Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Svojem (hipotetskom) djetetu bih...

zabranio/la da bude youtuber
5
24%
dozvolio/la da bude youtuber
5
24%
dozvolio/la ali uz prethodnu kontrolu videa
11
52%
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2736549#p2736549]Anhedonie napisao:[/url]Hm
A stvari koje ocekujes? Tipa igras horor igricu, znas da ce biti strasno. Jel moze to?
Ali to očekivanje je stvoreno na temelju već ranije doživljenog iskustva. :)

Čini mi se da ovdje polaziš od vlastitog iskustva, a ti si, koliko mogu primijetiti, iznimka u toliko toga da bih slobodno mogla reći da nisi primjer ni za što. :lol: Pod tim mislim na neke zaključke koji bi se mogli generalizirati na većinu ili grupu. I drago mi je što postoje iznimke. :)

Istraživanja idu u prilog tome da izlaganje djece nasilnim sadržajima ima velik utjecaj na agresivno ponašanje, a tu igra veliku ulogu i urođena sklonost agresiji. Djeca nisu tabule rase, kako se misli i ne možemo ih kondicionirati baš onako kako nam se prohtije. Dođemo na ovaj svijet s mnogo potencijala i urođenih 'postavki' koje kroz naš rast, razvoj i izlaganje podražajima kroz specifične socijalne situacije dolaze do izražaja. Uvijek u temama o djeci naglasim kako braća/sestre odgajane od istih roditelja, na isti način, često ne ispadnu isti, pa čak ni slični. Primjerice, brat i ja na sasvim različit način procesuiramo negativne podražaje i potpuno ista (negativna) iskustva, a to uvelike ovisi o urođenim karakteristikama.

U Beligiji je bilo provedeno istraživanje (Leyens i suradnici) u kojem su djecu koja nisu sklona agresivnom ponašanju izložili gledanju nasilnih sadržaja duže od vremena koje je obično potrebno za jednokratan eksperiment. Rezultati su pokazali da su ta djeca tijekom duljeg razdoblja bila agresivnija od one djece koja nisu bila izložena nasilnim sadržajima. Ima još puno takvih istraživanja, ali ovo mi je zanimljivo jer je rađeno sa djecom koja su prethodno bila vrlo miroljubiva.
By Aven
Isto tako, a uže vezano uz ovu temu, nađeno je kako stroge zabrane imaju tek kratkoročno jači efekt na djecu. Prema onoj 'zabranjeno voće je najslađe', s još jačim intenzitetom će razmišljati o zabranjenom, a kad ne bude na vidiku izvršitelj prijetnje, i raditi ono što im je zabranjeno. Kad je tu još uključena fizička kazna, dolazi uz, brojne negativne posljedice, i do akumulacije frustracije i agresije. I to se ne manifestira samo u premlaćivanju drugih, već dolazi u mnogo 'podmuklih' oblika. Između ostalog, kod nekih ljudi ne ide prema drugima već prema sebi.

Daleko dugoročniji efekt imaju one situacije u kojima dijete, na temelju primljenih informacija od roditelja i vlastitog kognitivnog dosega, može 'izrezonirati' zašto je nešto za njega dobro, a zašto loše. Zašto je loše to što radi, a zašto je nešto drugo dobro. Dakle, ono što može isprocesuirati u sebi i postaviti u svoje ladice. Strah od nečeg vanjskog što si dijete ne može objasniti može dovesti samo do akumuliranja frustracije.

Znam da je to možda fašistički, ali zaista bih voljela kad bi postojala neka objektivna komisija koja bi davala dozvolu za roditeljstvo. Trenutno mi na um padaju samo tri osobe za koje bih mirne duše mogla reći da bi bile dobri roditelji (sebe isključujem : D) s obzirom na njihove kognitivne dosege, kreativnost, 'alate' kojima raspolažu i humanizam. Za ostale, ma koliko ih voljela, bome ne bih. Ukratko, po meni bi čovječanstvo vrlo brzo izumrlo. :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
hvala na divnim odgovorima <3 ne mogu da im pariram, nisam ni dovoljno potkrepljen u toj oblasti a i nema kontriranja tom belgijskom istrazivanju. za ovo ostalo je moglo da se kaze correlation does not imply causation, ali ne i kad su deca bila miroljubiva pre toga.

a slazem se za roditeljstvo. ja bih jos i uveo i dozvole za apliciranje, kao kad se uci da se automobili voze, moras da ucis o roditeljstvu, psihologiju, itd, polozis test i tek onda mozes da se apliciras da budes roditelj.
Korisnikov avatar
By Srklet
we need fucked up people. ne mogu svi biti well adjusted, svijet bi bio nepodnošljivo dosadan i ne bi uopće imali zanimljivu umjetnost. ^^

and nobody does fucking up as good as parents! :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa ne znam, ja bih radije da nisam fucked up od strane njih kao mali, psihicki maltretiran kao adolescent, i da mogu da samostalno funkcionisem u svetu
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa, s obzirom da nisam bio u stanju da izadjem iz kuce par meseci, nisam mogo da budem nesto posebno drustveno koristan
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2736591#p2736591]Anhedonie napisao:[/url]hvala na divnim odgovorima <3
:hug:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2736612#p2736612]Srklet napisao:[/url]we need fucked up people. ne mogu svi biti well adjusted, svijet bi bio nepodnošljivo dosadan i ne bi uopće imali zanimljivu umjetnost. ^^
Ovo mi liči na hidrauličku teoriju. :D

Kreće, naravno, od dede Freuda koji je smatrao da ako se agresivna ili seksualna energija ne oslobodi, proizvest će neki oblik eksplozije. Osim te autentične manifestacije, može se, kod ovih talentiranih primjeraka, sublimirati u energiju koja stoji u pozadini umjetničkih kreacija ili inovacija.

