Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Premijer Srbije je izjavio da LGBT populacija izaziva nasilje i ugrozava bezbednost "nasih" ljudi.

SNIMAK: http://youtu.be/p_PZv8w18yg?t=44m" target="_blank

"Davenportu sam rekao da sam se prošle godine konsultovao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem kako stoje stvari bezbednosno, ali da je moja odluka bila da se ne održi gej parada, ne da bih uskraćivao prava gej populaciji. Nemam ništa protiv tih ljudi, ali imao obavezu da zaštitim sigurnost i bezbednost naših ljudi. Ali, neke maršrute koje su pravili, kao da je neko namerno pravio da ne možete da izbegnete incidente", objasnio je Vučić.

link
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ova logika je na korak od one šerijatske da je žena sama kriva ako je silovana, jer bez burke izgleda privlačno muškarcu.
hehehehe...
ja bih ovako resila problem.. da oni svima nama iz te "opasne po zivot popoulacije" lepo plate sve zivotne troskove u zemlji po izboru.. naravno pronadju posao i sve po spisku.. da ih vise ne ugrozavamo toliko.. nek nastave da zive svoje pacenicke zivote bez nas :holandija:
Korisnikov avatar
By blenta
treba napraviti saopstenje i trubiti na sva zvona - ovo je malo gradnjani prvog i drugog reda

jer zvuci kao da lgbt nisu nasi - hence izazivanje podela, pinpointovanje krivca, diskriminacija etc
Korisnikov avatar
By Herald
Tu reci ne pomazu. Jednostavno, to sto Vlada republike Srbije ciljano sprovodi vec godinama unazad je monstruozno, a LGBT organizacije koje saradjuju sa njom su jos gore. Treba nam nesto sto je efektno. Napr. ovo sto je uradio LGBT novi sad spada u domen efektnog i konkretnog. Lepo da se vidi sustina na delu, nema lazi nema prevare.

Dakle, reci i dijalog su nesvrsishodni. Potrebno je da svako ima snimak napada. Samo snimiti ono sto svi znamo i onako kako jeste, a to je da u misiju rupu da se zavucemo u Srbiji bi nas proganjali i maltretirali i vrsili nasilje nad nama.

Snimati u roku od godinu dana, video snimke udruziti i poslati medjunarodnim organizacijama. Pa nek probaju njima da unistavaju nervne celije.
Korisnikov avatar
By Blady
A sta bi on drugo morao izjaviti?
Ide istim putem kao Putin...
Dobro, realno gledajuci pojedini gay "aktivisti" i sami kaze da zele da izazivaju i provociraju i da im je provokacija omiljena zabava (P.A. na primer). Pitanje rute treba zaista dobro pogledati i uskladiti sa bezbedonosnim procenama , kako bi se olaksao posao i onima koji budu setali ali i policiji.

I ne slazem se da je ovo isto kao i reci da je zena izazovno obucena sama kriva za silovanje, ali se moze reci da nije pametno sam nocu setati po nekom Bronxu i slicnom kraju prepunom crnaca i arapa. Naravno da svako ima pravo da seta gde i kako i kada hoce, ali neke stvari jednostavno nije pametno ciniti, ono da neko krene setati u dresu Dinama po Beogradu ili u dresu Zvezde po Splitu...
Korisnikov avatar
By blenta
ne lupetaj,
defetizam nikako nije opcija

da je drustvo ne-homofobicno njegove bi gluposti prosle potpuno neprimeceno

promeniti lokaciju ili marsutu pazi mindfaka - organizacije koje velica slobodu okupljanja manjinske grupe
kako bi se olaksao policiji posao.... skoro pa da mi je ljigavije nego zabrana

osim naravno ako ne izadju pa kazu zabranili su ne iz bezbednossnih razloga
nego eto - da olaksaju posao policiji a i setacima
Korisnikov avatar
By Galadriel
^
^ti si u pravu, ali propuštaš poentu. parada bi trebalo da ukaže baš na tu nebezbednost kojom bi država morala da se pozabavi. dakle moraju da preduzimaju korake 365 dana u godini vezane za bezbednost a ne samo na dan prajda. moraju da eliminišu sve iz korena, preko govora mržnje, netolerancije, diskriminacije i na prvom mestu agresiju. dakle prajdom se upravo nosi najprovokativniji mogući dres jer se tako ukazuje na težinu i komplikovanost problema sa kojim država neće da se suoči i da ga salgleda. poštovanje svih manjina bi trebalo da se uči u školi iz građanskih prava, roditelji bi morali da vaspitavaju decu da budu tolerantna. agresija se mora kažnjavati i osuđivati.

trenutno imamo premijera koji umesto da osudi unapred nasilnike, govori da se ne bi radovao da policija tog dana bilo koga pretuče. pa pobogu, to se podrazumeva, ko bi se tome radovao? on ima ulagivačko-konformistički stav prema većini homofobnih građana koje ne želi da ljuti.

dakle, aktivizam nema neke šanse da dobije pomoć iznutra trenutno, pomoć u organizaciji može doći samo spolja.

