Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
Car Dusan? Mislis na onog dusana... silovanog? :blentavi:
By manipulatorka
Originally posted by Morgan Le Faye

Pokaži znanje koje do sada nije objašnjeno, definisano i zapisano...neko novo otkriće i smatraću da nisi glupa osoba.
Eto, Stephen Hawking ispuni kriterijum koji si sam postavio i ti pokrenes takvu temu :balon:

S obzirom da tako definises glupost onda je 98% populacije glupo, jer je samo 2% stanovnistva potencijalno kreativno :pilence:

Da bi Morgan smatrao da nisi glupa osoba moraš biti genije :smiling:
Originally posted by Morgan Le Faye

...verujem da bi mu bilo bolje da ćuti.

Koje je vaše mišljenje?

:lepeza:
Chandrasekhar :turban: je tridesetih godina dvadesetog veka pričao o crnim rupama u svemiru, pa su mu najbolji fizicari tog vremena govorili da bi mu bilo bolje da cuti i da ne prica gluposti. Pa je proslo dosta vremena, da bi 1983. godine dobio Nobelovu nagradu za fiziku :smug:

Svi smo mi glupi kad svoj intelekt uporedimo sa intelektom jednog Tesle :ribica:
Korisnikov avatar
By blenta
1
hawking ima karijeru u oblasti nauke od 40+ godina
prosle godine je dobio presidential medal of freedom
koje je najvise priznanje koje usa dodeljuje civilima
do sada je ukupno dobilo 6 ili 7 ljudi za vreme cele usa istorije

i pita se dal je glup neko ko veruje u boga, magiju,
kundalini, jogu, omniscentni burek, gledanje u sunce
ili koja god da je "jao sto sam poseban" glupost
ovog meseca aktuelna . pff

2
spontanost - entropija
to je u svakoj knjizi fizike ili hemije
u drugom poglavlju obavezno

3
Originally posted by Suki

Samo nije mi jasno kako nesto ljudi ne shvataju.kazu da je nesto nemoguce.Cekaj svi smo napravljeni od energije pa i nasi mozgovi,sto bi znacilo da sve sto zamislimo ma koliko suludo bilo moze da bude moguce.
ja nisam napravljen od energije
napravljen sam od molekula organizovanih u celije
povezanih hemijskim procesima
usavrsavanim da bolje funkcionisu kao sistem
od pocetka vremena

utkan je u taj sistem molekula i pokoje zrno biternessa
al svakako nema energije, vibracija, kundalinija, leptira
nit iceg neobjasnjivog
Korisnikov avatar
By Mage
blento, masa je zapravo "kondenzovana" energija (E=mc2) tako da ti jesi satkan od energije koja itekako vibrira :P
Korisnikov avatar
By blenta
mao sam odskora
silne susrete
sa kojekakvim alternativcima
koji insistiraju da smo vibracija
emocija
kristal
kruska
i ljubav
te na osnovu tog araspisuju terapije

mislio sam da je na to mislila
pa se na keca najezih
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by blenta

1
hawking ima karijeru u oblasti nauke od 40+ godina
prosle godine je dobio presidential medal of freedom
koje je najvise priznanje koje usa dodeljuje civilima
do sada je ukupno dobilo 6 ili 7 ljudi za vreme cele usa istorije

i pita se dal je glup neko ko veruje u boga, magiju,
kundalini, jogu, omniscentni burek, gledanje u sunce
ili koja god da je "jao sto sam poseban" glupost
ovog meseca aktuelna . pff

2
spontanost - entropija
to je u svakoj knjizi fizike ili hemije
u drugom poglavlju obavezno

...
:smeh: :kralj:
Ova recenica mi se zapravo svidja:

Iako za to postoji mogućnost, zašto nije uzeo pretpostavku u razmatranje da su civilizacije koje imaju tehnologiju na mnogo većem nivou od naše imaju moral ili spiritualnost na višem stepenu od našeg?

Iako je upitna :)

Necu da pravim logicku gresku autoriteta - argumentum ab auctoritate ali cu izgleda da pravim generalizaciju :D :D :
Izgleda da volimo da pretpostavljamo da je neko zao i to u najboljem slucaju jednako zao kao mi.

Gluposti na stranu
moral podrazumeva odredjenu dozu pameti ali obruno ne vazi, tako da pretpostavka definitivno nije nelogicna samo je previse "ljudska". Ni suprotna pretpostavka ne bi bila nelogicna. Izmedjy ostalog zato je i pretpostavka :D zato sto se ne zna sto posto.

