Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by superfly
Originally posted by Kupper
(sve update-ujem svaki dan)?
zonealarm se apdejtuje jednom u mesec dana, nemoj da pre?eruješ. :nokti:
Off - podrazumeva se da update-ujem svaki dan ono sto moze svaki dan. Ne razumem najbolje sta je svrha posta.
By superfly
Originally posted by superfly
(sve update-ujem svaki dan)?
zonealarm se apdejtuje jednom u mesec dana, nemoj da pre?eruješ. :nokti:
Ne razumem najbolje sta je svrha posta.
well, da ti dam do znanja da nemaš pojma o apdejtovanjima,
and
at the end of the day zar postovanje na ovom forumu treba da ima svrhu? :boxer:
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Ovih dana sam potpuno :cupakosu:

dešava mi se da neki sistemski program "cidaemon.exe" koji inace radi sa 200-500 K memorije, po?ne odjednom da mi koristi 50000-55000 K memorije i ceo komp mi se zablokira, i onda treba da cekam po 5-10-15-20 minuta da se ponovo vrati na 200-500 K

Kakav je to program, koja mu je uloga .... i kako da mi ne troši toliko memorije, jer mi se zablokira ceo komp ... i to bas cesto u zadnje vreme ... cak sam nekoliko puta komp morao restartovati dok, cekajuci oko 30 minuta dok se odblokira ....

:zavist:
Korisnikov avatar
By kockalone
cidaemon.exe (Content Index Daemon) je proces koji radi u pozadini i indeksira sve fajlove u sistemu. Zasto? Da bi, kada trazis fajlove ili foldere (find ili search funkcija) u kompu, brze dobio rezultat pretrage. Ja preporucujem da ga "ubijes" i to tako sto ces stopirati
indexing servis na sledeci nacin:

START > RUN > services.msc > dupli klik na INDEXING SERVICE i pod start up type izaberi DISABLE

Cak i sam Microsoft u svojoj dokumentaciji opisuje "agresivnost" indexing servisa (http://support.microsoft.com/default.as ... -us;317586)

Sto se tice pretrazivanja, preporucujem GOOGLE SEARCH DESKTOPE (http://desktop.google.com/) koji pretrazuje ne samo fajlove nego i mailove, web history etc (mnogo bolji nego Windows search)

PS: ako neko zeli, mogu da postujem spisak svih microsoft servisa i (moje) preporuke koje servise kako konfigurisati
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Super si, hvala ti ... kona?no da mi normalno komp radi :kiss:

"PS: ako neko zeli, mogu da postujem spisak svih microsoft servisa i (moje) preporuke koje servise kako konfigurisati"

Pa ako ti nije puno posla ;) :love:
By Çâðê_DUP
Na kom sajtu mogu videti koji mi je IP?
Skinuo sam HideIp pa bih da proverim radi li :)
Korisnikov avatar
By kockalone
na kom sajtu? taj deo nisam bas razumela :(

START > RUN > cmd > kucaj ipconfig

a za detaljnije informacije kucaj ipconfig/all
By Gost
Mislio sam na bilo koji sajt na kome ?e mi re?i :
"Dragi, vaš IP je taj i taj" :)
Da se razumemo, znam ja koji mi je IP, samo me zanima da li ?e, uz program koji sam skinuo, moj pravi IP biti vidljiv ili ne :)

Mahnitu, nisi mi pomogao, hvala :)
Korisnikov avatar
By Moa
Vraticu ga ja nije problem,samo da mi onaj Veliki Inspektor Guverner Marinac ne salje opet u2u da nije po pravilima :P
By Çâðê_DUP
Originally posted by REI
Duco, gde ti je potpis kad nam je najpotrebniji?! :smeh:

Ovaj sajt ce ti nadam se pomoci: http://www.whatismyip.com ,enjoy. :D

Hvala :)
Korisnikov avatar
By Rei
Imam jedan mali problem... U stvari nije problem ali je mnogo iritirajuce...
U start meniju na XP postoje prechice za skoro korishcene programe (ono iznad all programs), default je pet prechica ali mozhe da se podesi i na vishe...
E sad, stvar je shto su meni te prechice nestale, bile su tu i jednog dana samo misteriozno nestale i ne vracaju se :rida:
Ne znam kako da ih vratim tamo, pogledao sam sve opcije u taskbar and start menu options i nisam nashao nishta. Nervira me konkretno to shto taj prostor zvrji tu prazan, start meni mi izgleda ovako.
Help ocu ikonice u start meniju kmeee :lizalica:
E jedna mala napomena, prechice u stvari ne koristim i ne trebaju mi, samo mi je start meni ruzhan kad je tako prazan, a ako namestim broj tih prechica na manje od 5 start meni izgleda deformisano. :)
:lizalica: :lizalica:
By Çâðê_DUP
REInstaliraj Windows :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Jebate Rei, koja je to verzija Vindoza? Hom edišn?
Ili je to nekakava maskica za windoese? :D
Korisnikov avatar
By Rei
Izgleda da u morati da ga reinstaliram iako je svezhe reinstaliran na formatiranu particiju (iritirajuci problem je nastao posle...). :(
I da, u pitanju je maskica skinuta sa themexp.org :D

