Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ja u to ne vjerujem!

Dva su ga puta hrvatski građani izabrali za predsjednika države, najveća je ljevičarska uzdanica, najustrajniji i najdosljedniji antifašist, najgrlatiji borac protiv korupcije, pljačke u pretvorbi i privatizaciji, ratnoga profiterstva i svih vrsta kriminala, nitko nije kao on raskrinkao opačine predsjednika Tuđmana, o njemu je napisano nekoliko knjiga, a zbog zasluga poslije isteka drugoga mandata država mu plaća ured, tajnicu, osiguranje...

A sad odjednom novinarima slovenske “Mladine” i zagrebačkog “Globusa”, koji nemaju ni političkog, ni moralnog, ni kućnog odgoja pa u utrci za senzacijama, zavedeni obavještajnim podzemljem, blate hrvatsku političku ikonu, glavni finski državni odvjetnik Juka Rappe potvrđuje: “Da, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i bivši direktor tvrtke ‘Đuro Đaković’ Bartol Jerković osumnjičeni su da su od trojice menadžera Patrije preko posrednika dogovorili i uzeli mito za svoj angažman u natječaju za nabavu vojnih vozila u Hrvatskoj 2007. godine”.

Znaju li ti novinari, i to iz ljevičarskog miljea, što za moralno samopouzdanje nacije koje se hrani Mesićevom čestitošću znači ovakva optužba!? Znači ohrabrenje za njegove protivnike koji će sada zlurado obnavljati uspomene na navodne nepodopštine vodećega hrvatskog antifašista. Sjetit će se našičke cementare, a zna se da mu je podmetnuta kako bi ga se kompromitiralo. Sjetit će se kupnje dvaju stanova, garaža i zemljišta u Borčecu, na obroncima Medvednice, premda su kupljeni novcem posuđenim od prijatelja a ne novcem što bi ga kao mito Mesić dobio od finske Patrije

Sjetit će se i njegovih navodnih političkih grijeha. Vadit će mu izjave iz 1967. godine u kojima je tražio kazneni progon za potpisnike Deklaracije o hrvatskom jeziku, a taj progon za sličnu kontrarevolucionarnu djelatnost i nacionalizam za koju će se godinu uistinu dogoditi, što mu je kao antifašistu samo dalo za pravo. Zatim će se sjetiti njegova pjevanja ustaških pjesama, a samo je otvarao usta, kao što ih je samo otvarao u govoru u kojem je rekao kako su Hrvati u Drugom svjetskom ratu dvaput pobijedili - uspostavom NDH 10. travnja 1941. i 1945. kao partizani. Zatim će se sjetiti optužbi novinara Josipa Jovića da je bio suradnik zloglasne Udbe i pisca Ivana Aralice da je bio suradnik još zloglasnijeg KOS-a, ali tko može vjerovati da je to radio čovjek koji je dvaput izabran za predsjednika države a glasovit je po svome poštenju i borbi protiv nepoštenja!?

Sjetit će se još i njegova svjedočenja u Haagu koje nazivaju veleizdajničkim, premda je svjedok samo ispunjavao svoju građansku dužnost zapisanu u zakonu. Sjetit će se i opomene koju je njemu i Sanaderu uputila sudačka udruga zbog upletanja u proces Glavašu, ali tko da to zamjeri osobi koja je cijeli život obuzeta strašću za pravdom!? Sjetit će se i njegovih titovskih svjetskih putovanja na kojima se susretao s najomraženijim diktatorima, ali svaki put kojim je Titova noga kročila jest i naputak za njegove baštinike.

