Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595509#p2595509]designer napisao:[/url].Barni, varaš se. U Nemačkoj (kad već o njoj pričamo) je hrana dosta jeftinija nego kod nas ili pak u rangu sa našim po cenama. Naravno i tamo ima dosta kineske robe, koja je opet kvalitetnija nego kineska roba kod nas. Naravno ima i one brendirane i kvalitetne, a to se svuda plaća, pa i u Nemačkoj.
Pa kako se varam kad sam naveo gore neke cene namirnica. imas internet pa proveri.
Ja pod hranom podrazumevam i sve ono sto nije preradjeno, mleko, meso, jaja, voce, povrce, vodu itd.(ja to jedem, pijem).Ne kupujem sokove, kupim za 1 evro 2kg jabuka i 1kg sargarepe i iscedim.Slatkise retko kada kupujem, napravim sam nesto slatko sta mi se jede.

Ovde se stalno navode preradjevine od hrane gde niko ne navede sastav onoga sto jede, vec kao argument navodi kako je ukusno.
Pa i govno moze biti ukusno ako ga doradis aditivima i ko zna cime sve.

Evo ja sada idem u mesaru pored moje kuce da kupim kilogram dimljene pancete za 600 dinara tj. oko 5 evra.Imas neki podatak da to u Berlinu mozes kupiti za te pare?

U Beogradu mozes kupiti sveze kuvani rucak za 2 evra.To potvrdjuje ovo sto sam naveo da su nepreradjene namirnice daleko jeftinije u Srbiji nego u EU.
Korisnikov avatar
By Mars
Barni, dok mi prerađujemo namirnice - drugi ljudi žive.

Zato ti je ovde jeftinije da jedeš napolju i ne cimaš se oko seckanja, mešanja, pranja, pospremanja i razmišljanja šta da kuvam sutra. Radiš neke druge stvari, jer vreme je jedini nenadoknadivi resurs.

Kuvaš kad baš voliš, za sebe i one koje voliš.

nb: niko više od MENE ne ceni domaću kuhinju i tvrdim da tako direktno unosimo čistu ljubav koju nam drugi daju, što je nezamenljivo, ono gore su prosto fizički merljive veličine.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ovo nabrajanje cena je klasican oblik induktivnog zakljucivanja. koje nije uvek lose naravno, ali ima puno mana. zato sto je hleb jeftiniji znaci ljudi u srbiji nisu na ivici egzistencije. nije bitno koliko nesto kosta ako nemas novca da to nesto kupis. a kad je nezaposlenost 25 posto onda bar 1/4 ne moze da kupi nis osim ako daju za dzabe.

naravno da je na zapadu skuplja hrana, ali neka bude da je skuplja i duplo, primanja su 4X veca.

e sad ako srbiju poredis sa kambodzom ili ugandom, onda da, nije nam tako lose.
Korisnikov avatar
By Mars
primer manjkavosti indukcije: leba jeste skuplji ALI ljudi jedu dnevno krišku do dve, a ne ko kod nas kilo do dva
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595572#p2595572]scout_finch napisao:[/url]
naravno da je na zapadu skuplja hrana, ali neka bude da je skuplja i duplo, primanja su 4X veca.
Ma ni ovo ne stoji do kraja.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2588280#p2588280]Mars napisao:[/url]
Tako za sve ovo što si pobrojao, u USA i Kanadi (mislim i u EU, sudeci po ljudima koje znam u Austriji i Nemackoj i njihovih šokova kad dođu kući) to košta od 50% do 100% srpske cene (otprilike negde 2/3 proizvoda je 75% srpske cene, a 1/3 ili košta isto ili je upola jeftinije).
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595571#p2595571]Mars napisao:[/url]Barni, dok mi prerađujemo namirnice - drugi ljudi žive.

Zato ti je ovde jeftinije da jedeš napolju i ne cimaš se oko seckanja, mešanja, pranja, pospremanja i razmišljanja šta da kuvam sutra. Radiš neke druge stvari, jer vreme je jedini nenadoknadivi resurs.