edit: win je reinstaliran, bez formatiranja particije, no i dalje je isto :)
By fazza
Originally posted by REI
Izgleda da u morati da ga reinstaliram iako je svezhe reinstaliran na formatiranu particiju (iritirajuci problem je nastao posle...). :(
I da, u pitanju je maskica skinuta sa themexp.org :D

edit: win je reinstaliran, bez formatiranja particije, no i dalje je isto :)
maybe ti se neshto fucknulo prilikom install of theme. :lol:
Korisnikov avatar
By bigirl
Kada probam da instaliram neku igricu (nisam probala sa programima nekim vecim), desi se sledece: krene startovanje install-shield wizard-a ili kako se ve? zove, doðe do 100% i kad treba da isko?i ekran?i? za podešavanja, tj da po?ne instalacija - sve se završi. CD prestane da "komunicira" sa kompom, zna?i sve stane kao da sam pritisnula cancel.

Šta da radim? Ima li drugog rešenja osim reinstalacije sistema?

U pitanju je igra koja je radila pre jedno 6 meseci na istom ovom kompu (sa istim os-om, win xp sp1), deinstalirana je i sad je želim ponovo! Probala sam sa još jednom, ali ista pri?a (i ta je bila pre instalirana, pa deinstalirana).

Nemam ni virus, ni trojance, ništa ništa ništa...
By fazza
Originally posted by bigirl
Kada probam da instaliram neku igricu (nisam probala sa programima nekim vecim), desi se sledece: krene startovanje install-shield wizard-a ili kako se ve? zove, doðe do 100% i kad treba da isko?i ekran?i? za podešavanja, tj da po?ne instalacija - sve se završi. CD prestane da "komunicira" sa kompom, zna?i sve stane kao da sam pritisnula cancel.

Šta da radim? Ima li drugog rešenja osim reinstalacije sistema?

U pitanju je igra koja je radila pre jedno 6 meseci na istom ovom kompu (sa istim os-om, win xp sp1), deinstalirana je i sad je želim ponovo! Probala sam sa još jednom, ali ista pri?a (i ta je bila pre instalirana, pa deinstalirana).

Nemam ni virus, ni trojance, ništa ništa ništa...
Prvo sam mislio da ti se to deshava samo sa jednom igricom pa mi nije bilo
jasno zashto bi zbog toga reinstalirala chitav sistem, a sad vidim da je problem
malo ozbiljniji. :)

Probaj da instalirash neshto drugo sa cd-a ili da prochitash neki mp3 sa njega,
bilo shta shto bi ga pokrenulo, ako nece nishta znachi da ti je verovatno
fijuknuo CD drive ili da samo treba da se ochisti...

U suprotnom, REInstaliraj system...
Korisnikov avatar
By Ra
Rei probaj da nadjes u properties u start meniju na Customize>Advanced....mislim da bi tu trebalo da ima neki u listi items... pa isprobaj.....mislim da je glupo da REInstaliras ....cimanje u svakom slucaju.....
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Meni su browseri skroz sjebani (Mozila jedina radi kako valja). Opera pokazuje ove smajlije (samo kao slike) ali ne i njihove animacije plus ne mogu da se ulogujem na neke stranice. IE je sav sjeban, ne mogu da otvorim u2u prozor, da se ulogujem na gmail i još neke forume... Sve sam mogu?e ?a?nuo ali ostaje isto. Baš zbog toga sam ju?e reinstalirao windows.... ali ostalo je isto sranje. Zna?i glup sam, pomagajte mozgovi :nazalost:
Korisnikov avatar
By Moa
Hmm,reinstalirao si Windows sa sve formatiranjem i opet isto?Ili si isao na onu foru da updateujes fileove.Ako si isao na update sasvim je normalno sto ti se to desava jer verovatno ti je upalo nesto u racunar pa ti to radi.Ja imam slican problem s time sto meni nijedan browser nece da radi.A kod mene uzrok problema je Troyan-SPY.HTML.Smitfraud.c
Inace ga ne nalazi nijedan antivirus tako da mozda si ga i ti zapatio.Ili nesto sl
By fazza
Originally posted by Mahnitu
Meni su browseri skroz sjebani (Mozila jedina radi kako valja). Opera pokazuje ove smajlije (samo kao slike) ali ne i njihove animacije plus ne mogu da se ulogujem na neke stranice. IE je sav sjeban, ne mogu da otvorim u2u prozor, da se ulogujem na gmail i još neke forume... Sve sam mogu?e ?a?nuo ali ostaje isto. Baš zbog toga sam ju?e reinstalirao windows.... ali ostalo je isto sranje. Zna?i glup sam, pomagajte mozgovi :nazalost:
Da nisi kojim sluchajem instalirao ZoneAlarm ili neki drugi programchic tog tipa
koji ti sada blokira pristup netu?
Korisnikov avatar
By Mahnitu
ZoneAlarm + Nod imam mesecima.... Nikad problem do pre neki dan. Recimo, iz IE mogu da se ulogujem na forum i radim sve normalno samo ne mogu da otvorim u2u box. Na nekim drugim forumima me izloguje cim krenem na sporedne stranice.... Zone alarm ne prijavljuje nista
By fazza
Originally posted by Mahnitu
ZoneAlarm + Nod imam mesecima.... Nikad problem do pre neki dan. Recimo, iz IE mogu da se ulogujem na forum i radim sve normalno samo ne mogu da otvorim u2u box. Na nekim drugim forumima me izloguje cim krenem na sporedne stranice.... Zone alarm ne prijavljuje nista
ZoneAlarm sam bash i skinuo zbog toga shto mi je ishao na zivce. On u sebi
ima i nekakav anim bloker, koji ne dozvoljava skidanje gif animacija ili bilo shta
slichno, pa mozda tu treba traziti problem u vezi sa ovim smajlijima...
A shto se tiche otvaranja stranica, stvarno ne znam shta bi mogao da bude
problem ukoliko si radio clean instalaciju Windowsa...

