Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By smaug
A moja zena kaze da voli Nicolas Poussin zato sto ima sve neke gole ljude sto se vataju :slika:
By Kragi
Originally posted by Ulix
Originally posted by KgCS3
Vlada Velickovic :)
Daaaaa. On je sjajan slikar. :love:

Jeste. Akademik i slikar. Zavrsio arhitekturu inace :) Uticaj bauhaus skole vise nego vidljiv .. zato ga i volim .... Less Is More
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Bruegel Stariji na 1 mjestu

Zbog tema koje se povezuju sa ostalim ljudima koje smatram Životom iako su umrli ili im je zlo od ovog tragičnog oblika života i tragičnoga planeta samozavaravanja ..

Rembrandt, prvi koji mi ikad dopao čini mi se, zbog prevage tame, ne znam ko koga zavarava, sjene, zasjene čine većinu naših života . .. čovjek vječito traži tunele, špilje i tajne mraka ..

Francis Bacon, ne znam ko koga tu zavarava, da se vratim na poznatu Bruegelovu Slijepac vodi slijepca, onaj koji popa cugu, paranoju, pilule za snove, novac .. najljepša oda ljepoti uzoritog života je meni u njega ušla da ostane ..

Goya, politika i subverzija, dok sam bio mlađi ljudi koje sam učio slikanju su me morili zašto potpisujem slike, neke sam potpisivao u ime grupe, neke ne a neke da svojim ili logom ili puno, uglavnom prosvjetiteljstva radi, evidencija ..

Mladen Soldo, ono što je ljudima kompjuter Dali, Picasso, utopija, NY, i ostali tagovi to je meni Mladen Soldo.

Frida, zbog Muhameda na slici ..

I još tisuće i stotine umjetnika .. u zadnje vrijeme sam zaljubljen u Poljske umjetnike, njihove varijacije smeđe tame i zaljubljenost u vlastiti životni prostor i prošlost .. .. :sunce: :hekla:

uglavnom, malo po malo sam počeo učit o slikarstvu napokon :hekla:
i nalazit više redaka, a najviše me oduševilo koliko su neki slikari bili blizu anarhizmu i anarhistima :giljotina:
bla bla ispričavam se zbog viška redaka osobnih komentara ..
Korisnikov avatar
By maka
Salvador Dali

Modeljijani
Korisnikov avatar
By daša
rauschenberg :love:

salvador dali

rene magritte

kandinski

antoni tapies

joan miro
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by ... AINSI SOIT - JE ...

Meni je cudno da od toliko slikara svi su nesto odusevljeni Dalijem

Isto tako da faxu, iz estetike kada nas profesor pitao za omiljenog slikara osim mene koji sam pobrojao impresioniste, svi su rekli da im je Pikaso omiljeni slikar

Zasto?

Pa, jedino za njega su culi

Ne kazem da ovde ljudi nisu culi za ostale slikare, ali mozda idu with the flow i suvise su lenji ili nisu toliko zainteresovani da istrazuju druge slikare
POstoji jednostavan razlog - najbojli je ,)

..

Lol, salim se, ali kada covek izvaga njegovo tehnicko umece sa idejama koje je prebacivao na platno (izmedju ostalog) dobije se racunica da njegova knjiga ima istinit naslov ,)

..

Ista stvar i sa Leonardom.

..

Ista i sa Pikasom, iako licno najvise volim njegovu plavu fazu.

..

Osim toga, sta mislis koliko ljudi zaista zna ko je Dzekson Polok ili Dejv MekKin?

..

Dok pored 'kod svih priznatih' majstora, impresionisti i jesu sledeci najpoznatiji.

