.
Treba poboljšati uslove u kojima živi ljudska zajednica da bi ljudi uopšte razmišljali o potomstvu.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!