Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
U svetlu opominjuce izjave u intrevjuu Sergeja Lavrova medijima, sta ocekujete i kako ce se po vasem misljenju razvijati situacija kako budemo se problizavali s godinama EU?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=806894

Da li cemo moci da se otrgnemo gravitaciji ruske crne rupe ili ne? Da li nam je u tom drugom slucaju izvestan ukrajinski scenario ili tiho odumiranje u ropcu?

Dajte malo diskutirat!

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne smijemo... odma će uletiti velja pa će odma bit ko u ukrajini... :uplasen:
By Sixto
No. Manimo se.

Elem, kontam da ce celicna pesnica sve vise da se steze vremenom i da nas drze u saci nekim monstruoznim odredbama ugovora Juzni tok i slicno...
Korisnikov avatar
By 2kune
ja isto mislim da hoće... međutizin, srbija nije ukrajina i čelična pesnica će to moći raditi onoliko koliko srbi budu željeli/dozvolili... ipak je srbija zemljopisno okružena EU...
ili možemo gledati na to više dijalektički pa primjetiti da je srbija naprednija od ukrajine... srbija je, naime, već izgubila (pro)zapadni dio zemlje a (pro)istočni dio bacio se objeručke u zagrljaj velikom međedu... :giggle:
Korisnikov avatar
By corto
Ljudi misle da je Rusiji jako stalo do nas. Nema ljubavi u politici samo interesa. Rusi su pokupovali od nas sta im je trebalo i ne verujem da ih je puno briga gde cemo mi dok god gas tece. :ruska:
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612679#p2612679]Denni85 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612618#p2612618]Sixto napisao:[/url]No. Manimo se.

Elem, kontam da ce celicna pesnica sve vise da se steze vremenom i da nas drze u saci nekim monstruoznim odredbama ugovora Juzni tok i slicno...
a iz EU ce stici med i mleko? Ne znam samo jel si naivan ili ogranicen ili oba od toga...
Ovo nije tema o EU. Ovo je tema o gravitiranju ka Rusiji.
Ne prdi i ne oftopickaraj. I samo nemoj pretpostavljati sta je neko hteo da kaze...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne može se porediti značaj Ukrajine i Srbije za Rusiju.... Ukrajina je živi štit Rusiji u odnosu na EU, a Srbija je samo sporedna zanimacija.

Kako smo crna rupa u sred teritorije EU, ukoliko žele da opstanu u postojećem sastavu i stabilizuju ovaj haotičan region nejakih država, mislim da je u njihovom interesu da nas ubace u svoje redove (koliko god to neverovatno zvučalo).

Rekao bih da je mehanizam proširivanja EU na susedne teritorije prevazišao mogućnost interne kontrole, jer je širenje postalo neophodnost radi održanja (i privremenog jačanja)... ali u krajnjoj liniji mislim da će pući kada proguta celu Evropu, ukoliko se ne promeni nešto bitno u njenoj osnovi.
Korisnikov avatar
By Mars
Zavisi koja garnitura bude na vlasti i koju dijagnozu oni imaju.

Ne zaboravimo da smo mi iz doba Gorice Gajević i dalje zvanično pridružena članica Ruske federacije.

Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612685#p2612685]corto napisao:[/url]Ljudi misle da je Rusiji jako stalo do nas. Nema ljubavi u politici samo interesa.