Sjetit će se najveće gospodarske katastrofe, dužničkog ropstva i rasprodaje državne mirovine iz vremena njegova dva mandata, ali tko da mu zbog toga prigovori kad su njegove ovlasti bile male, a i bio je zauzet obranom antifašizma napadanog iza svakog ugla. Kraj tolikih biografija koje mu prave spomenik, kraj tolikih nastojanja Slavka i Ive Goldsteina, Vesne Pusić, Milorada Pupovca, Tomislava Jakića te drugih promotora Mesićeve povijesne uloge, protivnici bi mu htjeli ispisati biografiju punu sumnji u kriminal i nacionalnu izdaju. I ništa im nije sveto. Ne osvrću se ni na činjenicu da se u svom antifašizmu, borbi protiv ratnoga profiterstva, korupcije i kriminala, nadahnjuje vrhunskom umjetnošću, kao što su pjesme kraljice sevdaha Hanke Paldum i western filmovi u kojima, kako je govorio, uvijek pobjeđuje pravda. Stoga glavni finski državni odvjetnik, novinari “Mladine” i “Globusa” zaslužuju prijateljski posjet Johna Waynea i njegova pravedničkog colta
Korisnikov avatar
By belch
koja je poenta tvojih topika na forumu?
Korisnikov avatar
By 2kune
mislim da je poanta ove teme da samo fašisti uzimaju mito... zaključujem to na temelju navodnika u naslovu teme (članka) i po tome što je glavni argument autora veza između Mesićevog antifašizma i neprimjerenosti uzimanja mita... dakle, logično je izvesti zaključak da bi autor teksta bio zadovoljan viješću da je Mesić uzeo mito samo kada bi isti bio sušta suprotnost antifašistu - sam fašist... pa je tako naravoučenje jasno vidljivo: ako ste fašist slobodno uzmite mito i predajte se korupciji... ali ako ste antifašist bogami ćemo vam zamjeriti i mito i korupciju! :hvala:
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2580391#p2580391]2kune napisao:[/url]mislim da je poanta ove teme da samo fašisti uzimaju mito... zaključujem to na temelju navodnika u naslovu teme (članka) i po tome što je glavni argument autora veza između Mesićevog antifašizma i neprimjerenosti uzimanja mita... dakle, logično je izvesti zaključak da bi autor teksta bio zadovoljan viješću da je Mesić uzeo mito samo kada bi isti bio sušta suprotnost antifašistu - sam fašist... pa je tako naravoučenje jasno vidljivo: ako ste fašist slobodno uzmite mito i predajte se korupciji... ali ako ste antifašist bogami ćemo vam zamjeriti i mito i korupciju! :hvala:
ne bih to bas tako rekao - pre bude bilo da je poanta ovog (prenesenog) clanka da korupcije i mita ima kod svih politickih opcija, na novac vala niko nije imun. A Mesic je bio upravo netko ko je drugima drzao lekcije o cestitosti, postenju i moralu pa eto da se vidi da on nije bas tako posten.

A glede Mesica i njegovog "antifasizma" - isti je nekada pevao ustaske pesme po Australiji (kako cinicno rekao autor ovog teksta "mozda je samo otvarao usta), bio jedan od glavnih figura u HDZ do 1994e a onda kada ga je Dr. Franjo Tudjman odstranio zbog nakon nekih unutrasnjih stranackih rasprava, poceo je da peva drugu pesmu. A to za cementaru u Nasicama i lovu je tacno, kao sto je tacno da je Krajisnik 1984. robijao 10 meseci ne zato "jer je Srbin", nego jer je pokrao lovu iz Energoinvesta.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2580471#p2580471]Denni85 napisao:[/url]

ne bih to bas tako rekao - pre bude bilo da je poanta ovog (prenesenog) clanka da korupcije i mita ima kod svih politickih opcija, na novac vala niko nije imun. A Mesic je bio upravo netko ko je drugima drzao lekcije o cestitosti, postenju i moralu pa eto da se vidi da on nije bas tako posten.