Kuvaš kad baš voliš, za sebe i one koje voliš.

nb: niko više od MENE ne ceni domaću kuhinju i tvrdim da tako direktno unosimo čistu ljubav koju nam drugi daju, što je nezamenljivo, ono gore su prosto fizički merljive veličine.
Pa ne slazem se sa tobom, neko ko kuva sebi hranu to vreme posvecuje sebi a svako vreme posveceno sebi nije baceno vreme.
E sad nekome je bolje iskorisceno slobodno vreme ako seta po trznim centrima i razgleda garderobu ili ko zna sta vec.

Svako ima neku svoju filozofiju zivota.
Nekom je zivot dobra skupa cipela, neko cipele kupuje da ne ide bos.
Neko voli jesti u restoranu medju nepoznatim ljudima i biti vidjen a neko voli jesti kuci sa poznatim ljudima i podrignuti posle jela.
Neko ide na more da se osunca, okupa i opusti a neko da priusti sebi tih 10 dana hotel sa 5 zvezdica i ono cega se odrice cele godine.

U skladu sa tim ko sta voli toliko mora i da zaradi da bi se osecao zadovoljno.Tako da je diskutabilno sta je dobro iskorisceno a sta protraceno vreme u zivotu.

Isto to vazi i kod hrane.

-----------

Sto se tice hleba...pomenuo tu neko
Hleb se smatra nezdravim i hranom siromasnih ljudi.
U Srbiji 500g seckanog belog hleba kosta 44 dinara( oko 0.3 evra), ja ga kupujem, mekan je 3 dana jer je upakovan.
Jeftin je jer kilogram belog brasna u maloprodaji kosta 0.3 evra!
Moj deda je jeo kilo hleba dnevno pa je ziveo 85 godina i nikada nije bio gojazan.Da nije imao tezak zivot i bio u logoro mozda bi ziveo i 100 godina.Ja jedem oko 350g belog hleba dnevno i nista mi ne fali.
Moja drugarica od kada je znam vecito na nekim dijetama i integralnoj hrani pa je gojazna, ona ne kuva niti zna da skuva rucak vec se hrani kako stigne.

EDIT

Da ne bi neko pogresno protumacio..

U SRBIJI SE JAKO TESKO i hrana jeste skupa za one koji rade za 200 evra, ali da sa tih 200 evra zive u Becu na kraju meseca ne bi imali ni za konopac oko vrata.
Korisnikov avatar
By spliff
barni ja nisam googlao cene mleka
bio sam prosle godine u berlinu, i po toj ceni sam kupovao mleko u supermarketu. nisam bas siguran u kom
Korisnikov avatar
By Trilian
U SRBIJI SE
JAKO TESKO i
hrana jeste
skupa za one
koji rade za
200 evra, ali
da sa tih 200
evra zive u
Becu na kraju
meseca ne bi
imali ni za
konopac oko
vrata.

stvar je u tome što ljudi u beču mogu sa njihovom prosečnom platom da žive sasvim ok , a da dođu u srbiju i žive ko carevi...ja sa prosečnom platom ovde jedva spajam kraj sa krajem, a u beču ne mogu ni to...
Korisnikov avatar
By Still
Mars napisao: Ko još u Beču zarađuje i prinuđen je da živi sa samo 200 eura mesečno?
niko :)
drugar radi u Becu za 1000e i nesto malo preko, moli boga da ga niko ne pita tamo kolika mu je plata jer bi se, kako kaze, osecao veoma jadno.
medjutim, tamo mu je placena hrana i smestaj. tako da veci deo plate salje kuci, za porodicu. Takodje, deo plate daje devojci. I opet mu ostaje dovoljno za neka njegova lična zadovoljstva tamo ili ovde :)