Naravno da nema ljubavi nego samo interesi. I to treba da shvate obe strane, dakle i oni kojima je milija EU i oni kojima je milija Rusija. A cinjenica je da je EU financijska ponuda Ukrajini bila zaista bedna - 600 miliona eura...
Korisnikov avatar
By Denni85
Koliko je ko ponudio uopste nije tajna, to je javno saopsteno ali oni iz EU su jos dodali da to nije pitanje ko da vise , nego pitanje principa lol oni su mi bas principijelni...
Korisnikov avatar
By Vel boy
...... pa se zato digli i ginu u Ukrajini protiv putin-yanukovich sistema jer EU principijelno ponižava Ukrajinu......
Korisnikov avatar
By 2kune
Ima neka vlast koja je principijelna? A koja to fino prosim? Koja bi vama forumašima odgovarala po pitanju principijelnosti? Slobodno navedite.
EU vam je principijelna kada se bori protiv homofobije? Jel principijelna kada vrši pritisak za BG prajd? Nije? Super, obratite se Putinu. On je po tim pitanjima krajnje principijelan.
EU je nedavno zabranila Liniću da ukrade privatno vlasništvo građana Hr. Zabranila mu je da sredstva iz 2. stupa mirovinskog osiguranja jednostavno premjesti u proračun. Zašto? Meni se čini iz principa. Po vama EU nije principijelna.
Nakon što uđete u EU odjednom saznate mnoge divne stvari. Npr. da EU nije inzistirala na modelu privatizacije nego vaš vlastiti pregovarački tim, da su haaška sranja tek 10% kriva zašto nije zatvarano poglavlje o pravosuđu a da su novine drugačije pisale, da je vaš pregovarački tim sam odustao od tradicionalnog ribarstva jer im se nije dalo (i niisu znali) pisati papirologiju a ne zato jer je EU to tražila, da je EU dala velika sredstva za restrukturiranje a ne privatizaciju škverova i da niti cenat nije iskorišten nego je forsirana divlja privatizacija od strane vaše vlade, da je EU osigurala gomilu love i za ovo i za ono a vaša vlada nije u stanju napisat jedan običan program za sitni dijeličak tih sredstava. Zašto? Jer nisu navikli raditi principjelno. A zemlje osnivačice EU tako radi od početka kapitalizma. Putin je ono što narod želi jer je on simbol dosadašnjeg načina života. Ako vam se prohtije saznati kako se principijelno živi odite par godina u Njemačku pa će vam biti jasno sve o principijelnosti. Osim ako niste sebični divlji balkanac koji svako uređeno življenje shvaća kao pokušaj atentata na sebe i svoju naciju. Ako ste takvi, molim, ima mjesto i za vas. Mjesto vam je u Rusiji. Ili u slično uređenim principijelnim državsma.
EU nije država. Vašim političarima ostaju jako odriješene ruke. EU nije SFRJ u kojoj pismo drugu Titu riješava sve. EU je kapitalistička i sve više neoliberalna prilika da nešto učinite sa sobom i svojom državom a da to nije prostaa emigracija. Rusija to nije niti će ikada biti.
Principijelnost je dakle cifra u eurima. Putin daje više. Principijelno. A koliko košta budućnost? Kad su principi iskazani u eurima sigurno jako jako malo.
Korisnikov avatar
By Pipin
E hebat ga onda Kuno, verovatno će i Ukrajinci posle čitati kako nije Putin insistirao na modelu privatizacije, nego njihovi vlastiti političari, kako im nije Putin insistirao na homofobiji, nego njihovi političari... itd. Ako tvoja principijelnost ne zavisi od principijelnosti bloka kojem se približavaš, onda ni Ukrajinci nemaju šta da brinu oko toga kako je u Rusiji.
Da je to zaista tako, onda se ne bi ni bunili protiv trgovačkog sporazuma sa Rusijom umesto sa EU.
Korisnikov avatar
By Pipin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612892#p2612892]2kune napisao:[/url] Jer nisu navikli raditi principjelno. A zemlje osnivačice EU tako radi od početka kapitalizma. Putin je ono što narod želi jer je on simbol dosadašnjeg načina života. Ako vam se prohtije saznati kako se principijelno živi odite par godina u Njemačku pa će vam biti jasno sve o principijelnosti. Osim ako niste sebični divlji balkanac koji svako uređeno življenje shvaća kao pokušaj atentata na sebe i svoju naciju.
Ovo je tačno. Nemac je vlasnik svojih fabrika od početka kapitalizma, pa je tako vlasnik i svoje države. On i ima podsticaja da bude principijelan, jer je principijelan sebi i za sebe. To mu je dosadašnji način života. Holandije je vlasnik Holanđanin, Francuske Francuz, Bugarske Nemac. I sad taj Bugarin treba da bude jednako principijelan kao i taj Švaba. Švaba principijelan svom društvu, pa je i Bugarin dužan biti principijelan Švabi, inače je sebični, divlji Balkanac. Taj Bugarin nije bio vlasnik fabrike u komunizmu, nije vlasnik fabrike ni sada. On dosadašnji način života nije naročito ni izmenio. A ponajmanje toliko da bi se izjednačavao sa Švabom. I stoga neće biti od puno koristi ići u Nemačku na par godina da bi se vežbala principijelnost. Švabi zinulo dupe na celu istočnu Evropu, normalno je da će biti odan sistemu koji mu je to i omogućio. To je neuporedivo sa Balkanom. Balkanci su ubijeni u pojam, već su totalno odustali i od svojih političara i od EU, i od štrajkova, i od sindikata i od svega. Zombirani. A ja pjana od vina posle nedeljnog ručka. Ne znam ni zašto pišem ovo uopšte. Zato što sam principijelna. Ha!
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612918#p2612918]Pipin napisao:[/url]E hebat ga onda Kuno, verovatno će i Ukrajinci posle čitati kako nije Putin insistirao na modelu privatizacije, nego njihovi vlastiti političari, kako im nije Putin insistirao na homofobiji, nego njihovi političari... itd. Ako tvoja principijelnost ne zavisi od principijelnosti bloka kojem se približavaš, onda ni Ukrajinci nemaju šta da brinu oko toga kako je u Rusiji.
Da je to zaista tako, onda se ne bi ni bunili protiv trgovačkog sporazuma sa Rusijom umesto sa EU.
Dušo, ubuduće malo više pažnje pri čitanju... :mazi:
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo bih rekao da, uz svo poštovanje Pipinu, ne znam zašto govori u ime Bugara o Bugarskoj, te da se obraćanje 2kune, poštovanje takođe, 2.l.mn. o principijelnosti u kontekstu valjda najviše i odnosi onome koji je principijelnost na njemu svojevrstan način prvi i pomenuo...
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612924#p2612924]Pipin napisao:[/url]
Ovo je tačno. Nemac je vlasnik svojih fabrika od početka kapitalizma, pa je tako vlasnik i svoje države. On i ima podsticaja da bude principijelan, jer je principijelan sebi i za sebe. To mu je dosadašnji način života. Holandije je vlasnik Holanđanin, Francuske Francuz, Bugarske Nemac. I sad taj Bugarin treba da bude jednako principijelan kao i taj Švaba. Švaba principijelan svom društvu, pa je i Bugarin dužan biti principijelan Švabi, inače je sebični, divlji Balkanac. Taj Bugarin nije bio vlasnik fabrike u komunizmu, nije vlasnik fabrike ni sada. On dosadašnji način života nije naročito ni izmenio. A ponajmanje toliko da bi se izjednačavao sa Švabom. I stoga neće biti od puno koristi ići u Nemačku na par godina da bi se vežbala principijelnost. Švabi zinulo dupe na celu istočnu Evropu, normalno je da će biti odan sistemu koji mu je to i omogućio. To je neuporedivo sa Balkanom. Balkanci su ubijeni u pojam, već su totalno odustali i od svojih političara i od EU, i od štrajkova, i od sindikata i od svega. Zombirani. A ja pjana od vina posle nedeljnog ručka. Ne znam ni zašto pišem ovo uopšte. Zato što sam principijelna. Ha!
Tako to izgleda u 5. osnovne. A u stvarnosti njemac, francuzi i holanđanin i svi ostali nikad nisu bili vlasnici svojih tvornica već su to bili kapitalisti. I još su uvijek. I u tome leži problem principijelnosti kako kapitalizma tako i same EU. No da li je to baš prava razina razmatranja kad ti novokapitalist starocar Putin kuca na vrata?
Nadalje, kada svoje vlasničke principijelnosti (tvoj konstrukt ali pokušavamti olakšati) njemci,francuzi, holanđani i ini ujedine u EU onda se ponašaju jednako principijelno jedan prema drugom jer dijele isti kulturni krug i iste navike. Oni sebi nisu stranci. Kada tu dođe divlji hrvat, srbin ili bugarin i veli da želi mlatiti pedere jer je veliki vjernik ili želi krasti iz vlastite firme i ne plaćati porez ili želi graditi vikendicu u zaštićenom nacionalnom parku ili želi voziti kako je njega volja a ne po prometnim propisima - kako se principijelno postaviti prema takvome a da ne izgleda kao da se obraćaš debilu? I onda ti taj debilveli da nisi principijelan.
Pa jebiga, i nisi. Da jesi,fino bi ga odjebo i reko 'sorry, ti si običan divljak i ne spadaš u europu'.
A balkanci već 20 godina imaju vlastite države i vlastitu demokraciju i vlastite privrede i vlastiti novac. Rezultat je svugdje oko tebe. Da su balkanci zaista principijelni onda bi im država izgledala ko Češka ili Slovačka a ne ko Uganda ili Rusija. Koga boli kurac što su odustali, to je njihova principijelnost, s tim ni EU ni Rusija nemaju ama baš ništa.
Korisnikov avatar
By Denni85
EU je ponudila 600 miliona eura a Rusija 15 milijardi dolara plus nizu cenu gasa(prema izvorima sa http://www.hrt.hr" target="_blank). Za svakoga ko se imalo razume u cifre, stvar je jasna. Naravno, u oba slucaja se radi samo o obecanjima, ali iz iskustva znamo da ni jednoj a ni drugoj strani ne treba bas verovati, da sam na mestu Janukovica rekao bh "najpre pare, pa da onda potpisem" ;)

