Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Deni5
Nisam našao nikoga pod tim imenom, našao sam Anhedonie, ne pamtim te nikove jer komlikovani su mi, predugački su. Jel u višegodišnjoj vezi sa jednim ili sa više?
By Deni5
Tako sam i mislio, našao sam samo ono da je napisao.
By Deni5
Opet to ne radiš kako treba.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
da li zaista verujete u to da vas neko voli a ne jebe se sa drugim/a?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
i sto je to relevantno

edit: da se razumemo retoricko pitanje
cisto napisano za moju dusu
jer sam iznerviran recenicom koju sam nedavno cuo
etika mi zabranjuje da vam kazem tacno o cemu se radi
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748198#p2748198]svemirskimajmun napisao:[/url]da li zaista verujete u to da vas neko voli iako se ne jebe sa drugim/a?
this.

moze da bude stvar postovanja ukoliko to trazis. a moze da bude i njihova licna zelja i potreba. svakako nikako nije povezano sa ljubavlju. monogamija i polgamija nisu stvar ljubavi vec zelja i/ili principa.

pogotovu onaj princip koji je najpopularniji kod monogamije "VIDI ZRTVUJEM SEBE KOLIKO TE VOLIM" onda to samo vodi u frustracije, ako hoces nekome da pokazes da ga volis mozes to i bez zrtvovanja. ljubav je davanje, nikako oduzimanje.
Korisnikov avatar
By Madonna
ma koja ljubav............... naivno sročeno, pošto sam štancovao pitanja, suština je da li vi smatrate da to nešto što imate vredi i nakon što ''taj kome si do tada bio jedini i koji je želeo samo tebe, u jednom trenutku poželi još nekoga''. simple as that
nekom vredi, nekome ne vredi, nećemo se ubeđivati šta je bolje :kasalj:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ma ne postoji pravilno, svakako.

ali postoje nelogicnosti tipa: ako si varao/zeleo da varas, zasto nisi trazio poligamiju? ako si nekad hteo da se pojebes s nekim zasto nisi rekao partneru (ne trazio dozvolu, vec samo pricao o svojim osecanjima)? nije to velicanje poligamije vec skidanje svete krune sa monogamije kao jedine dobre i validne, jako me nervira stigma oko poligamije.

a to, da li vredi i posle, mislim da zavisi od toga kakva je veza i zasto se otvara. ako je veza shit i otvaranje se koristi kao nacin da se popravi - onda jok, problemi ce ostati. ne menja otvaranje mnogo stvari, zaista, moze samo da ubrza i jasnije pokaze tok pucanja ili jacanja, van toga sve lepo ostaje lepo sve ruzno ostaje ruzno.
Korisnikov avatar
By Madonna
znači u startu znaš da ćeš da varaš, potpisuje se ugovor ili? zašto ne raskid? mislim, ako boli dok ti dečko kara nekog drugog? toliko je strašno biti solo?

opet na brzaka ispucana pitanja
Ne znam za druge, mogu govorit o sebi. Bili smo monogamni, pozelio sam i par drugih (iskljucivo tjelesno, sto se dosad nije promijenilo), porazgovarao sa njim o tome i dao mu slobodu da moze cinit isto, ukoliko se ne radi nista u tajnosti od mene. Nije mi poznato da je iskoristio tu beneficiju za svo ovo vrijeme. Njegova 'pozicija' je sigurna, a ako bi se i to promijenilo (netko drugi mi postaje bitniji), raskinuli bi. 'Sigurnost' mu daju njegovi kvaliteti i moje postovanje prema njemu kao osobi kojoj je stalo da budem zadovoljan. Ako bih birao izmedju postovanja ili ljubavi, uvijek bih dao prednost prvom, jer sam prosto takvog ustrojstva.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Fina tema.
Kad je reč o vezama/seksu/ljubavi, treba početi od zamišljenog svršetka. :lol: Shvatiš da će sve to proći i sve prihvatiš sa dozom znatiželje. Što više tražite sigurnost/izvesnost, to je manje imate.
Mene bi ljubomora pojela zivog da znam da mi partner ide da se jebe sa nekim levim likom :lol: Mislim da bih pre prihvatio neke trojke ili sfingovanje jer sam onda makar i ja ukljucen u to :giggle: Mislim da bih se konstantno pitao da li je taj drugi "bolji" od mene (sta god to znacilo) i da li ce u jednom trenutku moj partner pozeleti i nesto vise sa tim likom. Naravno to se moze desiti i bez otvaranja veze, ali verujem da seks (makar za mene, a i za veliki broj ljudi) poseduje i jaku emocionalnu komponentu i ja recimo totalno mogu da zamislim sebe da se zaljubim u nekog sa kim sam se pojebao (cak i ako mi to nije bila ni zadnja namera). Tako da bih nekako stalno imao tu strepnju da ce se stvari izmedju nas odjednom radikalno promeniti i da ce to biti pocetak kraja (ako ne i sam kraj).

