Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
dakle, proslo kako proslo, nije bilo parade pa je bilo protesta itd.

e.

citam po komentarima, a i znam ovako, da se ljudima u principu svideo protest. cak i onima koji nisu za 'paradu'.

jer su eto neki gejevi najzad uzeli stvar u svoje ruke i napravili protest za svoja prava KAO I (nimalo manje bitno, ako ne i bitnije) protiv vlade.
bez guranja EU i NVO itd, nego neki ljudi skupili muda 'probili kordon' i to je pokupilo simpatije.
(nebitno sad dal je iscenirano, im trying to make a point)

and theres your problem.

ljudi su poceli paradu ponosa da poistovecuju sa vladajucim rezimom(bilo kojim koji je u tom trenutku tu) i evropskom unijom.

jbt, licno sam upoznao juce, prekjuce, nekog bosanca koji prica da mu dolaze 'jarani izbosne' da se tuku sa pandurima. ja ga pitao sto, kaze 'da se tuku sa pandurima, kako shto'.
znaci oni gejeve ni ne koriste u racunici, nebitni su im, samo znaju da ce se tu okupiti masa koja ce se tuce sa 'drzavom' i tuce im se sa 'drzavom'.
i takve su dve trecine tih bezumnika koji dolaze na tucu.
sto se ona jedna trecina koja to organizuje toliko organizuje bas za paradu, to je vec svoja prica.
ali dve trecine bezumnika dolaze zbog fajta protiv drzave.

uopste, prajd je, gluposcu organizatora ili losom kombinacijom planetarnih uticaja ili sta vec, postao 'drzavni projekat' i ljudi prajd poistovecuju sa drzavom. jbg. tako je.

e.

al zato ljudi, primecujem, pozitivno reaguju na lgbt protest.

jer sa protestom mogu da se poistovete itd.

..

morate da usmerite borbu i u tom pravcu - protiv drzave.

jer, na kraju krajeva, drzava je ta koja trecu godinu za redom zabranjuje prajd, drzava je ta koja ne hapsi 'znane huligane', dozvoljava dveri, nase i ostala sranja, ne sprovodi zakon o zastiti svih manjina itd.

i, nimalo nebitno, borbom i protiv drzave, pokupice se simpatije 'obicnog coveka'.

..

prajd mora da prestane da bude 'drzavni projekat'. mora da postane protest gej ljudi.
ili ce samo vise i vise otpora imati, svaki put.

i treba da postane protest gej ljudi.
za tako nesto je potrebno skupiti muda i praviti proteste i protiv vlasti koja, vec trecu godinu za redom, zabranjuje paradu (i omogucuje sva ostala srnja zbog kojih su homosexualci diskriminisani u ovoj zemlji itd.)
tako ce se pokupiti i simpatije 'obicnog coveka'. sto nije nebitno.

..

glavni problem gej populacije u ovoj zemlji je vlast. i prosla i ova, uopste nema razlike.

jer to je uzrok svih problema u svakoj zemlji, manje vise.
stop beating around the bush i udarite direktno na zivor problema.

i jos mozda okrenete one dve trecine ljudi koji bi da 'biju drzavu' na svoju stranu.

..

pride, od 2010. godine, nosi natpis preko chela 'nas finansira drzava, mi nemamo nista protiv drzave, nas cuvaju panduri' itd.

ne vredi tako. morate idete napolje uprkos opasnosti, protiv pandura i protiv huligana, i da se cimate.

a ja mislim da gej ljudi imaju zbog mnogo cega da budu ljuti na drzavu.
i da bi se cak i mnogo ljudi pojavilo na gej protestu protiv drzave koja im trecu godinu za redom zabranjuje setnju. ili bar mnogo vise nego sto bi se pojavilo na 'drzavnom prajdu'.

pS. taj cuveni i nedosanjani 6. oktobar ce se desiti, pre ili kasnije, na ovaj ili onaj nacin. moze se desi i sa gej paradom. zato se i zabranjuje, ne zabranjuje sse zbog pravoslavlja, tradicije itd.
zabranjuje se jer stvarno moze izraste u veliko sranje. ljudi su ljuti, pukli, oce se obracunaju sa drzavom, i drzava se toga plasi.

