Ako je millenialsima odlika da ne prihvataju kritiku, onda je odlika ovih matorijih da kritikuju "za njihovo dobro"
i podsecaju na neke "prave vrednosti", u biti je to uglavnom cisto izdrkavanje, jer ti se moze, ti mladi nisu glupi da to ne znaju.
Mozda ta oguglanost na tudju kritiku ima veze sa tim sto svako moze anonimno da kritikuju/hejtuje/ridikuluje tvoj rad kako mu je cef. Zapravo, jos gore od 'ne prihvatanja kritike' je, po meni, raditi stvari koje bi se svidele sto vecem broju ljudi, a ne bih rekao da je to ovde slucaj. Ako jeste, onda krivicu snosimo i mi koji promovisemo gay prava i life style preko neta u svim mogucim oblicima, pa se onda cudimo kada se pojavi nesto poput "dnevnika gay tinejdzera"
Znamo sta znaci konstruktivna kritika, ako cemo bas tako logicki da gledamo, to nije dodatno srati po onom sto drugi seru po blogovima, a na ovom forumu se bas tradicionalno pljuje po novajlijama i kad treba i kad ne treba.
Ja na ovo gledam prilicno naivno, podrzavam u startu, so to speak, jer je u pitanju gay srednjoskolac koji prihvata sebe i o tome pise, to nije tako masovna pojava kao sto mislimo, ne barem u Srbiji, i nije neiskreno. Ako istraje mozda izraste nesto od toga bitnije od svih nas ovde. On je samo pronasao nacin da koristi ono sto mu je ponudjeno u svom vremenu, za neku svoju svrhu and thats It. Svaka generacija to radi, jako je tipicno dzadzovati to..
Online bolg jeste u biti oblik samoprezentacije, selfmarketinga itd. i to uvek imamo in back of our minds dok pisemo, ali percepcija nekog koji zna da online-blog postoji od kako zna za sebe je drugacija od nas koji smo pisali tajne dnevnike u sveskama. Ako to ignorisem, onda mogu vrlo lako da promasim poentu, te ostanem slep pred necim sto je pozitivno.
Kao da mi u nasim teen vremenima i ranije nismo padali u nesvest na razna potrosacka govna, branimo ih danas kao deo nekakve nase nevinosti iz svete proslosti, a mozda je iza toga stajala veca kapitalisticka masinerija nego danas iza jednog online-bloga koji moze bas svako da ima.