Sto kaze Popaj, sve to lepo zvuci u teoriji, ali praksa je totalno, nepredvidivo ludilo :D

Mislim da ukoliko se i recimo desi da me partner prevari sa nekim, da bi radije da to zapravo ni ne saznam ukoliko se izmedju nas nista nije promenilo i to varanje nije neka ucestala radnja.
Korisnikov avatar
By Macan86
za mene je veza nešto što nastaje prirodno,samo od sebe,ali nemam pojma da tačno odredim kad počinje jer sve to zavisi koliko vremena treba da se ja vežem za nekog i neko za mene.
Do sad se nisam nikad upustio u ni jednu vezu samo da bih bio u veži,tako nešto mi deluje previše veštački i ne verujem da bih mogao da budem sa nekim samo da ne bih bio sam...
A računam da je gotova kad ili vidim da neide više ili kad jednostavno osetim da je vreme za to...
Ne znam kokiko je to dobro,ali ne volim da krpim stvari koje jednom puknu jer posle toga počinjem da strahijem i dobijam osećaj kao da svaka sitnica može to opet da pokvari i onda mi cela stvar više ne liči na vezu nego na pokrpotinu koja se raspada,a to mi ne prija nikako.
Da,voleo sam intuitivno...ja ustvari uvek volim intuitivno bez mnogo razmišljanja koliko je to dobro po mene,iako jedan deo mene iz petnih žilja želi da ostanem hladne glave i da analizira i preanalizira sve...to je valjda ta moja ovan-rak kombinacija gde se sudaraju dve sasvim suprotne sile.
Bio sam u vezi u kojoj nisam bio jedini i pokušao sam da sam sebi objasnim da to nije velika stvar...Ali ipak za mene to jeste velika stvar i pogađa me možda više nego što bi trebalo kad nisam nekom dovoljan samo ja...i na kraju mi je kao najbolja opcija delovalo da se cela stvar završi nego da se ja osećam nedovoljno.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
alexander odlicno odgovorio. isto i kod nas, samo sto je on taj koji je vise zeleo i flertovao samo se koprcao da ne prizna sebi jer je smatrao da je monogamija svetinja i da bi blatio vezu ovako, a ja bio nepristrasni glas razuma, kome poligamija takodje vise odgovara. razgovor i iskrenost sve resavaju.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748227#p2748227]Madonna napisao:[/url]znači u startu znaš da ćeš da varaš, potpisuje se ugovor ili? zašto ne raskid? mislim, ako boli dok ti dečko kara nekog drugog? toliko je strašno biti solo?

opet na brzaka ispucana pitanja
u startu znas iz proslih veza da li si ikada pozeleo jos nekog drugog, nije ni bitno da li si prevario ili ne. zelja je dovoljna.

a zasto da raskid? :nerd: uzivam u vezi, super mi je, odlicno se slazemo, sve je savrseno.

ne boli dok ti decko kara nekog drugog. tvoj ego je taj koji se tu koprca.

ovo poslednje pitanje ti je sranje, i pritom uvredljivo jer znam odakle dolazi. polazis od premise da je poligamija losa. pitanje ti je pristrasno i neces skontati nista od ovih odgovora dok ne postanes nepristrasan. identicnu stvar radis kao kad homofobi kazu "okej je biti gej al ne bih voleo da mi dete bude gej" gde im je pocetna premisa da je biti gej nepozeljna stvar.