pitanje za gej aktiviste je na kojoj strani barikada zele da budu u celom tom metezu.

jal na strani drzave, jal na strani onih koji su ljuti na drzavu (odn - na strani gej populacije).
By barni
cisto da se zabelezi kao podatak da sam juce popodne pisao ovde da organizatori parade treba da naprave danas protest protiv vlade a ne paradu...

ono sinoc nije bio protest, to je bio neuspeli prajd u dogovoru sa vladom

najgora moguca varijanta

svi zadovoljni na stetu LGBT populacije
Korisnikov avatar
By svejedno
ono od juce je veoma pametno odigrano. (potencijalno)

sad je samo pitanje u kom pravcu ce... i da li ce se uopste... sve to nastaviti.

ali potencijal ima, za 'novi pravac'. cak i ako je iscenirano.

..

al potencijal kurcu vredi ako se ne iskoristi.
Korisnikov avatar
By bas bleu
pa to je poenta.
ali kako mi znamo da juce ono nije bilo u dogovoru sa vladom/policijom?
Korisnikov avatar
By bas bleu
ja samo ne vidim da postoji sansa za to imajuci u vidu koji su ljudi in charge i njihov minuli rad. eto. ne mislim da je tu bilo bilo kakve dugorocne promisli. volela bih da nisam u pravu though.
Korisnikov avatar
By svejedno
treeeeeca godina za redom da drzava zabranjuje prajd.

..

a nidje gej protesta protiv drzave zbog toga. pa covece.
(ako ne zbog svih ostalih sranja i nesprovodjenja zakona, zbog obrazovaca, dveri i svega ostalog - bar zbog toga. tri godine za redom)

i sve se lepo zaboravi do sledece godine, pa idemo jos jedan krug.

i ljudi in charge iz bb price lepo dobiju svoj budzet, prostorije i stasvene za sledecu 'paradu',
ivice & aleksandri dobiju svoju porciju srbskih glasova & distrakcije za narod za to tromesecje
i posle se i jedni i drugi nadju na picu i uz kox i kurve planiraju kako da se i sledece godine izvuce jednaki profit i kako da se nista ne promeni.

za to vreme se argumenti 'za' paradu koriste samo u kontextu evropske unije,
koja ima veoma los rejting u srbalja sada,
i niko ne spominje realne probleme gej zajednice.

..

novi ljudi.

dosadasjni aktivisti, uz drzavu, su ocigledo najveci neprijatelji gej zajednice. bas zato sto su se slizali sa drzavom.

odn drzava ostaje neprijatelj br.1 u svakom slucaju.

i svake godine se to namerno zanemaruje. a ne ide u korist gej populaciji da se to zanemaruje.

drzava je gej ljudima najveci izvor problema u zivotu - kao i svakom drugom coveku u srbiji.

..

dakle - protest protiv drzave.

to je sta sada treba raditi. i to je savrsena prilika da se gej aktiviziam udalji od drzavne politicke masinerije i postane taj protest gej ljudi.

this is what u need:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2578292#p2578292]belch napisao:[/url]
oću bre na ulice

:seljache:
(now)
Korisnikov avatar
By Vel boy
apsolutno treba biti jasno da je sada na gejevima Srbije da "okupiraju" ulice, medije, društvo, državu, naciju, što je više moguće. da se ne čeka na sledeću godinu niti da se stane na onom odličnom sinoćnjem otporu, zabrani unatoč.
smatram da je svaki Gej Prajd (bio i jeste) protiv države u smislu oličenja eksploatacije i diskriminacije, pa i onaj nazvan "državom pokriven". činjenica jeste da je u svim zemljama sveta gde je bilo tako bilo a prestalo je bivati u onolikoj meri kolikoj su se država i društvo promenili na bolje, nisam siguran da Srbija ima da bude neki mistični izuzetak.
anarhizam poštujem i volim sve dok je poštenog predznaka za sve, ali ne znam koliko je pametno praviti jaz između anarhizma (koji je u Srbiji špekulativan) i EU (koja je ipak moćna i uticajna mrkva s batinom, ma koliko omražena u Srbalja). kombinacija obe "stvari" apsolutno da, jaz između, ne mislim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!