Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Srbija:Legalizacija gay brakova !?!

1. U Srbiji ce zakon o gay brakovima biti donet pre ulaska u EU
14
15%
2. Pet godina posle ulaska u EU
23
25%
3. 10 godina po ulasku u EU
20
22%
4. Vise od 10 godina po ulasku u EU
18
19%
6. Samo nam jos to fali ...
3
3%
7. Ne znam ...
15
16%
SPANIJA LEGALIZUJE GAY BRAKOVE

Donji dom španskog parlamenta odobrio je nacrt zakona o legalizaciji homoseksualnih brakova.

Španija ?e biti tre?a evropska zemlja sa takvim zakonom.

Novi zakon, koji ?e gej parovima omogu?iti i da usvajaju decu, treba da odobri i Senat u kome ve?inu imaju socijalisti, koji su zakon i predložili.

Belgija i Holandija su za sada jedine dve evropske zemlje u kojima su dozvoljeni brakovi ljudi istog pola.

Poslanici španskog parlamenta složili su se da bi fraza "brak treba da podrazumeva ista prava i obaveze bez obzira da li su u njemu osobe istog ili razli?itog pola" trebalo da bude deo španskog Graðanskog zakona.

Prema ispitivanjima javnog mnjenja o ovom pitanju, koje je sproveo vladin Centar za sociološka isptraživanja, 66 odsto Španaca je za legalizovanje gej brakova, a 26 odsto je protiv. (Beta)
:klap: :novine:

Sta mislite kada ce u Srbiji biti usvojen zakon o legalizaciji gay brakova ?!? - kliknite ponudjene odgovore u anketi, napisite poruku ... :hvala: :love: :friends:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Glasao sam za opciju 2., Srbija ne?e u EU pre 2014.godine, iskreno mislim da do 2020/2025.godine da ?e gay brakovi biti nešto zapisano u ustavu Europske Unije i da ?e to bizi obaveza za sve ?lanice.

:zastava:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da se o ovome moze prichati tek kada se izmeni javno mnjenje shto je dugotrajan i muchan posao.

Lako je doneti zakonsku normativu kad opet neko moze da te uvati na ulici i isprebija jer si se, toboze homosexualno OPREDELIO.
Korisnikov avatar
By mary
Originally posted by unic0rn
Mislim da se o ovome moze prichati tek kada se izmeni javno mnjenje shto je dugotrajan i muchan posao.
Narocito u Srbiji! Kada bi to moglo da se postigne, uradili bi smo 80% posla.

[/quote]Lako je doneti zakonsku normativu kad opet neko moze da te uvati na ulici i isprebija jer si se, toboze homosexualno OPREDELIO.
[/quote]

Tacno, ali ako bi ljudi(u globalu) bili na tom stupnju "svesti" da homosex opredeljenje prihvataju kao normalno, toga ne bi bilo. Zato se prvo radi na "osvescivanju" ljudi, pa se onda pisu zakoni.

A sto se tice pitanja :
Kada ce kod nas doci do legalizacije istopolnih brakova?
-U najboljem slucaju za 50 godina.
Korisnikov avatar
By jukie
Dvoumim se izmeðu 4 i 5. dajem po pola glasa svakom.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Pa ja mislim da je 50 godina mnogo... Moze svasta da se desi za 50 godina... Stavih opciju ne znam, ali mislim da je recimo u narednih 20 godina ok broj...
By Бреее!!!
pomucena osecanja s realnim ocekivanjima da ce to biti desetak godina po prijemu u EU !!! :) :klap: :hvala: :friends:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da ?e se stvari srediti do ulaska u EU. kako je to rekao GoranD, da ?emo u?i oko 2014. godine, tih 8 1/2 godina je sasvim dovoljno. btw, ustav EU se verovatno ne?e menjati ako ga sada ratifikuju. eventualno neki amandmani, ali sumnjam eksplicitno o gej brakovima.
Korisnikov avatar
By cheda
Nema kod nas izgleda za jedan takav zakon, u skorije vreme
:nazalost:
By Bombina
ulazak je 2012 ili 2014
a neki polticari neda zakon
Korisnikov avatar
By KiWi
Bilo ju?e u Piramidi ... Dakle, bi?e, ali kad ... niko nije siguran...
Korisnikov avatar
By Frizerka
Mislim da ova drzava nije svesna koliko bi zaradila na sklapanju gay brakova.U tim brakovima bi trajali vremenski dok bumbar ne oprasi cvet,tako da bi ubrzo usledio razvod i placanje brakorazvodne parnice sa taksom koja puni drzavni budzet.
Vise bi se para nakupilo,nego od poreza i Dinkicevog PDV-a
:pare:
By Bombina
Originally posted by spliff
Originally posted by bombica
a neki polticari neda zakon
:hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail:
ma znam vidis neki politicar ne razumeju i zasto nisu oni borili svoja prava
kako je izgledalo Spanija
By Bombina
Originally posted by Frizerka
Mislim da ova drzava nije svesna koliko bi zaradila na sklapanju gay brakova.U tim brakovima bi trajali vremenski dok bumbar ne oprasi cvet,tako da bi ubrzo usledio razvod i placanje brakorazvodne parnice sa taksom koja puni drzavni budzet.
Vise bi se para nakupilo,nego od poreza i Dinkicevog PDV-a
:pare:
tako je
zasto nisu borili svoju slobodu , a politicar nedaju zakon kaze da nece dobiti
kako oni zapravo kriju istinu
cuti cuti ne spominj o budzetu
By Gost
Ja glasala za peticu, zato što Srbija
nije Beograd. Srbiju najve?im njenim delom
?ine Pi?kovci, u kojima se i dalje sa prezirom,
kao na najve?u kurvetinu, gleda na ženu
samohranu majku; u kojima je jedini smisao
života svake žene da izrodi što je mogu?e više
potomstva... i ne verujem da ?e se išta promeniti
u glavama ljudi, ?ak i kada uðemo u tu EU (makar
svi drugi izašli iz nje!), pa morali, hteli- ne hteli da
legalizujemo gay brakove.
Korisnikov avatar
By cheda
Originally posted by p?elica
?ine Pi?kovci...