Što se tiče P.A. mislim da su strejteri skontali da je on idividualac, nezavisno telo i da nije glas gay populacije već jedna osoba koja ima svoj vid borbe.

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632486#p2632486]Denni85 napisao:[/url]moze reci da nije pametno sam nocu setati po nekom Bronxu i slicnom kraju prepunom crnaca i arapa.

ovo neko može i da ti prijavi... :povez:
Korisnikov avatar
By ManToy
Uuuu iznenadjenje... stoka kukavicka,
By Kragi
Jednom radikal fasista - uvek radikal fasista.
Nego, mene keva danas obradovala pricom da ce parada konacno da se odrzi jer je Vucic rekao tako nesto u nekom intervijuu pitajbogagde koji je gledala.
Moram da priznam da ne stizem bas da propratim sve vesti vezane za pride, ako ih uopste ima, no sad sam skroz zbunjen.
Mada, nije nista novo to da ce ako bude odrzan to biti zbog EU a ne zato sto nasa vlast zeli ravnopravnost za sve. :besimse:
By Sixto
Pa ako pogledate situaciju od danas realno, onda treba izvuci pouke iz cele price.

On je danas postrojio najvece bankare u Srbiji, posle par sati i najvece privrednike. Miskovic je kao pizda sedeo u nekom drugom ili trecem redu. Vucic je bog i batina u drzavi i ne postoji glas dovoljno glasan, a kamo li kriticna masa da ga makne s tog pijedestala bar jos neko vreme. Dobio je i poziv od Merkelove. DS, a i svi mi mozemo da gurnemo podsecanja na proslost i devedesete u guzicu da zauvek ostanu tamo.
On je po difoltu "reformator", "nova snaga", "izlaz iz tunela"... tacka. Prihvatimo to.

Zasto onda ne koristiti taj polozaj kada se ocekuje od njega da konacno povuce te neke poteze. Kada nema vise Praseta da se sakrije iza njega.
Zasto ne osuditi javno, a ne odmah lakat u stomak etiketom homofoba, vec ga javnom kritikom ako nista nauciti kako se govori o LGBT populaciji, ako vec nije u stanju da je njegov homfobni mozak prihvati. Jednostavno upodobiti ga (ukoliko je to ikako moguce). Nauciti ga da se izvini.
Zasto ne uputiti otvoren poziv i njime maltretirati medije u Srbiji, "Predsednice Tomo obecali ste setnju na celu kolone pre dve godine, dodjite konacno da prosetamo".

Isti poziv poslati i Vucicu i bacati mu ga u oci svaki bogovetni dan. Evropa i ta ista Merkelova ocekuju od njega konacno izvodljivu paradu ponosa. Dati mu vruc krompir u ruke koji nema kome da prebaci. Prase je na celu MIPa, ostali su prevelike sline u stranci i nebitni za uopste vodjenje drzave, potpredsenica iz SPS i Devenport cini mi se, su najavili dolazak u kolonu. On se sve pita. E pa kad si hteo biti Dzong Un, izvoli.
nimalo ne iznenadjuje.. zasto bi?

mi se stalno drzimo parade s pravom, ali ovo samo potvrdjuje da cak i da se ona dogodi kakvom je zelimo na taj jedan dan, da je ipak nedovoljna da bi se znacajno promenilo stanje svesti vecine. neophodne su i sistemske izmene kroz obrazovanje, kroz medije, primenu zakona i politicku volju, a u nedostatku poslednje, sledi i ostalo. najzad, kako je i obezbediti kad mi zapravo i nemamo adekvatne aktiviste i aktivizam koji su takvim prepoznati u javnosti, a spoljasnji pritisci ostaju neefikasni. aktivizam znaci mnostvo frontova, od kojih parada uzima jedno znacajno mesto ako se pravilno upotrebi. ona jeste trenutno najvidljiviji instrument (tj njeno otkazivanje) koji daje bar delimicno svetu na uvid kakvo je stanje LGBT u Srbiji, i tako omogucava bar deklarativne osude, ali poznato je da se na njih slabo obazire nase javno mnjenje. s druge strane, LGBT prava su u srbiji odavno - prepustena - potrebama aktuelne politicke klime, i ta tema - tj ono sto se od nje pravi i plasira u medijima - cirkus koji svake godine samo jednom dolazi (pa se otkaze), sluzi kao dnevnopoliticka marioneta u tranzicionom rasulu, da baci prasinu u oci narodu poharanom i opustosenom (ekonomski, kulturno, vrednosno) do kostiju. stara, oprobana i dokazana tehnika manipulacije masom u pomenutom stanju.
Korisnikov avatar
By unic0rn
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632543#p2632543]Sixto napisao:[/url]Pa ako pogledate situaciju od danas realno, onda treba izvuci pouke iz cele price.