Međutim, to nikad nije znanstveno potvrđeno zbog etičkih ograničenja. :)

and nobody does fucking up as good as parents!
Bom', to svakako.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
sad me zvala neka zena da pita za privatne casove za svog petogodisnjeg sina, jer misli da on ima suvise slobodnog vremena; nije jos pricala sa njim na tu temu, ali ce prvo pricati sa muzem, a onda ce sina da nagovori, a ako treba i podmiti :sweet:
Korisnikov avatar
By Srklet
pametan čovjek, zanimljiv intervju:
http://hr.n1info.com/a87442/Vijesti/Jok ... -cilj.html" target="_blank

izdvojio bih ovaj dio :)
To što mi mislimo da je najbolje za djecu često nije. Djeca roditelja, ljudi poput nas... Roditelji strukturiraju djeci slobodno vrijeme toliko da ga više i nemaju. Zadirkivanje, tapkanje, sličice, strip, buljenje u zid... Sve više razvija djecu nego što mislimo. Dosada je jedan od pokretača kreativnosti. Nije čovjek samo rad.
By Aven
Dobar psiholog i stručnjak. <3

Sviđa mi se Jokić. Gledala sam ga prije koji dan na TV-u.

Nadam se da će zaživjeti u skorijoj budućnosti planirana obrazovna reforma. Mislim da je zamišljeno najbolje rješenje za budući ljudski kapital (osobno zadovoljstvo via tržište rada). I jako mi se sviđa što ekspertni tim radi sve pro bono. To je jedini način da se manevriranje političke strukture potpuno anulira.

Edit: Pogledala sam cijeli video. Zaljubljena sam. Boris je predivan. Slika

Moja teza je jasna. To što mi kao roditelji, vi i ja, mislimo da je za djecu najbolje, nije nužno najbolje. Sjetite se vašeg djetinjstva, nek' se gledatelji sjete vlastitog djetinjstva. Djeca roditelja poput vas i mene, jer priznali mi to ili ne, mi smo pripadnici srednje ili više srednje klase, za njih je to u cijelom razvijenom svijetu karakteristično da roditelji strukturiraju njihovo vrijeme. Do razine da zapravo više nemaju slobodnog vremena. To slobodno vrijeme ili dokolica je izrazito važno za njihov razvoj. To da kao mlada osoba čitate strip ili buljite u zid, mijenjate sličice, da se tapkate, da se, ako hoćete, i potučete, da razgovarate o ljubavima, da se zadirkujete - to su stvari koje zapravo puno više razvijaju mlade osobe nego ono što mi mislimo. Nego znate; klavir, balet, francuski, taekwondo ili ne znam što. Preveliko strukturiranje vremena će dugotrajno zapravo negativno utjecati na djecu, na buduće generacije. Dokolica, ako hoćete, i dosada, su vrlo važne za razvoj kreativnosti. Pa to su pokretači kreativnosti. Zamislite kad ste u ritmu cijelo vrijeme, vi ste u terminima ispunjavanja svojih redovnih obaveza. Međutim, nemate prostor osmisliti nešto drugačije, zaigrati se. Nije čovjek samo rad i nije čovjek samo struktura.
Korisnikov avatar
By Markiza
Kako odgajati djecu u digitalno doba? kad im treba dati smartphone u ruke? kad tablet? kad im treba dati pristup netu? kada je ok da postanu youtuberi? IS ALL LOST?!

Svoju decu nemam, imam bratance, eto volim ih kao da su moji . Nedavno sam otisla da ih vidim, i valjda se ja zanesem i mislim vreme za njih stoji, za mene ne, i da oni jos piske u gace i cucla im jos u ustima, dok nisam otkrila da stariji koji ima 6 godina snima vlog. Kako? Pa, gledao nekog klinca kako na YT postavlja snimke o igrackama sa sobom kao naratorom pa bi i on. Jos kad se setim da je krenuo prsticima da mlati po tastaturi kad nijednu rec jos nije umeo da izgovori, dobio tablet sa 4, smartphone sa 5,6 dodje mi da samaram brata do naredne godine.
Bio bih iznenadjen, a krivica bi bila moja i njene majke. Uistinu smatram da se Suljkanovicevoj to ne bi dogodilo i da ne bi bila u stanju u kakvom je da je imala sa kim od najblizih ozbiljno popricat te da su joj ranije neke pojave pravilno pojasnjene.
Korisnikov avatar
By antibiotic
ima vise klipova gde zove "pedere i kurve", i onda jedan gde prica kako je najebo jer mu je dolazila murija u kucu :lol:

ladno sam odgledao sve to :ozbiljan:
By zphibrid
Nema potrebe da dete bude youtuber, niti bih dozvolio da maloletni koriste you tube, šta će im javno eksponiranje sa 10 godina, koja je poenta toga, da bi zaradili možda, ali šta će deci novac? Mislim da treba razgraničiti šta je prikladno za decu a šta ne, deca što se mene tiče nema potrebe ni da se takmiče na raznim zvezdama, pogotovo što pevaju pesme koje nisu namenjene deci.
By zphibrid
Što se tiče tog snimka imbecili i sa jedne i sa druge strane.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!