uostalom, ne razumem zasto otvaras temu i postaljvas pitanja na koja ces podrugljivo da dobacujes. niko te ni na sta ne tera, ako neko tera a ti neces oteraj ga u kurac, nema potrebe da ubacujes svoje podrugljive stavove u diskusiju jer nemas 15 godina, pogotovu sto si je ti pokrenuo.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:[/url]
sta je za vas veza, kako je definišete?
Odnos dve (za mene) osobe koje dele svoje aspekte zivota na poseban nacin.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:[/url]kada ulazite, sa kime?
Kada se zaljubim. Sa osobom koja deli to osecanje prema meni.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:[/url]kada ta vaša veza počinje? kojim datumom, kada se desi šta?
Nikad nisam uzimala konkretan datum kao pocetak veze jer mi je to uvek bilo malo previse formalno. Pamtim kad smo se upoznali, kad smo prvi put izasli zajedno, kad smo se prvi put poljubili, kad sam prvi put rekla nekom da sam s njim. Sve te stvari su mi jednako bitne, i ne znam koju bih obiljezila kao pocetak veze. U ostalom, i nije mi toliko bitno.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:zašto ulazite u vezu?[/url]
Zato sto zelim da tu zaljubljenost pretvorim u nesto lepse. Zelim vise od iste.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:šta odlikuje tu vašu vezu, koji je tempo konzumiranja te veze?[/url]
Previse stvari. Pre zajednickog useljenja pre oko godinu dana, tok veze je bio malo sporiji zbog limitiranosti vidjanja/provodjenja vremena zajedno. Sada, s obzirom da smo vecinu vremena zajedno tempo veze i gradjenje iste ide mnogo brze i lagodnije. it was worth the wait
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:da li ste ikada bili sa nekim i taj vaš odnos mogli da nazovete pravom i istinskom ljubavlju?[/url]
U vezi sam ~2 godine i pocela sam isto da osecam pre par meseci, kako vreme prolazi nas odnos se gradi i postaje stabilniji, divniji i lepsi u svakom smislu.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:da li ste osetili da ste u vezi sa nekim kome ste u tom trenutku jedini/jedina, da želi samo vas, i da je to uzajamno?[/url]
da.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:da li ste nekome beskrajno verovali?[/url]
U prethodnim vezama, ne. Ali u sadasnjoj da. I nisam se "opekla".
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:da li ste slepo voleli?[/url]
ne.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748033#p2748033]Madonna napisao:da li zaista verujete u to da vas neko voli a jebe se s nekim drugim/a?[/url]
Da, verujem da postoje ljudi koji su poliamorni i ne vidim razlog zasto iko ko nije isti (i nije bio sa takvom osobom) ima ikakav problem sa poliamorijom?? niti ih iko tera da budu u vezi sa poliamornom osobom so "what da problem is"?

Mada se nikad nije desilo da upadnem u vezu sa takvom osobom.
pitanje ega mi je zanimljivo u ovoj raspravi. čini mi se promašenim ići u bilo kakve ili-ili pozicije. pa na jednu 'ili' poziciju odgovarati s drugom.
ne vidim ego kao nešto inherentno loše. cijela ta argumentacija tipa 'smeta ti ovo ili ono zbog ega' mi je promašena. pa da, smeta mi ovo ili ono zbog ega, ne zbog ekoloških posljedica ili kršenja zakona! naravno da mi smeta zbog ega! kome se ne sviđa moj ego i tko ga nije u stanju hendlati, definitivno nije osoba koja bi sa mnom bila u vezi. ne vidim zašto bih se imalo odrekao svoge ega u ime ljubavi. zašto bih postao druga osoba, to poništava cijelu ideju ljubavi dvije osobe. kao, volio bih te ali da si drugačiji. FUCK THAT. ili voliš taj i takav ego ili ne.
naglasio bih, da ne bude nesporazuma, kako se ovo ne odnosi nužno na seks s drugim ljudima and stuff. ^^
bio sam doista skroz ozbiljan kad nekad napisah da bi mi redoviti odlazak partnera s drugim ljudima u kino bio daleko veći problem nego seks s drugim ljudima.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
sto je savresno ok. niko ne bi trebalo da te tera da radis na svom egu, samo sam napomenuo sta je to sto boli, i da je vrlo lako resivo.

sta vise, resenje nije smanjivanje ega, menjanjem sebe il sta vec, bas suprotno, ojacivanjem ega i sigurnosti u sebe, resavanjem ljubomora etc etc. sto, naravno, radis iskljucivo ako ti to zelis da radis, sasvim je ok i da ne zelis, tvoj izbor, tvoj mozak, tvoja odluka.

kad smo muz i ja otvorili vezu i kad je prvi put uradio nesto nije mi bilo svejedno, al ja sam zeleo da radim na tome, uspeo sam, i zapravo se osecam sigurnije. nije bilo neophodno da on uradi nesto s nekim da bih ja radio na sebi, al eto, to je bio jedna od stvari koje su mi upalile warning lampicu da sa necim nisam skroz na svome (konkretno, manjak ljubavi prema sebi).
izgleda da imamo različite definicije ega u ovom kontekstu.
ja pod time zapravo podrazumijevam ono što JA hoću dobiti u vezi. to nije pitanje slabljenja ili jačanja ega, to je moj bottom line oko kojeg nema pregovora. mene skoro pa nikako ne zanima što moj partner radi s drugim ljudima (što je ekšli problem, ali to je druga priča ^^), mene prvenstveno i dominantno zanima što on radi sa mnom i kako odgovara na moje potrebe. to je ego o kojem govorim. ono što ja u vezi hoću nije fizička vjernost, nego je da mi da bubreg ako mi treba, da banaliziram. ako mogu računati na taj bubreg, boli me qrac za jebanje s drugim ljudima. ako ne mogu računati na taj bubreg, onda ću možda taktički izvući jebanje s drugim ljudima kao sredstvo sjebavanja veze i kažnjavanja partnera jer mi ne da bubreg. ^^
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa to je super, osim ovog poslednjeg, totalno mi je what would little marisol do :lol:

ja sam vise mislio na ego kao svesni deo tvog mozga i identiteta, samopostovanja, self-importance i sl.

