Well, ja se i dalje držim toga da bi barniju pomoglo da pročita pokoju knjigu (i kritiku te iste knjige) i da razvije malo osnovne obrise kritičkog razmišljanja.

Mislim ne mora to krenuti iz nekih prosvjetiteljskih motiva. Npr. ako si zaljubljen u svoje stavove, zar ih ne želiš ojačati većom erudicijom, boljom retorikom?
Uostalom, sjećam se zašto sam ja nekad krajem srednje škole krenuo da čitam (prozu, doduše) - želio sam biti viđen kao načitana osoba, mali wunderkind, dakle potpuno malograđanski motivi, nikakva inherentna ljubav spram književnosti. A onda se dogodilo to da me sam proces sve više i više uvukao u sebe, dok se na kraju nisam iskreno zaljubio u (određenu granu) književnosti.
Dakle barni, imam vjere u tebe.

Počni od skroz solidnog BBCevog dokumentarca Smrt Jugoslavije (ništa teško puput knjige za početak), pa vidi kuda te to odvede. Inače, kada je spomenuti dokumentarac išao 90ih na HRTu, urednik programa je pročitao disklejmer prije emitiranja koji se basically svodi na "sve što dokumentarac tvrdi o srbima je točno, a sve što tvrdi o hrvatima je iskrivljeno":

Ne znam da li je išao na RTSu. Iskreno sumnjam.
A za objektivne izvještaje iz Srbije čitati e-novine, a ne taj b92, blic, politika, rts nonsens.