A glede Mesica i njegovog "antifasizma" - isti je nekada pevao ustaske pesme po Australiji (kako cinicno rekao autor ovog teksta "mozda je samo otvarao usta), bio jedan od glavnih figura u HDZ do 1994e a onda kada ga je Dr. Franjo Tudjman odstranio zbog nakon nekih unutrasnjih stranackih rasprava, poceo je da peva drugu pesmu. A to za cementaru u Nasicama i lovu je tacno, kao sto je tacno da je Krajisnik 1984. robijao 10 meseci ne zato "jer je Srbin", nego jer je pokrao lovu iz Energoinvesta.
da, istina je da su mito i korupcija univerzalan fenomen, ali je isto tako istina da je upravo autor taj koji je u žižu interesa stavio antifašizam u odnosu prema korupciji... što bi značilo, ako prihvatimo tvoje tumačenje, da se univerzalizam korupcije mora dokazivati jednim antifašističkimm primjerom... što opet znači da je na fašizmu univerzalizam korupcije već uveliko dokazan... isto tako valja primjetiti kako je slučaj Mesić samo jedan slučaj te da se iz jednog slučaja teško izvlači univerzalnost nekog fenomena...
a koliko je uopće slučaj Mesić mjerodavan? ako je Mesićev antifašizam upitan, nemamo li onda opet samo jedan slučaj korupcije povezan sa fašizmom? tako je autor protivno svojoj voljji sada zapravo dokazao da je korupcija fenomen koji je isključivo povezan sa HDZ-om i desnicom... što je to, na kraju, autor htio reći? zaista je poprilično teško shvatiti ta moderna umjetnička stremljena postmoderne ere... :hamlet:
svakog ko se dokazao rasizmom, nacišovinizmom, mizoginijom, (auto)homofobijom ... da, treba banovati!
i, nisi jedini. postoje i spodobe koje se prikazuju "aktivisti" negde a započeli su bar forumsku karijeru širenjem mržnje i stereotipa prema jednom narodu. npr. srklet a.k.a. popeye je započeo još 2004e forumsku karijeru po Queer.ba temama - koji od tri naroda u BiH je najgori, meni su Srbi- (generalno, bez ijedne iznimke).
svojim očima sam to video tamo tada i pitao tadašnjeg moderatora kakav je to lik koji otvara takve teme. moderator je bio zgađen popajem a.k.a. srkletom, isto, nije znao šta drugo da kaže ali jeste tu popajevu temu zatvorio i, mislim, njemu dao opomenu. ni prvu ni poslednju.
nije se taj lik izmenio na bolje, mada sam i ja svojevremeno bio pošao da mislim da jeste.
niti si se izmenio ti, denni85.
Za razliku od tebe, sa Srkletom je moguce voditi normalnu, argumentovanu i civilizovanu raspravu,
iako se ja u mnogim stvarima ne slazem sa njime. Dalje, Srklet je jedna obrazovana osoba koja je zavrsila fakultet u inostranstvu za razliku od tebe koji si ostao na srednjoj skoli. A on je i jedan od prvih gay aktivista u Hrvatskoj, isao je na Zagreb Pride u vreme dok je to bilo opasno po zivot.

Ti u svemu i svakome ko drugacije misli od tebe vidis homofoba, rasistu, nacistu etc...pa si tako u svom nastupu nerealnosti i bunila cak i b92 proglasio za homofobicni i nacionalisticki medij iako je isti medju prvima bio protiv nacionalizma, ratova i primitivizma jer tebi nisu objavili, ko zna kakav, komentar.
pa sigurno da ćeš srkletu deliti braCke komplimente kad ih i on tebi prvi deli.

da podsetimo:

Srklet meni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561571#p2561571]Srklet napisao:[/url]izvrijeđaj ga i za mene. reci da mu ustaša jebe deda u dedovinu, :D
Srklet o tebi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2561571#p2561571]Srklet napisao:[/url]"recimo, denni85 .........., al kuzim da tu ima neka ideoloska koherentnost i dovoljno sistematiziranog znanja."
http://www.gay-serbia.com/forum/op-%C5% ... 30s30.html" target="_blank

tu nema dvojbe da ste ti i on lice i ogledalo, pardon, zrcalo. ovih se dana još zornije pokazalo i potvrdilo, inače i u drugim stvarima. o Obami in general, Afroamerikancima in general, muslimanima in general..... tipično.

a, te vaše zajedničke privatne želje o mom "ostajanju na srednjoj školi" :rotflmao: te bajke o srkletovom završenom fakultetu u inostranstvu tek govore koji skorojevićki zluradi magarci (oprostite, stvarne životinje magarci, i vi ste korisniji od ovih spodoba) i duševna govna jeste što vam je čak i jedan blenta rekao
:cul:

edit: nikada ja nisam nazvao B92 homofobicnim i nacionalistickim medijem, samo sam konstatovao tužnu činjenicu da je vrišteće očito otvorio širom vrata homofobima i nacišovinistima. zašto je to tako, još ne znam, izgleda zbog popularnosti. jesam osudio taj medijski populizam. to je sve što sam rekao o B92.
dakle, i o ovom lažeš, denni85.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!