Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Juce su Shqiptari ponovno prikazali svoje pravo lice, lice netolerancije i sovinizma. Naime, pre par dana su Srbi iz Kosovske Mitrovice uklonili barikade sa mosta na Ibru i postavili zardinjenere sa cvecem i sa idejom , kako to lepo rece gradonacelnik severnog dela Kosovske Mitrovice, da se u tom parku mira zajedno igraju i srpska i albanska deca. Ali to shiptarskim ekstremistima ne odgovara, oni hoce silom da uzmu tudje, da proteraju sve Srbe sa Kosova i tako ostvare njihov san o etnicki cistom Kosovu...pokazuju svoje pravo lice, samo se pitam kada ce medjunarodna zajednica prestati da ih tolerise...
ma kakav park mira dok postoje enklave
na Kosovu zive deca ogradjena bodljikavom zicom

nije mi jasno sto se ne vrsi pritisak na EU po tom pitanju
kako moze da se pomene evrointegracija Kosova ma bilo kakvo clanstvo igde, takmicenje ma ista... kada na toj teritoriji zive ljudi ogradjeni bodljikavom zicom
i uopste mi nije jasno kako se moze zagovarati bilo kakav dijalog kada Pristina jednostavno ne zeli da radi na uklanjanju enklava
to zavisi iskljucivo od Pristine, neka ima se da 100 godina da naprave normalno drustvo i zakonodavstvo pa neka se jave na dijalog
jesu li hteli to?... eto im neka naprave
pa koja zemlja bi priznala secesiju svoj dela ako njeni gradjani u tom odvojenom delu zive kao u zooloskom vrtu
sa takvima se ne pregovara
By Sixto
Park mira na sred mosta. Jes' pio ti sta?
Pa naravno, a zasto Srbi ne bi mogli biti malo licemerni i uljudno-bezobrazni kao veci deo zapadnog sveta (ili je to 'pravo' rezervisano samo za njih)? Ajde da malo i Srbi druge "jebu u zdrav mozak" , pa kao sto su oni bombardovali Srbiju zbog "humanitarne katastrofe" tako da i druga strana sada prica te lepe price, ovaj puta "o parku mira gde ce se zajedno igrati i srpska i albanska deca" :D :zen:
By Sixto
Jel ti shvatas da je to level sudjenja celnicima NATO pakta, EU i SAD po zavrsetku bombardovanja?
Dok god je drustvo dole tako duboko podeljeno na dva entiteTa nece biti moguce ostvariti bilo kakav projekat tipa navedenog.
Naravno, u skorijoj istoriji najvecu odgovornost za to snosi kosovska vlast koja, realno, nije sposobna da sredi i vodi drzavu sto za posledicu ima gomilu stvari.
Cak mi se ponekad cini da je nacionalna netrpeljivost jos i najmanji problem :isus:
Korisnikov avatar
By Delete
Meni je uvodni post nedovoljan da shvatim o cemu se radi.
Jedino sto je na ovom forumu pocelo da se tolerise nazivanje tih ljudi Siptarima, a ni to mi nije jasno zasto.
Korisnikov avatar
By Delete
Samo konstatujem da se politicki nekorektni termini tolerisu na forumu, a Siptar svakako jeste, kao i peder. Na stranu to sto ti ili ja ne smatramo da je peder pogrdan naziv, veliki broj homoseksualaca to dozivljava veoma uvredljivo, kao sto i veliki broj Albanaca sa Kosova smatra za naziv Siptari (iako on u prevodu znaci orlovi), tako da...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa istom tom logikom i idot, debil i retard su samo pogrdni nazivi a ne i medicinski. ako cemo da usvajamo znacenja za reci koje je glupo drustvo nametnulo onda bi cak i "zena" trebalo da bude politicki nekorektno jer u nasem divnom drustvu zena < muskarac, i ako ti neko kaze "zeno jedna" hoce da te uvredi, ne?
Korisnikov avatar
By spliff
pa zasto onda pre nekoliko godina nije bilo dozvoljeno da se koristi ta rec?
Korisnikov avatar
By antibiotic
opet ista prica. kada srpski nacionalista kaze "siptar" onda to ima pogrdno znacenje. i to je dovoljno da se smatra nekorektnim. da smo ziveli u savrsenom skladu sa njima, umesto sto smo ratovari, onda bi mogli da pricamo o "siptarima" , ovako...
Korisnikov avatar
By Delete
Kao i sa Romima i nazivom Cigani, bez obzira na to sto Romi cak i sami sebe nazivaju Ciganima, to je politicki nekorektno. Samo zbog toga sto prema jednima od njih gajite vecu netrpeljivost, ne morate ubedjivati sebe i druge, da je pogrdan naziv za njih ispravan.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a prema kome ja to gajim netrepeljivost? :puzzle:

ja stvarno ne vidim problem sa ciganima, pederima, siptarima itd. to sto neki idioti misle da je to uvreda to je njihov problem. razlog vise da se kontrira idiotima i spreci da dati pojam dobije losu konotaciju je upravo pravilno kosicenje tih reci. da se peder ne shvata uvredom bilo bi mnogo manje homofobije. a to se sigurno nece resiti tako sto cu reci "NISAM PEDER TO JE UVREDA" vec "JESAM PEDER I STA SAD HOCES"
Korisnikov avatar
By Berserker
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642801#p2642801]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642612#p2642612]Delete napisao:[/url]Meni je uvodni post nedovoljan da shvatim o cemu se radi.
Jedino sto je na ovom forumu pocelo da se tolerise nazivanje tih ljudi Siptarima, a ni to mi nije jasno zasto.
zato sto se tako zovu? :nerd: mislim, tako sami sebe zovu, albanija nije ono sto su sebe nazvali. siptar je uvreda isto koliko i peder ili hrvat.
:up:

Shqiptar, Shqiptarët (množina)

http://en.wikipedia.org/wiki/Albania" target="_blank
http://sq.wikipedia.org/wiki/Shqip%C3%ABria" target="_blank
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642891#p2642891]Anhedonie napisao:[/url]a prema kome ja to gajim netrepeljivost? :puzzle:

ja stvarno ne vidim problem sa ciganima, pederima, siptarima itd. to sto neki idioti misle da je to uvreda to je njihov problem. razlog vise da se kontrira idiotima i spreci da dati pojam dobije losu konotaciju je upravo pravilno kosicenje tih reci. da se peder ne shvata uvredom bilo bi mnogo manje homofobije. a to se sigurno nece resiti tako sto cu reci "NISAM PEDER TO JE UVREDA" vec "JESAM PEDER I STA SAD HOCES"
Ko je tu sad idiot? Mi koji mislimo da je to uvreda zbog drugih ili oni na koje se to odnosi (albanci, romi) i misle da je to uvreda?

Jedno je kada mi sebe medjusobno nazivamo pederima, a drugo kada nas naziva neko ko nas mrzi. Isto vazi i za "siptare". mozda ti ne mrzis albance, ali ne mozes zbog toga davati sebi pravo da ih nazivas imenom (i to javno) koji su tvoji drugi sunarodnici decenijima koristili kao pogrdnu rec. Mozes da govoris u svoje ime sta bi nekom homofobu rekao da te nazaove pogrdno pederom, ali ne mozes govoriti sta drugi treba da rade u sl. situaciji. Neka neki albanac sa Kosova kaze da li mu smeta, pa cak i da kaze da mu ne smeta, opet ne bi trebalo forsirati taj naziv, jer ima gomila drugima kojima smeta POGOTOVU kao to kaze neki srbin.

Ako vam i dalje nije sasvim logicno, pokusajte da imate malo osecaja. Da od sutra svi krenu da me oficijalno nazivaju pederom ja to ne bih voleo, to bi najvise zloupotrebili ljudi koji me mrze zbog toga sto sam peder samo sada sa jos vecom slobodom da me ismejavaju i ponizavaju.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
idioti su ti koji koriste rec siptar kao uvredu. a pomalo i oni koji se vredjaju. (isto vazi i za peder i ostalo)

nije mi logicno i pokusao sam da imam osecaja. kada bi me svi nazivali pederom ne bih se osetio ponizeno jer biti peder nije ponizenje.

ajmo onda i daljom logikom, nas narod koristi "zeno jedna", "prava si zena", "_____ kao zena" ako hoce da te uvredi, bilo da si zensko ili musko, da li to znaci da je koriscenje reci "zena" politicki nekorektno?

edit: i ne kazem ja sta ko treba da radi, vec cinjenica da se neko vredja a neko ne nema veze sa samom recju koliko sa tom osobom koja se oseca uvredjeno. stvarno nije na meni da brinem o tudjem samopozudanju i ponosu.
By Kragi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642862#p2642862]spliff napisao:[/url]pa zasto onda pre nekoliko godina nije bilo dozvoljeno da se koristi ta rec?
Pa mozda ni sad nije nego Stripi nije svracao na forum ovih dana :lol:

Ozbiljno, a ovo je samo moj stav bez namere da bilo koga prozivam, vredjam i sl:

Stvar jeste u tome sto je, kao sto rekoh, doslovce upotrebljen albanski etnonim bez transliteracije (ili kako se to vec zove) na srpski jezik. (ovu mnozinu cemo progledati kroz prste :smeh: )
Dakle, koriscen je albanski jezik u kojem je ova rec nediskriminatorna i legitimna.
Naravno da moze da se tumaci i kao vesto upakovana diskriminacija ali je opet donekle 'legalna' zbog onoga sto sam vec naveo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!