@2kune - jel vi to ozbiljno ili ironicno-cinicno o EU-prinicpijelnosti? Uzgred, kad spomenuste balkance, zaboravili ste napisati o tome kako balknaci ne sortiraju smece kao oni sa severo-zapada (znas ono, otpadke od hrane u plavu , piksle u belu , a karton u zutu vrecu) i jos ne kupuju te opstinske vrece od 2 eura po komadu, nego lepo batice sve u jednu jeftinu crnu kesu od 50 centi, pa kada se napuni lepo pokraj nekog puta u sumarak ili u kontejner neke fabrike :D
Korisnikov avatar
By 2kune
kad balkanci (hrvati) uđu u EU oni sortiraju smeće jer ih na to prisiljava ono što su potpisali... ali, kako EU nije principijelna država, oni to rade tako da postoje kontejneri za razvrstavanje, ljudi zaista i razvrstavaju, i plaćaju kazne ako ne razvrstavaju, a onda dođe kamion iz javne čistoće i fino sve kontejnere iskrene u istu kašu i odnese na isto smetlište gdje se baci baš kao i prije pod vedro nebo...
kako će zaboga EU biti principijelna kad su u nju ušli balkanci?
Korisnikov avatar
By Denni85
ja kada moje smece negde bacam, gledam da je to podalje od mog stana i dobro pazim da medju smecem nema nicega sto bi ih dovelo do mene...lukav sam ti ja ;)