Mozda geografski, ali kakva nam je stopa nataliteta, uskoro ce Beograd, populacijski gledano, biti polovina Srbije...

:kosa:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Glasao sam za opciju br. 2, imaju?i u vidu iskustvo ostalih novopridošlih zemalja ?lanica. ?eškoj su, na primer, za pokretanje te inicijative u Parlamentu bile potrebne "samo" dve godine. S obzirom da mi uvek volimo da odugovla?imo, mislim da je realan rok za Srbiju - 5 godina od ulaska u EU!
Korisnikov avatar
By Delete
Moramo optimisticno posmatrati nasu situaciju...opcija 1
Korisnikov avatar
By habl_
Posto verujem da ce pre biti smak sveta nego sto cemo se pridruziti EU ( neko ce reci pesimizam), napravicu balans i glasati za opciju 2 (neko ce reci optimizam).
By Gost
Originally posted by cheda
Originally posted by p?elica
?ine Pi?kovci...

Mozda geografski, ali kakva nam je stopa nataliteta, uskoro ce Beograd, populacijski gledano, biti polovina Srbije...

:kosa:

Ok, samo taj isti Beograd nije po meni nosilac nekog
savremenog (?itaj: civilizovanog) života. Beograd je i Galenika
i Sur?in i Ov?a... nemam ja ništa protiv ljudi koji tu žive, niti
sam snob, ali u tim opštinama se zna ko je pobedio... i po meni
nema nikakve razlike izmeðu takvog Bg-a i navedenog Pi?kovca.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
ne razmishljam o tome.....chudna smo mi zemlja, kod nas nishta lako ne ide i ne moze da se predvidi, ko predvidja uglavnom laze
Korisnikov avatar
By Oziris
Sta nam vredi i da ga sutra usvoje kada je nasa okolina toliko homofobicna da bi velika vecina samih gay ljudi imala problem da javno istupi i ne skriva se vise.
By Bombina
Originally posted by Inner-Smile
ne razmishljam o tome.....chudna smo mi zemlja, kod nas nishta lako ne ide i ne moze da se predvidi, ko predvidja uglavnom laze
slazem se,treba srediti sta je bolje ili ne
By Swanheart
Glasala za opciju 4...a sad malo da skrenem sa teme...da li je to zbog toga sto imam 18 godina pa jos uvek ne shvatam potpuno kakva je svrha braka,ali sad mi pade na pamet da bi mozda valjalo ukinuti svaku vrstu braka...i da lepo zivi svako sa kim hoce,da radi sta hoce a da ostali malo zanemare to ko sa kim spava ili ko se drzi za ruke...kao sto rekoh...ne znam
Korisnikov avatar
By Wind_girl
Nema shanse...Srbi su tako...Mozda ako ove prostore nasele normalni,tolerantni ljudi.Swanheart,svaka chast.Slazem se.Ko zna,mozda za 500000000000000 godina....
Korisnikov avatar
By Jumbo
Rec je o zemlji gde je nemoguce da se organizuje gay parada i pomisljaj na intimnost dva tipa u javnost izazove neke burne reakcije.

Ipak je to samo jedan obican papir.
By Bombina
nemogu da verujem kad sam nesto nacula srbi i bosna mrze homeksualce ja nemogu da slusam izmedju sta pricaju i nije istina
svaka gay zajednica mora da se bore al sanse mora imat a ne da problemi
Korisnikov avatar
By anchez
ne verujem da ce u srbiji u skorijoj buducnosti biti usvojeno pravo o gay brakovima. :povez:
By Ulix
da, narocito posle donosenja novog ustava :sise:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam mislila da sam pisala na ovoj temi ali ne vidim se nesto :wink: Onda sam na nekoj slicnoj, secam se da sam bila optimisticna sto se gay brakova tice, po meni je to bio neki rok od 5 godina... Ali posle donosenja ovog ustava mi je nesto splasnuo optimizam pa mislim da to ipak nece biti tako skoro...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!