ne znam sto sam napisala ovaj drugi deo. u svakom slucaju, poenta je da niko ne zivi u Becu ni sa 500e mececno.
Korisnikov avatar
By 2kune
Jope se svodi na nisku cijenu rada nastalu zbog uništavanja poduzeća od strane udbaša samo da bi vaš novac stavili u svoje džepove.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595587#p2595587]Mars napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595581#p2595581]barni napisao:[/url]U SRBIJI SE JAKO TESKO i hrana jeste skupa za one koji rade za 200 evra, ali da sa tih 200 evra zive u Becu na kraju meseca ne bi imali ni za konopac oko vrata.
A u Tokiju sa 200e do kraja DANA ne bi imali za taj konopac - pa sta?

Ko još u Beču zarađuje i prinuđen je da živi sa samo 200 eura mesečno?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595588#p2595588]Trilian napisao:[/url]
.....

stvar je u tome što ljudi u beču mogu sa njihovom prosečnom platom da žive sasvim ok , a da dođu u srbiju i žive ko carevi...ja sa prosečnom platom ovde jedva spajam kraj sa krajem, a u beču ne mogu ni to...
Ubacio sam se na ovu temu pokrenut vasim tvrdnjama da je hrana u Srbiji skupa u odnosu na hranu u zemljama koje smo pominjali.

Naveo sam namirnice koje nisu fabricki preradjene i one su skoro sve jeftinije u Srbiji nego u vecini zapadnih zemalja.

Ako nas poseti neki vanzemaljac sa namerom da kupi sve potrebne sastojke da ispece palacinke na svojoj maticnoj planeti i da pri tome prodje sto povoljnije pri kupovini pre ce to sto mu treba kupiti u Srbiji nego u EU.

E sad, neko ce pokusati prevariti vanzemaljca ubedjivati ga kako je to jeftinije u Becu jer tamo plata 2000 evra a vanzemaljac ce reci pa kakve to ima veze sa cenom jaja na planeti zemlji?

Hrana u Srbiji jeste skupa u odnosu na zaradu ali to ne znaci da je jaje jeftinije u Becu recimo.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne mogu da te pratim.

Nije jaje u Beču jeftinije zbog toga što je hrana u Srbiji skupa u odnosu na zaradu - već zato što jaje u Beču JESTE jeftinije, kako po apsolutnoj vrednosti tako i realativno izraženo u broju koje možeš da kupiš za svoju platu ili po vremenu koje treba da radiš za jedno.
Korisnikov avatar
By Trilian
joj, ne mogu, neću... sad su i vanzemaljci uvedeni u priču... prosto - neću...
pričati o standardu u različitim državama, a zanemarivati visinu prosečne plate u istim, prosto je glupo
Korisnikov avatar
By Still
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595612#p2595612]Trilian napisao:[/url]joj, ne mogu, neću... sad su i vanzemaljci uvedeni u priču... prosto - neću...
pričati o standardu u različitim državama, a zanemarivati visinu prosečne plate u istim, prosto je glupo
hahahahaaaaa
vec ga zamisljam kako ide kroz rafove i gura kolica

Slika

i kaze:
biiiiiiiip biiiiiii mleko u Maksiju jeftinije nego u Oslu biiiiiiip biiiiii... kupicu ovo u Beogradu bbbbbip... sa 0.5 aflatoksina bip.
Korisnikov avatar
By Mars
Barni nije uzeo u obzir intergalaktičko gorivo koje vanzemaljac mora da plati kad pođe na Zemlju po neprerađene namirnice za palačinke. A to gorivo nije nimalo jeftino.

ILI što bi naši stari rekli (bez svesti o vanzemaljskom životu) : U Solunu-dinar somun*. Do Soluna-STO somuna.

*) u Srbiji recimo pet dinara
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595610#p2595610]Mars napisao:[/url]Ne mogu da te pratim.