a vi bi verovatno tako dobro sortirali smece , da bi dobili kvartovsku nagradu za sortiranje smeca :D pa jos vam slika izadje u lokalnom listu kao "pobjednik meseca za najbolje sortiranje smeca" :D :trampolina:

No, dobro da se mi vratimo na Ukrajinu, citam da je danas u Kijevu bilo 60.000 demonstranta', nista posebno za zemlju od preko 40 miliona stanovnika...
Korisnikov avatar
By Pipin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2612962#p2612962]2kune napisao:[/url]
Dušo, ubuduće malo više pažnje pri čitanju... :mazi:
Nedeljom posle ručka da imam pažnje pri čitanju? O, Bože, surovi Europljani! :drama:
Zaista ne znam šta vi to onda jedete nedeljom za ručak, ribu možda? :lukavi: U takvim balkanskim momentima poput ovog ne treba frfljati po forumu, no posle tog ručka je otišla flaša gruzijskog Kindzmaraulija, za kojeg mi odande tvrde da je bilo omiljeno Staljinovo vino. I onda naiđem na temu o Ukrajini koja tu nešto tamo! I eto, principijelnost je došla do punog izražaja. :alexis:
E sad ako je Ojropa ugurala sve te divlje zemljice sebi u hm... špajz, iako su postojale odredbe, uslovi, pravila i sve te pizdematere koje su svi živi ispunjavali, onda ne bi trebalo da ima tih neprincipijelaca tamo unutra. A ako ih pak ima primljenih, onda su neprincipijelni i EU i ti Balkanci, Baltijci štaliveć Daklem, sve super, uklapaju se zajedno!
To tebi samo izgleda drugačije, jer si očekivao nešto drugo. Pesimisto!:giggle:

A opozicioni Ukrajinci ionako oće taj sporazum sa EU, a ne sa ZND samo zato što očekuju da će im to samo od sebe srediti državu i da će se oni par dana posle samo probuditi na već gotovo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo da kažem, ukoliko mi je dozvoljeno, da se sasvim slažem s postovima 2kune, ovde.

jedino o kratkom delu "Rusija to ... nikad neće biti", sasvim je jasno da to u kontekstu posta Rusija još nije, ali da li će ikad biti, e, to je pitanje na koje bar naziri odgovora su se počeli challengeovati. vrlo je moguće da poboljšanje Rusije možda nećemo nažalost doživeti u našem životnom veku (mada, da to možda nećemo doživeti nikada i nikako se ne sme uzeti za datost ni za mirenje s nepravednom sudbinom) ali u nekoj daljnoj budućnosti nikad se ne zna....
Korisnikov avatar
By Denni85
A kada cemo doziveti poboljsanje Amerike, te tzv. simbola "ljudskih prava, slobode i demokracije" lol kada cemo ziveti da prestanu gurati njihovu zlocinacku njusku svugde po svetu (osim kod diktatora koji su im po volji) , kada cemo doziveti da ukinu uredbu koje dozvoljavaju fizicko zlostavljenje uhapsenih lica , kada cemo doziveti da njihovi zlocinci odgovaraju za sve zlocine koje su pocinili i koje i dalje cine diljem sveta, kada cemo doziveti da prestanu podrzavati jevrejski genocid nad Palestincima etc...
Korisnikov avatar
By 2kune
čim im to Putin naredi predsjedničkim ukazom... :yes:

ko pijani penzioneri blatnih čizama u seoskoj krčmi... niko ne valja, svi su isti, svi nam rade o glavi... razvili su satelite i internet i atomske bombe eda bi seljacima krali krumpir... koji opet nije rodio... ali se porez mora Dačiću platiti, to je u redu... i dugovi isto, jašta!
potpuno nerazumijevanje bilo čega i relativiziranje svega na najgluplje i najbanalnije načine... Tile je bio u pravu, nije ovaj narod spreman za demokraciju... ma šta demokraciju? nije spreman ni za krumpir...
Korisnikov avatar
By Vel boy
denni85, protiv svega toga se progresivni Amerikanci zajedno s ostalim progresivnim ljudima sveta bore i redovno dižu glas. deo sam takvih.
mada se ja jednom tebi ideološkom provokatoru i nemam šta pravdati. ti ako želiš komunicirati samnom prvo trebaš da naučiš šta je progresivna ideologija. i da odaš priznanje i poštovanje njoj. sve i ako nisi njen pristalica.
inače, uvek je aktuelna ona spoznaja o najdubljoj razlici i podeli ljudi po ideološkom, mentalnopolitičkom ključu unutar mozgova ljudi. sve ostale razlike su minorne u poređenju s tom vrlo dubinskom. moguće da će daljni razvoj ljudskog društva imati oblik konačnih separacija i de facto i de iure nas progresivnih od vas koji ste sve anti-toga. mi progresivni bilo koje nacije, rase, vere, pola, seksualne orijentacije.... odbijamo da budemo taoci vas antiprogresivnih, to je sigurno. pa moguće je da ćeš denni85 deliti i neki državni prostor s tebi sličnim tipovima pa i svojevrsnu vašu verziju Sitgesa, kad ti kao uljezu u originalni Sitges zalupe vrata. :)
Korisnikov avatar
By Denni85
i progresivni Rusi se bore protiv svih losih stvari u Rusiji, ali nesto ne vidim da vi to primecujete. Dalje, ogledalo jedne zemlje je ipak njegova vlast (a ta vlast i u Rusiji i u Americi se bira glasovima vecine gradjana) a americka vlast je sve losija i losija sa sve ovim stvarima koje sam naveo. I vidite, za razliku od bezobrazno licemernih amerikanaca, Rusima barem usta nisu puna "ljudskih prava, slobode i demokracije", Putin otvoreno kaze da demokratija i ne mora biti (i lepo covek naveo primer Saudijske Arabije kako i tamo nije demokratija pa to opet "slobodarskom" svetu ne smeta), pa ja vise cenim ljude koji su otvoreni i iskreni, koji idu 'to the point' , ljude iz jednog komada nego bezobrazne, ljigave i dvolicne licemere!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!