Pada kisa -> ulice su mokre. (uzecu kao uvek tacno)

Ako neko vidi da je ulica mokra on moze da pretpostavi da je padala kisa ali to ne mora da znaci.
Ali zasto ne bi bio u pravu? Zasto bi tehnoloski naprednija civilizacija morala da ima napredniji moral, ili uopste shvatala i osecala na nacin na koji to cinimo mi. Sta ako postoje bica cele planete kao u Solarisu Stanislava Lema, ili neki vanzemaljski skakavci koji od planete do planete sve pustose, ili kao u Levoj ruci tame Ursule Legvin potpuno hermafroditna nacija. Zbog cega nas moral i nas nacin i nase shvatanje humanosti da napredni ne zele da povrede mora da bude i njihovo. Ja mislim da je verovatnija Hokingova teorija
Korisnikov avatar
By .:Q:.
zamišljam da svi imaju nagon za samoodržanjem i pretenzije ka teritoriji i resursima, a naročito oni koji teritoriju istražuju, ne radi se to eto tako :tamoamo:
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
Ove dve poslednje tvrdnje jos dublje potvrdjuju
da ne mozemo da izadjemo iz ljudskog okvira razmisljanja :) (sto je glupo da se potvrdjuje jer je skoro ocigledno , ali sad bi me svi filozofi napljuvali: u sve treba sumnjati ..mozda je neko od nas bot :O )

Ono sto je jako interesantno je to sto mi sve vreme pricamo o obicnoj pretpostavci xD
"Ali zasto ne bi bio u pravu?"- nznm da li je pitanje bilo upuceno nekom ,ako mozda jeste onda:
... koliko sam citao niko nije tvrdio da covek nije u pravu , nego se kritikovala priroda pretpostavke a ne verovatnoca.

Sad kad sam ponovo procitao post mislim da je pitanje bilo postavljeno u cilju daljeg izlaganja ali ipak neka ostane ovo iznad.
Korisnikov avatar
By blenta
to bas i nisu tvrdnje no pretpostavke. i analiza je onoliko dobra koliko su dobre pretpostavke.
moje pretpostavke glede teme o sretanju sa vanzemaljcima su
- da su napredniji od nas jer su sposobni putovati daleko kroz svemir do nas ili sposobni sakrivati se sve ove godine u delu poznatog svemira bez da znamo da su blizu
- da odakle god dolaze vazi makar bazicna fizika

te ako su toliko napedniji od nas (makar tehnoloski, naucno i drustveno jer su organizovali istrazivanje svemira) pitanje je sta cemo im? nemamo nist za ponuditi sem sirovih resursa

te su opcije da nas ostave kao sirocad jer ne sluzimo nicemu, porobe, istrebe ili nam pomognu. da se razvijemo

i nazalost jedino ove lose opcije su izgledne iz razloga sto ne vidim smisao u trosenje resursa u stvaranje potencijalne konkurencije a vidim smisao u povracaju odredjenih resursa potrosenih
jer ako vazi osnovna fizika i oni imaju resurse koje trose za odrzavanje i napredak

ono sto je u mojoj verziji kvaka glede tog moralnog okvira je - da li bi stvarno bilo losije biti kmet sajenoloskom overlordu?
ukoliko oni imaju napredniju tehnologiju i drustveno uredjenje mozda bi njihova organizacija zemljana bila nesto sto nama slici na utopiju - jednakost, pravedna preraspodela, istrebljenje gladi, bolesti, kontrola klimatskih promena i biodiverziteta?tj, mozda bi planeti zemlji dobar deal bio taj vanzemaljski "vise od autonomije, manje od nezavisnosti"

a u slucaju da pozele da nas samo istrebe, tu ionako ne bi imali mnogo sanse glede pocetnih pretpostavki

nadam se da ovo ima smisla, tek sam ustao
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2635876#p2635876]blenta napisao:[/url]
te ako su toliko napedniji od nas (makar tehnoloski, naucno i drustveno jer su organizovali istrazivanje svemira) pitanje je sta cemo im? nemamo nist za ponuditi sem sirovih resursa

nadam se da ovo ima smisla, tek sam ustao
ima smisla, kako ne, lepo zboriš kao i uvek oko ovakvih stvari, ali ono što mene interesuje o mogućem karakteru takvih bića je da li su uopšte društveni, na čemu se zasniva njihova društvenost, da li je to kategorija imanentna samo životu na planeti zemlji itd. na koji način oni otkrivaju, poime svet oko sebe i sl. što se u tome sadrži.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ima raznih interesantih pitanja,i kad vec nastavljamo da pricamo o aliens ajde da postavim pa ako neko ima zelju odgovorice sta misli :