^ovo nije upuceno tebi licno, samo kazem kako stvari stoje. I ja najcesce pricam u..hm..terminima razumljivim za druge ljude.
By Speculum Columbae
Uh, teško mi je uvek da izaberem (Mada su mi ultimate 2 Hijeronimus Boš i Sandro Botičeli).
Mogu, teškom mukom da izdvojim prvih 10 mesta:

1.) Hijeronimus Boš
2.) Sandro Botičeli
3.) Vermer iz Delfta
4.) Edvard Munk
5.) Fransisko Goja
6.) Klod Mone
7.) Mikelanđelo Buonaroti
8.) Đoto
9.) Teodor Kračun
10.) Matijas Grinevald

Kao i uvek - biram stilske ekspresioniste: Egon Šile, Pol Gogen. Usuđujem se reći i van Gog. Obožavam i nemačke ekspresioniste (bilo ih je mnogo, pa da ih ne nabrajam).
Obožavam Monea, jer volim impresionizam.
Volim srednjevekovno slikarstvo - vizantijsko, srpsko, vlaško (ne volim rusko), češke majstore, poljske majstore, volim čak i umetnost Franaka, umetnost iluminacije i rukopisa.
Volim i renesansu, u totalu, ali izdvajam ponešto od Rafaela, grafički rad Direra, Verokija, fra Anđelika, Filipa Lipija, Leonarda.
Volim trećento, Čimabuea, Ćina iz Pistoje.
Volim flandrijski i engleski barok - osobito Rembranta i Rubensa. OBOŽAVAM srpski barok.
Volim venecijanski barok, izdvajam i Tijepola.
Francuski rokoko volim - izdvajam Fragnoara.
U svakom pravcu mogu da nađem slikara koga volim, tako da je meni to zaista nemoguća misija.
Volim i Rene Magrit, volim i futuriste, foviste, beskrajna lista u mom slučaju.
Korisnikov avatar
By Heartkiller
- Mikelanđelo Buonaroti
- Salvador Dali
- Frida Kahlo
- Picasso

:galerija:
Korisnikov avatar
By badu
Dalidalidalidalidalidalidalidalidalidalidalidali.
Dali. Salvador Dali.

Ako je uopšte i potrebno da spomenem, fascinirana sam čovekom od kad sam spoznala za njega.Bila na izložbi grafičkih radova Božanstvene komedije, imam njegovu autobiografiju, biografiju, pisala sam Seminarski iz književnosti (analiza književnog dela) o autobiografiji "Ja sam genije"... To je bila ljubav na prvi pogled.

Ostali slikari koje najviše cenim su Rene Magritte, Wassily Kandinsky, Modigliani (da napomenem, film je odličan) i El Greco.

Frida Kahlo mi je divna, ali kao ličnost (misi'im, koliko može biti s obzirom da je nisam poznavala, jel'te...) ali njeni radovi... hm, just don't float my boat.

Pikasa ne po dno si m.
Korisnikov avatar
By Incubus
Francisco Goya, Loren Munk, Rembrant Harmenson van Rijn, Frida Kahlo etc. etc.
Korisnikov avatar
By Kejt
van gogh (ako mora jedan )

osim toga i `vako nesto:

vermeer

degas

monet

basquiat
By Hans
Barili, Dali, De Kiriko, može Dega, može Pikaso...eto.
Korisnikov avatar
By Mars
mene je letos ova slika potpuno neočekivano raspametila

Slika

posle genijalne i pretenciozne "noćne straže" krenu da se ređaju manji formati, sve bolji od boljeg... ali mlekarica me prikovala, ne znam koliko sam tačno stajao ispred nje i nekoliko puta se vraćao. bukvalno sam čekao trenutak kada će da digne pogled.
By Speculum Columbae
Ima Vislava Šimborska divnu pesmu posvećenu toj slici:

Sve dok ona žena u Kraljevskom muzeju
u naslikanoj tišini i usredseđenosti
iz dana u dan sipa
mleko iz bokala u činiju,
svet ne zaslužuje
smak sveta.
Korisnikov avatar
By Mars
Uh. Prelepo, stvarno. Hvala ti, upotpunilo je moj doživljaj.
Korisnikov avatar
By HalfJack
Salvador Dalí najviše. Egon Schiele mi je zanimljiv pa Rene Magritte, Frida Kahlo, Vincent van Gogh, Gustav Klimt. Dopada mi se i Igor Grabar, Stanislav Zhukovsky, Zdzisław Beksiński itd.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!