Nije jaje u Beču jeftinije zbog toga što je hrana u Srbiji skupa u odnosu na zaradu - već zato što jaje u Beču JESTE jeftinije, kako po apsolutnoj vrednosti tako i realativno izraženo u broju koje možeš da kupiš za svoju platu ili po vremenu koje treba da radiš za jedno.
Ok, aj ovako
zamisli da zivis u Becu i da nigde ne radis, ostao si bez posla.
citas novine i vidis kako je u Becu jedno jaje 2 centa a u Srbiji 1 cent

sta zakljucujes, koje jaje je jeftinije?

Ono o cemu ti pises je kupovna moc i nema nikakve veze sa poredjenjem cene hrane u razlicitim sredinama.
Ja sam poredio cene jer se ovde tvrdi da je jaje u Becu 1 cent a u Srbiji 2 ceta .NIJE

Ima u Srbiji ljudi koji rade i za 2000 evra i daleko bolje zive nego neko sa istom platom u Becu recimo.Kad imas pare sve ti jeftino, kad nemas sve ti je skupo ali 1 cent je uvek 1 cent imao ili nemao!
Korisnikov avatar
By Mars
Ne vredi, Barni, stvrano ne mogu da pratim tvoj tok misli. Taman uspem iz jedne rečenice nekako da shvatim šta hoćeš da kažeš (i to uz dosta apstrakcije i mnoštvo ograda) i oko čega bi moglo dalje da se diskutuje - naiđe sledeća koja mi sve to demolira.

Iskreno mi je drago da ti izdaci za hranu ne predstavljaju probelem i na ovu temu više od toga i nije trebalo ništa više da kažem.
Korisnikov avatar
By Still
ja mislim da se Barni s nama šali, da ne kazem da nas zajebava.
jer da postavimo pitanje uceniku osnovne skole sa prosecnim znanjem iz matematike i sa prosecnom logikom mogao bi da nam da tacan odgovor na pitanje:

Ako Betmen u Srbiji kosta 50e, a tvoja mama radi kao kasirka u supermarketu za 200e, koliko Betmenova moze da ti kupi od svoje plate?
(tacan odgovor je 200:4=5, znaci mama moze da kupi 5 Betmenova)

A isti takav Betmen u Francuskoj je 2X skuplji nago u Srbiji, znaci kosta 100e, a tvoja tetka radi isti posao kao i tvoja mama u supermarketu za 1500e (sto je minimalna plata u Francuskoj).
Koliko Betmenova tetka u Francuskoj moze da kupi?
(tacan odgovor je 1500:100=15)

Ko moze vise da ti kupi Betmenova, mama ili tetka?
znaci, tetka u Francuskoj radeci isti posao moze da kupi 3X vise Betmenova od mame koja radi u Srbiji i ako je Betmen u Francuskoj duplo skuplji nego u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Dirrty
:pucaodsmeha:

Uzimajući u obzir njegovo piskaranje po celokupnom forumu, rekao bih da tu nema ni trunke logike.
Korisnikov avatar
By Mars
@Barni

Ja sam uz moje primarno zanimanje morao da učim i metodiku i didaktiku, a i dok sam se praktično bavio decom - bio sam uspešan u tome, zato nemoj da misliš da mi manjka znanja, kompetencija i veština na tom polju.

S druge strane, sve i da stoji da si veliko, radoznalo dete, veruj mi to nije kraj atributa koji te opisuju (nti su oni predominantni). Ima razne radoznale i tvrdoglave dece.