On je danas postrojio najvece bankare u Srbiji, posle par sati i najvece privrednike. Miskovic je kao pizda sedeo u nekom drugom ili trecem redu. Vucic je bog i batina u drzavi i ne postoji glas dovoljno glasan, a kamo li kriticna masa da ga makne s tog pijedestala bar jos neko vreme. Dobio je i poziv od Merkelove. DS, a i svi mi mozemo da gurnemo podsecanja na proslost i devedesete u guzicu da zauvek ostanu tamo.
On je po difoltu "reformator", "nova snaga", "izlaz iz tunela"... tacka. Prihvatimo to.

Zasto onda ne koristiti taj polozaj kada se ocekuje od njega da konacno povuce te neke poteze. Kada nema vise Praseta da se sakrije iza njega.
Zasto ne osuditi javno, a ne odmah lakat u stomak etiketom homofoba, vec ga javnom kritikom ako nista nauciti kako se govori o LGBT populaciji, ako vec nije u stanju da je njegov homfobni mozak prihvati. Jednostavno upodobiti ga (ukoliko je to ikako moguce). Nauciti ga da se izvini.
Zasto ne uputiti otvoren poziv i njime maltretirati medije u Srbiji, "Predsednice Tomo obecali ste setnju na celu kolone pre dve godine, dodjite konacno da prosetamo".

Isti poziv poslati i Vucicu i bacati mu ga u oci svaki bogovetni dan. Evropa i ta ista Merkelova ocekuju od njega konacno izvodljivu paradu ponosa. Dati mu vruc krompir u ruke koji nema kome da prebaci. Prase je na celu MIPa, ostali su prevelike sline u stranci i nebitni za uopste vodjenje drzave, potpredsenica iz SPS i Devenport cini mi se, su najavili dolazak u kolonu. On se sve pita. E pa kad si hteo biti Dzong Un, izvoli.

On se vodi time sta je vise politicki oportuno. Kada planiras izbore da bi dobio apsolutnu vlast u Srbiji nije politcki oportuno da dozvolis organizovanje parade pa nek ti i Merkelica i bog otac sede na glavi. Jerbo ce ti parada oduzeti tonu glasova, a Merkelica nece nijedan. Mozda sad kad je dobio apsolutnu vlast na sledece 3-4 godine mu glede clanstva u EU bude korisno da organizuje paradu. Mozda ne ove godine, ali sto se vise blizi ta 2020. morace.

A sto se EU tice, treba skinuti pink naocari i videti da se i sama EU mahom deklarativno zalaze za LGBT prava, tj. LGBT prava su uvek u senci drugih politickih pitanja. Ni po samoj EU nije cvece i prolece za LGBT bash svuda, niti ce EU da zaostrava pitanje prijema clanica oko LGBT prava. Narocito ne u svetlu desavanja u Ukrajini - radije ce da dozvole da se svi LGBT u Srbiji strpaju u logore nego da se Srbija dalje priblizava Rusiji. Zbog tog drugog njega zove Merkelica, a ne zbog LGBT prava.

EU nece sama po sebi doneti nista mnogo bitno LGBT ljudima u Srbiji, glavni deo bi trebalo da se uradi u zemlji.
Korisnikov avatar
By Galadriel
LGBT prava nisu prioritet, da, još je zbog novonastale situacije i helsinški odbor dao izjavu da za Balkan treba sniziti lestvicu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ljudska prava su generalno kurac u politici. Odnosno ne predstavljaju nikakav cilj vec eventualno nacin da se dodje do neceg drugog. Sto je zalosno. Dodje mi da se ispovracam kad cujem "gej fendli" politicare kad kazu da je "parada bitan korak ka eu" i tu im se zavrsava sva znacajnost prajda :barf:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2632614#p2632614]Anhedonie napisao:[/url]Ljudska prava su generalno kurac u politici. Odnosno ne predstavljaju nikakav cilj vec eventualno nacin da se dodje do neceg drugog. Sto je zalosno. Dodje mi da se ispovracam kad cujem "gej fendli" politicare kad kazu da je "parada bitan korak ka eu" i tu im se zavrsava sva znacajnost prajda :barf:
Zašto bi pa imao drugačija očekivanja od političara, kad ni aktivisti koji je organizuju ne umeju da ti objasne zašto je značajna? Uostalom, bezmalo sve što izgovori neko na javnoj sceni predstavlja način da se dođe do nečeg drugog. Pa i za gej zajednicu bi prajd trebalo da bude samo sredstvo, zar ne?

Meni se čini da bi u kontekstu Srbije bio ogroman korak napred ako bi političari na vlasti makar izgovarali i to da je prajd samo "bitan korak ka EU".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!