Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Interesantno blag stav Jerotica o homoseksualnosti, koji ocigledno nije siroko prihvacen u SPC.

Српска Православна Црква је против јавног изражавања и рекламирања сексуалне оријентације или било које друге личне склоности. Како у светлу тог става коментаришете тежњу да се хомосексуалност у јавном животу Србије уздигне на вредносну лествицу нормалног јавног понашања и идеала?

- На то питање можемо одговорити са две стране. Ако одговарамо са строго православне стране, то није дозвољено и смета православним људима у Србији који ће се дуго времена борити против тога. Други вид је медицинско-психолошки, према коме се један одређен проценат људи рађају као хомосексуалци. Грешка – није, грешка је у генима. Имао сам пацијента који се играо само са луткама и девојчицама, у време адолесценције нема никаквих еротичних снова о жени. То су рођени хомосексуалци. Јесу ли они грешници или болесници? Нису ни једно, ни друго. Све цивилизације, од Сумера до наше, имале су хомосексуалце.
http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1059/te ... avisnosti/" target="_blank
za razliku od licemjerne katoličke crkve, mnogo zdraviji stav (pa čak iako je od pojedinca, mnogo znači). iako, neke tvrdnje iz intervjua (predpostavljam), graniče sa zdravom pameću.
By Ulix
Ovaj homoseksualac, svejedno, nema blag stav prema Jerotiću. :die:
Normalno. Srpskoj pravoslavnoj crkvi odgovara propagiranje isključivo poželjnih kolektivnih sklonosti, kao što su bogobojažljivost, krotkost i glupost, da bi njeni članovi mogli još dugo nesmetano da izražavaju i realizuju svoje pokvarene lične sklonosti.
Serem im se u usta, a srpskoj pravoslavnoj crkvi se u celini pišam na dogmu i krst.
:piski:
By Simor
Vladeta Jerotić pripada staroj gardi psihijatrije. Tu se nalaze uglavnom ljudi koji homoseksualnost smatraju bolešću, bez obzira na svoj ideološki background. U tom svetlu ovaj odgovor jeste prijatno iskakanje iz psihijatrijskog jednoglasja. S druge strane, Jerotić je jungijanac. Konzervativnoj hrišćanskoj svesti se sasvim sigurno ne dopada ni inkorporiranje gnosticizma ili celokopnog korpusa kolektivnog nesvesnog u pravoslavnu teološku misao. Nema razloga da im se dopadne ni ovakav stav.
Korisnikov avatar
By antibiotic
"moze se odgovoriti sa dve strane: pravoslavne - zabranjeno, psiholoske - tako se radjaju"
jel' to on rekao nesto sto vec ne znamo?

drugo, on ne predstavlja crkvu. kamo srece da je to njihov zvanicni stav.
jerotic pripada struji reformatora sps.
Vladeta i ja smo na krv i nož otkad je razredna na kraju osnovne škole, sasvim neobjašnjivo i krajnje bizarno, odlučila da mi dodeli njegovu Božansku i ljudsku mudrost u Davidovim psalmima kao nagradu za odličan uspeh. suffice it to say, egzorcizam nije uspeo. :pop:

ko smatra da je njegov stav prema homoseksualizmu blag i povoljan, dovoljno je da pročita neki od 'naučnih' tekstova koje je objavio na temu:
http://www.rastko.rs/rastko/delo/11663" target="_blank

sumrak.
Korisnikov avatar
By Misfit
propadanje u ponor i strah od uništenja su moja svakodnevica.

disko. :party:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2356796#p2356796]Misfit napisao:[/url]Vladeta i ja smo na krv i nož otkad je razredna na kraju osnovne škole, sasvim neobjašnjivo i krajnje bizarno, odlučila da mi dodeli njegovu Božansku i ljudsku mudrost u Davidovim psalmima kao nagradu za odličan uspeh. suffice it to say, egzorcizam nije uspeo. :pop:

ko smatra da je njegov stav prema homoseksualizmu blag i povoljan, dovoljno je da pročita neki od 'naučnih' tekstova koje je objavio na temu:
http://www.rastko.rs/rastko/delo/11663" target="_blank

sumrak.
OMG, moja prognoza je dobra, according to Jerotić. Baš sam skoro sanjao heteroseksualni odnos, izgleda da ipak ima nade za mene! :cheer: :cheer:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Spoj vernika i naučnika (i to psihijatra), napor živi, nepodnošljivo!
Korisnikov avatar
By acid drop
"Код хомосексуалних мушкараца, према Фројду, постоји врло јака, еротична везаност за неку женску особу, најчешће мајку, везаност изазвана претераном нежношћу саме мајке и подржавана повлачењем оца из дететовог живота. Дечак потискује своју љубав према мајци стављајући себе самог на њено место, идентификује се са мајком и узима сопствену личност као узор, тражећи нове љубавне објекте које су слични њему. Фенихел наводи да врло често мушки објекти хомосексуалца показују извесне карактеристике његове мајке или сестре. Према Фројду, свака и најнормалнија особа показује склоност и способност за хомосексуални избор објекта. Такав избор се чак једном и догоди сваком, и од тада човек га у своме несвесном или чврсто држи или се од њега обезбеђује неким енергичним заузимањем супротног става.

Касније, Фројд је допунио своја ранија објашњења хомосексуалности увођењем кастрационог страха код дечака од бруталног оца, при чему дечаково одустајање од жене значи избегавање и одрицање од било какве конкуренције са оцем. Овакво одустајање од ривалства могуће је и у потиснутим агресивним осећањима дечака према старијем брату. Потиснута непријатељска осећања према њему доживљавају преображај, при чему ранији ривал сада постаје први хомосексуални љубавни објект. При свим овим објашњењима Фројд је остао недогматичан и толерантан, јер је наглашавао да је његово објашњење једно од могућих објашњења и да можда важи само за један тип хомосексуалности."

Slika
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2697964#p2697964]Speculum Columbae napisao:[/url]"Organizator gostovanja akademika Vladete Jerotića, glavnog protagoniste monstruoznog serijala Agape, na Studiju B, bio je Savez studenata"
AHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAH

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-t ... jubav.html" target="_blank
Savez studenata Med fak u NS je aktivno ukljucen u komercijalne akcije promocije proizvoda odredjenih kompanija i to na ulici. Ovih dana reklamiraju Listerin...

Toliko o intelektualnoj eliti i etici...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!