-Kako bi mi njih razumeli , cesto imamo problema i medjusobno da se sporazumemo , imagine with another species
-Da li oni mogu da zakljuce na osnovu pukog posmatranja kako mi funkcionisemo (mozda je neka naucna expedicija i oni samo to u stvari i zele da vide kako ostatak sveta fukcionise)..da li oni uopste mogu da zakljucuju , zele i/ili posmatraju
**pod posmatranjem ovde mislim na bilo koju vrsu ..nebitno da li se koristi neka tehnologija ili se posmatra na neki drugi nacin
-Da li im je potrebna tehnologija uopste , mozda imaju dovoljno sposobna tela da dodju dovde bez bilo kakve pomoci
------------------------------------
za sad tol'ko
By barni
2011. godine rekao je kako ne veruje u raj i život posle smrti. "To su samo bajke za ljude koji se boje mraka" - rekao je Hawking

Kaze on koji se bori da ne ostane u mraku sam.

Rekao je i,
Da Bog postoji mi bi vec raspolagali svim njegovim znanjem, ali ga nema.Ja sam ateista.

Nauka je neodvojiva od ljubavi prema coveku, mislim da on ne voli ljude.
Zivot je posvetio da ospori covekovu veru i obezvredi ljudski duh.

Rekao je i da um moze ziveti van tela.
A um je samo velika uredjena raskrsnica koja bez pesaka, automobila nicemu ne sluzi.
Kroz um izlazi Rec.
A Rec dolazi, znate vec :D
Sve je pogresio a sve mu je namesteno da razume.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1964160#p1964160]Srklet napisao:[/url]mali offtopic: meni je uvijek bilo zanimljivo da je artificijelna inteligencija u filmovima skoro pa uvijek prikazana kao prijeteca.
http://www.gutenberg.org/ebooks/34222?m ... e_stranger" target="_blank

http://en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_valley" target="_blank

pa da, ideja dvojnika koji izgleda kao živ, ali nije baš živ (i suprotno, koji je neživ, ali izgleda da baš nije u potpunosti neživ) je vrlo zazorna za čovekov psihički aparat.

Dvojnik je prvobitno bio osiguranje protiv uništenja ega, „energično poricanje moći smrti“ i najverovatnije je da je ideja o „besmrtnoj“ duši bila prvi dvojnik tela.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
yup, kao sto je po coveka najjezivija stvar koja ima skoro sve osobine coveka. sto manja a upecatljivija izmena to ta stvar izaziva vecu jezu/strah/revoluciju. zbog toga alien (iz flima) nikada nece biti ni blizu slender men-a po jezivosti (iako je alien u stanju da unisti svo covecanstvo dok je slender man lokalna pojava)
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2670370#p2670370]Anhedonie napisao:[/url]yup, kao sto je po coveka najjezivija stvar koja ima skoro sve osobine coveka. sto manja a upecatljivija izmena to ta stvar izaziva vecu jezu/strah/revoluciju. zbog toga alien (iz flima) nikada nece biti ni blizu slender men-a po jezivosti (iako je alien u stanju da unisti svo covecanstvo dok je slender man lokalna pojava)
e vidi sad to

meni slenderman nije ni najmanje jeziv.

ali nosferatu na kome je sm zasnovan jeste.
By barni
Interesantno je i to da je Stiven H. prosle godine snimio dokumentarac u kome nagovestava kataklizmu na zemlji i da se treba seliti odavde, kako ima puno ljudi sto crpi planetu i da ona nece moci podneti sve to.
A sta je sa ostalim stanovnicima zemlje koji nisu ljudi?

U glavi mi situacija,
Dodjes na neku zurku kao lepo pozvan gost, napravis lom i odes kuci odmoriti.
Budale nek ciste.
Korisnikov avatar
By Madonna
pa zao što zna da će doći jedan barni i napravti barku za sve vrste životinja
Barni osatle vrste koji nisu ljudi mislis verovatno na zivotinje,insekte i ostalo,dakle sve zivotinje i insekti su nasli svoja stanista,ima migracija samo zbog ljudi koji se sire,sve zivotinje ucestvuju da se odrzi ekosiste na planeti,dakle oni ne crpe iz planete a da zauzvrat ne daju nista,mi smo jedina vrsta koja se siri,koja unistava prirodu radi nasih sebicnih prohteva,samo pogledaj koliko hektara kisnih suma je poseceno,koliko smo zivotinjskih vrsta doveli do toga da su ugrozene
Korisnikov avatar
By Anhedonie
lol

ostale zivotinje nemaju nikakvu misiju niti svesno odrzavaju ekosistem, ni jedno zivo bice to ne radi, ljudi su jednostavno uspeli u onome sto sav zivi svet pokusava. a neodgovornost je druga stvar koja nema povezanosti sa ostalim zivim svetom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!