- 18 Jan 2014, 07:53
Proslo je oko 5 meseci od kada sam psoednji put bio ovde i neverovatno koliko zivot moze da se promeni za kratko vreme.
Napisacu ESEJ, pa ko procita, hvala mu.
Moji znaju od 16.septembra 2013. Nekoliko dana pre toga, mama me je pitala gomilu pitanja tipa da li mi se svidjaju devojke i ako postoji nesto sto zelim da joj kazem, da treba to da uradim i da ce da razume. Ponasala se cudno i znao sam da nesto nije u redu.
I onda je dosao taj dan...16.9.2013. Bio sam prva smena, vratio sam se iz skole i pricao nesto sa mamom o tom danu i hteo sam nakon toga na spavanje (svaki dan spavam od 2 sata popodne kad sam prva smena) i odjednom pitanje "Mogu li nesto da te pitam, ali da mi iskreno odgovoris?". Zaledio sam se, ali sam rekao "Ok." I tako je pocelo. Rekla mi je da je videla na mom lap topu na fejsu razgovor sa najboljom drugaricom u kome smo pricali o nekim momcima (Ups). Prvo nisam mogao da verujem da kopa po mom lap topu (pazljivo sam brisao istoriju uvek) i pogotovo po FEJSBUKU! Ali rekao sam joj istinu i razgovarali smo nekih 2 sata dok nije dosao tata. Onda sam i njemu rekao i usledio je razgovor koji je trajao do 6.25 (casovi mi pocinju u 7.30 kad sam prva smena). Od 2 popodne do pola 7 ujutru.....BESKRAJNA AGONIJA.
Bila je klasika..."Sta sam Bogu zgresio?" "Gde smo pogresili u njegovom vaspitanju?" "Moj zivot je promasaj" itd. Nakon toga su usledile price da tinejdzeri u mojim godinama su zbunjeni, eksperimentisu, imaju dileme, kako je kriv internet, kako je to doslo sa Zapada, kako sam ja to negde pokupio, kako mi je neko isprao mozak, kako ja to nisam, kako ne mogu da znam sta sam ako nisam probao sa devojkama, itd.
Onda su usledili agresivniji razgovori sa temama da su pederi bolesni, devijantni, kako se raspadaju od side, kako umiru sa 30 godina, kako se drogiraju, prostituisu, siluju decu i zivotinje (WTF?) i da sam unistio porodicu i njihove zivote, kako sam monstrum, kako sve pedere treba spaliti, kako zele da uniste planetu i da zaustave reprodukciju, kako ih treba biti, ubijati, istrebiti, itd.
Sledeci dan sam se vratio iz skole i video laptop na stolu i rekli su mi da se spremim da idem u policiju. Tamo sam sedeo u prostoriji a 2 pandura i 2 besna roditelja dok su mi kopali po hard disku. Rekli su da nema nista ilegalno, ali da shvataju zasto su roditelji potreseni i rekli su mi kako imam probleme (!!!). Sledeceg dana sam testiran na drogu (uzorak urina) i na polne bolesti (vadili su mi krv) i naravno negativan sam na oba, jer cak i ne pijem alkohol, a kamoli nesto drugo.
Prodali su mi laptop, televizor i mobilni, mama je isekla sve moje slike iz svih albuma, ramova, itd. Kao da ne postojim. Usledili su maratonski razgovori u trajanju od 2-4 sata svaki dan, upkos mojim brojnim obavezama. Trpeo sam emotivno i psiholosko zlostavljanje svaki dan, uvrede, ucene, bacanje stvari po kuci i tako iz dana u dan dok mi nije pukao film i dok nisam poceo da im drsko odgovaram i da se svadjam jednakom merom. Jednostavno nisam mogao da trpim takvo ponasanje i morao sam na neki nacin da se odbranim. Stvari su se odmakle kontroli i mama je demolirala celu kucu, polupala case, tanjire, televizor, slike itd.
Podrska prijatelja je bila tu, kao i uvek. Imam divne prijatelje i beskrajno ih volim i svasta smo preziveli zajedno. Drugarica mi je dala njen mobilni posto je dobila novi za rodjendan pa sam tako imao i mobilni i internet, pa sam mogao da idem na fejs, da gledam filmove i serije (ogroman sam fanatik), da koristim tumblr i Twitter i slicno pa sam nekako imao prozor sa svetom.
Krenuli smo kod psihologa sredinom oktobra i idemo odvojeno (posebno ja i posebno oni) svake nedelje. Jedna seansa je 50 evra, sto znaci 100 evra nedeljno (posto idem jednom ja, jednom oni), ali jbg. Od tada se situacija dosta popravila i relativno je mirna sitacija u kuci. Nema vise krvnickih svadja, lomljave, teskih reci i slicno, ali je i dalje mukotrpan i bolan proces.Meni je takodje bilo uzasno tesko da trpim svakodnevno zlostavljanje, a oni nisu mogli da se smire, ponasali su se kao zveri. Psiholog (zena je LEGENDA i mnogo me gotivi) je uspela sve da nas sredi i smiri pa je trenutno mnogo, mnogo bolje, ali nije ni blizu dobrog jos uvek.
Trenutno su u fazi DENIAL-a i svaki dan me pitaju kada cu da nadjem devojku, da li mi se svidjaju devojke, da li sam izbacio bolesne misli iz glave kao i dalje beskrajni razgovori u kojima pricaju koliko su nezadovoljni mojim ponasanjem i koliko stvari treba da promenim (a SVE uvek aludira na to da sam gej, samo sto je naravno prekriveno, ali bedno, tako da uvek je ocigledno na sta aludiraju).
Nikada me nece prihvatiti za ono sto jesam i to vise nije moj problem. Sve sam uradio sto sam mogao da budem primerna osoba, odican sam djak, vukovac, imam ambicije, svi me znaju kao lepog, inteligentnog i kulturnog decka, drustvo me voli, izlavim normalno, zabavljam se, uzivam u zivotu i imam snove za buducnost, planove, zelje, ambicije ka kojima idem i radim, ali oni nista od toga ne vide, vec samo vide pedera i smatraju da je to mnogo gore od onoga kako se oni ponasaju, ali nije. Ljubav je uvek bolja od mrznje, a to sto oni rade nije ljubav. Gledaju na mene kao na neki objekat ili projekat, a ne shvataju da sam zivo bice i da nisam isti kao oni i da ne mogu biti sve sto oni zele.