Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
svaku pesmu koja se ni semantički eksplicite ni gramatički ne obraća niti peva o suprotnom polu, vrlo lako i skoro uvek si predstavim da se obraća istom polu ili peva o istom polu. na engleskom jeziku, pogotovo ima mnogo, mnogo, mnogo takvih pesama. na jezicima exYu manje, ali ih ima takođe.

najbrži primer ... npr. ova (ova čak ima "amor mio" što se češće koristi za ljubljenu osobu muškog pola, mada može i za oba..)

od istog artista,

i mnoge, mnoge, mnoge druge od raznoraznih artista...........

neke druge možda nemaju jasno ljubavno značenje ali su definitivno upućene istom polu u veoma, veoma, veoma prijateljskom tonu (dobro, svi znamo uz to da je REMov Michael Stipe jasno gej)

Monty? peva (o) Montgomeryju Cliftu? koji je bio gej ili bi, takođe.

zatim,
jedna vrlo tongue in cheek pesma grupe Men-At-Work koju ne bi smelo ni valjalo protumačiti kako ne treba (pevanje (o) maloletnom dečku) već radije pevanje (o) punoletnom tinejdžeru od strane odraslih muškaraca.

to su samo neke koje su mi najbrže pale na pamet i neke od najdražih
Korisnikov avatar
By Vel boy
onda, još neki primeri što mi najbrže padoše na pamet

opet Men-At-Work

iako peva o "želji" za samoćom i društvom sa childhood friendom (koji je opet najverovatnije muškog pola, i ne misli na ono staro radio :lol: ), jasno je da pevač ima fantaziju da neki muškarci kucaju na njegova vrata

zatim ova U2ova je posebna

talking about Pride and rainbow and all colors

zatim,

Black

"....They seem to hate you, because you re there, and I need a friend, oh I need a friend to make me happy, not stand here on my own..." (izgleda da te mrze jer postojiš, a ja trebam prijatelja da me usreći, ne ovako da budem usamljen....) - prilično jasno. kao i ostatak lirike.
Korisnikov avatar
By antibiotic
sorry vel promasio si temu. mislio sam na ljubavne pesme koje se eksplicitno i nedvosmisleno obracaju istom polu, a ne sve one koje se tako mogu interpretirati, jer je takvih bezbroj.
Korisnikov avatar
By Vel boy
sorry, da, primere baš takvih uslovno rečeno "aktivističkih" pesama je dao Retribution (ukoliko ti ne smeta što su takvi artisti, kako reče, ".....optereceni time da moraju da dizu revoluciju samo zato sto pevaju o decku koga vole......" ) te uslovno rečeno "neaktivističkih već običnih pesama koje pevaju o gej ljubavi, seksu..." (i ja sam u potrazi baš za takvim pesmama, to i ja volim) Kadmiel, pa Katengl i drugi.

mislim da bar jedna od mojih primera kojih sam dao se sasvim uklapa u ono na što si mislio temom - Yossi&Jagger pesma.

a, ukoliko smatraš da sam promašenjem teme istu ti uništio, samo reci, zaista nema problema, tražiću da mi obrišu sve moje postove u ovoj temi. da mogu, obrisao bih ih sam. :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
pa ne moras da ih brises, ili kako hoces, temu sam zamislio kao kolekciju pesama o gay ljubavi, kojih je jako malo, ako bi svi postavljali pesme koje licno dozivljavaju kao gay onda bi tema izgubila poentu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
mislim da su većina primera koje sam dao ipak malo više bliže smislu teme nego samo "pesme koje" samo pojedinci "lično dozivljavaju kao gay" .... no, dobro, sasvim se slažem da se strogo treba držati smisla teme. eh da je više pesama poput onih koje su dali Kadmiel, Katengl i drugi..... u potrazi sam za takvim, to i ja hoću, kao što rekoh. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!