edit: i u tome smo slicni. jedino moze da mi smeta da se npr jebe s drugim a meni se tad jebe i onda nece jer se jebao, lupam, il sa nekim drugim da radi nesto sto sa mnom ne bi a ja zelim (al to se ne desava, i on i ja imali po jednog za ovih oko 10 meseci otvorene veze). zato sam i rekao jacanje tog ega resava problem sa ljubomorom, postane ti mnogo bitnije i jasnije sta zapravo tebe cini srecnim i zadovoljnim i to ti bude jedna od glavnih stvari u vezi (ili bilo kom medjuljudskom odnosu), i onda ti nametnuti drustveni koncepti (kao npr da je monogamija svetinja) postanu nebitna stvar jer je tvoj ego jaci od onoga sto je u tvoj mozak usadjeno.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2748253#p2748253]Anhedonie napisao:[/url]pa to je super, osim ovog poslednjeg, totalno mi je what would little marisol do :lol:
kad bih se posve odrekao svojih sposobnosti manipulacije, odrekao bih je jednog od mojih best features. ^^

(edit: loša strana sposobnosti shvaćanja ljudi koje voliš, a sa ciljem da znaš što im je važno kako bi ih u tome podržao, jest što to znanje možeš podjednako efektno koristiti da ih povrijediš ako se na to odlučiš. sjećam se jednog trenutka s muškarcem koji me je dosad najviše u životu volio, taj me trenutak i dalje proganja. povrijedio me je i onda sam rekao samo jednu jedinu rečenicu, posve nonšalantno i o temi koji nije uopće imala veze s našim konkretnim problemom, bez ikakve zlobe izgovoreno, ali skroz ciljano. u sekundi su mu se oči napunile suzama, još više jer je pogrešno mislio da nisam shvatio što sam rekao i koliko ga je to zabolilo. a jesam, baš zato sam to i rekao. i namjerno sam izignorirao njegove suzne oči, kao što se i on pravio da se nisu dogodile, jer sam znao da će ga to još više boljeti. ni danas se ne mogu odlučiti u vezi tog trenutka, nije da me grize savjest zbog toga što sam rekao - zato što je ekšli bila istina - ali se osjećam loše zbog spoznaje da sam mogao tako kalkulantski sve odigrati, usporedno s ogromnom boli koju sam osjećao. pitam se bih li bio bolja osoba da sam ga jednostavno spičio šakom u facu u tom trenutku. ^^ s time bih mogao mnogo lakše živjeti nego s ovime :/)

uvijek mi je bio veliki problem s ljudima što mnogi nisu nikad bili u stanju skužiti kako ja razmišljam i psihološki funkcioniram, te koliko su mi važni neki narativi u životu. ponudim sve potrebne informacije da se stvar razumije, pa onda znam popizditi ako se ne razumije. to osjećam kao najveću povredu, ostati neshvaćen. i onda uzvraćam povredom.

nažalost, dosta ljudi nije shvatilo da sam uvijek vrlo ozbiljan kad kažem da hoću da mi osoba koju volim i koja me voli može čitati misli. ^^
Korisnikov avatar
By Madonna
"uvijek mi je bio veliki problem s ljudima što mnogi nisu nikad bili u stanju skužiti kako ja razmišljam i psihološki funkcioniram, te koliko su mi važni neki narativi u životu. ponudim sve potrebne informacije da se stvar razumije, pa onda znam popizditi ako se ne razumije. to osjećam kao najveću povredu, ostati neshvaćen. i onda uzvraćam povredom."
Same :drama:
By Deni5
Ego ga mrzi jer vara a duša ga voli, biraš šta ti više prija da ga polomiš ili da mu oprostiš pa da opet vara. Onda će ti ego reći da kreten opet vara, bolje da si ga zapalio, a duša da se buni jer ona voli. Na kraju će duša naći dušu sličnu sebi koja će moći da bude sa njom. Tako se reši problem, budeš sa onim ko je sličan tebi, ako hoćeš samo jednog nađeš nekog ko hoće isto, ako hoćeš vezu a da budeš sa još njih nađeš sličnog pa se na kraju svi pomešate.
Slika

---

^
^

Ljudi (vecina) imaju manu da najcesce u svemu traze prikriveno znacenje, jer polaze od sebe; ne kuzeci da netko uistinu postupa i misli onako kako im je i predocio, konkretno i transparentno.

I nitko me ne moze ubijedit da osobu poslije dva-tri mjeseca intenzivnog kontaktiranja netko ne moze skuzit u smislu njenih postupaka i nacina kako razmislja i sto ocekuje, sve i da im to i ne izgovori.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!