Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Incest - da ili ne?

1. Protiv sam incesta
63
54%
2. Treba ga dozvoliti
32
28%
3. Neodlučan sam, ne zanima me...
21
18%
Korisnikov avatar
By Horcrux
Neka rade sta hoce, ali u svoja 4 zida :pop:

Salu na stranu, mislim da sam kao i vecina nedovoljno informisan na ovu temu. O tome se uopste i ne prica, a nikada nisam imao neku zelju da se informisem. Smatram da bi bilo licemerno od mene da sudim o necemu o cemu ne znam mnogo, bez obzira na to kakve predrasude potencijalno imam. Ako se dvoje ljudi vole, punoletni su i nikog ne ugrozavaju, zaista ne vidim odakle mi pravo da se mesam i osudjujem. Slazem se sa ljudima koji su rekli da je radjanje dece iz ovakvih veza nedopustivo kao i veza dete/roditelj. Muka mi je da uopste pomislim na to.

Predlazem zaintersovanima da pogledaju brazilski film From Beginning To End (2009) o gej incestu dva brata.
http://www.imdb.com/title/tt1440741/" target="_blank
Korisnikov avatar
By Srklet
stav etičke komisije savezne republike njemačke je da je neetično kriminilizirati ili zabranjivali incest braće i sestara.
Korisnikov avatar
By Macan86
ja jesam empata po prirodi i skoro sve i svakog mogu da razumem...ali incest je nešto što mi je totalno neshvativo.
Nije mi jesno kako neko može da gleda nekog za kog zna da su u krvnom sroctvu na taj način.
Nije da ja ljude sa tim sklonostima računam kao nemoralne ili bolesne ali...
Nekako mi je neshvativo.
Jedino mogu da shvatim tako nešto ako su u pitanju ljudi koji ni neznaju da su u krvnom sroctvu pa kasno saznaju da jesu(kao u onim,otužnjim sapunicama)...A čak i tad,bi ih trebalo onemogućiti da se razmožavaju...
By Aven
*gattaca*

Nisam na čisto s tim zakonskim regulacijama dok god postoji mogućnost anomalija kod potomstva nekrvnih srodnika. Istina, puno manja, but still. Doslovno bi trebali čekati 100% točnu procjenu genetičara za svaki pojedini par koji želi imati djecu. Bili oni u srodstvu ili ne. A onda se opet dovodi u pitanje etičnost cijelog procesa i štancanje (samo) neke superiorne vrste. Komplicirano. :drama:

Zanimljiv je slučaj Charlesa Darwina koji je bio oženjen svojom sestričnom (ujakovom kćeri) s kojom je imao desetoro djece. Troje je umrlo u ranoj mladosti, a trojica sinova su postali uspješni znanstvenici. Darwinova majka je pak bila dijete srodnika u trećem koljenu.

:survival.of.the.fittest:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
@macan: tolerancija je razumevanje bez shvatanja.

@aven: totalno komplikovano, da. but still, usvajanje ili oplodnja druge jajne celije/koriscenje tudje sperme moze totalno da prodje u tom slucaju.

mislim, koliko moras da budes sebican da bi stvorio dete za koje znas da ce se muciti, jer eto, ne zelis da usvojis, ne zelis tudje gene, zelis bas tvoje i te druge osobe. trejdujes ceo tudji zivot za svoju zelju.
Korisnikov avatar
By bas bleu
^a kako je to drugacije i gore i sebicnije od non-related parova koji su ili nosioci razlicitih naslednih bolesti ili gena koji u kombinaciji rezultiraju raznim poremecajima a imaju decu? ne kazem da se ne slazes sa time da ni oni ne bi trebalo da imaju decu, vec da je potencijalno bolesno i/ili hendikepirano dete retko kada sprecilo pre svega egoisticnu potrebu ljudi da procreate.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa nema razlike, pojdednako je lose i sebicno.
By Aven
Kamo li sreće kad bi biološki argument bio jedini kojim bismo mogli validirati roditeljsku kompetentnost. Koliki su roditelji od fizički zdrave djece napravili psihički hendikepirane osobe. :/ Taj vid zdravlja nije ništa manje vrijedan od onog fizičkog. Dapače. Roditeljstvo je zbilja jedna od najkompliciranijih tema ikad. Srećom da se mene ništa ne pita, jer bi u suprotnom zaista mizerna šačica ljudi dobila roditeljsku dozvolu. I to tek nakon najrigoroznijih testova i obuke. :shrug:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
well, planeta postaje prenaseljena, testovi i dozvole/zabrane su neminovna buducnost.
Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668383#p2668383]Anhedonie napisao:[/url]pa nema razlike, pojdednako je lose i sebicno.
naravno, samo hocu da kazem da je prilicno nerealno ocekivati da ljudi, i generalno i takvi (koje god im konotacije pripisali), imaju bilo kakvu svest o tome.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668385#p2668385]Aven napisao:[/url]Kamo li sreće kad bi biološki argument bio jedini kojim bismo mogli validirati roditeljsku kompetentnost. Koliki su roditelji od fizički zdrave djece napravili psihički hendikepirane osobe. :/ Taj vid zdravlja nije ništa manje vrijedan od onog fizičkog. Dapače. Roditeljstvo je zbilja jedna od najkompliciranijih tema ikad. Srećom da se mene ništa ne pita, jer bi u suprotnom zaista mizerna šačica ljudi dobila roditeljsku dozvolu. I to tek nakon najrigoroznijih testova i obuke. :shrug:
sa ovim se skroz slazem.
Korisnikov avatar
By antibiotic
pa kako da kazem, lozi me takve konbinacije kada su u pitanju druge porodice pod uslovom da je ukljucen barem 1 muskarac, ali kad pomislim na svoju onda mi to bude neopisivo odvratno.
sto se tice sire familije tu ne bi trebalo da ima problema :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!