A da odgovaram na pitanje da li između brojeva 1 i 2 stoji znak manje, veće ili jednako - mi je malo uvredljivo tako da neću da se oglašavam više.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595651#p2595651]Still napisao:[/url]ja mislim da se Barni s nama šali, da ne kazem da nas zajebava.
jer da postavimo pitanje uceniku osnovne skole sa prosecnim znanjem iz matematike i sa prosecnom logikom mogao bi da nam da tacan odgovor na pitanje:

Ako Betmen u Srbiji kosta 50e, a tvoja mama radi kao kasirka u supermarketu za 200e, koliko Betmenova moze da ti kupi od svoje plate?
(tacan odgovor je 200:4=5, znaci mama moze da kupi 5 Betmenova)

A isti takav Betmen u Francuskoj je 2X skuplji nago u Srbiji, znaci kosta 100e, a tvoja tetka radi isti posao kao i tvoja mama u supermarketu za 1500e (sto je minimalna plata u Francuskoj).
Koliko Betmenova tetka u Francuskoj moze da kupi?
(tacan odgovor je 1500:100=15)

Ko moze vise da ti kupi Betmenova, mama ili tetka?
znaci, tetka u Francuskoj radeci isti posao moze da kupi 3X vise Betmenova od mame koja radi u Srbiji i ako je Betmen u Francuskoj duplo skuplji nego u Srbiji.
Pa da, ti uzmes za primer mamu koja ti odgovara i turas je da kupi ono sto mozda njoj ni ne treba

Hajde uzmi primer mame u Srbiji koja radi za 2000 evra i primer mame u Francuskoj koja radi za 2000 evra,

1.koja moze vise kupiti?
2.zasto moze vise kupiti?

1.OVA U SRBIJI
2.ZATO STO JE BETMEN JEFTINIJI
By barni
kakve veze ima ko gde radi, 2000 evra je 2000 evra, zaradio ih ti sedeci na stolici ili cisteci ulicu

EDIT

Mars, nije mi bila namera ni najmanje da te podcenjujem ako si to osetio, ja se izvinjavam

sto se tice diskusije nisi u pravu, ne zato sto ja to kazem vec zato sto to matematika kaze
Korisnikov avatar
By Still
nikako nisu istih 2000e u Srbiji i u Francuskoj... govorimo o postenom radu.

za platu od 2000e u Srbiji treba da propisas krv.
hocu reci, ne mozes da poredis platu osobe koja radi kao direktor u nekoj kompaniji za 2000e u Srbiji i posao npr. punioca mini bara u hotelu u Francuskoj za isto 2000e.

nikako nije isti posao, posao direktora je mnogo stresniji, odgovornoji, zahteva vise znanja,sposobnosti itd.
za posao punioca mini bara je potrebno samo da utvrdis da li u hotelskoj sobi u mini baru fali konzerva RedBull-a, ili Mars cokoladica... pa da dopunis mini bar, ako fali.
taj posao u Srbiji ne bi bio placen vise od 200e.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2595659#p2595659]Still napisao:[/url]nikako nisu istih 2000e u Srbiji i u Francuskoj... govorimo o postenom radu.

za platu od 2000e u Srbiji treba da propisas krv.
hocu reci, ne mozes da poredis platu osobe koja radi kao direktor u nekoj kompaniji za 2000e u Srbiji i posao npr. punioca mini bara u hotelu u Francuskoj za isto 2000e.

nikako nije isti posao, posao direktora je mnogo stresniji, odgovornoji, zahteva vise znanja,sposobnosti itd.
za posao punioca mini bara je potrebno samo da utvrdis da li u hotelskoj sobi u mini baru fali konzerva RedBull-a, ili Mars cokoladica... pa da dopunis mini bar, ako fali.
taj posao u Srbiji ne bi bio placen vise od 200e.
i kakve veze ima posten rad sa cenom betmena i jajeta?

znas kako, ja zaista imam ogromno strpljenje
od mene ljudi retko cuju povisen ton
zao mi je sto ce se sada ovo na tebi slomiti,

farewell

Slika
Korisnikov avatar
By Still
mozes jedino da poredis prosecne plate u Srbiji i Francuskoj,
ili da pravis komparaciju prosecne plate za odredjeno zanimanje u Srbiji i Francuskoj.
ali ne mozes da poredis 2000e u Srbiji i 2000e u Francuskoj
jer je 2000e u Srbiji previsoka plata, a u Francuskoj skoro da nije ni prosecna.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!