Ako si radio clean instalaciju, pokushaj i da neke sumnjive programe shutdown-ujesh,
da vidish shta ce da se desi...

Ajd pa javi... Posebno je bitno ovo za clean instalaciju...
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by fazza
Probaj da instalirash neshto drugo sa cd-a ili da prochitash neki mp3 sa njega,
bilo shta shto bi ga pokrenulo, ako nece nishta znachi da ti je verovatno
fijuknuo CD drive ili da samo treba da se ochisti...
Njet, nije problem bio u tome. CD drive radi savršeno dobro.

CD-ovi ti na kojima su doti?ne igre su otišli u aut skroz. Odjednom se na njima stvorilo nekoliko hiljada grešaka (po proceni Nero-a). Anyway, prerezala mi ih je moja ljubav (kod nje su mogli neki da se pro?itaju) i sad je sve ok, sve se da instalirati...
Korisnikov avatar
By Abyss
Originally posted by Caps Lock
OK, ajmo ovako... Zasto ne mogu da promenim izgled desktop iconsa u svom WinXP? Obarao sam sistem pre par meseci i od tada ne mogu ovo da uradim, a ranije je ovo funkcionisalo... Ne vidim razlog zasto bi se ovo desavalo... Jedino cega sam se dosetio da snimim theme pa svaki put kad ukljucim komp ucitam theme, jer se ikonice gube svaki put kad dignem sistem a ponekad iz cista mira dok nesto radim...

Sve ikonice normalno menjam sem onih na desktopu... U cemu je fora? Pre je sve bilo ok... Nije da mi je ovo nesto toliko bitno ali me stvarno nervira... I jos nesto... Podesio sam da se samo neki programi dizu za sistemom... Isao sam u Run>msconfig i tamo stiklirao programe za koje zelim da se dizu... E sad ti je problem, jer mi svaki put pri dizanju sistema iskace poruka koja me obavestava da mi nije normal startup... Moram kao ili da podesim normal statup da se dizu sva ta sranja sa sistemom ili diagnostic, tad se ne dize nista... Ja hocu da se dize samo nesto... Ali u tom slucaju opet iskace ta poruka... Ima neko savet?

1. Veroatno je problem do tzv. Icon Cache-a, ako je mali Icon Cache, windows pochinje da brljavi sa ikonicama.

2. znas kako, ako zelis da uklonis neke programe i servise, najbolji nacin je da ih uklonis iz registra. Start -> run -> regedit

kljuc za startup programe je [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun]
[HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun]

a za servise:
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftShared ToolsMSConfigservices]
Korisnikov avatar
By Rei
Dobro mu nisi odgovorio posle pola godine. :smeh:
A sem toga mislim da vishe ni ne posecuje forum? :D

No dobro, da te ipak nauchim da postoje lakshi nachini za obavljanje onoga od editovanja registry-a..

Za podeshavanje startupa imash sjajnu free alatku Startup Control Panel ( http://www.pcworld.com/downloads/file_d ... 976,00.asp )

A za service kucaj services.msc u run dijalog, nemoj preko registryja bre.. :)
Korisnikov avatar
By Abyss
Vidi se da nisi programer :P

Lepse ja kad nesto znas kako radi i zasto tako radi, nego da jednostavno skines program i puf. Ovako bar steknes neku sliku o svemu tome i ne moras mnogo da smaras ljude zasto i kako mi ovo ili ono ne radi ili radi ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!